Τρόπος χρήσης και αξιοποίησης του site

Το παρόν site δεν λειτουργεί με μία “αυθεντία” που δέχεται ερωτήματα και παραθέτει τις απαντήσεις (ερωτήσεις 1.1 και 1.2 στις FAQ).
Τα συνταξιοδοτικά θέματα αφορούν δεκάδες χιλιάδες συναδέλφων (εν ενεργεία και απόστρατους), οπότε λογικά θα είναι αντίστοιχα μεγάλος και ο αριθμός των αποριών. Επειδή δεν θα ήταν ποτέ δυνατή η επίλυση χιλιάδων αποριών από ένα και μόνο άτομο, η λύση που επιλέχθηκε είναι η παροχή μίας οργανωμένης περίληψης των ισχυουσών διατάξεων μέσω της ενότητας FAQ, καθώς και η δημιουργία απλουστευμένων πινάκων, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης κατ’ αρχήν να ενημερώνεται και στη συνέχεια να βρίσκει μόνος του τις απαντήσεις στα ερωτήματά του!

Η ανάλυση της επικαιρότητας που αφορά το συνταξιοδοτικό γίνεται με ανάρτηση πρωτότυπων αναρτήσεων (όχι copy – paste από άλλες ιστοσελίδες) στην Αρχική σελίδα, ενώ οι τίτλοι των 2 τελευταίων άρθρων εμφανίζονται στο επάνω δεξιά μέρος όλων των σελίδων.
Το site δεν είναι ειδησεογραφικό με καθημερινές ειδήσεις (δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να επιτευχθεί από ένα άτομο), οπότε ο ρυθμός ανάρτησης σημαντικών οικονομικών αναλύσεων είναι περίπου 2~3 άρθρα ανά μήνα.
Υπάρχει σχετική σελίδα Αρχείο άρθρων, με χρονολογική σειρά ή διαχωρισμό ανά κλάδο ή ανά θέμα (ειδήσεις, σύνταξη, εφάπαξ, μέρισμα).

Α. Προτεινόμενα βήματα για την αξιοποίηση των πληροφοριών στο site είναι τα κάτωθι:
1. Αρχικά θα πρέπει να διαβάσετε ολόκληρη την ενότητα FAQ (κουτάκι στα δεξιά) για να ενημερωθείτε για αρκετά θέματα σχετικά με την απονομή σύνταξης, αναγνωρίσεις, εφάπαξ, πλασματικά έτη, προϋποθέσεις θεμελίωσης κλπ.
2. Για τον υπολογισμό της ημ/νίας θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης (χωρίς όριο ηλικίας) πηγαίνετε στη σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης” (πάλι κουτάκι στα δεξιά) και συμπληρώνετε τα δεδομένα σας, αφού διαβάσετε πρώτα τις οδηγίες χρήσης της σελίδας.
3. Για τον υπολογισμό του εφάπαξ πηγαίνετε στην αντίστοιχη σελίδα (υπάρχει ξεχωριστή σελίδα για κάθε κλάδο).
Ειδικά για τους αστυνομικούς υπολογίζεται και η ημερομηνία λήψης του εφάπαξ, διότι υπάρχει σχετικός περιορισμός ετών υπηρεσίας.
4. Για τον υπολογισμό της σύνταξης πηγαίνετε στην αντίστοιχη σελίδα του κλάδου σας (Σύνταξη ΓΕΣΓΕΝΓΕΑ κλπ), αφού πρώτα διαβάσετε την ερώτηση 2.1 στις FAQ και κατανοήσετε το υπόδειγμα συμπλήρωσης που υπάρχει εκεί.
Στην ίδια σελίδα υπολογίζονται ταυτόχρονα τα μερίσματα και ΒΟΕΑ.
5. Τέλος στο site υπάρχουν σελίδες με χρηστικές πληροφορίες (στο μενού και στα εικονίδια που βρίσκονται δεξιά), όπως η σελίδα Απασχόληση για τις επιπτώσεις στη σύνταξη λόγω εργασίας, υπολογισμός για το Επίδομα Τέκνων ΟΓΑ, το ισχύον Μισθολόγιο των εν ενεργεία συναδέλφων, διάφοροι χρήσιμοι Σύνδεσμοι που αφορούν ειδικά τους απόστρατους κλπ.

Προσθήκη Μάιος 2016: Για παραιτήσεις μετά τις 30-6-2016 υπάρχει επιπλέον η σελίδα “Σύνταξη 2017”, όπου υπολογίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια η δικαιούμενη σύνταξη με το νέο ασφαλιστικό Ν.4387/16 (ερώτηση 3.9 στις FAQ).

Β. Δυνατότητες – ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις εκτέλεσης δοκιμών και σύγκρισης αποτελεσμάτων:
1. Πόση σύνταξη/εφάπαξ θα λάβετε τώρα, σε ηλικία 55 ετών, σε ηλικία 65 ετών κλπ (εάν έχετε κρατήσεις λόγω ηλικίας).
2. Ποιο είναι το κόστος και πόση είναι η διαφορά στη σύνταξη εάν αναγνωρίσετε πρόσθετα έτη (πενταετία, θητεία, σπουδές) στο ΓΛΚ.
Πχ. εάν εισάγετε εναλλακτικά 0 και 5 έτη ως μάχιμη πενταετία βλέπετε τη διαφορά στη σύνταξη και ποιο είναι το κόστος (εάν υπάρχει).
3. Ποιο είναι το κόστος και η διαφορά σε μερίσματα & ΒΟΕΑ εάν αναγνωρίσετε πρόσθετα έτη (πενταετία, θητεία, σπουδές) στα Μετοχικά Ταμεία.
4. Πόση σύνταξη/εφάπαξ δικαιούστε με όλα τα πιθανά σενάρια μισθολογικών βαθμών, χρονοεπιδόματος και ετών υπηρεσίας!

Τελικά πότε με συμφέρει να φύγω; Η απάντηση στο ερώτημα “να μείνω ή να φύγω” δεν μπορεί να είναι ίδια για όλους, ούτε είναι η ίδια ακόμη και για συμμαθητές με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και με τις ίδιες αποδοχές. Πολύ απλά είναι διαφορετικές οι ανάγκες, οι υποχρεώσεις, το οικονομικό επίπεδο και οι απαιτήσεις του καθενός.
Μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε αυτό το ερώτημα (αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη της απόφασής σας), υποβοηθούμενοι από τα προαναφερθέντα εργαλεία που διατίθονται στο site, σε συνδυασμό με την ερώτηση 1.4 στις FAQ.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2016-2017 Αχιλλέας Καρασαββίδης
Ετικέτες , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.


Τα σχόλια έχουν κλείσει.