Σύνταξη, εφάπαξ & μισθολόγιο στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας
Στρατός Ξ.
Σελίδα υπ' αριθ. 441 με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
23.2K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτριος
24 Ιούλ. 2025 11:15
Καλημέρα σας κ.Αχιλλέα, στην εφαρμογή ΕΦΑΠΑΞ ΓΕΣ, το επίδομα ειδ. συνθηκών με βαθμό Ανθστή έγγαμου με τέκνα το βγάζει 305 ευρώ, ενώ πιστεύω είναι 290 ευρώ το σωστό.
Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους. Έχω μία απορία που μπορεί να έχει απαντηθεί παλαιοτέρα αλλά εγώ δεν γνωρίζω. Για μας τους νέους ασφαλισμένους (ΣΜΥ ’98) ισχύει οτι μπορούμε να υπηρετήσουμε και να συνταξιοδοτηθούμε με 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας ή στα 35 πραγματικά έτη αποστρατευόμαστε άρα πρέπει να αναγνωρίσουμε την 5ετία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλό καλοκαίρι σε όλους
Ευχαριστώ andr, αλλά αν δεν θέλω να πληρώσω την 5ετια, γιατί ας πούμε οτι υπηρετώ στον τόπο συμφερόντων μου, μπορω να υπηρετήσω 40 χρόνια ή αποστρατευομαστε με την συμπλήρωση της 35ετιας?
Συμπληρωματικά στην απάντηση του andr.
α. https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-408/#comment-130454
β. Στην περίπτωση σας, ΑΣΣΥ υπαγόμενοι στον Ν3883/2010, η αυτεπάγγελτη αποστρατεία προβλέπεται στα 36 χρόνια.
γ. Τα 40 συντάξιμα τα χρειάζεται όποιος θέλει να υποβάλει αίτηση αποστρατείας. Στις αυτεπάγγελτες αποστρατείες δεν υπάρχει απαίτηση για 40 συντάξιμα.
ΜΕΡΟΣ Γ’ – ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – Άρθρο 36
Υπολογισμός ύψους του εφάπαξ βοηθήματος που αφορά στη μετοχική σχέση με ειδικό λογαριασμό έως την 31η.12.2014 – Τροποποίηση περ. α) παρ. 1 άρθρου 17 ν.δ. 398/1974 «α) Για χρόνο μετοχικής σχέσης έως τις 31.12.2014, το ύψος του βοηθήματος προκύπτει από τον πολλαπλα σιασμό των ετών συμμετοχής τους στον Ειδικό Λογαριασμό επί του αθροίσματος του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου στο οποίο είναι ενταγμένοι και του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και επικινδυνότητας που λαμβάνουν κατά την ημερομηνία εξόδου τους από την υπηρεσία, όπως αυτό ίσχυε μέχρι την
30ή.6.2025, προσαυξημένου με το ποσό των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ.»
.
Αχιλλέα δικαιώθηκες.
Ταφόπλακα στην αύξηση του εφάπαξ με το άρθρο 36 στο υπό διαβούλευση νέο νομοσχέδιο. Σε κάτι τέτοια έχουν ταχύτατα αντανακλαστικά. Δεν μπορώ να πω…..
Δε το ξέρω, αλλά αν κρίνω από τη συμπεριφορά τους κατά 99% θα ναι πάλι επιδοματική…..
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αποστολης
19 Ιούλ. 2025 22:21
Έχω αποστρατευτεί.στο φύλο μισθοδοσίας Ιουλίου όλα τα ποσά αρνητικά,επίσης το υπόλοιπο της μάχιμης πενταετίας δεν φαίνεται στο φύλο.Τι έχει συμβεί;έχω φύγει με αίτηση αποστρατείας για σύνταξη.το φύλο μισθοδοσίας θα μου αποδοθεί;
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Παυλος
19 Ιούλ. 2025 14:12
Καλησπέρα ,εάν συμπληρώσω 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας και έχω εξαγοράσει τη μάχιμη 5ετία. Εφόσον παραιτηθώ τώρα, θα πρέπει να εργαστώ στον ιδιωτικό τομέα άλλα 10 χρόνια για να συμπληρώσω τα 40 συντάξιμα έτη και να δικαιούμαι πλήρη σύνταξη από τον ΕΦΚΑ χωρίς όριο ηλικίας;
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι εμθ με ημερομηνία κατάταξης 27-12-96.
Πριν είχα κάνει θητεία 18 μήνες από 27 Μαρ 95 έως 27 ΣΕΠ 96.
Ταυτόχρονα ήμουν ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ από 25-9-95 έως 19-9-97.
Έχω ήδη πληρώσει πενταετία .
Μπορώ να πληρώσω την θητεία και με τί κόστος; Έχει σημασία που ήμουν ταυτόχρονα στρατό (θητεία+ επυ) και ΤΕΒΕ για την εξαγορά; Η τριετία ισχύει και για μένα που ήμουν στρατιώτης; Γενικά θέλω να βγω σύνταξη όσο το γρηγορότερο.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Μπορείς να αναγνωρίσεις τη θητεία από 27-3-1995 μέχρι 24-9-1995, αφού μετά άρχισε η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (ερώτηση 3.2 παρ. Ε στην ενότητα FAQ).
Για τον ίδιο λόγο ο χρόνος ΟΑΕΕ είναι συντάξιμος μόνο μέχρι 26-12-1996 αφού μετά κατετάγης.
Για το κόστος της θητείας παρ. Β.2 εδώ: Θεμελίωση σύνταξης & αναγνωρίσεις
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κώστας
17 Ιούλ. 2025 12:41
Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία παραπομπής στην ΑΥΕΣ?
Έχω κριθεί προ διμήνου ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΟΣ από την ΑΣΥΕ και τώρα έχει βγει δγη που με παραπέμπει στην ΑΥΕΣ!
Αυτή είναι πάντα η διαδικασία για όλες τις περιπτώσεις ανικανότητας.
Η απόφαση της ΑΣΥΕ αποτελεί γνωμάτευση (δεν είναι εκτελεστή), αφού έχεις το δικαίωμα να υποβάλλεις ένσταση επ’ αυτής και να ανατραπεί.
Είτε υποβληθεί είτε όχι ένσταση επί της γνωμάτευσης της ΑΣΥΕ, η οριστική απόφαση λαμβάνεται πάντα από την ΑΥΕΣ (Αναθεωρητική Υγειονομική Επιτροπή Στρατού), στην οποία δεν μπορείς να υποβάλλεις ένσταση.
Σκέψου την ΑΑΥΕ σαν πρωτοβάθμιο “δικαστήριο” ενώ η ΑΥΕΣ είναι το “εφετείο”.
Εάν κριθείς ικανός για εργασία γραφείου από την ΑΥΕΣ, τότε αποφασίζει το ΓΕΣ εάν θα σε κρατήσει ή όχι.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Επίσης να αναφέρω ότι βλέποντας τα ΦΕΚ αποστρατείας από ΑΥΕΣ είδα ότι στις πιο πολλές περιπτώσεις η χρονική διαφορά μεταξύ της απόφασης της επιτροπής και της έκδοσης του ΦΕΚ είναι κοντά στο 12μηνο!!
Έχει κάποιος συνάδερφος κάποια εμπειρία επ` αυτού?
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κώστας
16 Ιούλ. 2025 23:36
Καλησπερα γνωριζει κάποιος, σε ποιο τηλέφωνο μπορώ να επικοινωνήσω ώστε να δω σε τι εξέλιξη ειναι η αίτηση παραιτησης μου ?
ΣΩΜΑ:
Στρατός
andr
16 Ιούλ. 2025 18:58
Καλησπέρα.Μια ερώτηση προς τον Δημήτριο σχετικά με ανάρτηση του στις 16 Ιουλίου. Δημήτρη αναφερεις οτι όταν εξοφλησες το ποσό για την αναγνώριση της στρατιωτικής σου θητείας στην ΔΟΥ έκανες αναφορά καταχώρησης στο ΓΕΣ/Β1. Τι συνημμένα κατέθεσες; (πιθανόν πράξη αναγνώρισης,και διπλότυπο από την εφορία). Προσωπικά έχω αναγνωρίσει την θητεία από το 2008 αλλά δεν έκανα την παραπάνω διαδικασία με σκοπό να τα καταθέσω με την αίτηση συνταξιοδότησης. Επισης όταν είχες τελειώσει με την πληρωμή της αναγνώρισης είχες στείλει πάλι πίσω στον εφκα αποδεικτικά πληρωμής; (Διπλότυπο).
Καλησπέρα, παραιτήθηκα πριν 4 έτη με 33 χρόνια υπηρεσίας. Έχω αρχίσει από το 2024 και πληρώνω την προαιρετική συνέχιση της ασφαλισής μου μηνιαίως στον ΕΦΚΑ με την προποπτική να πάρω σύνταξη σε 2+ έτη (όταν συμπληρώσω τα 37 και ξεκινώντας την αποπληρωμή της 3ετίας). Προσπάθησα να κάνω μία προσωμοίωση, το τι σύνταξη θα παρω, από την εφαρμογή της σύνταξης του ΣΞ αλλά προφανώς η περίπτωσή μου είναι εξαίρεση και δεν “έβγαλα άκρη”. Υπάρχει κάποιος που έχει κάποια ιδέα/πρόταση?
