Στρατός Ξ.

Σελίδα υπ' αριθ. 400 με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

Subscribe
Notify of
guest

20.1K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης
Δημήτρης
27 Ιουνίου 2024 10:53

Προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων συναδέλφων σχετικά με την καθυστέρηση στην καταβολή του εφαπαξ.
Με το θέμα ασχολείται,κατόπιν αναφορών, ο συνήγορος του πολίτη καθώς ο νόμος 398/74 αναφέρει ότι το ποσό είναι απαιτητό (!!!) μετά την έξοδο του δικαιούχου από το στράτευμα και καταβλητέο εντός 3μήνου από την υποβολή των δικαιολογητικών.
Η απάντηση του ταμείου στο συνήγορο αναφέρει ως αιτία της καθυστέρησης τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων και στους περιορισμούς στον ετήσιο προυπολογισμό του ταμείου.
Αναφέρουν επίσης ότι έχουν υποβληθεί προτάσεις αρμοδίως για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι έχει δρομολογηθεί η αναμόρφωση του ετήσιου προυπολογισμού 2024 ώστε να ικανοποιηθούν περισσότεροι δικαιούχοι.
Αναμένεται το επίσημο πόρισμα του συνήγορου του πολίτη.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
τακης
τακης
Απάντηση σε  Δημήτρης
27 Ιουνίου 2024 11:51

Χρειάζεται να πιέσουμε. Εμένα εχθές μου απάντησε στο mail ο διευθυντής Α τρίμηνο 25 και αν. Αόριστα. Με διαγραφή 30 Νοε.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Sk
Sk
Απάντηση σε  τακης
27 Ιουνίου 2024 14:20

Πλάκα κάνεις!!!Από καλοκαιρι που έλεγαν ….εφθασαν α τρίμηνο 25?? Δηλ εμεις που είμαστε μετά από δική σου διαγραφη 3-4 μήνες ….καλό καλοκαίρι χρόνου????

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Δημήτρης
Δημήτρης
Απάντηση σε  τακης
27 Ιουνίου 2024 16:54

Αυτό είναι ακριβώς πρέπει.Πίεση από όλους με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.Δεν ξέρω αν θα βγεί άκρη αλλά σίγουρα με τις μεμψιμοιρίες δεν θα βγει τίποτα.Αυτός είναι και ο σκοπός της προσφυγής στον συνήγορο του πολίτη.Να φτάσει το ζήτημα όσο πιο ψηλά γίνεται.Προσωπικά επιφυλάσσομαι και για περεταίρω νομικές κινήσεις από την στιγμή που ο νόμος θέτει σαφέστατο χρονοδιάγραμμα και επιπλέον η μεγάλη καθυστέρηση δημιουργεί σε όλους μας οικονομική ζημιά.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλειος
Βασίλειος
Απάντηση σε  τακης
28 Ιουνίου 2024 09:16

Κάποιοι με διαγραφή 31/12 έμαθα πήραν εφάπαξ τέλη Απριλίου, για ψάξε λίγο

ΣΩΜΑ:
Στρατός
τακης
τακης
Απάντηση σε  Βασίλειος
28 Ιουνίου 2024 11:31

Εάν μπορείς μάθε κάτι συγκεκριμένο. Μήπως είναι άλλη κατηγορία. Εαν σε 4 μήνες πήραν εφάπαξ, σύνταξη και μερίσματα σε δύο?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Δημήτρης
Δημήτρης
Απάντηση σε  Βασίλειος
28 Ιουνίου 2024 11:51

Γνωρίζω από γνωστό συνάδελφο με διαγραφή Τέλος Σεπτέμβρη οτι πληρώθηκε τον Απρίλιο.Εκτός αν δίνουν προτεραιότητα σε νεότερες αιτήσεις εκτός των περιπτώσεων που αναφέρει ο νόμος.Ο ΕΛΟΑΣ μου απάντησε πως δεν συμβαίνει αυτό.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Sk
Sk
Απάντηση σε  Βασίλειος
28 Ιουνίου 2024 17:15

