Λάθος επανακαθορισμός Βασικής Σύνταξης από το ΓΛΚ !

Επαναφέρω το θέμα του μαθηματικού λάθους που έκανε το ΓΛΚ κατά την αναπροσαρμογή της σύνταξής μας με το νέο μισθολόγιο, καθώς ανανεώθηκε η σελίδα “Σύνταξη ΓΛΚ” ώστε να γίνει το θέμα κατανοητό από όλους.
Το λάθος αφορά όλους τους απόστρατους που διαγράφηκαν από 1-1-2008 έως 31-7-2012 (με το παλιό μισθολόγιο) και έχουν λιγότερα από 800 Χιλιοστά Βασικής Σύνταξης.

Το ΓΛΚ επανακαθόρισε τις συντάξεις με το νέο μισθολόγιο, πολλαπλασιάζοντας το Συντάξιμο Μισθό με τα Χιλιοστά του αρχικού καθορισμού της Σύνταξης.
Όμως ο ανωτέρω υπολογισμός δεν προβλέπεται πουθενά – αντίθετα η νομοθεσία προβλέπει τον υπολογισμό της Σύνταξης με διάκριση σε Τμήμα Ι + ΙΙ με βάση τα διανυθέντα έτη πριν και μετά το 2007, διαδικασία που δεν ακολουθήθηκε από το ΓΛΚ κατά την αναπροσαρμογή της Σύνταξης με το νέο μισθολόγιο.

Το ΤΜΗΜΑ Ι της σύνταξης εξαρτάται από τις Συντάξιμες Αποδοχές του τελευταίου μήνα πριν την αποστρατεία, οι οποίες μειώθηκαν με το νέο μισθολόγιο.
Το ΤΜΗΜΑ ΙΙ εξαρτάται από το Μέσο Όρο 5ετίας, ο οποίος δεν αλλάζει με το νέο μισθολόγιο (είναι ίδιος από 1-1-2008 έως 31-7-2012).
Mε την Αναπροσαρμογή της Σύνταξης (νέο μισθολόγιο) δεν πρέπει να μειωθεί όλο το ποσό αλλά μόνο το Τμήμα Ι, γιατί το Τμήμα ΙΙ δεν μειώνεται.

Δείτε την ανανεωμένη σελίδα “Σύνταξη ΓΛΚ” και διαβάστε την αναλυτική επεξήγηση στα δεξιά (εικόνα -4)
Βάλετε τα δεδομένα [αρχικός Συντάξιμος Μισθός (1) – εικόνα 1], [Μέσος Όρος 5ετίας – εικόνα 1] και [νέος Συντάξιμος Μισθός (2) – εικόνα 2] και θα υπολογιστούν τα εξής:
1. Η πρώτη στήλη εμφανίζει τα χιλιοστά και την αρχική βασική σύνταξη που σας καθόρισε με την αποστρατεία σας το ΓΛΚ.
2. Η δεύτερη στήλη εμφανίζει τα χιλιοστά και τη νέα βασική σύνταξη που επανακαθόρισε με λάθος τρόπο το ΓΛΚ το 2013.
3. Η τρίτη στήλη εμφανίζει το σωστό (και νόμιμο) τρόπο που θα έπρεπε να επανακαθοριστεί η νέα βασική σύνταξη από το ΓΛΚ.

Αριθμητικά το λάθος κυμαίνεται από 10 ~ 30 € και φυσικά και το ποσό κρατείται παράνομα από τις 1-8-2012!

Όλα τα στοιχεία στάλθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σε όλες τις Ενώσεις Αποστράτων, ενώ όπως θα δείτε στην τρίτη εικόνα (Εφημερίδα) της σελίδας “Σύνταξη ΓΛΚ” η επιστολή μου δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα “Συνταξιουχικός Αγών” του Μαρτίου 2013.

Όποιος έχει γνωριμία με υπαλλήλους του ΓΛΚ ας τους γνωστοποιήσει το θέμα (έστω ανεπίσημα) μήπως και ακολουθήσουν από δω και πέρα το νόμιμο τρόπο υπολογισμού χωρίς να χρειαστεί να ασκηθούν χιλιάδες ενστάσεις, γιατί εάν στο μέλλον μειωθεί περαιτέρω ο Συντάξιμος Μισθός (όπως σχεδιάζεται με το νέο μισθολόγιο 2014), τότε ο ακολουθούμενος από το ΓΛΚ λανθασμένος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμητικό λάθος σε βάρος της δικαιούμενης Βασικής Σύνταξης (από 0,5~2% τώρα το λάθος θα αυξηθεί σε 1~3%)!

Τα σχόλια είναι κλειστά.