Φιλε κωστα καλημέρα ,επειδή μάλλον θα κανω την ιδια διαδικασία (παραίτηση με 33 χρονια και προαιρετική συνέχιση της ασφαλισής μου μηνιαίως στον ΕΦΚΑ ) σε παρακαλώ πολύ εχεις ρωτήσει στον ΕΦΚΑ ;; εάν κλείσουμε τα 40 χρονια με την παραπάνω διαδικασία που ακόλουθης και εσυ ….εάν περνούμε την σύνταξη αμεσα….η πρέπει να κλείσουμε και τα 60 χρονια ηλικίας.. Ευχάριστω εκ των προτερω Φιλε κωστα.
Ξέρει κανένας πόσα εφάπαξ χορηγούνται περίπου το μηνά από ΕΛΟΑΣ; Ημερομηνία διαγραφής 30-09-24. Αρ. πρωτοκόλλου ΕΛΟΑΣ 3712/29-10-24 Θέλω να πω θα καταβληθεί στο μήνα διαγραφής η θα πάει πιο μετά ; Φορολογική ενημερότητα δεν μου έχουν τραβήξει ακόμα.
Καλημέρα Τάσο.
Καταβάλλονται περίπου 50 εφάπαξ το μήνα (απάντηση του ΕΛΟΑΣ σε παρόμοια ερώτηση μου).
Συνάδελφος είχε γράψει ότι θα γίνει συμβούλιο τον Ιούλιο.
Το πότε θα σου καταβληθεί, εξαρτάται από τον αριθμό συναδέλφων που είναι στην αναμονή πριν από εσένα. Δεν γνωρίζω αν στην προχθεσινή καταβολή εφάπαξ έχουν συμπεριληφθεί και οι 35ετιες (προέλευσης ΣΣΕ και ΣΣΑΣ).
Όπως και να έχει είσαι στην επόμενη “φουρνιά”.
Λίγη υπομονή.
Αν είναι μόνο 50 το μήνα δηλαδή 600 το χρόνο θα πάρει το εφάπαξ σε ένα χρόνο αφού από ότι είδα σε συνάδελφο με αριθμ. πρωτ 2960/17 ΣΕΠ 2024 το έδωσαν την 11/7/25. Θέλω να ελπίζω ότι είναι αρκετά παραπάνω κάθε μήνα.
Σ’ εμάς που είχαμε ημερομηνία διαγραφής 31 Αυγ 2024 μας καταβλήθηκε το εφαπαξ στους 10,5 μήνες. Το πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο 2024 (περίπου), όπου έπειτα το εφάπαξ καταβάλλονταν στους 12 ή 13 μήνες.
Συνάδελφος με διαγραφή 31 Μαΐου 2024 έλαβε το εφάπαξ 27 Μαΐου (περίπου)2025.
Υ.Γ. : Μου έστειλε e-mail ο ΕΛΟΑΣ, ανάλυσης του εφάπαξ κι έχει ημερομηνία συμβουλίου που πέρασε ο φάκελος μου, την 10 Ιουλίου 2025.
Κι εγώ με ημερομηνία διαγραφής 31 Αυγ 24 δεν έχω πάρει ακόμη το εφάπαξ όπως και άλλοι συνάδελφοι.
Γιατί ?
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Χρήστος Αγγ.
15 Ιούλ. 2025 17:21
Καλησπέρα υπάρχει διαφορά στο ύψος της σύνταξης εάν διαγραφω με αίτηση αποστρατείας έχοντας συμπληρώσει 40 έτη συνταξιμης υπηρεσίας με τη περίπτωση να διαγραφω στις έκτακτες κρίσεις του Φεβρουαρίου του 2026 από την υπηρεσία ; Ευχαριστω
Αυτή η ερώτηση έχει απαντηθεί εδώ και 10 χρόνια στο site για κάθε έναν συνάδελφο ξεχωριστά! Τρόπος χρήσης και αξιοποίησης του site
.
Συμπληρώνεις τη σελίδα Σύνταξη ΓΕΣ και με τα δύο ενδεχόμενα:
α. Με διαγραφή στα 40 έτη υπηρεσίας με το βαθμό που θα φέρεις τότε.