Εδώ παιδιά με διαγραφή Φεβ 24 μας είπαν μερίσματα καλο Οκτ δηλ 8 μήνες μετά κ εσείς μιλάτε για εφάπαξ σε 4-5-6 μήνες?? Καλό Πάσχα 25!! θα με θυμηθείτε!!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος Μ
Γεώργιος Μ
Απάντηση σε  Βασίλειος
29 Ιουνίου 2024 09:40

Μερίσματα Οκτωβριο!!!Που ειπώθηκε αυτό; Δώσαμε τέτοια απάντηση από το ΜΤΣ;Σε εμένα δεν απάντησαν καν, στο mail που έστειλα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Sk
Sk
Απάντηση σε  Δημήτρης
27 Ιουνίου 2024 12:27

….κ αν βγάλουμε άκρη ….σφύριξε με !!!Βγάζουμε μόνοι μας τα ματάκια μας.Οταν απαιτεί η υπηρεσία χρήματα μας είναι εντός 30 ημερών ….όταν είναι να πληρώσει…..ΠΕΡΙΜΕΝΕ!!Εδώ από Ιανουάριο μήνα κ ακόμη να καταβληθούν μερίσματα με πρόφαση ελέγχονται – πρέπει να περάσουν Δ.Σ ….κτλ…κτλ….κ ψάχνουμε για εφάπαξ??Είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας…..μόνο υποκύψεις την μέση μας στους μεγάλους, τραπέζια κ τσιμπούσια!!!Γι αυτο εξω στη πραγματική κοινωνία είμαστε κλωτσου κ του μπάτσου!!Όσοι καταλάβατε…..ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!!!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κωστας
Κωστας
Απάντηση σε  Δημήτρης
27 Ιουνίου 2024 13:54

Μακαρι να γινει κατι γιατι φτασαμε στο σημειο να παρακαλαμε για τα λεφτα μας και να μας κοροιδευουν και απο πανω

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Sk
Sk
26 Ιουνίου 2024 20:23

Καλησπέρα!!Έχω διαγραφεί τέλος Φεβ. 24.Απο ΕΦΚΑ πληρώθηκα ως συνταξιούχος τέλος Απρ 24.Κατέθεσα αυτοπροσώπως συνταξιοδοτική μου πράξη στο ΜΤΣ.Ωστόσο σήμερα είδα τη σύνταξη μου να καταβάλλεται στο τραπεζικό λογαριασμό αλλά τα μερίσματα (που περίμενα κ αναδρομικά) ακόμη τίποτα….παρότι μου είχαν πει τέλος Ιουνίου με τη μισθοδοσία Ιουλίου.Μπαίνουν κάποια άλλη μέρα από τη καταβολή σύνταξης ή υπάρχει περίπτωση κ άλλου μηνα καθυστέρησης??Οποίος γνωρίζει ας με ενημερώσει παρακαλώ πολύ!!! Ευχαριστώ!!!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος Μ
Γεώργιος Μ
Απάντηση σε  Sk
27 Ιουνίου 2024 10:10

Ακριβώς ίδια στοιχεία με εσένα, με διαγραφή και έναρξη συνταξιοδότησης τις ίδιες ημερομηνίες.Ακομη τα μερίσματα . Χτες έστειλα mail στο ΜΤΣ και περιμένω

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Sk
Sk
Απάντηση σε  Γεώργιος Μ
27 Ιουνίου 2024 14:18

Άκρη δεν θα βγάλεις…..αόριστες απαντήσεις….κ κάτι ιδίαν ο ένας πετάει μπαλάκι στον άλλον!!Όχι εγώ ….αυτός ….όχι αυτός ο παραπέρα….κ κ όταν φτάσεις στον παραπέρα ή απουσιάζει ανευ αντικαταστάτη ή είναι σε συμβουλίου κ δεν καταδεχεται να μιλήσει σε ….. απόστρατους!!Αν εχεις εσύ κάποια θετική απάντηση ….ενημέρωσε σε παρακαλώ συνάδελφε!!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλειος
Βασίλειος
Απάντηση σε  Sk
28 Ιουνίου 2024 09:27

