Σύνταξη, εφάπαξ & μισθολόγιο στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας
Στρατός Ξ.
Σελίδα υπ' αριθ. 200 με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Subscribe
21.4K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης
23 Μαΐου 2018 18:39
Καλησπέρα σε όλους. Στην Μισθοδοσία Ιουνίου μου έχει στις παρατηρήσεις το εξής : ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΦΕΙΛΗΣ: 12 ??? έτσι σκέτο απλά.
Μήπως ξέρει κανένας τi θέλει να πει ο “ποιητής ” !!!
Μόνος μου ρώτησα …μόνος απαντάω το βρήκα τελικά >>>ΑΝΑΔΡ.ΚΡΑΤ. ΛΕΣΧΗΣ ΑΠΟ 01/2018 (5
ΔΟΣΕΙΣ) με την 1η να τραβήχτηκε =3 ευρώ …ακόμα 4 δόσεις επί 3 ευρώ=12 .Προς ενημέρωση και σε όποιον άλλον ενδιαφέρει.
ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΟΙΚΟ
23 Μαΐου 2018 13:50
Καλησπέρα σε όλους τους πρώην συνσδέρφους. Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι κατόπιν τηλ. ενημέρωσης απο ΕΛΟΑΣ, θα μου κατατεθεί το εφάπαξ μέχρι 10 Ιουλίου (πηρα πρωτόκολλο την 13/9/17, λυπάμαι δεν θυμάμαι τι σειρά έχω). Επίσης θέλω να ρωτήσω το εξής: Λαμβάνω προσωρινή σύνταξη και σαφώς όχι τα μερίσματα του ΜΤΣ. Όταν θα βγεί η κανονική σύνταξη (υπολογίζω το 2019 ) κατα την εκκαθάριση θα ληφθεί υπόψη το ποσό της συντάξεως που αντιστοιχούσε κατά το χρονικό διάστημα απο την υποβολη του αιτήματος (9/17 ) μέχρι τότε ή η εκκαθάριση θα γίνει με την καινούρια ψαλιδισμένη σύνταξη; Το ίδιο ρωτώ και για τα μερισματα.
Θα γίνει αντιλογισμός (σύγκριση προσωρινής – οριστικής σύνταξης) για κάθε ένα μήνα ξεχωριστά από τη διαγραφή σου και μετά, πχ. μέχρι 31-12-2018 θα συνυπολογιστεί και η προσωπική διαφορά στη νέα σύνταξη, ενώ μετά την 1-1-2019 αυτή δεν θα λαμβάνεται υπόψη (αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα καταργείται).
Τα μερίσματα θα βγουν με βάση τον τελευταίο μισθό σου, αφού πρώτα εκδοθεί νέο ΦΔΜ με το καινούριο μισθολόγιο.
Πιο νωρίς θα σου το καταθέσουν το ΕΦΑΠΑΞ.
Εννέα μήνες κάνει.
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μαριος
21 Μαΐου 2018 19:34
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν τελικα ή αναγνωριση της μαχιμης 5ετιας εχει αυξηθει στα ποσα που ακουγονται. Περιπου 20000. Δυστυχως μεχρι τελος του 2016 δν έκανα αιτηση αναγνωρισης. Διαβασα καποια δημοσιευματα που ισχυριζονται οτι δν εχει αλλαξει το ποσο (8000). Εχω υπηρετησει ανω της 5ετιας σε μοναδες εκστρατειας και μπηκα στη σμυ το 2003. Αξιζει να γινει αναγνωριση με μηνιαιες καταβολες ωστε να αποχωρησουμε με 35 ετη πραγματικα; Ευχαριστω.
Το 2018 ανέρχεται στο 13% απο 6,67% που ηταν το 2016.αν αναλογιστεις οτι εγώ που το εκανα το 2016 μου βγαίνει περί τα 8.500€ αρα εσένα θα σου βγει γύρω στα 17.000€.αν συμφέρει;τα βάζεις κάτω τα οικονομικά σου κ βλέπεις αν τα χρήματα αυτά θα σου επιφέρουν πέρα απο την πρόωρη εξοδο απο το στράτευμα (αν τοτε με αυτά που θα μας δίνουν θα συμφέρει να φύγεις) αν θα τα κανεις αποσβεση,γιατί με τα σημερινά δεδομένα λένε οτι θα έχει κ ανταποδοτικό τέλος στην σύνταξη (αν δεν το αλλάξουν κι αυτό ως τοτε).πέρα τουτων είναι κάτι που θα το μάθεις στο μακρύ μέλλον,γέρος να είσαι ως τοτε,αν σε συμφέρει να τα πληρώσεις ή όχι……
Είναι κάτι που πρεπει να αποφασίσει μόνος σου κατόπιν σκέψη γιατί είναι πολλά τα λεφτά…
Κ.Αχιλλέα σας είχα κοινοποιήσει την αλλαγή κλιμακίου απο 11 στο 10 απο 3-5-18 και ότι ο βασικός πήγε αντί για 1.925 ευρώ που αναγράφεται στην εφαρμογή σας στα 1.888 ευρώ. Στην απάντησή σας που είπατε ότι από την επόμενη μισθοδοσία θα ανέλθει στα 1925 ευρω. Τελικά σήμερα εκδόθηκε ο μισθός Ιουν και ο βασικός είναι τελικα στα 1888 ευρώ.
Για να συμπληρωνεις 25 έτη υπηρεσίας τώρα σημαίνει ότι κατετάγης μήνα Μάιο αλλά το 1993 η ΣΜΥ ήταν τότε στις πανελλήνιες με εισαγωγή το φθινόπωρο: https://enstoloi.net/stratos/comment-page-199/#comment-64184
Στοιχεία που χρειάζονται και δεν έχουν αναφερθεί:
α. Τυχόν χρόνος θητείας ή άλλη προϋπηρεσία.
β. Εάν είσαι έγγαμος ή έγγαμος με παιδιά και εάν το τελευταίο 1,5 έτος άλλαξε η οικογενειακή κατάσταση σε σχέση με την 31-12-2016.
γ. Τέλος ο βασικός σου είναι 1.888 € ακριβώς όπως αναφέρεις ή 1.888,55 € ή 1.888,34 €;
Διότι για να βγει άκρη χρειάζονται τα ποσά με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού.
Ναι εισηχθα στις 3-5-1993 . Επίσης δεν συνάδει καμία αλλαγή στα ερωτήματα σας και ο βασικός είναι 1.888,33 ευρώ . Απλά να γνωρίζετε είναι εγγαμος με τέκνα.
Τελικά βρέθηκε άκρη και τροποποιήθηκε η σελίδα “Μισθολόγιο 2017” για να βγάζει σωστό αποτέλεσμα –> https://i.imgur.com/c9jG2am.png
Όταν βρω λίγο χρόνο θα ανεβάσω άρθρο για το θέμα των αυξήσεων με το νέο μισθολόγιο.
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
20 Μαΐου 2018 21:12
Καλησπέρα, κάποιος πού έλαβε σύνταξη τελευταία, πόσο καιρό μετά την πρωτοκόλληση στο ΓΛΚ και μετά την χρέωση από υπάλληλο δίδεται η Σύνταξη.
Εγώ έχω πρωτόκολλο στις 29 Αυγούστου 2017, την χρεώθηκε στις 9 Νοε, 2017, διεκπεραίωσε στις 14 Νοε 2017 και την ξαναχρεώθηκε στις 30 Απρ, 2018.
Σε πόσο καιρό θα πάρω την σύνταξή μου;
Ευχαριστώ.