β. Με εκτιμώμενη μεταγενέστερη διαγραφή λόγω κρίσεων με τυχόν προαγωγή (εάν δικαιούσαι).
και βλέπεις εάν υπάρχει διαφορά και στη σύνταξη και στο μέρισμα και στο ΒΟΕΑ (εάν υπάρχουν τέκνα).
.
Κάνεις την ίδια ακριβώς σύγκριση και στη σελίδα Εφάπαξ ΓΕΣ για να δεις τη διαφορά στο εφάπαξ.
.
ΥΓ. Μπορείς να κάνεις όσες δοκιμές θέλεις για οποιοδήποτε συνδυασμό βαθμού και μήνα / έτος διαγραφής, προσέχοντας να συμπληρώσεις πρώτα τον πίνακα προαγωγών και μετά να επιλέξεις αποστρατευτικό βαθμό.
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
george
15 Ιούλ. 2025 15:16
Καλησπερα στο site ,έχω μια ερώτηση.
Έχω αναγνωρίσει την θητεία ( με εισφορές από σύνταξη έχω ζητήσει) κ με αυτήν συμπληρώνω 25 χρόνια κ βγαίνω.
Η θητεία θα υπολογιστεί από την υπηρεσία μου;(κατά την αίτηση αποστρατειας) εφόσον δεν έχει εκδοθεί ακόμα πράξη αναγνώρισης για να μου προσμετρήσουν όλα τα διπλά εξάμηνα που προσμετρούνται όταν έχουμε 25 χρόνια υπηρεσίας κλειστά ;
η αρκεί μόνο ο αριθμός προτοκολου να δώσω στην υπηρεσία κ όλα καλά;
Συνάδελφε τι εννοείς έχεις αναγνωρίσει τη θητεία, αλλά ταυτόχρονα έχεις ζητήσει εισφορές από τη σύνταξη; Τα διπλά εξάμηνα τα έχεις εξοφλήσει; Διευκρίνησε λίγο τα παραπάνω, θα βοηθήσεις αρκετά…
Ναι έχω κάνει αίτηση στον εφκα για αναγνώριση ΘΗΤΕΙΑΣ κ ζήτησα να πληρώνω από την σύνταξη..(πήρα αριθμό προτοκολου )
Απλά δεν γνωρίζω αν η υπηρεσία μου το δέχεται αυτό ή θα ήθελε την πράξη αναγνώρισης να της παρουσιάσω που σε αυτήν την περίπτωση ο εφκα δε σου βγάζει ακόμα..
( το θέμα μου είναι ότι για να πιαστούν δίπλα τα εξάμηνα την ώρα της ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ η υπηρεσία θέλει 25 κλειστά).
Οσον αφορά την αναγνώριση της θητείας, εγώ προσωπικά, αφού αναγνωρίστηκε και πληρώθηκε με διπλότυπο από ΔΟΥ, έκανα αναφορά καταχώρισης στο ΓΕΣ/Β1, όπου και εκδόθηκε απόφαση καταχώρισης και εμφαίνεται πλέον στο ΑΦΜ που εκδίδει το εν λόγω γραφείο. Εκτιμώ ότι χωρίς την παραπάνω διαδικασία η υπηρεσία δεν θα υπολογίσει 25 πραγματικά έτη στρατιωτικής υπηρεσίας, έτσι ώστε να ενεργοποιήσει τα διπλά σου εξάμηνα συνάδελφε….
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κώστας
14 Ιούλ. 2025 12:57
Έχουμε κανένα νέο από την καταβολή εφάπαξ τελευταία το χορηγουσαν Αποστρατεία Ιουλίου 2024
Μου καταβλήθηκε (την ίδια ημερομηνία με τον Απόστολο)το ΕΦΑΠΑΞ από τον ΕΛΟΑΣ.
Ημερομηνία διαγραφής 31 Αυγ. 2024 και αρ. πρωτοκόλλου στον ΕΛΟΑΣ 2960/17 ΣΕΠ 2024
Καλημέρα σας κ.Αχιλλέα, στην εφαρμογή ΕΦΑΠΑΞ ΓΕΣ, το επίδομα ειδ. συνθηκών με βαθμό Ανθστή έγγαμου με τέκνα το βγάζει 305 ευρώ, ενώ πιστεύω είναι 290 ευρώ το σωστό.
https://enstoloi.net/stratos/comment-page-442/#comment-137449
Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους. Έχω μία απορία που μπορεί να έχει απαντηθεί παλαιοτέρα αλλά εγώ δεν γνωρίζω. Για μας τους νέους ασφαλισμένους (ΣΜΥ ’98) ισχύει οτι μπορούμε να υπηρετήσουμε και να συνταξιοδοτηθούμε με 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας ή στα 35 πραγματικά έτη αποστρατευόμαστε άρα πρέπει να αναγνωρίσουμε την 5ετία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλό καλοκαίρι σε όλους
Καλησπέρα.Αποστολη 35+5. Καλο καλοκαίρι.