Κι εγώ με διαγραφή 29/2 και πληρωμή ΕΦΚΑ τέλη Απριλίου δεν πήρα μερίσματα. Ένας φίλος μου όμως, με διαγραφή 31/12 , πληρωμή ΕΦΚΑ τέλη Απριλίου πληρώθηκε μερίσματα τέλη Μαϊου. Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί μέσα. Τηλέφωνο δεν σηκώνουν. Για το ΕΦΆΠΑΞ διαδίδουν 1ο τρίμηνο του 25. Απορώ που πήγαν τα λεφτά. Οι μόνες παραπάνω αποστρατείες είναι αυτές με την τριετία,γύρω στα 100 στελέχη ως τώρα. Έχει ακουστεί,χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο ότι χρησιμοποίησαν διαθέσιμα του ΕΛΟΑΣ για άλλες τρύπες και για αυτό έχει δημιουργηθεί αυτή η ανωμαλία.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος Μ
Γεώργιος Μ
Απάντηση σε  Sk
28 Ιουνίου 2024 16:53

Μπα δεν κάνανε το κόπο καν να μου απαντήσουν. Και για το εφάπαξ που είχα στείλει mail πριν ένα μήνα, εκεί μου κάνανε τη χάρη και μου απάντησαν ότι τα δικαιολογητικά μου είναι εντάξει, αλλά δεν μπορούν ούτε κατά προσέγγιση να εκτιμήσουν πότε θα χορηγηθεί.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Sk
Sk
Απάντηση σε  Γεώργιος Μ
28 Ιουνίου 2024 17:13

Πήγα ο ίδιος…..μου είπαν τέλος Σεπτεμβρίου!!!!! Άκουσον…. άκουσον!!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος Μ
Γεώργιος Μ
Απάντηση σε  Sk
29 Ιουνίου 2024 09:42

Συγνώμη, τέλος Σεπτεμβρίου για τα μερίσματα; Είναι δυνατόν;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Στρατης
Στρατης
26 Ιουνίου 2024 15:11

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει έγγραφο που δίνει δικαιωμα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου.ανατροφης τεκνου?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGE
GEORGE
24 Ιουνίου 2024 16:02

Μια διευκρίνιση αν μπορώ να εχω από κάποιον που γνωρίζει..
Η εφαρμογή δικαίωμα σύνταξης μου βγαζει κανονικα θεμελίωση στα 23.5 χρόνια στρατιωτικής υπηρεσίας + 30 εξάμηνα + 18 μήνες θητείας …. Αλλά κανονικα δεν θα έπρεπε διότι όπως γράφετε και μέσα στις ερωτήσεις τα εξάμηνα μετράνε ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (όχι θητεία δηλαδή εδω)…
Τι ισχυει εν τελεί;;;
Βγαίνω με 23.5 η δε βγαίνω;;

Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGE
GEORGE
24 Ιουνίου 2024 20:21

