Σελίδα υπ' αριθ. 468 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 468 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
μετα απο 30 χρονια μετοχικης σχεσης και σε συνταξη απο το 2016 εγινε το πολυποθητο τηλεφωνο απο το ταμειο για το εφαπαξ
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Κ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ Η ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ. ΙΣΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ.ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ο Χαρης τα γραφει αναλυτικα πιο πανω
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ.
Βαγγελη σειρά 90 με απλήρωτη σχολή ήσουν??
ναι ο Χαρης τα γραφει αναλυτικα
Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος τα ένσημα (βεβαίωση)από εργασία στη Γερμανία, αν τα καταθέτουμε στην υπηρεσία όπως αυτά του ΙΚΑ. Ευχαριστώ
Έχει κυκλοφορήσει ότι από το 2023 θα υπάρχει μείωση στο Εφάπαξ 20% σε όσους αποστρατεύονται . Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι ράδιο αρβύλα ;
Η αρχική κυκλοφορία έλεγε για 1-1-2021, τώρα πήγε 2023?
Τετοιες χαζομαρες λενε και πολλοι συναδελφοι επηρεαζονται -φευγουν νωριτερα-με αποτελεσμα να ζημιωνονται οικονομικα.Εγω εφυγα με οριο ηλικιας 31-12-2019 και τοτε κυκλοφορουσαν φημες οτι απο το 2020 το εφ απαξ θα μειωθει,,,ουτε εγινε τιποτε ουτε θα συμβει τετοια εξελιξη.
Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο!!!
Φώτη χωρίς link η φράση “έχει κυκλοφορήσει” είναι απαράδεκτη για σχολιασμό ακόμη και σε καφενείο.
Ακόμη και η λέξη “εφάπαξ” χρειάζεται διευκρίνιση, σε ποιο από τα δύο εφάπαξ που δικαιούστε αναφέρεσαι;
Εάν δεν παρατεθεί σύντομα σχετικό link για να αξιολογηθεί και το κείμενο και ο συντάκτης του, όλη η συζήτηση θα σβηστεί ως “αρβύλα” που δεν αξίζει ούτε ένα λεπτό από το χρόνο μας.
Κυρ.Αχιλλεα , καλημέρα πράγματι είχε γραφτεί το 2019 σε κάποια σάιτ της αντιπολίτευσης, ότι θα φορολογείται το εφάπαξ με 20%και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.Απο τότε δεν ξαναγράφτηκε τίποτα για να μην σπέρνουμε τον πανικό .
Άρα για να ακριβολογούμε μιλάμε για μία “αρβύλα” πριν 8 μήνες (που εάν υπήρχε link θα βλέπαμε ότι είναι από τον Οκτώβριο 2020), η οποία και διαψεύστηκε άμεσα: Ψέμα τα περί φορολογίας του 20% του εφάπαξ
Εάν κάποιος πανικοβάλλεται και θέλει να παραιτηθεί βασιζόμενος σε τέτοια δημοσιεύματα είναι άξιος της μοίρας του.
Συμφωνώ, απολύτως με αυτά που λέτε.
Συγγνώμη για το ΄΄αρβυλα΄΄ . Το ” έχει κυκλοφορήσει” το ανέφερα γιατί μου το είπαν και δεν το διάβασα κάπου.
Πάντως ευχαριστήσω πολύ για τις απαντήσεις που πήρα και θα τις μεταφέρω σε αυτούς που διαδίδουν όλα αυτά για τα εφάπαξ.
Με την ψήφιση του ν.4472/2017 (μισθολόγιο) ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη στον υπολογισμό των ωριμάνσεων του μισθού των Αστυνομικών, με εξαίρεση τις περιπτώσεις της μεταβατικής διάταξης του άρθρου 154 του 4472/2017, ενώ δεν προκύπτει πλέον από κάποια διάταξη υποχρέωση για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας για τους αστυνομικούς. 1. ΣΩΣΤΑ…???… 2. ΕΡΩΤΗΣΗ… Εαν εχεις 35 χρονια πραγματικη υπηρεσια + τα 5 πλασματικα = 40 και εισαι και 55 χρονων, συμφερει να αναγνωρισεις την στρατιωτικη θητεια 21 μηνες… ???