Ευχαριστώ andr, αλλά αν δεν θέλω να πληρώσω την 5ετια, γιατί ας πούμε οτι υπηρετώ στον τόπο συμφερόντων μου, μπορω να υπηρετήσω 40 χρόνια ή αποστρατευομαστε με την συμπλήρωση της 35ετιας?
Καλημέρα.Απαντησε στην ερώτηση σου αναλυτικά ο GEORGIOSP.
Συμπληρωματικά στην απάντηση του andr.
α. https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-408/#comment-130454
β. Στην περίπτωση σας, ΑΣΣΥ υπαγόμενοι στον Ν3883/2010, η αυτεπάγγελτη αποστρατεία προβλέπεται στα 36 χρόνια.
γ. Τα 40 συντάξιμα τα χρειάζεται όποιος θέλει να υποβάλει αίτηση αποστρατείας. Στις αυτεπάγγελτες αποστρατείες δεν υπάρχει απαίτηση για 40 συντάξιμα.
Ευχαριστώ πολύ GEORGIOSP, καλή συνέχεια
ΜΕΡΟΣ Γ’ – ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – Άρθρο 36
Υπολογισμός ύψους του εφάπαξ βοηθήματος που αφορά στη μετοχική σχέση με ειδικό λογαριασμό έως την 31η.12.2014 – Τροποποίηση περ. α) παρ. 1 άρθρου 17 ν.δ. 398/1974
«α) Για χρόνο μετοχικής σχέσης έως τις 31.12.2014, το ύψος του βοηθήματος προκύπτει από τον πολλαπλα σιασμό των ετών συμμετοχής τους στον Ειδικό Λογαριασμό επί του αθροίσματος του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου στο οποίο είναι ενταγμένοι και του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και επικινδυνότητας που λαμβάνουν κατά την ημερομηνία εξόδου τους από την υπηρεσία, όπως αυτό ίσχυε μέχρι την
30ή.6.2025, προσαυξημένου με το ποσό των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ.»
.
Αχιλλέα δικαιώθηκες.
Ταφόπλακα στην αύξηση του εφάπαξ με το άρθρο 36 στο υπό διαβούλευση νέο νομοσχέδιο. Σε κάτι τέτοια έχουν ταχύτατα αντανακλαστικά. Δεν μπορώ να πω…..
Αυτό σημαίνει ότι και η επόμενη αύξηση που θα δωθεί τον Οκτώβριο δεν θα έχει καμία επίδραση στο εφάπαξ;
Δε το ξέρω, αλλά αν κρίνω από τη συμπεριφορά τους κατά 99% θα ναι πάλι επιδοματική…..
Έχω αποστρατευτεί.στο φύλο μισθοδοσίας Ιουλίου όλα τα ποσά αρνητικά,επίσης το υπόλοιπο της μάχιμης πενταετίας δεν φαίνεται στο φύλο.Τι έχει συμβεί;έχω φύγει με αίτηση αποστρατείας για σύνταξη.το φύλο μισθοδοσίας θα μου αποδοθεί;
Καλησπέρα ,εάν συμπληρώσω 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας και έχω εξαγοράσει τη μάχιμη 5ετία. Εφόσον παραιτηθώ τώρα, θα πρέπει να εργαστώ στον ιδιωτικό τομέα άλλα 10 χρόνια για να συμπληρώσω τα 40 συντάξιμα έτη και να δικαιούμαι πλήρη σύνταξη από τον ΕΦΚΑ χωρίς όριο ηλικίας;
Όχι, ερώτηση 2.4 παρ. Α.2 στην ενότητα FAQ.
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-427/#comment-137275
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι εμθ με ημερομηνία κατάταξης 27-12-96.
Πριν είχα κάνει θητεία 18 μήνες από 27 Μαρ 95 έως 27 ΣΕΠ 96.
Ταυτόχρονα ήμουν ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ από 25-9-95 έως 19-9-97.
Έχω ήδη πληρώσει πενταετία .