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση – ενημέρωση Αχιλλέα,,,

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΙΤ
ΙΤ
23 Ιουνίου 2024 13:17

Αχιλλέα ευχαριστούμε πολύ και πάλι για την νέα ανάλυση αναγνώρισης της πενταετίας.
Οφείλω να πω πάντως ότι η πολιτεία είναι παντελώς αφερέγγυα και μας αντιμετωπίζει συστηματικά και διαχρονικά, ασχέτως κομμάτων και παρατάξεων, ως πειραματόζωα. Εγώ προσωπικά νιώθω μεγάλο κορόιδο, αφού μόλις ολοκλήρωσα την αναγνώριση της πενταετίας και στην πληρωμή της τελευταίας δόσης, βγήκε η εν λόγω εγκύκλιος. Πλήρωσα συνολικά 2.970 από ΣΣΑΣ ΤΆΞΗ 1997, ενώ φυσικά ούτε λόγος για επανυπολογισμό μετά την απομάκρυνση από το ταμείο. Στην ιδέα και μόνο ότι η ίδια αναγνώριση θα μου κόστιζε τώρα τα μισά λεφτά από ότι πριν, απλά και μόνο εξοργίζομαι.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι υπάρχεις κι εσύ να μας ενημερώνεις, όχι τίποτα, να σωθούν και μερικοί από το ισοπεδωτικό και ληστρικό δημόσιο.
Ευχαριστώ προσωπικά από καρδιάς για όλες τις συμβουλές και τη βοήθεια σου, που τη θεωρώ ανεκτίμητη.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Nikos
Nikos
Απάντηση σε  ΙΤ
24 Ιουνίου 2024 20:45

Και εγώ ακριβώς το ίδιο έπαθα, δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας, απογοήτευση μόνο, πάντα όποιος είναι σωστός και τρέχει να πληρώσει να είναι εντάξει απέναντι στο κράτος τελικά καταλήγει χαμένος. Άλλη μια φορά που το κράτος επιβραβεύει αυτόν που περιμένει την τελευταία στιγμή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Έτσι δήλωσα και στην αίτηση στον ΕΦΚΑ για την αναγνώριση της 3ετιας ότι θέλω να την πληρώσω εφάπαξ κατ την συνταξιοδότηση μου αλλά τώρα προβληματίζομαι, μπορώ να το αλλάξω αυτό και να το κάνω σε δόσεις; Η θα πρέπει να κάνω πάλι τα χαρτιά μου από την αρχή και να πάρω καινούργιο αριθμό πρωτοκόλλου; Πάντως αυτά τα έξτρα χρήματα που δώσαμε για την 5ετια θα μπορούσαν να πάνε στην αναγνώριση της 3ετιας πχ αλλά ποιός θα το κάνει αυτό.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGE
GEORGE
22 Ιουνίου 2024 18:31

Καλησπέρα , θητεία που εχω κάνει το 1999 αν την αναγνωρίσω με τι ποσοστό θα μπει στο σύνολο για την ανταποδοτική σύνταξη;
Θα ανεβεί το σύνολο της ανταποδοτικής η δεν θα την επηρεάσει;
Έχω μπερδευτεί,,,,,,,

ΣΩΜΑ:
Στρατός
George
George
23 Ιουνίου 2024 08:15

Αχιλλέα δηλαδή αυτοί που είχαν αναγνωρίσει την θητεία πριν το 2016 κ πλήρωσαν 1800ε Με εμάς που μας ζητάνε 6000e είναι ακριβώς το ίδιο ;; Δεν θα κερδίσουμε κάτι επειδή θα δώσουμε πιο πολλές εισφορές;
( η δεν μπορεί να υπολογιστεί αυτο από την εφαρμογή);;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  George
23 Ιουνίου 2024 12:40

Η αναγνώριση της θητείας γίνεται με καταβολή των εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη από τον ασφαλισμένο.
Το 2016 οι εισφορές του ασφαλισμένου ήταν 6,67% και το Δημόσιο ως εργοδότης δεν κατέβαλε εισφορές. Έτσι όποιος αναγνώρισε την θητεία το 2016 πλήρωσε 6,67% των συντάξιμων αποδοχών του.
Σήμερα οι εισφορές ασφαλισμένου είναι 6,67% και του Δημοσίου 13,33%. Αν λοιπόν κάποιος πλήρωσε 1800€ για την αναγνώριση το 2016 σήμερα θα πλήρωνε 5400€ για να αναγνωρίσει τον ίδιο χρόνο.
Επομένως πρακτικά όσοι αναγνωρίσετε τώρα δεν θα έχετε κάποιο κέρδος επειδή πληρώνετε τριπλάσιες εισφορές.
ΣΗΜ: Θα υπάρχει μια μικρή θετική διαφορά για εσάς στον μέσο όρο των αποδοχών επειδή η αναγνώριση γίνεται με τις σημερινές αποδοχές (αλλαγές κλιμακίων, προαγωγές) και όχι με αυτές που είχατε το 2016. Για αυτό και η διαφορά (6000€ αντί για 5400€). Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν αντισταθμίζει τον τριπλασιασμό+ του κόστους αναγνώρισης.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
IOANNIS K.
IOANNIS K.
22 Ιουνίου 2024 14:35