Α) Η θητεία προσμετράται στα κλιμάκια, πλέον της διάταξης του Αρθ. 154. Βέβαια ποιος θα έχει θητεία (πανελλήνιες), πλέον.
Β) Τα 40 έτη υπηρεσίας ή το 55ο έτος, δεν χρειάζεται να είναι συσωρευτικα. Είτε 40 είτε 55 ετών. Και στις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζεται να αναγνωρίσεις τη θητεία, εφόσον δεν έχεις κάνει αίτημα νωριτερα (2016 η 2017), αφού μετά τα έτη αυτα, κατέστη ασύμφορη η εν λόγω εξαγορά.
Εχω κανει αιτηση αναγνωρησης απο το 2016 (δεν εχω πληρωσει ακομη)…. Ρωταω εαν μεινω εως τα 55 και με 35 πραγματικα χρονια, εαν με συμφερει να την πληρωσω. Ποιο θα ειναι το ”κερδος” μου και εαν θα κανω ”αποσβεση” της πληρωμης και ποτε , βαση του ”κερδους” που θα εχω.
Τάσο η ερώτησή σου έχει απαντηθεί στο site εδώ και χρόνια ειδικά για σένα, οπότε για να ρωτάς σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις τα εργαλεία που υπάρχουν στο site (που δεν είναι τα σχόλια).
Οπότε διαβάζεις πρώτα την παρ. Β.2 εδώ: Τρόπος χρήσης και αξιοποίησης του site
και μετά υπολογίζεις μόνος σου πόση είναι η σύνταξη με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς – εάν φύγεις τώρα, εάν φύγεις στα 53, στα 54 ή στα 55 έτη, εάν αναγνωρίσεις ή όχι τη θητεία κλπ.
Αφού υπολογίσεις τη σύνταξή σου με όλα τα διαφορετικά ενδεχόμενα έτους διαγραφής με και χωρίς αναγνώριση θητείας, μετά μπορείς να αποφασίσεις πότε θα αποστρατευθείς και εάν σε συμφέρει η αναγνώριση!
Ευχαριστω… Ρωτησα ξανα κ. Αχιλλεα, μετα απο χρονια, γιατι αλλαξαν και οι Νομοι απο τοτε.
Καλησπέρα ξέρει κάποιος πώς γίνεται το ταχυδρομικό ταμιευτήριο να μην κάνει παρακράτηση στο εφάπαξ για εξόφληση του στεγαστικού δανείου;
Πριν καταθέσεις για σύνταξη, ζήτησε με αίτησή σου από το Τ/Τ να μην παρακρατείται η δόση από την μισθοδοσία σου και θα την πληρώνεις ο ίδιος στην Τράπεζα.
Ποιά η διαφορά.Αυτά τα κάνουν αυτοί που δεν είναι συνεπείς στίς υποχρεώσεις τους.
Το Τ.Π. Δανείων και το ΤΑΧ. Ταμιευτήριο για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούν, θέτουν ως όρο στην δανειακη σύμβαση, την δέσμευση των 3/4 του εφάπαξ του δανειολήπτη, σε περίπτωση που (όταν αυτός συνταξιοδοτηθεί) η μηνιαία δόση δανείου υπερβαίνει πλέον το 30% (αν θυμαμαι καλά) του ποσού της σύνταξης, δεδομένου βέβαια ότι αυτό υπολείπεται αρκετά του λαμβανομένου μισθού.
Νομίζω ότι ο συνάδελφος αυτό θέλει ν’ αποφύγει, την δέσμευση του ανωτέρω ποσοστού επί του εφάπαξ του.
Με αυτεπάγγελτη αποστρατεια στα 56 και με 33 πραγματικά χρόνια στο Σώμα ….
ΈΡΩΤΗΜΑ μετά την καταβολή της πρώτης σύνταξής που πιθανόν να λάβουμε τέλος του Μαϊου κάνουμε εμείς κάποια ενέργεια για να πάρουμε το εφάπαξ ; Σε πόσο καιρό γίνεται η κατάθεση στην τράπεζα;
Παράκληση οποίος γνωρίζει να απαντήσει .
Ποια είναι η πρώτη σύνταξη;
Ακόμη δεν ξέρουμε πόση θα είναι η σύνταξη τέλος του μήνα που θα πληρωθούμε θα γράψω αναλυτκό σχόλιο για την ενημέρωση όλων .
Χρόνια πολλά κ Αχιλλέα με υγεία καί ευτυχία Όσο αφορά το σάιτ καλή υπομονή!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΑΧΙΛΕΑ.Ο θεος να σας δινει δυναμη υπομονη κ υγεια.Καθε ευτυχια οικογενειακη κ επαγγελματικη!!!
Χρόνια πολλά κύριε Αχιλλέα πάντα με υγεία.
Χρονια σας πολλα με υγεια σωματικη και πνευματικη
Χρόνια πολλά στον κύριο Αχιλλέα,σας εύχομαι υγεία ευτυχία και ότι επιθυμείτε.
Πολύχρονος Αχιλλέα, πάντα με υγεία.
Χρόνια Πολλά Αχιλλέα.Γερός και πάντα κοντά στην οικογένειά σου.
Καλησπέρα με κατάταξη το 1999 ,10 χρονια ΟΓΑ , οικοδομικά βαρέα 1 χρόνο , πληρωμένη την μάχιμη πενταετία , 20 μήνες θητεία πληρωμενη, και 21 μάχημα εώς σημερα , ο εργατολόγος μου είπε οχι λόγω ηλικιας . Είμαι 53 αυτή την στιγμή. Δέν ξέρω τι γίνετε με τον ΕΦΚΑ !!!
Του ΟΓΑ δεν προσμετρούνται, άρα είναι σαν να μην υπάρχουν.
Διαβάζεις το άρθρο https://enstoloi.net/themeliosi-sintaksis-me-paraitisi/ και υπολογίζεις πότε θεμελιώνεις https://enstoloi.net/ergalia/dikaioma-sintaxis/
Και τι γινονται αυτα τα χρονια του ΟΓΑ γνωριζουμε? Απο το 1989 και μετα πληρωνουν κανονικα εισφορες στο εν λογω ταμειο!!!
ΚΠΣΣ άρθρο 37 παρ.8
https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/393386
Κατ’ αρχήν η απάντηση που σου έδωσε ο εργατολόγος δεν ισχύει – οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας δεν έχουν ηλικιακό περιορισμό για λήψη σύνταξης (ερώτηση 2.8 στην ενότητα FAQ).
Με τα έτη ασφάλισης που έχεις λογικά συμπληρώνεις 40ετία φέτος –> https://i.imgur.com/1PgnFOb.png
αλλά δεν σε συμφέρει να παραιτηθείς για τους κάτωθι 2 λόγους:
α. Με τις ισχύουσες διατάξεις θα δικαιούσαι το εφάπαξ το 2030.
β. Θα λάβεις επικουρικό σε ηλικία 67 ετών, διότι για να το λάβεις άμεσα θα πρέπει να πληρώσεις στο ΤΑΠΑΣΑ σχεδόν 15.000 € (όπως φαίνεται στην εικόνα παραπάνω), γεγονός που μάλλον δεν σε συμφέρει!
Οπότε η μόνη λογική λύση είναι να περιμένεις να σε αποστρατεύσει σε δύο χρόνια η υπηρεσία με όριο ηλικίας και τότε δεν θα ισχύσουν τα (α) και (β) ανωτέρω.
ΥΓ. Ελπίζω να μην σε χρέωσε ακριβά ο εργατολόγος για την άχρηστη πληροφορία που σου έδωσε!
Παρακαλώ κάποιος συνάδελφος που διεγράφη πρόσφατα να με ενημερωση γιά τον χρόνο αναμονής από την στιγμή που υποβάλλεται η αίτηση? Ευχαριστώ πολύ
Σε ερώτηση μου… είμαι στην ίδια κατηγορία μ εσένα συνάδελφε μου απάντησαν..30…με 70 ημέρες
Ευχαριστώ πολύ. Γιατί τόσο μεγάλη απόκλιση από τι εξαρτάται?