Μπορώ να πληρώσω την θητεία και με τί κόστος; Έχει σημασία που ήμουν ταυτόχρονα στρατό (θητεία+ επυ) και ΤΕΒΕ για την εξαγορά; Η τριετία ισχύει και για μένα που ήμουν στρατιώτης; Γενικά θέλω να βγω σύνταξη όσο το γρηγορότερο.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Θα σου απαντήσω μόνο για αυτό που γνωρίζω. Δεν ισχύει ή τριετία για σένα.
Μπορείς να αναγνωρίσεις τη θητεία από 27-3-1995 μέχρι 24-9-1995, αφού μετά άρχισε η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (ερώτηση 3.2 παρ. Ε στην ενότητα FAQ).
Για τον ίδιο λόγο ο χρόνος ΟΑΕΕ είναι συντάξιμος μόνο μέχρι 26-12-1996 αφού μετά κατετάγης.
Για το κόστος της θητείας παρ. Β.2 εδώ: Θεμελίωση σύνταξης & αναγνωρίσεις
Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία παραπομπής στην ΑΥΕΣ?
Έχω κριθεί προ διμήνου ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΟΣ από την ΑΣΥΕ και τώρα έχει βγει δγη που με παραπέμπει στην ΑΥΕΣ!
Αυτή είναι πάντα η διαδικασία για όλες τις περιπτώσεις ανικανότητας.
Η απόφαση της ΑΣΥΕ αποτελεί γνωμάτευση (δεν είναι εκτελεστή), αφού έχεις το δικαίωμα να υποβάλλεις ένσταση επ’ αυτής και να ανατραπεί.
Είτε υποβληθεί είτε όχι ένσταση επί της γνωμάτευσης της ΑΣΥΕ, η οριστική απόφαση λαμβάνεται πάντα από την ΑΥΕΣ (Αναθεωρητική Υγειονομική Επιτροπή Στρατού), στην οποία δεν μπορείς να υποβάλλεις ένσταση.
Σκέψου την ΑΑΥΕ σαν πρωτοβάθμιο “δικαστήριο” ενώ η ΑΥΕΣ είναι το “εφετείο”.
Εάν κριθείς ικανός για εργασία γραφείου από την ΑΥΕΣ, τότε αποφασίζει το ΓΕΣ εάν θα σε κρατήσει ή όχι.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Επίσης να αναφέρω ότι βλέποντας τα ΦΕΚ αποστρατείας από ΑΥΕΣ είδα ότι στις πιο πολλές περιπτώσεις η χρονική διαφορά μεταξύ της απόφασης της επιτροπής και της έκδοσης του ΦΕΚ είναι κοντά στο 12μηνο!!
Έχει κάποιος συνάδερφος κάποια εμπειρία επ` αυτού?
Καλησπερα γνωριζει κάποιος, σε ποιο τηλέφωνο μπορώ να επικοινωνήσω ώστε να δω σε τι εξέλιξη ειναι η αίτηση παραιτησης μου ?
Καλησπέρα.Μια ερώτηση προς τον Δημήτριο σχετικά με ανάρτηση του στις 16 Ιουλίου. Δημήτρη αναφερεις οτι όταν εξοφλησες το ποσό για την αναγνώριση της στρατιωτικής σου θητείας στην ΔΟΥ έκανες αναφορά καταχώρησης στο ΓΕΣ/Β1. Τι συνημμένα κατέθεσες; (πιθανόν πράξη αναγνώρισης,και διπλότυπο από την εφορία). Προσωπικά έχω αναγνωρίσει την θητεία από το 2008 αλλά δεν έκανα την παραπάνω διαδικασία με σκοπό να τα καταθέσω με την αίτηση συνταξιοδότησης. Επισης όταν είχες τελειώσει με την πληρωμή της αναγνώρισης είχες στείλει πάλι πίσω στον εφκα αποδεικτικά πληρωμής; (Διπλότυπο).
Πολύ σωστά andr, αναφορά στο ΓΕΣ/Β1 με συνημμένα την πράξη αναγνώρισης και το διπλότυπο είσπραξης. Στον ΕΦΚΑ δεν υπέβαλλα αποδεικτικά πληρωμής.
Ευχαριστω
Καλησπέρα, παραιτήθηκα πριν 4 έτη με 33 χρόνια υπηρεσίας. Έχω αρχίσει από το 2024 και πληρώνω την προαιρετική συνέχιση της ασφαλισής μου μηνιαίως στον ΕΦΚΑ με την προποπτική να πάρω σύνταξη σε 2+ έτη (όταν συμπληρώσω τα 37 και ξεκινώντας την αποπληρωμή της 3ετίας). Προσπάθησα να κάνω μία προσωμοίωση, το τι σύνταξη θα παρω, από την εφαρμογή της σύνταξης του ΣΞ αλλά προφανώς η περίπτωσή μου είναι εξαίρεση και δεν “έβγαλα άκρη”. Υπάρχει κάποιος που έχει κάποια ιδέα/πρόταση?
Φιλε κωστα καλημέρα ,επειδή μάλλον θα κανω την ιδια διαδικασία (παραίτηση με 33 χρονια και προαιρετική συνέχιση της ασφαλισής μου μηνιαίως στον ΕΦΚΑ ) σε παρακαλώ πολύ εχεις ρωτήσει στον ΕΦΚΑ ;; εάν κλείσουμε τα 40 χρονια με την παραπάνω διαδικασία που ακόλουθης και εσυ ….εάν περνούμε την σύνταξη αμεσα….η πρέπει να κλείσουμε και τα 60 χρονια ηλικίας.. Ευχάριστω εκ των προτερω Φιλε κωστα.
Άμεσα!
Ευχαριστώ φιλε Κωστα. Κατι τελευταίο την ολη διαδικασία τι ξεκινάω (αίτηση κλπ) στο ΕΦΚΑ της περιοχής μου;;;; Και παλι σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Kαλησπερα ,σε πόσο καιρό πληρώνονται τα έξοδα φύλου πορείας σε τόπο οριστικής διαμονής ? κατέθεσα 8/7/2025
Τριμηνο
Τόσο πολύ αργούν να πληρωθούν τα έξοδα φ.π σε αποστρατεία? Προκαταβολή μπορώ να ζητήσω?
Όχι
Ξέρει κανένας πόσα εφάπαξ χορηγούνται περίπου το μηνά από ΕΛΟΑΣ; Ημερομηνία διαγραφής 30-09-24. Αρ. πρωτοκόλλου ΕΛΟΑΣ 3712/29-10-24 Θέλω να πω θα καταβληθεί στο μήνα διαγραφής η θα πάει πιο μετά ; Φορολογική ενημερότητα δεν μου έχουν τραβήξει ακόμα.
Καλημέρα Τάσο.
Καταβάλλονται περίπου 50 εφάπαξ το μήνα (απάντηση του ΕΛΟΑΣ σε παρόμοια ερώτηση μου).
Συνάδελφος είχε γράψει ότι θα γίνει συμβούλιο τον Ιούλιο.
Το πότε θα σου καταβληθεί, εξαρτάται από τον αριθμό συναδέλφων που είναι στην αναμονή πριν από εσένα. Δεν γνωρίζω αν στην προχθεσινή καταβολή εφάπαξ έχουν συμπεριληφθεί και οι 35ετιες (προέλευσης ΣΣΕ και ΣΣΑΣ).
Όπως και να έχει είσαι στην επόμενη “φουρνιά”.
Λίγη υπομονή.
Αν είναι μόνο 50 το μήνα δηλαδή 600 το χρόνο θα πάρει το εφάπαξ σε ένα χρόνο αφού από ότι είδα σε συνάδελφο με αριθμ. πρωτ 2960/17 ΣΕΠ 2024 το έδωσαν την 11/7/25. Θέλω να ελπίζω ότι είναι αρκετά παραπάνω κάθε μήνα.
Σ’ εμάς που είχαμε ημερομηνία διαγραφής 31 Αυγ 2024 μας καταβλήθηκε το εφαπαξ στους 10,5 μήνες. Το πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο 2024 (περίπου), όπου έπειτα το εφάπαξ καταβάλλονταν στους 12 ή 13 μήνες.
Συνάδελφος με διαγραφή 31 Μαΐου 2024 έλαβε το εφάπαξ 27 Μαΐου (περίπου)2025.
Υ.Γ. : Μου έστειλε e-mail ο ΕΛΟΑΣ, ανάλυσης του εφάπαξ κι έχει ημερομηνία συμβουλίου που πέρασε ο φάκελος μου, την 10 Ιουλίου 2025.
Κι εγώ με ημερομηνία διαγραφής 31 Αυγ 24 δεν έχω πάρει ακόμη το εφάπαξ όπως και άλλοι συνάδελφοι.
Γιατί ?
Καλησπέρα υπάρχει διαφορά στο ύψος της σύνταξης εάν διαγραφω με αίτηση αποστρατείας έχοντας συμπληρώσει 40 έτη συνταξιμης υπηρεσίας με τη περίπτωση να διαγραφω στις έκτακτες κρίσεις του Φεβρουαρίου του 2026 από την υπηρεσία ; Ευχαριστω
Αυτή η ερώτηση έχει απαντηθεί εδώ και 10 χρόνια στο site για κάθε έναν συνάδελφο ξεχωριστά!