Καλησπέρα σας έχω μπει ΣΣΕ 1993 και αποφοίτησα 1997, πληρώνω την πενταετία από 1997-2002, να αλλάξω την πενταετία (1993-1988) ή να το αφήσω ως έχει? Τι συμφέρει?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
IOANNIS K.
IOANNIS K.
23 Ιουνίου 2024 14:03

Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!!Καλό καλοκαίρι σας εύχομαι!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κριστόφ
Κριστόφ
21 Ιουνίου 2024 09:57

Καλημέρα σας. Θέλω να ρωτήσω κάποιον συνάδελφο αν γνωρίζει. Θέλω να υποβάλλω την παραίτησή μου. Ποια είναι η διαδικασία; Που θα βρω τα σωστά βήματα;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μαριος
Μαριος
Απάντηση σε  Κριστόφ
21 Ιουνίου 2024 10:18

Τυποποιημένη αναφορά από το ΣΚ 20-1 στην αρμόδια Δνση Όπλου-Σώματος

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος Μ
Γεώργιος Μ
Απάντηση σε  Κριστόφ
23 Ιουνίου 2024 12:41

Αν εννοείς όλη την διαδικασία θα διαβάσεις τον οδηγό αποστρατειας του ΓΕΣ που μπορείς να τον βρεις με μια απλή αναζήτηση . Από εκεί και πέρα εκτός από αυτόν, που αφορά τα δικαιολογητικά για σύνταξη μερίσματα και εφάπαξ, θα πρέπει να ετοιμάσεις επιπλέον τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για ταυτότητα (βασικό για να υποβάλεις τα χαρτιά της συνταξιοδοτήσεις εκτός κι αν έχεις στη κατοχή σου διαβατηριο ή νέου τύπου δίπλωμα) για την ασφάλιση σου στον ΕΦΚΑ(και των μελών σου) και για την έγκριση του ΦΠ για τον τόπο οριστικής διαμονής σου. Σε ότι αφορά τώρα την αναφορά, υπάρχει τυποποιημένη στον 20-1 αλλά, εκτός και αν συνειδητά το επιθυμείς, να μην υποβάλεις αναφορά παραίτησης αλλά αποστρατειας . Αφού την υποβάλεις θα ελεγχθεί από την δνση σου και θα υπάρξει η τυπική εγκριση περίπου σε 1 με 2 μηνες

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος Μ
Γεώργιος Μ
Απάντηση σε  Κριστόφ
23 Ιουνίου 2024 12:42

Την αναφορά σου θα την υποβάλεις στο 1ο γραφείο της Μονάδας σου

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλης Σητος
Βασίλης Σητος
19 Ιουνίου 2024 20:22

Καλησπέρα μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να μου απαντησει μετά την έκδοση συνταξιοδοτικης πράξης απο ΕΦΚΑ σε πόσο διάστημα καταβάλλεται το εφάπαξ βοήθημα από ΜΤΣ?Εμένα μου βγήκε συνταξιοδοτικη πράξη 15/01/24.Ευχαριστω

ΣΩΜΑ:
Στρατός
τακης
τακης
Απάντηση σε  Βασίλης Σητος
20 Ιουνίου 2024 12:01

Πότε διαγραφηκες? Εγώ 30 Νοε και μαύρο σκοτάδι για το εφάπαξ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ιωάννης
Ιωάννης
19 Ιουνίου 2024 05:59

