Ναυτικό-Λ.Σ.

31 Σελίδα σχολίων για το Πολεμικό Ναυτικό (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
2500
Γιωργος
Γιωργος

Χρονια πολλα και καλή χρόνια.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω σε περίπτωση αποχώρησης μου (παραιτηση )απο το σώμα με 21,5 χρόνια υπηρεσίας δικαιούμαι εφάπαξ ;

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Καλησπέρα Γιώργο. Αν δεν έχεις θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και παραιτηθείς δεν δικαιούσαι εφάπαξ, απλά σου επιστρέφονται οι κρατήσεις που σου έχουν γίνει για το εφάπαξ. Ρίξε μια ματιά στην ενότητα FAQ (Ασφαλιστικό, παρ.3Γ1) του site, και θα ενημερωθείς πλήρως.

G.G.
G.G.

Διάβασε το άρθρο 7, του νόμου 4284/14, (ΦΕΚ Α’ 190/10.9.2014)
Ρύθμιση Θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/632

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

βοηθήστε με λίγο για να καταλάβω στα 24,5 χρόνια υπηρεσίας μετά το 2015 θεμελιώνω σύνταξη την οποία θα πάρω στα 60 μου ή πρέπει να συμπληρώσω 40 χρόνια υπηρεσίας για να θεμελιώσω δικαίωμα σύνταξης.

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Αν μέχρι το 2014 έχεις πραγματικη συντάξιμη υπηρεσία 24,5 χρόνια δικαιούσαι σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας. Τα 24,5 χρόνια μπορεί να είναι όλα στις Ε.Δ. ή και ως διαδοχική ασφάλιση, π.χ. 20 χρόνια στις Ε.Δ., 1,5 χρόνο στρατιωτική θητεία, 3 χρόνια σε οποιον άλλο μεγάλο ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ). Δεν προσμετρούνται τα 5 χρόνια εκστρατείας παρά μόνο αν έχεις θεμελιώσει. Αν δεν έχεις 24,5 εως το 2014, πας στα 40 χρόνια συνολικής συντάξιμης υπηρεσίας ή όταν συμπληρώσεις τα 60 χρόνια ηλικιακά. Αν δεν θεμελιώσεις συνταξιοδοτικό δικαίωμα με οποιονδήποτε τρόπο δεν δικαιούσαι να λάβεις εφάπαξ, οπότε ή κάνεις αίτηση όταν παραιτηθείς και λαμβάνεις πίσω τις κρατήσεις που έχεις καταβάλει για εφάπαξ ή περιμένεις να πάρεις το εφάπαξ που σου αναλογεί όταν συνταξιοδοτηθείς από οποινδήποτε φορέα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

andr
andr

Γιώργο η απάντηση στο ερώτημα σου είναι ακριβώς αυτή που παραθέτει ο Τάκης.Εγω απλώς θέλω να επισημάνω ότι στα 40 χρόνια υπηρεσίας μετράνε συγκεντρωτικα ο χρόνος υπηρεσιας, τα 5 πλασματικα (εάν υπάρχουν και εάν αναγνωρίστουν) η στρατιωτική θητεία εάν υπάρχει και αναγνωριστεί και τα 3 χρόνια για όσους έχουν προσληφθει έως 31-12-95 αφού αναγνωρίστουν.Υπαρχει όμως και η περίπτωση ανάλογα με την προέλευση σου (ΕΠΥ -ΕΠΟΠ)και την ηλικία σου να αποστρατευτεις νωρίτερα λόγω κατάληψης ορίου ηλικίας.

Γιωργος
Γιωργος

Οκ καταλαβα σας ευχαριστω..

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ζ.
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ζ.

θα ηθελα να ρωτησω το εξης..ζητησα βεβαιωση χρονου ασφαλισης απο το ΙΚΑ και εχω 415 οικοδομικα ενσημα..σε μια περιοδο απο τον 02/1990 εως τον 08/1993,αν λαβουμε υπ’οψην μας οτι ενας οικοδομος χρειαζεται 4.000 περιπου ενσημα,ενω ενας απλος ασφαλισμενος 10.000 περιπου για δικαιωμα συνταξης,τα οικοδομηκα προσμετρουναι 25 ενσημα για εναν μηνα ασφαλισης η εχουν αλλη ποσοστωση?

Γιάννης
Γιάννης

Διάβασε από το παρακάτω την παράγραφο 3. 6α και 6β.
https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ζ.
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ζ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά.
Ναυτικά Νοσοκομεία, απ’ όσο γνωρίζω, υπάρχουν σε Αθήνα, Πειραιά, Σαλαμίνα και Κρήτη (διορθώστε με αν κάνω λάθος).
Άλλες Υγειονομικές Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (επαρχία) που υπάρχουν;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΩΣΤΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΦΑΠΑΞ. ΕΙΜΑΙ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ 7-9-2017 ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΣΜΥΝ 7-9-1987. ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΕΛΕΥΤ. ΔΙΟΙΚ. ΒΑΘΜΟΣ ΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΑΝ ΒΑΛΩ ΗΜ/ΝΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 12-9-2018. ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ. ΒΑΖΩ ΑΝΤΧΟΣ Ή ΠΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΖΩ ΑΝΤΧΟΣ ΜΕ ΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ? ΤΟ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΧΟ. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΑΣ ΜΕ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΠΧΗΣ Ή ΑΝΤΧΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 6.000 ΕΥΡΩ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΝΩ ΤΟΥ ΑΝΤΧΟΥ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡ. ΛΗΨΗΣ ΑΥΤΟΥ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΑΚΡΗΓΌΡΗΣΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Αχιλλέας Καρασαββίδης
Αχιλλέας Καρασαββίδης

Εάν δικαιούσαι βαθμό με την αποστρατεία σου θα γίνεις Αντχος ακριβώς ένα μήνα πριν διαγραφείς, οπότε ο αποστρατευτικός βαθμός θα μετρήσει σίγουρα στο εφάπαξ.

andrep64
andrep64

Καλησπερα και Χρονια Πολλα,
στο αποσπασμα μητρωου πρεπει να φαινονται τα χρονια εκστρατειας η μαχιμα η αυτα προκυπτουν απο αλλη βεβαιωση της υπηρεσιας?

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Καλημέρα andrep64 και χρόνια πολλά. Για την αναγνώριση των 5 ετών εκστρατείας θα χρειαστείς μία βεβαίωση μονάδων εκστρατείας από ΓΕΝ/B3-Vδ, και μία βεβαίωση ότι δεν έχεις καταβάλει εισφορές γι΄ αυτά τα έτη την οποία θα λάβεις από το ΓΕΝ/Ε3-ΙV. Οι παραπάνω βεβαιώσεις μαζί με αντ.φύλ.μητρώου, εκκαθαριστικό εφορίας (ως αποδεικτικό ΑΦΜ), την ταυτότητά σου και κάποια έγγραφα που σου δίνουν στο ΓΛΚ για να συμπληρώσεις είναι αυτά που χρειάζεσαι για να πας μόνος σου στο ΓΛΚ να υποβάλεις αίτηση αναγνώρισης και να πάρεις αρ. πρωτοκόλου. Αν την κάνεις μέσω της υπηρεσίας σου, νομίζω ότι θα χρειαστούν τα ίδια έγγραφα, αλλά δε γνωρίζω τη διαδικασία και προφανώς θα σε καθοδηγήσουν για το τι θα χρειαστείς.

ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ

χρόνια πολλά ..θα θέλω να ρωτήσω αν σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία για λόγους υγείας ισχύει η προσμέτρηση της πλασματικής πενταετίας αν δεν έχουν κρατηθεί χρήματα για την αναγνώριση. ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

Γιάννης
Γιάννης

Διαβασε απο τις συχνες ερωτησεις στα δεξια τις ιστοσελιδας την παραγραφο 2.5

Ναυτικό
Ναυτικό

Καλησπέρα ερώτηση είμαι κατηγορία Γ εχω 15Χ κ 9Μ με έχουν 14 κλιμάκιο με 3 παιδιά

ΗΝΡΕ
ΗΝΡΕ

ΕΧΕΙΣ ΘΗΤΕΙΑ?ΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΕ ΕΧΟΥΝ

Κώστας
Κώστας

Θα πρέπει να υπάρξει διευκρινιστική εγκύκλιος από ΓΛΚ. Δεν γίνεται. Όλοι όσοι ήταν σε σχολή και αποφοίτησαν μέσα στο 2017 είναι στο μεταίχμιο και θα έχουμε διαφορά αύξησης μισθού -200€ κάθε μήνα, απ’ότι έμαθα . Αν αθροιστούν όλα αυτά τα ποσά, θα βγει στο τέλος σύνολο το οποίο δεν είχαμε πάρει ποτέ… Επίσης, ο νόμος λέει για διαφορά πάνω από 20€, θα υπάρχει κράτηση για 4 ισόποσες δόσεις και όχι για κάθε μήνα! Δεν υπάρχει καθόλου πρόβλεψη στο νόμο για αυτούς που βγαίνουν από σχολή μέσα στο 2017…

Σταμάτης.
Σταμάτης.

Καλησπέρα.Εγω έχω προσωπική διαφορά 40 ευρώ,αλλά στο τελικό ποσό έχω μείωση 52,52 ευρώ καθαρά.
Κατηγορία Γ και ΜΚ 17 έγγαμος με 2 παιδιά.
Απο όσο βλέπω έχουν και άλλοι μειώσεις,άρα δεν ισχύει οτι η προσωπική διαφορά θα κάλυπτε την μείωση του μισθού.

Οι ακαθάριστες αποδοχές του ΔΕΚ 17 ήταν 1690,83 εκ των οποίων, τα 32,32 αφορούσαν αναδρομικά.
Αρα (αν δεν κανω λάθος) 1690,83-32,32=1658,51 ) ακαθάριστα.
Οι ακαθάριστες αποδοχές με το νέο μισθολόγιο είναι 1579,76.Η διαφορά είναι 78,75.
Οπως έγραψα παραπάνω η προσωπική μου διαφορά είναι 40 ευρω.

Αλκης
Αλκης

Και σε εμένα το ίδιο συμβαίνει,απλά αλλάζει το ποσό που χάνω.

Κωστας
Κωστας

Καλησπερα
Εγω ειδα στο μισθο μειωση 60 ευρω.Η προσωπικη διαφορα που μου πιστωσαν ηταν μονο 9 ευρω κ οχι 69 που θα πρεπε, συμφωνα με τα διαφορα αρθρα που μιλουσαν για καλυψη της μειωσης.Ειμαι κατηγορια β μκ18 με 2 παιδια, γνωριζει καποιος ποιος ειναι ο λογος κ με τι κριτηρια βγαινει αυτη η προσωπικη διαφορα;Ευχαριστω.

ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΩΣΗ -14,52 ΕΥΡΩ.

ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ,ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ 3 , ΒΑΔΙΖΩ ΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Κώστας
Κώστας

Επίσης, ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Εκ ΣΝΔ, τι από τα παρακάτω αναγνωρίζονται μισθολογικά; 48 μήνες πανεπιστήμιο, 9μηνη θητεία Στρατού, 13 μήνες ΣΝΔ;
Ευχαριστώ.

Επαμεινωνδας
Επαμεινωνδας

Μάλλον σημαιοφόρος ΛΣ ! Ένταξη στο κλιμάκιο 33 με βασικό 1235!
Με προηγουμενο αποδοχές Σημαιοφόρου με Βμ 887 και χρονοεπιδομα 8%! Δεν είχες Βμ ανθυποπλοίαρχου λόγω παγώματος! Ενώ κανονικά το νέο μισθολόγιο δίνει αύξηση αποδοχών (χωρίς νυκτερινα και πενθήμερα) από 1331,39 σε 1355 (1235+120) έρχονται και κρατάνε αναδρομικά 232 ευρώ. Ημερομηνία ορκομωσίας σε Σημαιοφόρο 10/3/2017 ! Ελπίζουμε κάποιος να μας διαφωτίσει εδώ!

Κώστας
Κώστας

Η κράτηση ακούω θα είναι για 4 χρόνια. Για απόσβεση της υποτιθέμενης αύξησης. Πάνε καλά; Ποια αυξηση; Μήπως μας μπερδεύουν με τους πριν του 1993;

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

Νομιζω οτι ειναι λαθος. Απαιτειται μαλλον επκοινωνια με τη Υπηρεσια η και ανναφορα.

Βαγγέλης
Βαγγέλης

Αχιλλέα καλημέρα,σήμερα αναρτήθηκε το φύλο μισθοσίας μου για Ιαν 18, είμαι Πλωτάρχης με κατηγορία Β ΜΚ 4(Δυανύω το 33 χρόνο με ημερομηνία προαγωγής 25/6/17) όλα τα νούμερα συμφωνούν με την εφαρμογή σου ΄΄Μισθολόγιο 17΄΄ το μόνο έχω μια κράτηση -25,18 την οποία την ονομάζει Διαφορά αύξησης ΒΜ Ν.4472/17.Αν γνωρίζεις τι μπορεί να σημαινει αυτό ??
Ευχαριστώ

Αχιλλέας Καρασαββίδης
Αχιλλέας Καρασαββίδης

Η σελίδα του μισθολογίου ενημερώθηκε το απόγευμα της 19/12.
Εάν βάλεις το ποσό των 25,18 € ως [Διόρθωση ΒΜ] ταιριάζουν οι υπόλοιπες κρατήσεις;

Κώστας
Κώστας

Καλησπέρα σας. Κι εγω ειχα διαφορα αυξησης 232€. Αυτη η διαφορα αυξησης θα ειναι εφαπαξ; Τον αλλο μηνα δεν θα υπαρχει;
Ευχαριστώ.

Βαγγέλης
Βαγγέλης

Σε ευχαριστώ κατ΄αρχήν, ναι η μόνη διαφορά στις κρατήσεις ειναι στο ΒΟΕΑ 71,67 .Η Διόρθωση του (βμ -25,18) ξέρεις για πιο λόγο γίνεται???

Νεκτάριος
Νεκτάριος

Σήμερα 14/12 πιστώθηκε στο λογαριασμό μου το 80% του ΕΦΑΠΑΞ. Τα δικαιολογητικά τα είχα καταθέσει Ιανουάριο του 2017