Όταν λές διεκπεραίωση τι εννοείς; Προσωρινή σύνταξη σου έχει απονεμηθεί; ; Άν όχι για ποιο λόγο ξαναχρεώθηκε, είχες διαδοχική ασφάλιση; Σε μένα, με τις ίδιες περίπου ημερομηνίες, έχει δοθεί προσωρινή σύνταξη από 1-1-2018 και αναμένω οριστική.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ζάχο.
Προσωρινή σύνταξη μου δόθηκε την ημερομηνία που γράφω ότι διεκπεραιώθηκε.
Αυτό λέει στην σελίδα του ΥΠΟΙ. και στην “Προσωπική Πληροφόρηση” και “Παρακολούθηση Αίτησης Συνταξιοδότησης”.
Προφανώς η νέα χρέωση να είναι ώσπου να βγει η τελική.
Εγώ το Εφάπαξ το έλαβα πριν δύο εβδομάδες, εσύ;
ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGE15
17 Μαΐου 2018 14:50
ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΣΩΜΑ:
Στρατός
georgios
16 Μαΐου 2018 15:01
Πολύχρονος!
ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΑΚΗΣ
16 Μαΐου 2018 11:30
Καλημερα απλά για ενημέρωση των συναδέρφων Τα έξοδα μετακίνησης σε Φ.Π αποστρατευομένου υπολογήζονται με βάση το παλιό μισθολόγιο που μάλλον είναι λιγότερα…..
ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΖΑΧΟΣ
15 Μαΐου 2018 22:00
Αχιλλέα πολύχρονος και πάντα με υγεία και χαμόγελα !!
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ιωάννης
15 Μαΐου 2018 10:09
Καλημέρα σας, πώς μπορώ να δω τα μηνιαία φύλλα Συνταξιοδότησης από το ΓΛΚ;
Ευχαριστώ, ΧΚ και παραπάνω G.G. Εκεί έμπαινα αλλά με πέταγε το σύστημα.
Τώρα όλα καλά.
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιαννης
14 Μαΐου 2018 21:49
Καλησπέρα είμαι χαρούμενος που υπάρχουν σελίδες σαν την δική σας να ενημερώνουν όλους εμάς. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής είμαι Αξιωματικός προερχόμενος από ΣΜΥ με έτος κατάταξης 1993 γνωρίζω ότι έχω συμπλήρωση 25 χρόνια ανήκω στους νέους ασφαλισμένος εάν παραιτηθώ τη εφάπαξ δικαιούμαι αν δικαιούμαι. Ευχαριστώ
“… ανήκω στους νέους ασφαλισμένους …” –> Δεν έχει σημασία (ερώτηση 2.2 στις FAQ). “… γνωρίζω ότι έχω συμπληρώσει 25 χρόνια …” –> Δεν αρκούν για να πάρεις σύνταξη (χρειάζεσαι 40).
Επειδή βλέπω ότι δεν γνωρίζεις καθόλου το ασφαλιστικό σύστημα των στρατιωτικών και υπάρχει κίνδυνος να κάνεις τραγικό (!) λάθος εάν παραιτηθείς, διαβάζεις πρώτα αυτό το άρθρο: Τρόπος χρήσης και αξιοποίησης του site
Μετά συμπληρώνεις τη σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης” για να δεις τη νωρίτερη ημερομηνία που δικαιούσαι σύνταξη.
Εάν δεν αναγνώρισες τη μάχιμη 5ετία (πληρώνοντας εισφορές) εισάγεις 0 (μηδέν) στο αντίστοιχο πεδίο.
Εάν παραιτηθείς και διαγραφείς έστω και 1 ημέρα πριν από την ημερομηνία που θα σου βγάλει η ανωτέρω σελίδα, τότε υπάγεσαι αυτομάτως στην παρ. Γ.1 της ερώτησης 2.3 στις FAQ.
Τέλος εφάπαξ δικαιούσαι μόνο εφόσον πάρεις σύνταξη και μπορείς να τα υπολογίσεις και τα δύο στο site.
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
κωστας
12 Μαΐου 2018 21:26
καλησπερα.μετα απο 4ετια σαν εποπ παραιτηθηκα και πηρα της κρατησεις..ενσημα υπαρχουν;;;;;;;αν ναι που μπορω να απευθηνθω
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες υπάγονται για τα 10 πρώτα χρόνια εθελοντικής υπηρεσίας στην ασφάλιση του Κλάδου Συντάξεων του Ι.Κ.Α. και του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ., ενώ για την υγειονομική τους περίθαλψη, καλύπτονται από το Δημόσιο. Με την μονιμοποίησή τους καθίστανται μέτοχοι των Μετοχικών Ταμείων και των Ταμείων Αλληλοβοηθείας των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
@ ΧΚ και @ Κώστας
1. Διάβασε το ν.2936/2001 (Επαγγελματίες Οπλίτες και άλλες διατάξεις) και ιδιαιτέρως τα άρθρα 11, και 15. https://www.e-nomothesia.gr/kat-enoples-dynameis/n-2936-2001.html
2. Η παραπομπή στην εφαρμογη του ΙΚΑ που παρέθεσες έχει τον ασφαλιστικό βίο από 1-1-2002 και μετά.
3. Υπάρχει και η εφαρμογη του συστήματος Άτλας όπου έχει τον ασφαλιστικό βίο από το 1994 και μετά (κουτάκι δεξιά της ιστοσελίδας με την σχετική παραπομπή)
Καλημέρα σε ολους τους συναδελφους.θα ηθελα αν ξερει καποιος να ρωτησω το εξης,στην σελιδα του εφκα η συζυγος κ το παιδι φαινονται ανασφάλιστοι.σε αντιθεση με εμενα.Αυτο φαινεται για το 2018.Ως ΤΟ 2017 ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΟΚ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΕΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΜΚΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ?
Καλημέρα Γιώργο, σε εσένα ως προστατευόμενα μέλη πρέπει να σου δείχνει ότι είναι Ασφαλισμένα όλα τα μέλη.
Αλλιώς πήγαινε σε ένα Κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ να γίνει η Ταυτοποίηση.
ΓΙΑΝΝΗ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΩΣ ΤΟ 2017 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΑ ΟΚ Κ ΤΟ 18 ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.
ΣΩΜΑ:
Στρατός
θεμης
10 Μαΐου 2018 16:51
Ειμαι συνταξιουχος και επειδη μετακομιζω απο αθηνα στην επαρχια, θέλω να αλλάξω την διευθυνση της οποιαδηποτε αλληλογραφίας θα έχω.Πρέπει να πάω στο ΓΛΚ??
Καλησπέρα σε όλους. Στην Μισθοδοσία Ιουνίου μου έχει στις παρατηρήσεις το εξής : ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΦΕΙΛΗΣ: 12 ??? έτσι σκέτο απλά.
Μήπως ξέρει κανένας τi θέλει να πει ο “ποιητής ” !!!
Μόνος μου ρώτησα …μόνος απαντάω το βρήκα τελικά >>>ΑΝΑΔΡ.ΚΡΑΤ. ΛΕΣΧΗΣ ΑΠΟ 01/2018 (5
ΔΟΣΕΙΣ) με την 1η να τραβήχτηκε =3 ευρώ …ακόμα 4 δόσεις επί 3 ευρώ=12 .Προς ενημέρωση και σε όποιον άλλον ενδιαφέρει.
Καλησπέρα σε όλους τους πρώην συνσδέρφους. Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι κατόπιν τηλ. ενημέρωσης απο ΕΛΟΑΣ, θα μου κατατεθεί το εφάπαξ μέχρι 10 Ιουλίου (πηρα πρωτόκολλο την 13/9/17, λυπάμαι δεν θυμάμαι τι σειρά έχω). Επίσης θέλω να ρωτήσω το εξής: Λαμβάνω προσωρινή σύνταξη και σαφώς όχι τα μερίσματα του ΜΤΣ. Όταν θα βγεί η κανονική σύνταξη (υπολογίζω το 2019 ) κατα την εκκαθάριση θα ληφθεί υπόψη το ποσό της συντάξεως που αντιστοιχούσε κατά το χρονικό διάστημα απο την υποβολη του αιτήματος (9/17 ) μέχρι τότε ή η εκκαθάριση θα γίνει με την καινούρια ψαλιδισμένη σύνταξη; Το ίδιο ρωτώ και για τα μερισματα.
Θα γίνει αντιλογισμός (σύγκριση προσωρινής – οριστικής σύνταξης) για κάθε ένα μήνα ξεχωριστά από τη διαγραφή σου και μετά, πχ. μέχρι 31-12-2018 θα συνυπολογιστεί και η προσωπική διαφορά στη νέα σύνταξη, ενώ μετά την 1-1-2019 αυτή δεν θα λαμβάνεται υπόψη (αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα καταργείται).
Τα μερίσματα θα βγουν με βάση τον τελευταίο μισθό σου, αφού πρώτα εκδοθεί νέο ΦΔΜ με το καινούριο μισθολόγιο.
Ευχαριστώ πολύ κ.Καρασαββίδη για την απάντηση σας
Σε καλή μεριά φίλε Νίκο!!!
Ευχαριστω πολύ φίλε liakoyra
Πιο νωρίς θα σου το καταθέσουν το ΕΦΑΠΑΞ.
Εννέα μήνες κάνει.
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν τελικα ή αναγνωριση της μαχιμης 5ετιας εχει αυξηθει στα ποσα που ακουγονται. Περιπου 20000. Δυστυχως μεχρι τελος του 2016 δν έκανα αιτηση αναγνωρισης. Διαβασα καποια δημοσιευματα που ισχυριζονται οτι δν εχει αλλαξει το ποσο (8000). Εχω υπηρετησει ανω της 5ετιας σε μοναδες εκστρατειας και μπηκα στη σμυ το 2003. Αξιζει να γινει αναγνωριση με μηνιαιες καταβολες ωστε να αποχωρησουμε με 35 ετη πραγματικα; Ευχαριστω.
Το 2018 ανέρχεται στο 13% απο 6,67% που ηταν το 2016.αν αναλογιστεις οτι εγώ που το εκανα το 2016 μου βγαίνει περί τα 8.500€ αρα εσένα θα σου βγει γύρω στα 17.000€.αν συμφέρει;τα βάζεις κάτω τα οικονομικά σου κ βλέπεις αν τα χρήματα αυτά θα σου επιφέρουν πέρα απο την πρόωρη εξοδο απο το στράτευμα (αν τοτε με αυτά που θα μας δίνουν θα συμφέρει να φύγεις) αν θα τα κανεις αποσβεση,γιατί με τα σημερινά δεδομένα λένε οτι θα έχει κ ανταποδοτικό τέλος στην σύνταξη (αν δεν το αλλάξουν κι αυτό ως τοτε).πέρα τουτων είναι κάτι που θα το μάθεις στο μακρύ μέλλον,γέρος να είσαι ως τοτε,αν σε συμφέρει να τα πληρώσεις ή όχι……
Είναι κάτι που πρεπει να αποφασίσει μόνος σου κατόπιν σκέψη γιατί είναι πολλά τα λεφτά…
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Κ.Αχιλλέα σας είχα κοινοποιήσει την αλλαγή κλιμακίου απο 11 στο 10 απο 3-5-18 και ότι ο βασικός πήγε αντί για 1.925 ευρώ που αναγράφεται στην εφαρμογή σας στα 1.888 ευρώ. Στην απάντησή σας που είπατε ότι από την επόμενη μισθοδοσία θα ανέλθει στα 1925 ευρω. Τελικά σήμερα εκδόθηκε ο μισθός Ιουν και ο βασικός είναι τελικα στα 1888 ευρώ.
Για να συμπληρωνεις 25 έτη υπηρεσίας τώρα σημαίνει ότι κατετάγης μήνα Μάιο αλλά το 1993 η ΣΜΥ ήταν τότε στις πανελλήνιες με εισαγωγή το φθινόπωρο: https://enstoloi.net/stratos/comment-page-199/#comment-64184
Στοιχεία που χρειάζονται και δεν έχουν αναφερθεί:
α. Τυχόν χρόνος θητείας ή άλλη προϋπηρεσία.
β. Εάν είσαι έγγαμος ή έγγαμος με παιδιά και εάν το τελευταίο 1,5 έτος άλλαξε η οικογενειακή κατάσταση σε σχέση με την 31-12-2016.
γ. Τέλος ο βασικός σου είναι 1.888 € ακριβώς όπως αναφέρεις ή 1.888,55 € ή 1.888,34 €;
Διότι για να βγει άκρη χρειάζονται τα ποσά με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού.
Ευχαριστώ που λαμβάνεται υπόψη τα δεδομένα που σας έθεσα.
Ναι εισηχθα στις 3-5-1993 . Επίσης δεν συνάδει καμία αλλαγή στα ερωτήματα σας και ο βασικός είναι 1.888,33 ευρώ . Απλά να γνωρίζετε είναι εγγαμος με τέκνα.
Μέχρι να βγει άκρη διάβασε τα 2 παρακάτω σχετικά σχόλια για το ίδιο θέμα:
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-204/#comment-60567
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-244/#comment-64548
Τελικά βρέθηκε άκρη και τροποποιήθηκε η σελίδα “Μισθολόγιο 2017” για να βγάζει σωστό αποτέλεσμα –> https://i.imgur.com/c9jG2am.png
Όταν βρω λίγο χρόνο θα ανεβάσω άρθρο για το θέμα των αυξήσεων με το νέο μισθολόγιο.
Καλησπέρα, κάποιος πού έλαβε σύνταξη τελευταία, πόσο καιρό μετά την πρωτοκόλληση στο ΓΛΚ και μετά την χρέωση από υπάλληλο δίδεται η Σύνταξη.
Εγώ έχω πρωτόκολλο στις 29 Αυγούστου 2017, την χρεώθηκε στις 9 Νοε, 2017, διεκπεραίωσε στις 14 Νοε 2017 και την ξαναχρεώθηκε στις 30 Απρ, 2018.
Σε πόσο καιρό θα πάρω την σύνταξή μου;
Ευχαριστώ.
…
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΟΥ…
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα…..
Να είσαι καλά αεροπόρε.
Όταν λές διεκπεραίωση τι εννοείς; Προσωρινή σύνταξη σου έχει απονεμηθεί; ; Άν όχι για ποιο λόγο ξαναχρεώθηκε, είχες διαδοχική ασφάλιση; Σε μένα, με τις ίδιες περίπου ημερομηνίες, έχει δοθεί προσωρινή σύνταξη από 1-1-2018 και αναμένω οριστική.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ζάχο.
Προσωρινή σύνταξη μου δόθηκε την ημερομηνία που γράφω ότι διεκπεραιώθηκε.
Αυτό λέει στην σελίδα του ΥΠΟΙ. και στην “Προσωπική Πληροφόρηση” και “Παρακολούθηση Αίτησης Συνταξιοδότησης”.
Προφανώς η νέα χρέωση να είναι ώσπου να βγει η τελική.
Εγώ το Εφάπαξ το έλαβα πριν δύο εβδομάδες, εσύ;
ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Πολύχρονος!
Καλημερα απλά για ενημέρωση των συναδέρφων Τα έξοδα μετακίνησης σε Φ.Π αποστρατευομένου υπολογήζονται με βάση το παλιό μισθολόγιο που μάλλον είναι λιγότερα…..
Αχιλλέα πολύχρονος και πάντα με υγεία και χαμόγελα !!
Καλημέρα σας, πώς μπορώ να δω τα μηνιαία φύλλα Συνταξιοδότησης από το ΓΛΚ;
Κουτάκι ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ στα δεξιά της ιστοσελίδας.
http://www.minfin.gr/web/guest/yperesies/-/asset_publisher/UepLeEsgUYmA/content/syntaxeis-demosiou?inheritRedirect=false&redirect=http%3A%2F%2Fwww.minfin.gr%2Fweb%2Fguest%2Fyperesies%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_UepLeEsgUYmA%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_count%3D1 Πρόσβαση στο -Προσωποποιημένη πληροφόρηση- με κωδικούς taxis.
Ευχαριστώ, ΧΚ και παραπάνω G.G. Εκεί έμπαινα αλλά με πέταγε το σύστημα.
Τώρα όλα καλά.
Καλησπέρα είμαι χαρούμενος που υπάρχουν σελίδες σαν την δική σας να ενημερώνουν όλους εμάς. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής είμαι Αξιωματικός προερχόμενος από ΣΜΥ με έτος κατάταξης 1993 γνωρίζω ότι έχω συμπλήρωση 25 χρόνια ανήκω στους νέους ασφαλισμένος εάν παραιτηθώ τη εφάπαξ δικαιούμαι αν δικαιούμαι. Ευχαριστώ
Σειρά καλησπέρα σε Ποιο λόχο εισουνα
“… ανήκω στους νέους ασφαλισμένους …” –> Δεν έχει σημασία (ερώτηση 2.2 στις FAQ).
“… γνωρίζω ότι έχω συμπληρώσει 25 χρόνια …” –> Δεν αρκούν για να πάρεις σύνταξη (χρειάζεσαι 40).
Επειδή βλέπω ότι δεν γνωρίζεις καθόλου το ασφαλιστικό σύστημα των στρατιωτικών και υπάρχει κίνδυνος να κάνεις τραγικό (!) λάθος εάν παραιτηθείς, διαβάζεις πρώτα αυτό το άρθρο: Τρόπος χρήσης και αξιοποίησης του site
Μετά συμπληρώνεις τη σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης” για να δεις τη νωρίτερη ημερομηνία που δικαιούσαι σύνταξη.
Εάν δεν αναγνώρισες τη μάχιμη 5ετία (πληρώνοντας εισφορές) εισάγεις 0 (μηδέν) στο αντίστοιχο πεδίο.
Εάν παραιτηθείς και διαγραφείς έστω και 1 ημέρα πριν από την ημερομηνία που θα σου βγάλει η ανωτέρω σελίδα, τότε υπάγεσαι αυτομάτως στην παρ. Γ.1 της ερώτησης 2.3 στις FAQ.
Τέλος εφάπαξ δικαιούσαι μόνο εφόσον πάρεις σύνταξη και μπορείς να τα υπολογίσεις και τα δύο στο site.
καλησπερα.μετα απο 4ετια σαν εποπ παραιτηθηκα και πηρα της κρατησεις..ενσημα υπαρχουν;;;;;;;αν ναι που μπορω να απευθηνθω
http://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfala.cfm
Τι ενσημα ;Πληρωνες ΙΚΑ;Στο δημοσιο ησουν ασφαλισμενος φιλε.
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες υπάγονται για τα 10 πρώτα χρόνια εθελοντικής υπηρεσίας στην ασφάλιση του Κλάδου Συντάξεων του Ι.Κ.Α. και του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ., ενώ για την υγειονομική τους περίθαλψη, καλύπτονται από το Δημόσιο. Με την μονιμοποίησή τους καθίστανται μέτοχοι των Μετοχικών Ταμείων και των Ταμείων Αλληλοβοηθείας των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
@ ΧΚ και @ Κώστας
1. Διάβασε το ν.2936/2001 (Επαγγελματίες Οπλίτες και άλλες διατάξεις) και ιδιαιτέρως τα άρθρα 11, και 15.
https://www.e-nomothesia.gr/kat-enoples-dynameis/n-2936-2001.html
2. Η παραπομπή στην εφαρμογη του ΙΚΑ που παρέθεσες έχει τον ασφαλιστικό βίο από 1-1-2002 και μετά.
3. Υπάρχει και η εφαρμογη του συστήματος Άτλας όπου έχει τον ασφαλιστικό βίο από το 1994 και μετά (κουτάκι δεξιά της ιστοσελίδας με την σχετική παραπομπή)
@ Θέμης.
Η αλλαγή τόσο στην ΔΟΥ, όσο και στο ΓΛΚ, από τις 1-10-14 γίνεται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται να υποβάλεις καμία αίτηση.
Σχετική ανακοίνωση με τις μεταβολές που γίνονται ηλεκτρονικά
http://www.minfin.gr/web/31341/-/eidike-eisphora-allelengyes-stis-syntaxeis-tou-demosi-3?inheritRedirect=true&redirect=%2Fweb%2F31341%2Fhome
Η είσοδος στην σχετική εφαρμογή
https://www.aade.gr/polites/metroo/allage-stoicheion-metrooy
Επίσης διάβασε από το ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ που σου έχει επιδοθεί στο πίσω μέρος (οδηγίες για τον έφεδρο).
Καλημέρα σε ολους τους συναδελφους.θα ηθελα αν ξερει καποιος να ρωτησω το εξης,στην σελιδα του εφκα η συζυγος κ το παιδι φαινονται ανασφάλιστοι.σε αντιθεση με εμενα.Αυτο φαινεται για το 2018.Ως ΤΟ 2017 ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΟΚ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΕΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΜΚΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ?
Καλημέρα Γιώργο, σε εσένα ως προστατευόμενα μέλη πρέπει να σου δείχνει ότι είναι Ασφαλισμένα όλα τα μέλη.
Αλλιώς πήγαινε σε ένα Κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ να γίνει η Ταυτοποίηση.
ΓΙΑΝΝΗ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΩΣ ΤΟ 2017 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΑ ΟΚ Κ ΤΟ 18 ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.
Ειμαι συνταξιουχος και επειδη μετακομιζω απο αθηνα στην επαρχια, θέλω να αλλάξω την διευθυνση της οποιαδηποτε αλληλογραφίας θα έχω.Πρέπει να πάω στο ΓΛΚ??
Δεν είναι υποχρεωτικό να μεταβείς στο ΓΛΚ.Χρησιμοποίησε μόνο την αίτηση αλλαγής Δνσης http://www.minfin.gr/c/document_library/find_file_entry?p_l_id=55466&noSuchEntryRedirect=http%3A%2F%2Fwww.minfin.gr%2Fweb%2F31341%2Fypodeigmata-aiteseon-stratiotikon%3Fp_p_id%3D101%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dmaximized%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_count%3D1%26_101_struts_action%3D%252Fasset_publisher%252Fview_content%26_101_redirect%3D%252Fweb%252F31341%252Fypodeigmata-aiteseon-stratiotikon%26_101_assetEntryId%3D567626%26_101_type%3Ddocument%26redirect%3D%252Fweb%252F31341%252Fypodeigmata-aiteseon-stratiotikon&fileEntryId=567624&inheritRedirect=true και στείλτην συστημένα στην δνση που αναγράφεται σε αυτήν.Αν λαμβάνεις μέρισμα από το ΜΤΣ αυτό μπορεί να γίνει και με ένα απλό τηλεφώνημα στο Τμήμα Καταβολής 211-1048243, 244, 246.
Σ’ευχαριστώ πολύ φίλε.
Δες κι απαντήσεις στον Χρήστο, σε παρόμοια ερώτηση
εδώ https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-226/#comment-64069