Καλημερα σας ηθελα να ρωτησω υπαρχει το ενδεχομενο ΕΜΘ συμπληρωσας τα 35 ετη να μην αποστρατευεται αυταπαγγελτα αλλα μετα την παροδο καποιου χρονου π.χ 1 ετος και για το διαστημα αυτο ενω πληρωνοταν να απαιτειται απο την υπηρεσια να επιστρεψει πισω αυτα τα χρηματα για το εν λογω υπερβαλλον χρονικο διαστημα? Εχετε κατι υποψην? Επισης κατι τελευταιο με την αυταπαγγελτη αποστρατεια τηρειται το ιδιο χρονοδιαγραμμα οπως και με την αιτηση αποστρατειας σχετικα με την απονομη συνταξεως και εφ απαξ? Ευχαριστω δια την πάσα ενημερωση και βοήθειά σας να εισθε καλα!!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
κωστασ
κωστασ
18 Ιουνίου 2024 12:19

με το βοεα ποτε θα δοθει για το 2024

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Θωμάς
Θωμάς
16 Ιουνίου 2024 17:06

Καλησπέρα! Αποστρατεύομαι ως Τχης απο ΣΜΥ με 33 χρόνια υπηρεσίας + 5 πλασματικά από ΑΣΥΕ για λόγους υγείας. Γνωρίζετε αν λαμβάνω με την αποστρατεία τον βαθμό του Ανχη και αν παίρνω και τη διαφορά στο εφάπαξ Τχη-Ανχη (δηλαδή περίπου +5.000ευρώ;)

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Θωμάς
16 Ιουνίου 2024 18:43

Καλησπέρα.
Στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι παράγραφοι 18 και 19 του άρθρου 20 του Ν2439/1996.
https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/208971/nomos-2439-1996

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μάριος
Μάριος
15 Ιουνίου 2024 23:02

Καλησπέρα σας,
Μια ερώτηση σχετικά με το χρόνο υποβολής της αναφοράς αποστρατείας.
Κατατάχτηκα 18/11/1991 και συμπληρώνω 33 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας την 18/11/2024.
Έχω αναγνωρίσει με τις ανάλογες οικονομικές εισφορές 5 χρόνια σε μονάδες παραμεθορίου και 4 πτωτικά εξάμηνα (σύνολο 7 χρόνια).
1. Πότε πρέπει να υποβληθεί η αναφορά αποστρατείας? στις 18/11/2024?
2. Δεδομένου ότι η έγκριση από την αρμόδια Δνση του ΓΕΣ υπολογίζεται σε 2 μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αναφοράς και το ΦΕΚ σε επιπλέον 2-3 μήνες ,θα μπορούσα να την υποβάλω νωρίτερα, π.χ Αύγουστο ή Σεπτέμβριο?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση

ΣΩΜΑ:
Στρατός
γιαννης
γιαννης
Απάντηση σε  Μάριος
16 Ιουνίου 2024 11:45

Γεια σου Μαριε.Πιστευω οτι καλυτερα θα ηταν να την υποβαλεις αρχες Νοεμβριου για να εισαι σιγουρος .Αν τωρα βιαζεσαι να την υποβαλεις λιγο νωριτερα και δεν συμπληρωνεις τα 40 χρονια οτι χρονο χρειαστεις που υπολειπεται μπορεις να το συμπληρωσεις με καποιους μηνες απο την τριετια .
αυτη ειναι η γνωμη μου.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μάριος
Μάριος
Απάντηση σε  γιαννης
16 Ιουνίου 2024 13:41

Ευχαριστώ πολύ!!!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΜΚ,εα
ΜΚ,εα
Απάντηση σε  Μάριος
16 Ιουνίου 2024 12:05

Έχει να κάνει καθαρά με την διεύθυνση του όπλου – Σώματος. Προσωπικά στην αίτηση αποστρατείας μου που την είχα στείλει 2 μήνες πριν την συμπλήρωση των 40 ετών,12/Αυγ/22,ενώ συμπλήρωση των 40 ετών ήταν 12 Οκτ/ 22. Δεν είχα κάποιο θέμα . Φυσικά το είχα επισημάνει στην αίτηση αποστρατείας . Ένα τηλ, στο 1 Γρ της διεύθυνση σου θα σου λύσει κάθε απορία σου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μάριος
Μάριος
Απάντηση σε  ΜΚ,εα
16 Ιουνίου 2024 13:26

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις γιαννης και ΜΚ,εα. Η ερώτηση αφορά τον δεύτερο. Τι εννοείς το είχες επισημάνει στη αναφορά αποστρατείας? Η αναφορά είναι συγκεκριμένη και τυποποιημένη βάση Σκ 20-1

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΜΚ,εα
ΜΚ,εα
Απάντηση σε  Μάριος
16 Ιουνίου 2024 19:13

Πολύ σωστά το αναφέρεις . Πάραυτα το το επισήμανα στην αίτηση αποστρατείας . Αφού ήρθα σέ επαφή με την διεύθυνση του Σώματος μου. Ούτως ή άλλος η διεύθυνση ελέγχει την αίτηση και την προωθεί στο Β1/ΓΕΣ εφόσον συμπληρωθούν ημερολογιακά τα 40 υπηρεσίας. Το Β1 είναι υπεύθυνο για την προώθηση ή την απόρριψη.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Παναγιώτης
Παναγιώτης
Απάντηση σε  Μάριος
17 Ιουνίου 2024 13:02

Καλημέρα Μάριε. Έχω την εντύπωση ότι μπορείς να καταθέσεις αίτηση αποστρατείας από τώρα, καθόσον είσαι συμπληρωμένος. Την 31/12/14 είχες 23 χρόνια πραγματικά και 4 εξάμηνα, δηλαδή 25 χρόνια συντάξιμα. Εμπίμπτεις στην κατηγορία, που μπορείς να αποστρατευτείς στα 30,5 χρόνια και όχι στα 40. Αν ανατρέξεις στην ενότητα εργαλεία, δικαίωμα σύνταξης του σάιτ, θα το επαληθεύσεις.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μαριος
Μαριος
Απάντηση σε  Παναγιώτης
20 Ιουνίου 2024 15:11

Καλησπέρα παναγιώτη,
Ναι το είδα αλλα ειναι λιγο μπερδεμα, ναι μεν παλια τα εξάμηνα 1997 και 1999 αλλα η εισφορά (καθότι καταγέντας μετά το 1990) για την αναγνώριση τους στο διπλάσιο ξεκίνησε μετά απο αναφορά μου το 2023. Δεν γνωρίζω εαν εμπιπτω σε αυτη την κατηγορία.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μάριος
Μάριος
20 Ιουνίου 2024 22:51

Ευχαριστώ πολύ κ. Καρασαββιδη.
Μπορώ να ανατρέξω σε κάποια σχετική διαταγή ή νόμο ?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αναστάσιος
Αναστάσιος
12 Ιουνίου 2024 19:04

Καλησπέρα σας. Σε απάντηση ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή, σχετικά με την πρόωρη αποστρατεία των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) από τις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω συμπλήρωσης των απαιτούμενων ηλικιακών ορίων αποστρατείας από τον υφυπουργό Τσακλόγλου, ειπώθηκαν τα παρακάτω: 1. Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 11 του ν. 2936/2001, το συνταξιοδοτικό καθεστώς των Επαγγελματιών Οπλιτών διέπεται από τις εκάστοτε ισχύουσες συνταξιοδοτικές διατάξεις για τους ομοιόβαθμους τους Μονίμους Υπαξιωματικούς μη Παραγωγικών Σχολών. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, οι στρατιωτικοί που κατατάσσονται από 1.1.2011 και μετά, εξαιρουμένων των στρατευσίμων παθόντων οπλιτών στην υπηρεσία και ένεκα ταύτης, υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 2. Όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 8 και της παρ. 2α του άρθρου 39 του Ν.Δ. 445/1974, οι Υπαξιωματικοί που συμπληρώνουν το 50ο έτος της ηλικίας τους αποστρατεύονται χωρίς προηγούμενη κρίση, με απόφαση του Αρχηγού του οικείου Κλάδου, εντός μηνός από την κατάληψη του ορίου ηλικίας. Επιπλέον, με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν.… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ
Απάντηση σε  Αναστάσιος
12 Ιουνίου 2024 21:51

Το θέμα έχει απαντηθεί. Οι ΕΠΟΠ Αλχιες στα 50 αποστρατεύονται αυτεπαγγέλτως με δικαίωμα σύνταξης μερισμάτων και εφάπαξ. Είναι κρίμα να μην έχει απαντήσει έστω ένας ΕΜΘ Αλχιας που αποστρατεύτηκε στα 50 με σύνταξη για να ανακουφίσει λίγο το άγχος σας κι ας είναι λίγοι. Επίσης κρίμα είναι και ένας υπουργός ή υφυπουργός να μην ξέρει τους νομούς και τα ΠΔ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αναστάσιος
Αναστάσιος
Απάντηση σε  ΝΙΚΟΣ
12 Ιουνίου 2024 22:53

Ευχαριστώ για την απάντηση κύριε Νίκο. Να είστε καλά.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αναστάσιος
Αναστάσιος
12 Ιουνίου 2024 22:56

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Αχιλλέα. Πάντα εμπεριστατωμένα απαντάτε και ανταποκρίνεστε σε κάθε ερώτημα. Και πάλι ζητώ συγνώμη, η αγωνία είναι μεγάλη αφού έχω ακόμη 8 μήνες μπροστά μου για την ολοκλήρωση των 50 ετών.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αλέξης
Αλέξης
12 Ιουνίου 2024 15:11

Καλησπέρα έχω μια απορία. Είμαι Εμθ μπήκα το 1993 το μαιο. Έχω και ένσημα από πριν στο ΙΚΑ είναι ένα η δύο χρονια . περιμένω στις επόμενες ημέρες την απόφαση προσυνταξης. Έχω εξαγοράσει τα 5 χρόνια και του χρόνου θα εχω 32 χρόνια υπηρεσίας πραγματικής. θα κάνω και την τριετία. Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα ότι με κρατήσανε πίσω στο βαθμό λόγω ποινών που είχα σαν αρχιλοχίας και ενώ έγινα κανονικά ανθυπασπιστής δεν με κάνανε ανθυπολοχαγό για δεύτερη φορά. Αν με κρατήσουν και τρίτη φορά βγαίνει αυτόματα η αποστρατεία; Αν κριθώ τον Απρίλιο στάσιμος για τρίτη φορά και κάνω τα χαρτιά για αποστρατεία θα έχω δικαίωμα εξαγοράς και σύνταξης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Αλέξης
12 Ιουνίου 2024 23:10

Καλησπέρα.
¨Αν με κρατήσουν και τρίτη φορά βγαίνει αυτόματα η αποστρατεία;¨
Όχι για ανθυπασπιστές ισχύει η παράγραφος 3 του άρθρου 32 του ΝΔ445/1974
https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/337309/n.d.-445-1974
¨Αν κριθώ τον Απρίλιο στάσιμος για τρίτη φορά και κάνω τα χαρτιά για αποστρατεία θα έχω δικαίωμα εξαγοράς και σύνταξης;¨
Ναι δεν υπάρχει περιορισμός. Με 32 χρόνια στρατιωτικής υπηρεσίας + πενταετία + τριετία Ν386/2010 + ΙΚΑ συμπληρώνεις την απαίτηση για 40 συντάξιμα έτη και δικαιούσαι άμεσα σύνταξης.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία