Ναυτικό-Λ.Σ.

Σελίδα υπ' αριθ. 62 με σχόλια ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

Subscribe
Notify of
guest

2.7K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2 Δεκεμβρίου 2023 18:15

Καλησπέρα. Στο τέλος του 2024 αποστρατεύομαι λόγω ορίου ηλικίας. Αν δηλώσω παραμονή για ακόμη ένα έτος (2025) και αποφασίσω στην πορεία να φύγω μέσα στο 2025, θα μπορέσω ή θα πρέπει να περιμένω όλο το έτος;

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75
Απάντηση σε  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
4 Δεκεμβρίου 2023 15:15

Η πρόσφατη παραμονή (σειρά 1988) έδειξε ότι μένεις + 2 έτη (μεταφράζεται ως τέλος του 2025 για αυτούς) . Επίσης, ένας εξ αυτών παραιτήθηκε μόλις πρόσφατα. Άρα , θεωρώ ότι μπορείς να φύγεις όποτε θες. (Άρθρο 38 ν4676/2020).
Επιτρέπεται να παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία για χρονικό διάστημα μέχρι και δύο (2) ετών, μετά από αίτησή τους.

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Απάντηση σε  ΔΗΜΗΤΡΗΣ75
7 Δεκεμβρίου 2023 13:21

Το θέμα είναι Δημήτρη ότι ο 4676/20 δεν διευκρινίζει αυτο ακριβώς. Το αν δηλαδή θελήσεις να αποχωρήσεις πριν το τέλος της χρονιάς που έχεις αιτηθεί, και αν αυτο θα θεωρηθεί παραίτηση ή αποστρατεία λόγω ηλικίας. Στην Αστυνομία από ότι κατάλαβα μπορείς να φύγεις όποτε θελεις(μέσα στο έξτρα διάστημα που αιτήθηκε) χωρίς να θεωρείται παραίτηση. Δεν ξέρω που μπορούμε να βρούμε υπεύθυνη ενημέρωση, εκτός φυσικά από τον γνωστό πρακτικό τρόπο να περιμένουμε δηλαδή από κάποιους παλαιότερους να το κάνουν για να δούμε.

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Διομήδης
Διομήδης
28 Νοεμβρίου 2023 15:46

Καλησπέρα σας κ. Καρασαββίδη, θέλω να κάνω μια αίτηση καταχώρησης τριετίας να μπω με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, που θα βρω την αίτηση αυτή ηλεκτρονικά;; τι δικαιολογητικά χρειάζομαι;; κάνω χρήση του ν. 4387/2016 φεκ άρθρο 8 στην εξουσιοδότηση που θα φτιάξω ηλεκτρονικά μέσω gov για την κατοχύρωση;;; και που τα στέλνω;; , ευχαριστώ πολύ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Χρήστος
Χρήστος
Απάντηση σε  Διομήδης
2 Δεκεμβρίου 2023 09:27

Διομήδη καλημερα δαβασε τον διάλογο εδω και θα σου λυθουν ολες οι απορίες. https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-359/#comments

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Διομήδης
Διομήδης
Απάντηση σε  Χρήστος
12 Δεκεμβρίου 2023 11:47

Σ ευχαριστώ πάρα πολυ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
26 Νοεμβρίου 2023 10:50

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΛΟΑΝ ΕΜΘ.ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ
Απάντηση σε  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
27 Νοεμβρίου 2023 18:56

Ναι, είναι για το εφάπαξ (κράτηση 2%) στα πρώτα πέντε χρόνια, που οι κρατήσεις μας παρότι πληρώθηκαν έγιναν ” κοινωνικοί πόροι ” υπέρ του ΜΤΝ (ΕΛΟΑΝ).

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Απάντηση σε  ΚΩΣΤΑΣ
28 Νοεμβρίου 2023 13:15

Γιατί ως γνωστόν,οι πλουσιοι ΟΠΥ-ΕΠΥ θα επρεπε με τις εισφορες τους ,που χαραχτηρίζονται “κοινωνικοί πόροι” να στηρίξουν τις υπόλοιπες “φτωχες” κατηγοριες μερισματούχων……Και για όλα αυτα τα αίσχη δεν είδα να μιλά καμία “θεσμική” ενωση αποστράτων,οπως δεν μίλησε κανείς τους για την μονομερή αυξηση των μεριδίων των ανωτάτων!!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αλέκος
Αλέκος
Απάντηση σε  ΚΩΣΤΑΣ
30 Νοεμβρίου 2023 12:47

Γνωρίζει κάποιος αν πρέπει να γίνουν ανάλογες κρατήσεις για το ΜΤΣ για πρώην ΟΠΥ που υπηρετούν τώρα στην Αστυνομία;Με αίτηση μας;

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Απάντηση σε  ΚΩΣΤΑΣ
30 Νοεμβρίου 2023 14:13

Αλέκος ο χρόνος σας σαν ΟΠΥ στο ΜΤΣ εχει χαραχτηριστεί και αυτος “κοινωνικός πόρος” οπότε δεν υπολογιζεται μετοχική σχέση με το ΜΤΣ αυτό το διάστημα.Και θα προτεινα να μήν κανεις καποια ενέργεια να πληρώσεις για αναγνωρισή του,διότι δεν σε συμφέρει.Δεν αξίζει να πληρώσεις χρήματα σε ενα χρεοκοπημένο ταμείο με αβέβαιο μελλον,τα οποία δεν θα τα κάνεις αποσβεση ποτέ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος Σταυρόπουλος
Γεώργιος Σταυρόπουλος
21 Νοεμβρίου 2023 14:16

Καλό μεσημέρι Αχιλλέα . Ως προς την τελευταία χρονικά ανάρτηση για το εφάπαξ ΤΑΛΣ , έχω την αίσθηση ότι χρόνος ΑΕΙ δεν αναγνωρίζεται ούτε όμως πλέον επηρεάζει κατά την υπηρεσιακή εξέλιξη , και αυτό διότι όλοι κατατάσσονται ως σημαιοφόροι και οι ειδικότητες π.χ. ιατρού-ιερέα-μηχανικού-οικονομικού κλπ. όπου γινόταν κατάταξη κάποτε ως υποπλοίαρχοι συνήθως , δεν έχουν , απ΄ότι γνωρίζω , τώρα , αυτήν την δυνατότητα . Τώρα , ίσως και σε αυτό γνωρίζεις κάτι παραπάνω καθώς έχω μια χρονική απόσταση από την αποστρατεία μου . Χαιρετώ

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75
22 Νοεμβρίου 2023 13:40

Για τους Λ/Φ από τον 6/1975 μετρούσε διπλός ο χρόνος ασφάλισης . Μέχρι τον 9/1986 η αναγνώριση ήταν προαιρετική με αίτησή τους . Χωρίς να το γνωρίζω, πιθανολογώ ότι μετά έγινε υποχρεωτική η ασφάλιση, και οι διπλές εισφορές σταμάτησαν στις 2/10/2006 (εξαιρούνται σειρές μετά το 2002) καθώς έγιναν μέτοχοι στο ΕΛΟΑΝ (ex ΤΑΝ).

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
aeronaftis
aeronaftis
15 Νοεμβρίου 2023 11:01

Καλημέρα σας.Ειμαι απόστρατος από το 2013 και έχω μία απορία.
Διαβάζω ότι συνάδελφοι διεκδίκησαν και δικαιώθηκαν οι αγωγές τους για το συμπληρωματικό εφάπαξ 50% που δεν είχε αποκατασταθεί το Δεκέμβριο του 2018.
Ταυτόχρονα σε διάφορους ιστότοπους διαβάζω ότι σε έγγραφο του ΣΑΣΜΥ η απάντηση του ΥΕΘΑ ήταν ότι οι αποστρατευθεντες από 08/12 ως το 2016 δεν δικαιούνται συμπληρωματικό εφάπαξ.
Τελικά τι ισχύει;

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Απάντηση σε  aeronaftis
29 Νοεμβρίου 2023 13:17

Οι απαντήσεις του καθε ΥΕΘΑ(copy paste)σε εγγραφα ,δεν σημαίνει οτι ισχύουν και για τα δικαστήρια,μια και δεν εχουν κανενα νομικό ερισμα!!!Σε πληροφορώ οτι τα δικαστηρια εχουν αλλη αποψη,και εδω και καποιους μηνες αυτοι που προσεφυγαν και δικαιωθηκαν ξεκινησαν και παιρνουν τα χρηματα του συμπλ.εφαπαξ συν τους τοκους .

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Nick
Nick
6 Νοεμβρίου 2023 11:50

Καλημέρα. Επειδή υπάρχει νομίζω μια σύγχυση μεταξύ των συναδέλφων μεταξύ αυτών και εμού, μπορεί κάποιος που έχει βγει πρόσφατα στη σύνταξη ή κάποιος που γνωρίζει με σιγουριά να μας πει εάν είναι αποδεκτή η συνέχιση πληρωμής δόσεων αναγνώρισης πενταετίας και μετά την αίτηση αποστρατειας (παρακράτηση από τη σύνταξη) ή πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ το υπόλοιπο ποσό προκειμένου κάποιος να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί. Μιλάω φυσικά για περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι απαραίτητο να αναγνωρισθεί και η πενταετία προκειμένου να κατοχυρωθεί το δικαίωμα πλήρους σύνταξης. Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Nick
Nick
6 Νοεμβρίου 2023 19:01

Ευχαριστώ πολύ κ. Καρασαββίδη. Μαζί με την πενταετία θεμελιώνω δικαίωμα σύνταξης την 5 Σεπτεμβρίου 2024 σύμφωνα με την εφαρμογή απλά θα μένει περίπου 1,5 χρόνος αποπληρωμής δόσεων ακόμη προκειμένου να εξοφληθεί.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ
2 Νοεμβρίου 2023 09:40

Καλημέρα έχω μια απορία σε περίπτωση που στέλεχος με 20 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας κριθεί από ΑΝΥΕ κατάλληλος για υπηρεσία γραφείου ξηράς ακατάλληλος για υπηρεσία επι πλοίου και το ΑΝΣ τον αποστρατευσει λόγο μη ύπαρξης κενής θέσης το στέλεχος παίρνει σύνταξη;

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιώργος
Γιώργος
Απάντηση σε  ΚΩΣΤΑΣ
3 Νοεμβρίου 2023 08:26

Ναι υπό τη προϋπόθεση ότι για το πάθημα δεν υπάρχει βαρύ πταίσμα του Στρατιωτικού. Δες FAQ Παράγραφος B3.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Μανδάλης Ιωάννης
Μανδάλης Ιωάννης
26 Οκτωβρίου 2023 15:29

Καλημέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετική με την μάχιμη πενταετία και τα διπλά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, υπηρετώ 24 χρόνια σε κλιμάκια ειδικών αποστολών του ΛΣ, αλλά για οικονομικούς λόγους είχα σταματήσει για πέντε χρόνια να πληρώνω για την αναγνώριση των διπλών εξαμήνων. Τώρα που πλησιάζει η συνταξιοδότηση μπορώ να πληρώσω αναδρομικά και να αναγνωρίσω και αυτά τα πέντε χρόνια, ή να πληρώσω την μάχιμη πενταετία. Η αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας έχει πολύ μικρότερο κόστος αλλά δεν ξέρω την διαφορά στην ανταποδοτικότητα στην σύνταξη σε σχέση με την αναγνώριση των διπλών εξαμήνων. Στην πλατφόρμα υπολογισμού της σύνταξης φαίνεται σαν να έχουν οι δύο περιπτώσεις την ίδια ανταποδοτικότητα αλλά δεδομένης της διαφοράς στο κόστος της αναγνώρισης, αυτό δεν φαίνεται λογικό. Μπορείτε σας παρακαλώ να με πληροφορήσετε για την διαφορά στην ανταποδοτικότητα μεταξύ των δύο περιπτώσεων; Σας ευχαριστώ πολύ…

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Χρήστος
Χρήστος
20 Οκτωβρίου 2023 19:46

Μια ερώτηση για τον υπολογισμό του εφάπαξ για Λιμενικό. Τα πλασματικά χρόνια (πενταετία, τριετία και στρατός) παίζουν ρόλο στο ποσό που θα πάρουμε; Θα έπρεπε να τα προσθέσω κάπου στην εφαρμογή για να δω σωστά τον υπολογισμό; Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
mixalis
mixalis
19 Οκτωβρίου 2023 12:36

Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν η αναγνώριση(ΜΤΝ και ΕΛΟΑΝ) της στρατιωτικής θητείας μου, επηρεάζει την βαθμολογική μου εξέλιξη σε επικείμενες κρίσεις.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιώργος
Γιώργος
Απάντηση σε  mixalis
19 Οκτωβρίου 2023 15:28

Όχι βέβαια! Η αναγνώριση στρατιωτικής θητείας στο ΜΤΝ επηρεάζει μόνο την αύξηση του μερίσματος και το δικαιούμενο ΒΟΕΑ εφόσον δεν έχει δοθεί ακόμα. Η αναγνώριση στρατιωτικής θητείας στο ΕΛΟΑΝ αυξάνει το ποσό του εφάπαξ. Η αναγνώριση στον ΕΦΚΑ επηρεάζει μόνο την αύξηση της σύνταξης. Η στρατιωτική θητεία επηρεάζει μόνο το χρόνο παραμονής στον πρώτο βαθμό (Δίοπος κλπ.) στους ΕΠΥ κι ΕΠΟΠ ανεξάρτητα από την αναγνώριση ή όχι στα ταμεία.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ
Απάντηση σε  mixalis
20 Οκτωβρίου 2023 00:35

Καλημέρα όχι δεν την επηρεάζει

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Τακης
Τακης
Απάντηση σε  ΚΩΣΤΑΣ
20 Οκτωβρίου 2023 19:16

Μιχάλη δεν επηρεάζει τη βαθμολογική εξέλιξη αλλά η αύξηση του μερίσματος στα ΜΤΝ – ΕΚΟΕΜΝ που θα λάβεις μηνιαίως είναι μηδαμινή σε σημείο που δε νομίζω ότι αξίζει να πληρώσεις τις προβλεπόμενες εισφορές. Εγώ π.χ. πλήρωσα, για αναγνώριση 19 μηνών το 2017, περίπου 2500 ευρώ κι η αύξηση των μερισμάτων δεν ξεπέρασε τα 10 ευρώ το μήνα. Αντίθετα η αναγνώριση του χρόνου θητείας στον ΕΛΟΑΝ με σύμφερε καθώς η διαφορά που έλαβα στο εφάπαξ ήταν σχεδόν υπερδιπλάσια από το ποσό που κατέβαλα. Όλα αυτά το 2017 και δεν γνωρίζω πως είναι τα πράγματα σήμερα αλλά για τον ΕΛΟΑΝ, αν ισχύουν τα ίδια, συμφέρει η αναγνώριση σε κάθε περίπτωση.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Dimitris
Dimitris
28 Σεπτεμβρίου 2023 04:31

Καλησπέρα σας! Κύριε Αχιλλέα σας ευχαριστούμε για την μεγάλη προσπάθεια που έχετε καταβάλει και δίνετε έτσι την δυνατότητα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να λαμβάνει εμπεριστατωμένες πληροφορίες!! Σας ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το εύρος των ερωτήσεών μου αλλά θα βοηθήσετε πολύ κόσμο να καταλάβει: 1) Οι συντηρήσεις αλεξιπτωτιστή ή βατραχανθρώπου στην στρατιωτική θητεία (3-4 εξάμηνα) λαμβάνονται υπόψη σαν επιπλέον συντάξιμα έτη στον υπολογισμό σύνταξης; Αν ναι, πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί η (ακριβή) θητεία; Κάποιοι συνάδελφοι λαμβάνουν βεβαιώσεις των συντηρήσεων που είχαν κάνει από τα στρατόπεδα που υπηρέτησαν και τις καταθέτουν μαζί με την αίτηση αποστρατείας, χωρίς να γνωρίζουν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. 2) Υπηρετώ 21,5 χρόνια σε υπηρεσία του Λ.Σ. με διπλά εξάμηνα.. Έχω σκοπό να σταματήσω την αναγνώρισή τους , αλλά να ξεκινήσω να αναγνωρίζω ως μάχιμη πενταετία τα τελευταία χρόνια που απομένουν έως τα 25 (μικρότερο κόστος). Εκτός από το ποσοστό αναπλήρωσης που είμαι βέβαιος ότι δεν θα αλλάξει, υπάρχει περίπτωση ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών να αλλάζει (μείωση μέσου όρου αποδοχών) και να σημαίνει ότι μικρότερες κρατήσεις σημαίνουν… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Dimitris
28 Σεπτεμβρίου 2023 18:15

Για το 2. Η αναγνώριση πενταετίας δεν επηρεάζει τον μέσο όρο αποδοχών. Βλ. την ενότητα Η2 στην σελίδα 11 και 12 της εγκυκλίου https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%91%CE%9B2465%CE%981%CE%A9-%CE%9146?inline=true . Θα πρέπει να ελέγξεις το θέμα του ποσοστού αναπλήρωσης. Με τα χρόνια + εξάμηνα που έχεις θα περάσεις τα 45 συντάξιμα. Η αναπλήρωση για την πενταετία μετά τα 45 είναι 0,5% ανά έτος. Για τα εξάμηνα είναι 2%. Το ερώτημα είναι ποια χρόνια θα θεωρήσει ο ΕΦΚΑ ότι έγιναν μετά τα 45 (46ο έως 50ο). Μόνο αν ξέρεις και αυτή την πληροφορία θα μπορέσεις να αξιολογήσεις τι σε συμφέρει να κάνεις. Για το 3. Ο υπολογισμός για τον μέσο όρο συντάξιμων αποδοχών γίνεται μια φορά κατά την αποστρατεία. Επομένως δεν θα επηρεάσει όσους αποστρατεύτηκαν πριν την 1/1/2025. Για όσους αποστρατευτούν μετά την 1/1/2025 η όποια επιρροή θα αφορά τα έτη μετά το 2025. Για τα έτη 2002-2024 ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση τον Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει κάποιος πριν το 2025 για να μην τον ¨πιάσει¨ ο… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Dimitris
Dimitris
Απάντηση σε  GEORGIOSP
29 Σεπτεμβρίου 2023 22:17

Σας ευχαριστώ πολύ!

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Dimitris
Dimitris
29 Σεπτεμβρίου 2023 22:32

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Αχιλλέα!
Ναι όντως, όπως είπε και ο GEORGIOSP έχετε απόλυτο δίκιο σχετικά με το ποσοστό αναπλήρωσης… μόνο με εξάμηνα αυξάνεται 2% και όχι 0.5%…
Υποθέτω ότι για το πρώτο ερώτημα σχετικά με τις συντηρήσεις στην στρατιωτική μας θητεία δεν υπάρχει πληροφόρηση σωστά;

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Ανχος
Ανχος
25 Σεπτεμβρίου 2023 12:29

Καλημέρα σας. Μπορείτε να μου σχολιάσετε το αρθρο 20 παρ. 5 του Ν. 3865/10 (5. Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν υπάγονται στις παραγράφους 1 και 2 και απομακρύνονται αυτεπαγγέλτως, εκτός των περιπτώσεων επιβολής καταστατικής ποινής που συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος καταβολής σύνταξης, η σύνταξη καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής υπηρεσίας ή με τη συμπλήρωση του εξηκοστού (60ού) έτους της ηλικίας.), σε σχέση με την άμεση λήψη σύνταξης σε περίπτωση αυτεπάγγελτης αποστρατείας? Ευχαριστώ πολύ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Ανχος
26 Σεπτεμβρίου 2023 00:03

Καλημέρα.
Αντί σχολιασμού μπορείς να διαβάσεις ποιες περιπτώσεις αφορά και πως εφαρμόζεται στην ενότητα 2.β) στην σελίδα 7 της εγκυκλίου https://diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91%CE%9B3%CE%97-4%CE%92?inline=true

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ
18 Σεπτεμβρίου 2023 13:55

Καλησπερα σας.Μηπως γνωριζει καποιος συναδελφος η μαχημη 5ετια μπορει να αναγνωριστει και στο ΜΤΝ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιώργος
Γιώργος
Απάντηση σε  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
18 Σεπτεμβρίου 2023 21:35

Η αναγνώριση ετών εκστρατείας ως συντάξιμης υπηρεσίας γίνεται μόνο προς τον ΕΦΚΑ μέσω ΓΕΝ. Το ΜΤΝ αναγνωρίζει εκτός από το χρόνο πραγματικής ένστολης υπηρεσίας, προαιρετικά μόνο τυχόν χρόνο θητείας και σπουδές σε Ανώτερο ή Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα (FAQ 4.3).

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Ανχος
Ανχος
Απάντηση σε  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
25 Σεπτεμβρίου 2023 12:29

οχι

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΠΑΎΛΟΣ
ΠΑΎΛΟΣ
17 Σεπτεμβρίου 2023 09:10

Καλημέρα σας.
Ο γιος μου 7/3/2024 κλείνε τα 25 χρόνια του. Πότε πρέπει να γίνει η αίτηση για το ΒΟΕΑ του?
Και μια τελευταία. Το 2028 κλείνω την 35ετια. Με ποιον τρόπο μπορώ να κάνω την αναγνώριση της 5ετιας στον ΕΦΚΑ. Μπορώ πχ και αύριο ή είναι νωρίς. Ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιώργος
Γιώργος
Απάντηση σε  ΠΑΎΛΟΣ
18 Σεπτεμβρίου 2023 12:03

Καλημέρα Παύλο. Μετά την 7/3/2024, θα πρέπει ο γιος σου να να κάνει αίτηση στο ΜΤΝ για το ΒΟΕΑ. Δεν τη κάνεις εσύ αλλά ο γιο σου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο site του ΜΤΝ.

Όσο αφορά τα έτη εκστρατείας σε συμφέρει να ξεκινήσεις από τώρα την αναγνώριση των ετών εκστρατείας σε συννενόηση με το τμήμα μηχανογράφησης του ΓΕΝ. Οι κράτηση των ετών εκστρατείας εκπίπτουν από τη φορολόγηση γιατί τη θεωρούν ασφαλιστική εισφορά. Εγώ ξεκίνησα τον Μάιο του 2021 και μετά από 2 χρόνια, τον Μάιο του 2023 διέκοψα την παρακράτηση με δόσεις και πλήρωσα το υπολειπόμενο πόσο εφάπαξ αλλά έτσι αυξήθηκε η παρακράτηση φόρου στη μισθοδοσία. Υπάρχει ήδη εφαρμογή στο WAN αλλά καλύτερα να μιλήσεις με τη μηχανογράφηση ΓΕΝ πρώτα.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΠΑΎΛΟΣ
ΠΑΎΛΟΣ
Απάντηση σε  Γιώργος
20 Σεπτεμβρίου 2023 06:51

Ευχαριστώ πολύ!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Δημήτρης
Δημήτρης
16 Σεπτεμβρίου 2023 10:42

Αγαπητέ κ. Καρασαββίδη, καλημέρα και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Θα ήθελα απλά να κάνω μία παρατήρηση σχετικά με την εφαρμογή εφάπαξ ΕΛΟΑΝ. Κατατάχτηκα στο Λ.Σ. στη σχολή Λ/Φ το 1999, έγινα Ανθ/στής το 2018 και Σημαιοφόρος το 2023 (ΑΕΙ). Η θητεία αφορά όλους, ανεξαρτήτως έτος κατάταξης οπότε αν θέλετε και μπορείτε, τροποποιήστε τη διοικητική εξέλιξη στην εφαρμογή για την εξαγωγή ακριβέστερων δεδομένων. Ευχαριστώ και ελπίζω να συνεχίσετε την αξιέπαινη προσπάθειά σας.

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό