Σύνταξη, εφάπαξ & μισθολόγιο στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας
Στρατός Ξ.
Σελίδα υπ' αριθ. 332 με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Subscribe
21.6K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης
3 Οκτωβρίου 2022 20:47
Προς κ. Καρασαββίδη δεν ξέρω αν υπάρχει γενικό πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω την Σελίδα Σύνταξη ΓΕΣ, γίνεται καμία ενημέρωση αυτής ή είναι δικό μου το πρόβλημα( Η/Υ) ?. Πληροφορικά όλες οι υπόλοιπες σελίδες ανοίγουν κανονικά.
Όταν ενημερώνεται κάποια εφαρμογή υπολογισμών κανονικά κατεβαίνει εκ νέου η ανανεωμένη σελίδα στον Η/Υ του χρήστη, αλλά αυτό μερικές φορές δεν γίνεται λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ, του browser κλπ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πηγαίνεις στη σελίδα και πατάς ταυτόχρονα Control + F5 στο πληκτρολόγιο, για να “αναγκάσεις” τον browser να ανανεώσει την παλιά σελίδα που έχει αποθηκευμένη στον Η/Υ σου.
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΓΙΑΝΝΗΣ
2 Οκτωβρίου 2022 20:23
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω εξαγοράσει την μάχιμη 5ετία 1997-2002 εφάπαξ και έχω λάβει και βεβαίωση από το ΟΛΚΑ.
Έχω κανένα πρόβλημα με το νέο Ν/Σ σχετικά με την 5ετία που θα αναφέρει κε Αχιλλέα;
Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για την σελίδα.
.
Και πιο συγκεκριμένα, υπάρχει περίπτωση να μην μου την αναγνωρίσουν επειδή φαίνεται να αλλάζει ο νόμος και ας την έχω εξοφλήσει;Ευχαριστώ
Καλησπέρα.Γιαννη αν και η ερώτηση σου απευθύνεται στον κύριο Καρασαββιδη μπαίνω στον πειρασμό να σου απαντήσω πως δεν υπαρχει κάποιος λόγος ανησυχίας οτι θα αντιμετωπίσεις κάποιο προβλημα σχετικά με την αναγνώριση που έκανες.Αντιθετα, οσοι αναγνωρίζουμε την 5ετια σε δοσεις ,πρεπει να περιμένουμε να δούμε εάν υπαρξει πιο ευνοικο κόστος αναγνώρισης, και αν ναι, να μπορούμε κι εμείς να αιτηθουμαι επανυπολογισμό.
Είμαι κι εγώ στην ίδια κατηγορία με εσένα, μόλις ξεκίνησα την αποπληρωμή με δόσεις, αλλά θα αιτηθώ επανυπολογισμό μόλις ο νέος νόμος ψηφιστεί. Ελπίζω να γίνει δεκτό το αίτημα και να μην τη φάμε τζάμπα.
Συνάδελφοι καλησπέρα σας.
Ευχαριστώ αρχικά για τις απαντήσεις σας. Αφετέρου θα ήθελα να πω ότι μάλλον έχει ‘περάσει στα ψιλά’ αυτό που έχουν εξαγγείλει οι Κυβερνώντες σχετικά με την αναγνώριση της 5ετίας και συγκεκριμένα για το 20% που λένε ότι θα επιβαρυνθεί η/ο ενδιαφερόμενη/ος. Αυτό είναι άλλη μια ταφόπλακα αν ισχύει, γιατί εγώ όπως και άλλοι συνάδελφοι τα εξαγοράσαμε με 6,67%. Δεν ξέρω τα λέω καλά? Επισήμανση από admin λανθασμένης πληροφορίας στο σχόλιο
Γιάννης δεν τα λες καθόλου καλά και δεν υπάρχει τίποτε για να “περάσει στα ψιλά”.
Το ανωτέρω άρθρο δεν αναφέρεται καν στους στρατιωτικούς –> https://i.imgur.com/N9LneqZ.png
και το αναφερόμενο ποσοστό 20% ισχύει επί συγκεκριμένου ποσού μόνο στα Σώματα Ασφαλείας, όπως αναλύεται στην παρ. Α του άρθρου: Νέες εισφορές αναγνώρισης πενταετίας και εξαμήνων
.
Είναι μία υπενθύμιση ότι η επιπόλαια ανάγνωση ενός άρθρου στο διαδίκτυο χωρίς επαρκή προσοχή στις “λεπτομέρειες”, συνήθως οδηγεί σε λανθασμένα ή αυθαίρετα συμπεράσματα.
Καλημερα κ καλο μηνα σε ολους.Ηθελα να ρωτήσω το εξης:στο μισθολογικό φάκελο ανα γράφονται στις κρατήσεις 2 εισφορες αλληλεγγύης του 11 κ του 13.Η μια γυρω στα 14 ευρώ η αλλη γυρω στα 42 ευρώ.ποια απ τις δυο θα καταργηθεί κ με ποιο σκεπτικό δεν καταργούνται κ οι δυο;;
Καλημέρα ευχαριστώ Φώτη για την πληροφορία,γνωρίζεις μήπως και λεπτομέρειες,είναι και αυτή στο 401,ειναι άλλα τα άτομα που την πλαισιώνουν,σίγουρα μπορεί να αλλάξη την οποία απόφαση υπάρχει και να αποφανθή άλλο, αυτό που αποφασίζει είναι τελεσίδικο.
Εκεί είναι και αυτή η επιτροπή. Στο ίδιο μέρος. Απλά απαρτίζεται από ανώτατους αξιωματικούς γιατρούς. Αυτή είναι η δευτεροβάθμια και τελευταία επιτροπή
Η διαφορά οφείλεται στα αυξημένα μερίδια ΜΤΣ (όχι στην τιμή μεριδίου) του αναμενόμενου νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ για διαγραφές μετά το 2016: https://enstoloi.net/stratos/comment-page-331/#comment-111683
.
Λογικά το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου και τότε θα δούμε εάν η “αισιόδοξη” υιοθέτηση των νέων μεριδίων θα ισχύσει τελικά ή θα χρειαστεί να επανέλθω στα παλιά μερίδια.
Με ένα ακόμα έγγραφο του, ο συνήγορος του Πολίτη με ενημέρωσε χθες ότι παρότι έχουν θέσει ξανά το θέμα της δεύτερης πενταετίας στην ηγεσία του υπουργείου εργασίας, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από εκεί για ρύθμιση του θέματος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μάλιστα αφού έλαβα το έγγραφο με τον ειδικό επιστήμονα της ανεξάρτητης αυτής αρχής, μου δόθηκε έμμεσα η πληροφόρηση πως όχι μόνο δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση εφαρμογής της αλλά θα αλλάξει νομοθετικά αυτή η διάταξη με την κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών που ισχύουν για την αναγνώριση της πρώτης πενταετίας. Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου προσπαθειών μου είναι η πρώτη φορά που πιστεύω ότι το θέμα έχει τελειώσει με άσχημη κατάληξη για όσους αναμέναμε την χορήγηση δεύτερης ασφαλιστικής πενταετίας.
Αυτό εννοώ. Μέχρι τώρα υπήρχαν γεωγραφικό περιορισμός για την αναγνώριση της πρώτης πενταετίας (π.χ από Φθιώτιδα και πάνω, νησιά ανατολικού Αιγαίου). Στην κυοφορουμενη διάταξη θα καταργηθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί ώστε να ισχύει για όλους.
Τουλάχιστον παίζει να γίνει κάτι με την τριετία ή πάει κι αυτό να μην ελπίζουμε? Την άλλη εβδομάδα κατεβαίνει το ασφαλιστικό για διαβούλευση! Έχεις υπόψιν σου κάτι αν θα γίνει η μείωση της?
Καλησπερα Φώτη εσύ και κάποιοι προσπάθητε για τα δίκαια αιτήματα όλων μας. Όμως το θέμα αυτό και των υπηρεσιών φενεται ότι αποσιωπάται και το μειώνουν εκ των έσω, για τα δικά τους συμφέροντα.Περισσότερο βλέπουμε ασχολούνται με τις δεκάδες επισκέψεις υψηλό βαθμών (το θέαθήνε) και τους είδη συνταξιούχος πάρα για την μέριμνα του ενεργού στελέχους.Και μ’αρεσει που μιλάνε για ετοιμότητα με ένα προσωπικό που το ταλεπωρούν με κέντρα κλειστά νεοσυλεκτους σε όλούς τους σχοιματισμούς διαμονή στις μονάδες πέραν του ωραριου κινήσεις μετακινησειε και αποσπασεις με μεγάλες οικονομικές δυσκολιες.Ευχόμαι τουλάχιστον να κάνουν κάτι για τις υπηρεσιες όπως πολύ καλά ανέφερε κάποιος το όριο στα 30.
Έτσι είναι Φώτη, όπως τα λες δυστυχώς. Σε αυτό πέρα από τις ευθύνες των δύο υπουργείων (ΥΕΘΑ-Εργασίας) που είναι πολλές και σοβαρές, άμεση και τεράστια ευθύνη έχουν οι ενώσεις μας. Τρία χρόνια τώρα που παρακολουθώ το θέμα, κανείς μα κανείς, δεν ασχολήθηκε ΣΟΒΑΡΑ με ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ. Νέους, παλιούς, εε, εα, έδινε το δικαίωμα, σε όποιον ήθελε να τα χρησιμοποιήσει, όποτε το έκρινε σκόπιμο,μιας και ξαφνικά από τα 25 χρόνια υπηρεσίας πήγαμε βίαια στα 40. Αντί αυτού οι ενώσεις ασχολήθηκαν, κατά κόρον και καλά έπραξαν αλλοίμονο….με: α. Με την 3ετία για κατάταξη ως το 1995 και την πληρωμή των εισφορών της. β. Το αίτημα των τάξεων ΑΣΣΥ 94-95-96 γ. Το μισθολογικό-βαθμολογικό ΕΜΘ. δ. Την εφαρμογή της 5ετίας εκστρατείας καθολικά, στο προσωπικό των ΕΔ-ΣΑ, άσχετα αν υπηρέτησαν έστω λίγο στην παραμεθόριο ή στα όρια Φθιώτιδας, δημιουργώντας κάποια ανισότητα. ε. Τα όρια ηλικίας ΕΠΟΠ, κ.α. Δεν είδα-πλην ελαχίστων δημοσιεύσεων- μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να καταστεί εφαρμόσιμος(?) ο νόμος που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το 2019 αλλά δεν……!!! Σοβαρή νομοθεσία, σοβαρή κοινοβουλευτική εργασία, σοβαροί πολιτικοί, σοβαρό κράτος!!!! Νόμος από τον… Διαβάστε τη συνέχεια »
Σωστά φίλε μου έτσι είναι κάποιοι ακούνε για πληρωμή και εφαρμογή αντίστοιχα υπηρεσιών και 5ετίες και βγάζουν σπυράκια. Δεν ασχολούνται καν με πρόσχημα την οικονομική κρίση το ψηφισμενος νομο σχέδιο γίνεται μπαλάκι πίνκ πονκ. Λες και δεν ειναι δουλεμενα εδώ και χρόνια. Και μην ακούω για.την πλάσματίκη 5ετια αυτό είναι κάτι που δόθηκε σε όλους. Οπως πολυ σωστά αναφέρθηκε πριν λίγες μέρες από τον ταγματάρχη δεύτερη 5ετια που είναι ούτως ή άλλως δουλεμενες ώρες . Το ότι δεν γίνεται και δεν εφαρμόζεται ήταν λάθος αυτά είναι ουγκανεζικα η την εφαρμόζεις (για να δόσεις το δικαίωμα θεμελιώση συνταξης) έστω καί πληρωμενη η την ακυρώνεις δείχνοντας πόσο μέριμνα και πόσο υπολογίζουν το στέλεχος που είναι αναγκασμενος να.τρέχει κάθε τρία χρόνια με όποιο οικονομικό βάρος από Νησί σε Εβρο μέχρι τα 35 40 ετη που θα μπορούσε να φύγει τουλάχιστον στα.30 32 (νέοι ασφαλισμένοι πληρώνοντας.Κάθε μέρα διαβάζουμε για το δημόσιο αναγνωριση ετών σπουδών τέκνων σχολών το έχουν φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις στα 55 56 ετη ενδεχομένως και ποιο κάτω στα 53 οι γυναίκες , κι εμείς που είμαστε ένα τελείως διαφορετικό κομμάτι (είτε… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Panos
26 Σεπτεμβρίου 2022 10:53
ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΕΤΙΑΣ 2017/18 ΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;; ΤΙΠΟΤΕ ΝΕΩΤΕΡΟ;;
Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να υποβάλλω μια ερώτηση που αφορά στο εξής παράδοξο που συμβαίνει κατα τον υπολογισμό της σύνταξης στο πρόγραμμα. Εισήλθα στη σχολή 26 Σεπ 1994. Έχω αναγνωρίσει 30 εξάμηνα Αλεξιπτωτιστού και τα 5 ετη σε Μονάδες εκστρατείας. Όταν τοποθετώ στο σύστημα ημερομηνία διαγραφής 30-09-2024 (ήτοι 30 χρόνια ακριβώς από την είσοδο στη σχολή) καταλογίζει μικρότερη συνταξη απ΄ότι εάν διαγραφώ 26-6-2024. Είναι ορθό και λογικό το ανωτέρω ή κάνω κάποιο λάθος εγώ; Σας ευχαριστώ πολύ.
Καλησπέρα σας θα ήθελα μια ερώτηση μπήκα 19 Μαϊου 1993 είμαι με 4 ανήλικα τέκνα έχω 12 εξάμηνα και πληρώνω και την πρώτη πενταετία. Όταν μπαίνω να δω για την σύνταξη με γράφει ότι θα πάρω μαζί με μερίσματα 1350€ και του μπορώ να φύγω του χρόνου τον Μάιο με 41 χρόνια. Ισχύει γιατί ενδιαφέρομαι του χρόνου να κάνω τά χαρτιά μου για να φύγω ανά είναι αληθές. Ευχαριστώ
Καλημέρα σας,
Παραίτηση στα 13 χρόνια υπηρεσίας θα ήθελα να μάθω στο περίπου πόσο είναι το ποσό που θα μου επιστραφεί και ποιο είναι το χρονικό διάστημα αναμονής μέχρι να βγεί η παραίτηση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Η ασφαλιση στο ικα μετρει κανονικα οπως και στο δημοσιο διαβασα συνταξη για ενστολους σε περιπτωση 40 ετη χρειαζεται το 60 ετος αυτο ειναι το σωστο η δεν ισχυει το 60 ετος στην 40 ετια και απο την στιγμη που εχεις 40ετη μπορεις με παραιτηση πχ56 να φυγεις τι ισχυει οχι για τους εποπ στο αλλο ενστολο προσωπικο
Αυτό που ισχύει στην αστυνομία, νομίζω, είναι οτι σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό πρέπει να έχετε ή 40 χρόνια όλα μαζί, ή να πάτε 60 χρονών. Ομως παρεμβαλλεται και το θέμα του οριου ηλικίας.
Οτι γίνει πρώτα.
.
Ομως η παρούσα σελίδα του κ. Καρασαββίδη τα έχει αναλύσει όλα και υπάρχουν και τα σχετικά εργαλεία και η παράθεση στοιχείων.
.
Επίσης και οι εξαίρετοι σχολιαστές διαχρονικά και παλαιόθεν με εύστοχα και τεκμηριωμένα σχόλια έχουν τοποθετηθεί σχετικώς.
@ΦΩΤΗΣ
Σχετ: https://enstoloi.net/stratos/comment-page-332/#comment-111720
Φώτη, με αφορμή το παραπάνω σχόλιό σου θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζεις:
Συγγενής Δ.Υ. (όχι στρατιωτικός) κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του υπήρχαν χρονικά διαστήματα
που ασκούσε ιδιωτικό έργο με αμοιβή και με άδεια της υπηρεσίας (διδασκαλία έως 10 ώρες/εβδ.).
Η αμοιβή περιείχε ασφ. εισφορές.
Α) Αυτό επηρεάζει το χρόνο ασφάλισης?
(δηλ. αν έχει 38 έτη ως Δ.Υ. και 2 έτη ως -παράλληλο-ιδιωτ. έργο)
θεωρείται ότι έχει 40 έτη? (και αντίστοιχο συντελεστή αναπλήρωσης 50%)
Β) Τα συγκεκριμένα έτη που ασκούσε ιδιωτικό έργο, αθροίζονται οι συντάξιμες αποδοχές
με αυτές του μισθού (ως Δ.Υ.) αυξάνοντας τις συνταξ. αποδοχές των συγκεκριμένων ετών?
Ισχύει το Α), Β) ή και τα δύο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη απ’ όσους θεωρήσουν ότι τα ερωτήματά μου
εκφεύγουν του “ένστολου” σκοπού του site.
Τα περισσότερα περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του εφκα https://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/eg%20efka%2027.html
Ενώ άρχισε από τον Ιούλιο η επίλυση του θέματος αυτών που ασκούσαν ιδιωτικό ή ελεύθερο επάγγελμα ταυτόχρονα με μισθωτή εργασία, για όσους εργάζονται στο δημόσιο και ταυτόχρονα είχαν παράλληλο χρόνο ασφάλισης ως ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κ.α, το θέμα είναι “παγωμένο”. Φαντάσου πως δεν έχει προχωρήσει ακόμα ούτε η διαδοχική ασφάλιση δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι είχαν ασφάλιση ως ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες. Στο μέλλον όλα αυτά. Κάποια στιγμή.
Αν παρουμε το σεναριο οτι κααταργητε ο νομος του74 για τους εποπ και παμε 40 ετη 29 πραγματικ στρατο 18 μηνες θητεια πληρωμενη και για συνταξη και για το εφαπαξ 1400 ενσημα με καταμετρηση ικα εχω το χαρτι και 220 ημερομισθια λογικα τα ημερομισθια δεν μετρανε και 5 ετη εκτρατειας την οποια πληρωνω με αιτηση μου στα 40 βγαινω χωρις οριο ηλικιας στην 40 την αιτηση την κανεις στην μερα τον γενεθλιων η και εδω παντα πχ 31/ 12 η αληθεια οτι εφτασα στην πηγη και θελω να φυγω περνω παντα το κακο σεναριο νομιζουν οτι με 150 -200 ευρω παραπανω θα σωθουνε δεν κοιτανε οτι θα ειχαν την ελευθερια στα 50 και το οτι οσοι επιθυμουν μακαρι να περασει αλλα λιγο δυσκολο ολους θα παρει η μπαλα μακαρι να γινει αυτο ειναι και δικιο στην 40ετια δεν ισχυει ηλικιακο οριο κ αχχιλεα σωστα ειναι υποθετικο ερωτημα ο νομος δεν αλλαξε
Δεν είναι καλό να μιλάμε με σενάρια για τόσο σοβαρό θέμα. Πάντως να γνωρίζετε πως η ασφάλιση σε άλλο τέως ασφαλιστικό φορέα δεν μετράει ως χρόνος δημόσιας υπηρεσίας αλλά ως ασφαλιστικός που υπολογίζεται με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. Έχει σημαντική διαφορά αυτό.
Αγαπητέ συναδελφε, τα 200 ευρώ είναι το ενοίκιο του παιδιού που σπουδάζει στην επαρχια. Δεν ξέρω τι υποχρεώσεις έχετε ως οικογένεια, αλλά μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις.
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος Μ
15 Σεπτεμβρίου 2022 19:19
Καλησπέρα. Κοιτώντας το φυλλο μισθοδοσίας μου βλέπω δύο εισφορές την ΕΙΔ.ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛ. ΑΡ.43Α Ν.4172/13 64,26€ και ΕΙΔ.ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛ. ΑΡ.38 Ν.3986/11 68,60€. Από 1 Ιαν 2023 αυτές είναι που θα καταργηθούν τελείως;
Προς κ. Καρασαββίδη δεν ξέρω αν υπάρχει γενικό πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω την Σελίδα Σύνταξη ΓΕΣ, γίνεται καμία ενημέρωση αυτής ή είναι δικό μου το πρόβλημα( Η/Υ) ?. Πληροφορικά όλες οι υπόλοιπες σελίδες ανοίγουν κανονικά.
Η σελίδα ανοίγει κανονικά.
Όταν ενημερώνεται κάποια εφαρμογή υπολογισμών κανονικά κατεβαίνει εκ νέου η ανανεωμένη σελίδα στον Η/Υ του χρήστη, αλλά αυτό μερικές φορές δεν γίνεται λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ, του browser κλπ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πηγαίνεις στη σελίδα και πατάς ταυτόχρονα Control + F5 στο πληκτρολόγιο, για να “αναγκάσεις” τον browser να ανανεώσει την παλιά σελίδα που έχει αποθηκευμένη στον Η/Υ σου.
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω εξαγοράσει την μάχιμη 5ετία 1997-2002 εφάπαξ και έχω λάβει και βεβαίωση από το ΟΛΚΑ.
Έχω κανένα πρόβλημα με το νέο Ν/Σ σχετικά με την 5ετία που θα αναφέρει κε Αχιλλέα;
Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για την σελίδα.
.
Και πιο συγκεκριμένα, υπάρχει περίπτωση να μην μου την αναγνωρίσουν επειδή φαίνεται να αλλάζει ο νόμος και ας την έχω εξοφλήσει;Ευχαριστώ
Καλησπέρα.Γιαννη αν και η ερώτηση σου απευθύνεται στον κύριο Καρασαββιδη μπαίνω στον πειρασμό να σου απαντήσω πως δεν υπαρχει κάποιος λόγος ανησυχίας οτι θα αντιμετωπίσεις κάποιο προβλημα σχετικά με την αναγνώριση που έκανες.Αντιθετα, οσοι αναγνωρίζουμε την 5ετια σε δοσεις ,πρεπει να περιμένουμε να δούμε εάν υπαρξει πιο ευνοικο κόστος αναγνώρισης, και αν ναι, να μπορούμε κι εμείς να αιτηθουμαι επανυπολογισμό.
Είμαι κι εγώ στην ίδια κατηγορία με εσένα, μόλις ξεκίνησα την αποπληρωμή με δόσεις, αλλά θα αιτηθώ επανυπολογισμό μόλις ο νέος νόμος ψηφιστεί. Ελπίζω να γίνει δεκτό το αίτημα και να μην τη φάμε τζάμπα.
Kranosgr – Συντάξεις: Πέντε χρόνια μπόνους για τους ένστολους – Δείτε αναλυτικά
Συνάδελφοι καλησπέρα σας.
Ευχαριστώ αρχικά για τις απαντήσεις σας. Αφετέρου θα ήθελα να πω ότι μάλλον έχει ‘περάσει στα ψιλά’ αυτό που έχουν εξαγγείλει οι Κυβερνώντες σχετικά με την αναγνώριση της 5ετίας και
συγκεκριμένα για το 20% που λένε ότι θα επιβαρυνθεί η/ο ενδιαφερόμενη/ος.Αυτό είναι άλλη μια ταφόπλακα αν ισχύει, γιατί εγώ όπως και άλλοι συνάδελφοι τα εξαγοράσαμε με 6,67%. Δεν ξέρω τα λέω καλά?Επισήμανση από admin λανθασμένης πληροφορίας στο σχόλιο
Γιάννης δεν τα λες καθόλου καλά και δεν υπάρχει τίποτε για να “περάσει στα ψιλά”.
Το ανωτέρω άρθρο δεν αναφέρεται καν στους στρατιωτικούς –> https://i.imgur.com/N9LneqZ.png
και το αναφερόμενο ποσοστό 20% ισχύει επί συγκεκριμένου ποσού μόνο στα Σώματα Ασφαλείας, όπως αναλύεται στην παρ. Α του άρθρου: Νέες εισφορές αναγνώρισης πενταετίας και εξαμήνων
.
Είναι μία υπενθύμιση ότι η επιπόλαια ανάγνωση ενός άρθρου στο διαδίκτυο χωρίς επαρκή προσοχή στις “λεπτομέρειες”, συνήθως οδηγεί σε λανθασμένα ή αυθαίρετα συμπεράσματα.
Σε ευχαριστώ Αχιλλέα.
Καλημερα κ καλο μηνα σε ολους.Ηθελα να ρωτήσω το εξης:στο μισθολογικό φάκελο ανα γράφονται στις κρατήσεις 2 εισφορες αλληλεγγύης του 11 κ του 13.Η μια γυρω στα 14 ευρώ η αλλη γυρω στα 42 ευρώ.ποια απ τις δυο θα καταργηθεί κ με ποιο σκεπτικό δεν καταργούνται κ οι δυο;;
Η μικρή θα καταργηθεί η άλλη είναι ανεργίας.
Ευχαριστω
Καλησπέρα,μια ερώτηση σε γνωμάτευση της επιτροπής ΑΣΥΕ , κάνοντας προσφυγή στην γνωμάτευση που πέρνεις που πηγαίνει το θέμα της προσφυγής σου μετά.
Έχεις 10 ημέρες προθεσμία για την ένσταση. Μετά πας στην ανώτατη υγειονομική επιτροπή στρατού. Αυτή είναι η δευτεροβάθμια επιτροπή.
Καλημέρα ευχαριστώ Φώτη για την πληροφορία,γνωρίζεις μήπως και λεπτομέρειες,είναι και αυτή στο 401,ειναι άλλα τα άτομα που την πλαισιώνουν,σίγουρα μπορεί να αλλάξη την οποία απόφαση υπάρχει και να αποφανθή άλλο, αυτό που αποφασίζει είναι τελεσίδικο.
Εκεί είναι και αυτή η επιτροπή. Στο ίδιο μέρος. Απλά απαρτίζεται από ανώτατους αξιωματικούς γιατρούς. Αυτή είναι η δευτεροβάθμια και τελευταία επιτροπή
Ευχαριστώ πολύ να σε καλά
Καταθεση μερισματος μ.τ.ς.4 ευρω λιγοτερα.γιατι αραγε.
Αχιλλεα μηπως να δεις το θεμα ΄΄ αυξηση μεριδιου ΜΤΣ ΄΄ στην περιπτωση μου εισαι πανω κατα 12 ευρω ενω ΕΚΟΕΜΣ αντιστοιχα 11ευρω
Ομοίως και σε μένα: ΜΤΣ πάνω κατά 5,06 ευρώ και για το ΕΚΟΕΜΣ μικρή διαφορά: 18 λεπτά. Η διαφορά είναι από αυτόν το μήνα. Πριν, καμία διαφορά.
Η διαφορά οφείλεται στα αυξημένα μερίδια ΜΤΣ (όχι στην τιμή μεριδίου) του αναμενόμενου νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ για διαγραφές μετά το 2016: https://enstoloi.net/stratos/comment-page-331/#comment-111683
.
Λογικά το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου και τότε θα δούμε εάν η “αισιόδοξη” υιοθέτηση των νέων μεριδίων θα ισχύσει τελικά ή θα χρειαστεί να επανέλθω στα παλιά μερίδια.
εχω διαγραφη 2013
Με ένα ακόμα έγγραφο του, ο συνήγορος του Πολίτη με ενημέρωσε χθες ότι παρότι έχουν θέσει ξανά το θέμα της δεύτερης πενταετίας στην ηγεσία του υπουργείου εργασίας, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από εκεί για ρύθμιση του θέματος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μάλιστα αφού έλαβα το έγγραφο με τον ειδικό επιστήμονα της ανεξάρτητης αυτής αρχής, μου δόθηκε έμμεσα η πληροφόρηση πως όχι μόνο δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση εφαρμογής της αλλά θα αλλάξει νομοθετικά αυτή η διάταξη με την κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών που ισχύουν για την αναγνώριση της πρώτης πενταετίας. Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου προσπαθειών μου είναι η πρώτη φορά που πιστεύω ότι το θέμα έχει τελειώσει με άσχημη κατάληξη για όσους αναμέναμε την χορήγηση δεύτερης ασφαλιστικής πενταετίας.
Τι εννοείς με την κατάργηση γεωγραφικών περιορισμων Φώτη αφού την αναγνωρίζει πλεον σε όλους! Δε θα ψηφιστεί αυτό?
Αυτό εννοώ. Μέχρι τώρα υπήρχαν γεωγραφικό περιορισμός για την αναγνώριση της πρώτης πενταετίας (π.χ από Φθιώτιδα και πάνω, νησιά ανατολικού Αιγαίου). Στην κυοφορουμενη διάταξη θα καταργηθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί ώστε να ισχύει για όλους.
Τουλάχιστον παίζει να γίνει κάτι με την τριετία ή πάει κι αυτό να μην ελπίζουμε? Την άλλη εβδομάδα κατεβαίνει το ασφαλιστικό για διαβούλευση! Έχεις υπόψιν σου κάτι αν θα γίνει η μείωση της?
Καλησπερα Φώτη εσύ και κάποιοι προσπάθητε για τα δίκαια αιτήματα όλων μας. Όμως το θέμα αυτό και των υπηρεσιών φενεται ότι αποσιωπάται και το μειώνουν εκ των έσω, για τα δικά τους συμφέροντα.Περισσότερο βλέπουμε ασχολούνται με τις δεκάδες επισκέψεις υψηλό βαθμών (το θέαθήνε) και τους είδη συνταξιούχος πάρα για την μέριμνα του ενεργού στελέχους.Και μ’αρεσει που μιλάνε για ετοιμότητα με ένα προσωπικό που το ταλεπωρούν με κέντρα κλειστά νεοσυλεκτους σε όλούς τους σχοιματισμούς διαμονή στις μονάδες πέραν του ωραριου κινήσεις μετακινησειε και αποσπασεις με μεγάλες οικονομικές δυσκολιες.Ευχόμαι τουλάχιστον να κάνουν κάτι για τις υπηρεσιες όπως πολύ καλά ανέφερε κάποιος το όριο στα 30.
Έτσι είναι Φώτη, όπως τα λες δυστυχώς. Σε αυτό πέρα από τις ευθύνες των δύο υπουργείων (ΥΕΘΑ-Εργασίας) που είναι πολλές και σοβαρές, άμεση και τεράστια ευθύνη έχουν οι ενώσεις μας. Τρία χρόνια τώρα που παρακολουθώ το θέμα, κανείς μα κανείς, δεν ασχολήθηκε ΣΟΒΑΡΑ με ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ. Νέους, παλιούς, εε, εα, έδινε το δικαίωμα, σε όποιον ήθελε να τα χρησιμοποιήσει, όποτε το έκρινε σκόπιμο,μιας και ξαφνικά από τα 25 χρόνια υπηρεσίας πήγαμε βίαια στα 40. Αντί αυτού οι ενώσεις ασχολήθηκαν, κατά κόρον και καλά έπραξαν αλλοίμονο….με: α. Με την 3ετία για κατάταξη ως το 1995 και την πληρωμή των εισφορών της. β. Το αίτημα των τάξεων ΑΣΣΥ 94-95-96 γ. Το μισθολογικό-βαθμολογικό ΕΜΘ. δ. Την εφαρμογή της 5ετίας εκστρατείας καθολικά, στο προσωπικό των ΕΔ-ΣΑ, άσχετα αν υπηρέτησαν έστω λίγο στην παραμεθόριο ή στα όρια Φθιώτιδας, δημιουργώντας κάποια ανισότητα. ε. Τα όρια ηλικίας ΕΠΟΠ, κ.α. Δεν είδα-πλην ελαχίστων δημοσιεύσεων- μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να καταστεί εφαρμόσιμος(?) ο νόμος που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το 2019 αλλά δεν……!!! Σοβαρή νομοθεσία, σοβαρή κοινοβουλευτική εργασία, σοβαροί πολιτικοί, σοβαρό κράτος!!!! Νόμος από τον… Διαβάστε τη συνέχεια »
Σωστά φίλε μου έτσι είναι κάποιοι ακούνε για πληρωμή και εφαρμογή αντίστοιχα υπηρεσιών και 5ετίες και βγάζουν σπυράκια. Δεν ασχολούνται καν με πρόσχημα την οικονομική κρίση το ψηφισμενος νομο σχέδιο γίνεται μπαλάκι πίνκ πονκ. Λες και δεν ειναι δουλεμενα εδώ και χρόνια. Και μην ακούω για.την πλάσματίκη 5ετια αυτό είναι κάτι που δόθηκε σε όλους. Οπως πολυ σωστά αναφέρθηκε πριν λίγες μέρες από τον ταγματάρχη δεύτερη 5ετια που είναι ούτως ή άλλως δουλεμενες ώρες . Το ότι δεν γίνεται και δεν εφαρμόζεται ήταν λάθος αυτά είναι ουγκανεζικα η την εφαρμόζεις (για να δόσεις το δικαίωμα θεμελιώση συνταξης) έστω καί πληρωμενη η την ακυρώνεις δείχνοντας πόσο μέριμνα και πόσο υπολογίζουν το στέλεχος που είναι αναγκασμενος να.τρέχει κάθε τρία χρόνια με όποιο οικονομικό βάρος από Νησί σε Εβρο μέχρι τα 35 40 ετη που θα μπορούσε να φύγει τουλάχιστον στα.30 32 (νέοι ασφαλισμένοι πληρώνοντας.Κάθε μέρα διαβάζουμε για το δημόσιο αναγνωριση ετών σπουδών τέκνων σχολών το έχουν φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις στα 55 56 ετη ενδεχομένως και ποιο κάτω στα 53 οι γυναίκες , κι εμείς που είμαστε ένα τελείως διαφορετικό κομμάτι (είτε… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΕΤΙΑΣ 2017/18 ΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;; ΤΙΠΟΤΕ ΝΕΩΤΕΡΟ;;
Προς το παρον γαργαρα!!!
Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να υποβάλλω μια ερώτηση που αφορά στο εξής παράδοξο που συμβαίνει κατα τον υπολογισμό της σύνταξης στο πρόγραμμα. Εισήλθα στη σχολή 26 Σεπ 1994. Έχω αναγνωρίσει 30 εξάμηνα Αλεξιπτωτιστού και τα 5 ετη σε Μονάδες εκστρατείας. Όταν τοποθετώ στο σύστημα ημερομηνία διαγραφής 30-09-2024 (ήτοι 30 χρόνια ακριβώς από την είσοδο στη σχολή) καταλογίζει μικρότερη συνταξη απ΄ότι εάν διαγραφώ 26-6-2024. Είναι ορθό και λογικό το ανωτέρω ή κάνω κάποιο λάθος εγώ; Σας ευχαριστώ πολύ.
Δεν μπορώ να αναπαράγω το αποτέλεσμα που αναφέρεις:
α. Διαγραφή 30-9-2024 = Σύνταξη 1.735,75 € –> https://i.imgur.com/CbJUoqk.png
β. Διαγραφή 26-6-2024 = Σύνταξη 1.721,13 € –> https://i.imgur.com/yi1ArqH.png
Καλησπέρα σας θα ήθελα μια ερώτηση μπήκα 19 Μαϊου 1993 είμαι με 4 ανήλικα τέκνα έχω 12 εξάμηνα και πληρώνω και την πρώτη πενταετία. Όταν μπαίνω να δω για την σύνταξη με γράφει ότι θα πάρω μαζί με μερίσματα 1350€ και του μπορώ να φύγω του χρόνου τον Μάιο με 41 χρόνια. Ισχύει γιατί ενδιαφέρομαι του χρόνου να κάνω τά χαρτιά μου για να φύγω ανά είναι αληθές. Ευχαριστώ
Μαλλον χρειαζεται να πεις και τι εισαι?
Ευελπιδων….Σμυ….Εμθ…κατι αλλο??Βαθμο…
ΕΜΘ
https://enstoloi.net/tropos-chrisis-aksiopoiisis-site/
Καλημέρα σας,
Παραίτηση στα 13 χρόνια υπηρεσίας θα ήθελα να μάθω στο περίπου πόσο είναι το ποσό που θα μου επιστραφεί και ποιο είναι το χρονικό διάστημα αναμονής μέχρι να βγεί η παραίτηση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Λογικα περιπου στα 7 – 8.000. Η παραιτηση αναλογα και τον βαθμο σου περιπου 4 με 6 μηνες μεσο ορο.
Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Πώς υπολογίζεται το ποσό επιστροφής γνωρίζετε;
Ερώτηση 2.3 παράγραφος Γ.1.ε. https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/
Η ασφαλιση στο ικα μετρει κανονικα οπως και στο δημοσιο διαβασα συνταξη για ενστολους σε περιπτωση 40 ετη χρειαζεται το 60 ετος αυτο ειναι το σωστο η δεν ισχυει το 60 ετος στην 40 ετια και απο την στιγμη που εχεις 40ετη μπορεις με παραιτηση πχ56 να φυγεις τι ισχυει οχι για τους εποπ στο αλλο ενστολο προσωπικο
Αγαπητέ συνάδελφε, με ολη την εκτιμηση, βάλτε καμμία τελεία.
Ευχαριστούμε.
Αυτό που ισχύει στην αστυνομία, νομίζω, είναι οτι σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό πρέπει να έχετε ή 40 χρόνια όλα μαζί, ή να πάτε 60 χρονών. Ομως παρεμβαλλεται και το θέμα του οριου ηλικίας.
Οτι γίνει πρώτα.
.
Ομως η παρούσα σελίδα του κ. Καρασαββίδη τα έχει αναλύσει όλα και υπάρχουν και τα σχετικά εργαλεία και η παράθεση στοιχείων.
.
Επίσης και οι εξαίρετοι σχολιαστές διαχρονικά και παλαιόθεν με εύστοχα και τεκμηριωμένα σχόλια έχουν τοποθετηθεί σχετικώς.
ευχαριστω πολυ με χωρις τελεια η με τελεια η αληθεια ειναι οτι κανετε δουλεια που δεν κανουν η αρμοδιες υπηρισειες
H τα χιλιόμετρα ή η ημερομηνια ….
https://enstoloi.net/tropos-chrisis-aksiopoiisis-site/
@ΦΩΤΗΣ
Σχετ: https://enstoloi.net/stratos/comment-page-332/#comment-111720
Φώτη, με αφορμή το παραπάνω σχόλιό σου θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζεις:
Συγγενής Δ.Υ. (όχι στρατιωτικός) κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του υπήρχαν χρονικά διαστήματα
που ασκούσε ιδιωτικό έργο με αμοιβή και με άδεια της υπηρεσίας (διδασκαλία έως 10 ώρες/εβδ.).
Η αμοιβή περιείχε ασφ. εισφορές.
Α) Αυτό επηρεάζει το χρόνο ασφάλισης?
(δηλ. αν έχει 38 έτη ως Δ.Υ. και 2 έτη ως -παράλληλο-ιδιωτ. έργο)
θεωρείται ότι έχει 40 έτη? (και αντίστοιχο συντελεστή αναπλήρωσης 50%)
Β) Τα συγκεκριμένα έτη που ασκούσε ιδιωτικό έργο, αθροίζονται οι συντάξιμες αποδοχές
με αυτές του μισθού (ως Δ.Υ.) αυξάνοντας τις συνταξ. αποδοχές των συγκεκριμένων ετών?
Ισχύει το Α), Β) ή και τα δύο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη απ’ όσους θεωρήσουν ότι τα ερωτήματά μου
εκφεύγουν του “ένστολου” σκοπού του site.
Τα περισσότερα περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του εφκα https://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/eg%20efka%2027.html
Ενώ άρχισε από τον Ιούλιο η επίλυση του θέματος αυτών που ασκούσαν ιδιωτικό ή ελεύθερο επάγγελμα ταυτόχρονα με μισθωτή εργασία, για όσους εργάζονται στο δημόσιο και ταυτόχρονα είχαν παράλληλο χρόνο ασφάλισης ως ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κ.α, το θέμα είναι “παγωμένο”. Φαντάσου πως δεν έχει προχωρήσει ακόμα ούτε η διαδοχική ασφάλιση δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι είχαν ασφάλιση ως ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες. Στο μέλλον όλα αυτά. Κάποια στιγμή.
Επειδή το link δεν ανευρίσκεται (The requested URL was not found)
μήπως το βρίσκω εδώ? https://www.efka.gov.gr/el/egkyklioi-kai-genika-eggrapha
Ο δαίμων του τυπογραφείου “χτύπησε και το σχόλιο μου. https://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/eg%20efka%2027.htm
Αν παρουμε το σεναριο οτι κααταργητε ο νομος του74 για τους εποπ και παμε 40 ετη 29 πραγματικ στρατο 18 μηνες θητεια πληρωμενη και για συνταξη και για το εφαπαξ 1400 ενσημα με καταμετρηση ικα εχω το χαρτι και 220 ημερομισθια λογικα τα ημερομισθια δεν μετρανε και 5 ετη εκτρατειας την οποια πληρωνω με αιτηση μου στα 40 βγαινω χωρις οριο ηλικιας στην 40 την αιτηση την κανεις στην μερα τον γενεθλιων η και εδω παντα πχ 31/ 12 η αληθεια οτι εφτασα στην πηγη και θελω να φυγω περνω παντα το κακο σεναριο νομιζουν οτι με 150 -200 ευρω παραπανω θα σωθουνε δεν κοιτανε οτι θα ειχαν την ελευθερια στα 50 και το οτι οσοι επιθυμουν μακαρι να περασει αλλα λιγο δυσκολο ολους θα παρει η μπαλα μακαρι να γινει αυτο ειναι και δικιο στην 40ετια δεν ισχυει ηλικιακο οριο κ αχχιλεα σωστα ειναι υποθετικο ερωτημα ο νομος δεν αλλαξε
Βάλε και καμιά τελεία. Μας κόπηκε η ανάσα να το διαβάσουμε!
Δεν είναι καλό να μιλάμε με σενάρια για τόσο σοβαρό θέμα. Πάντως να γνωρίζετε πως η ασφάλιση σε άλλο τέως ασφαλιστικό φορέα δεν μετράει ως χρόνος δημόσιας υπηρεσίας αλλά ως ασφαλιστικός που υπολογίζεται με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. Έχει σημαντική διαφορά αυτό.
Αγαπητέ συναδελφε, τα 200 ευρώ είναι το ενοίκιο του παιδιού που σπουδάζει στην επαρχια. Δεν ξέρω τι υποχρεώσεις έχετε ως οικογένεια, αλλά μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις.
Καλησπέρα. Κοιτώντας το φυλλο μισθοδοσίας μου βλέπω δύο εισφορές την ΕΙΔ.ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛ. ΑΡ.43Α Ν.4172/13 64,26€ και ΕΙΔ.ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛ. ΑΡ.38 Ν.3986/11 68,60€. Από 1 Ιαν 2023 αυτές είναι που θα καταργηθούν τελείως;
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-353/#comment-110682