Τρόπος χρήσης και αξιοποίησης του site
.
Συμπληρώνεις τη σελίδα Σύνταξη ΓΕΣ και με τα δύο ενδεχόμενα:
α. Με διαγραφή στα 40 έτη υπηρεσίας με το βαθμό που θα φέρεις τότε.
β. Με εκτιμώμενη μεταγενέστερη διαγραφή λόγω κρίσεων με τυχόν προαγωγή (εάν δικαιούσαι).
και βλέπεις εάν υπάρχει διαφορά και στη σύνταξη και στο μέρισμα και στο ΒΟΕΑ (εάν υπάρχουν τέκνα).
.
Κάνεις την ίδια ακριβώς σύγκριση και στη σελίδα Εφάπαξ ΓΕΣ για να δεις τη διαφορά στο εφάπαξ.
.
ΥΓ. Μπορείς να κάνεις όσες δοκιμές θέλεις για οποιοδήποτε συνδυασμό βαθμού και μήνα / έτος διαγραφής, προσέχοντας να συμπληρώσεις πρώτα τον πίνακα προαγωγών και μετά να επιλέξεις αποστρατευτικό βαθμό.
Καλησπερα στο site ,έχω μια ερώτηση.
Έχω αναγνωρίσει την θητεία ( με εισφορές από σύνταξη έχω ζητήσει) κ με αυτήν συμπληρώνω 25 χρόνια κ βγαίνω.
Η θητεία θα υπολογιστεί από την υπηρεσία μου;(κατά την αίτηση αποστρατειας) εφόσον δεν έχει εκδοθεί ακόμα πράξη αναγνώρισης για να μου προσμετρήσουν όλα τα διπλά εξάμηνα που προσμετρούνται όταν έχουμε 25 χρόνια υπηρεσίας κλειστά ;
η αρκεί μόνο ο αριθμός προτοκολου να δώσω στην υπηρεσία κ όλα καλά;
Συνάδελφε τι εννοείς έχεις αναγνωρίσει τη θητεία, αλλά ταυτόχρονα έχεις ζητήσει εισφορές από τη σύνταξη; Τα διπλά εξάμηνα τα έχεις εξοφλήσει; Διευκρίνησε λίγο τα παραπάνω, θα βοηθήσεις αρκετά…
Ναι έχω κάνει αίτηση στον εφκα για αναγνώριση ΘΗΤΕΙΑΣ κ ζήτησα να πληρώνω από την σύνταξη..(πήρα αριθμό προτοκολου )
Απλά δεν γνωρίζω αν η υπηρεσία μου το δέχεται αυτό ή θα ήθελε την πράξη αναγνώρισης να της παρουσιάσω που σε αυτήν την περίπτωση ο εφκα δε σου βγάζει ακόμα..
( το θέμα μου είναι ότι για να πιαστούν δίπλα τα εξάμηνα την ώρα της ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ η υπηρεσία θέλει 25 κλειστά).
Ναι κ πληρωμένα κ τα 30
Οσον αφορά την αναγνώριση της θητείας, εγώ προσωπικά, αφού αναγνωρίστηκε και πληρώθηκε με διπλότυπο από ΔΟΥ, έκανα αναφορά καταχώρισης στο ΓΕΣ/Β1, όπου και εκδόθηκε απόφαση καταχώρισης και εμφαίνεται πλέον στο ΑΦΜ που εκδίδει το εν λόγω γραφείο. Εκτιμώ ότι χωρίς την παραπάνω διαδικασία η υπηρεσία δεν θα υπολογίσει 25 πραγματικά έτη στρατιωτικής υπηρεσίας, έτσι ώστε να ενεργοποιήσει τα διπλά σου εξάμηνα συνάδελφε….
Έχουμε κανένα νέο από την καταβολή εφάπαξ τελευταία το χορηγουσαν Αποστρατεία Ιουλίου 2024
Παρασκευή πληρώθηκα διαγραφή 31 Αυγούστου 24 είχα πάρει πρωτ.Σεπ 24
Μου καταβλήθηκε (την ίδια ημερομηνία με τον Απόστολο)το ΕΦΑΠΑΞ από τον ΕΛΟΑΣ.
Ημερομηνία διαγραφής 31 Αυγ. 2024 και αρ. πρωτοκόλλου στον ΕΛΟΑΣ 2960/17 ΣΕΠ 2024