Διακλαδικά

Σελίδα υπ' αριθ. 106 με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

guest
17.3K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
fanis
fanis
5 έτη πριν

Για εργασία στο εξωτερικό (Ολλανδία) υπάρχει κάποια επίπτωση στη σύνταξη; Πρέπει να προβω σε κάποιες ενέργειες;

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  fanis
5 έτη πριν

https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Portlet-%CE%A3%CF%85%CF%87%CE%BD%CE%AD%CF%82%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82/faq_syntax.pdf
Διάβασε την παράγραφο 12 στην ενότητα σύνταξη και εργασία. Για εργασία στο εξωτερικό δεν έχει αλλάξει τίποτα με τους νέους νόμους που ψηφίστηκαν τον Μάϊο. Γενικότερα το έντυπο χρειάζεται αναθεώρηση.

ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
5 έτη πριν

Άνοιξε στο TAXISnet ο έλεγχος του Α21 για τα επιδόματα του ΟΓΑ
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/112959/anoikse-sto-taxisnet-o-elegxos-tou-a21-gia-ta-epidomata-tou-oga

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
5 έτη πριν

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
5 έτη πριν

ευχαριστούμε

Να σκεφτείς ότι λαμβάνω ΟΓΑ ως έγγαμος με δύο ανήλικα τέκνα ενώ στη σύνταξη Ιουλίου τόσο το ΓΛΚ όσο και το ΜΤΑ μου αυξάνουν τους φόρους ως διαζευγμένο…τελείως χαμένοι στο διάστημα…με ‘χώρισαν’ επειδή έτσι γουστάρουν???….

JohnDim
JohnDim
5 έτη πριν
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ
5 έτη πριν

ΚΑΛΗΜΕΡΑ .ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ Η ΚΑΠΟΙΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ?

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  ΝΙΚΟΣ
5 έτη πριν

Σύμφωνα με το Νομοθ. Διάταγμα 398 “Περί Ταμείων Αλληλοβοηθείας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας”
(ΦΕΚ Α 116 / 1974), το εφάπαξ χορηγήται εντός 3μήνου από την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών.

Ο χρόνος αυτός (3μηνο) έχει προταθεί να τροποποιηθεί σε 12μηνο
http://www.opengov.gr/mindefence/?p=5549
αλλά το εν λόγω Σχέδιο Νόμου, δεν έχει ψηφισθεί ακόμα.

ΣΧΟΛΙΟ: Πριν το 2012 οι χρόνοι χορήγησης του εφάπαξ ήταν μικροί (λίγοι μήνες). Μετά το 2013 οι χρόνοι αυξήθηκαν δραματικά λόγω μείωσης των εσόδων των Ταμείων και ραγδαίας αύξησης των αιτήσεων (πολλές αποστρατείες). Ειδικότερα στην Αεροπορία, το 2013 είχαμε περίπου 1.100 αποστρατείες, γεγονός που αύξησε την “ουρά αναμονής” σχεδόν στα 2 χρόνια! Στο ΣΞ και το ΠΝ οι αποστρατείες ήταν συγκριτικά λιγότερες κι έτσι οι χρόνοι αναμονής είναι λίγο μικρότεροι (στην ΠΑ ικανοποιούνται τώρα αιτήσεις Αυγ. 2014 και στον ΣΞ αιτήσεις Νοε. 2014, για ΠΝ δεν γνωρίζω).

ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ
Απάντηση σε  aero
5 έτη πριν

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
5 έτη πριν

Συνέχεια αποριών…….Στο ενημερωτικό σύνταξης Ιουλίου , το ΓΛΚ έχει υπολογίσει το φόρο με μείωση φόρου 1900 €, δηλ. χωρίς τέκνα , ενώ έχω 2 ανήλικα παιδιά οπότε η μείωση φόρου έπρεπε να είναι 2000 € (εξάλλου και το ΕΟΒ αντιστοιχεί σε δύο παιδιά) . Γιατί ;;;;;;

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΣΤΕΦΑΝΟΣ
5 έτη πριν

Κοίτα εδώ https://enstoloi.net/stratos/comment-page-120/#comment-32347 . Το ίδιο πρόβλημα φαίνεται ότι το έχουν και άλλοι. Τον υπολογισμό του φόρου τον κάνει η ΗΔΙΚΑ και όχι το ΓΛΚ. Όταν άρχισε να υπολογίζει η ΗΔΙΚΑ τις κρατήσεις για φόρο και ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν υπήρχε διαφορά στον φόρο ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων και έτσι είναι πολύ πιθανόν να μην έχει στα αρχεία της τα απαιτούμενα στοιχεία. Μάλλον τώρα θα πρέπει το ΓΛΚ να ενημερώσει την ΗΔΙΚΑ για την οικογενειακή κατάσταση των συνταξιούχων για να μπορέσει να εφαρμοστεί η διαφορά στην έκπτωση φόρου ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων μελών.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

Ευχαριστώ!!! Άμεση απάντηση……..ας περιμένουμε τις “όποιες” εξελίξεις …….. της συζύγου πάντως που εργάζεται σε ΝΠΔΔ , η ΗΔΙΚΑ της υπολόγισε 2000 έκπτωση …..

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΣΤΕΦΑΝΟΣ
5 έτη πριν

Η ΗΔΙΚΑ έχει στα αρχεία της τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων. Βλ. στις σελίδες 4 και 8 του παρακάτω συνδέσμου.
https://www.google.gr/search?q=HDIKA_ESEPS_EGXEIRIDIO_ODHGIWN_MNHMONIAKWN_NOMWN_TELIKO_20150121&ie=&oe=
Άκυρο λοιπόν το παραπάνω σχόλιο- υπόθεση που έκανα.

Johnny B.
Johnny B.
5 έτη πριν

Τα σχόλια δικά σας…

http://www.onalert.gr/stories/erxontai-maures-meres-gia-tous-stratiwtikous-ti-eipe-o-katrougkalos-gia-to-ste/50484

Επικαλέστηκε οικονομική αδυναμία της Δημόσιας Διοίκησης για τη συμμόρφωση της με τις αποφάσεις του ΣΤΕ δηλαδή για την επαναφορά των συντάξεων στις αποδοχές του Ιουλίου του 2012. Διαβεβαίωσε ότι θα συμμορφωθεί με τις επιμέρους δικαιώσεις από τις αγωγές των στελεχών.

nikos 60
nikos 60
Απάντηση σε  Johnny B.
5 έτη πριν

Γιάννη , κανένα σχόλιο ……….Απλά αναμενόμενο .Αφού γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο μόνος στόχος τους είναι η συνεχής μείωση δαπανών και η αφαίμαξη όλων των Ελλήνων με εξωπραγματικούς φόρους. Πως αλλιώς θα πάρουν τα πάντα ,ώστε να έρθουν οι ξένοι
“επενδυτές” και να τα καρπωθούν αντί “πινακίου φακής”. Επαναλαμβάνω και γίνομαι πλέον γραφικός που είναι οι Έλληνες ??
Μήπως υπάρχει κάποια αντίδραση – αντίσταση και δεν την βλέπω?? Μήπως τελικά παίρνουμε ότι μας αξίζει ????

Δημήτρης Α.
Δημήτρης Α.
Απάντηση σε  nikos 60
5 έτη πριν

Εννοείται ότι παίρνουμε ότι μας αξίζει……
Δυστυχώς αυτή είναι μια πικρή αλήθεια…..
Και όσο και αν με πονάει, σχετικά με το πού είναι οι Έλληνες, ας θυμηθούμε ότι μείναμε κάτω από τουρκικό ζυγό 400 ολόκληρα χρόνια!!!!!!!!!!!!!!

nikos 60
nikos 60
Απάντηση σε  Δημήτρης Α.
5 έτη πριν

Δυστυχώς Δημήτρη ,δεν μαθαίνουμε από την ιστορία μας και λαός ο οποίος δεν διδάσκεται και δεν θυμάται την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει ,όπως έχει λεχθεί από έναν ισπανοαμερικανό φιλόσοφο . Δεν είναι τυχαία η διασπορά διχόνοιας μεταξύ επαγγελματικών ομάδων και ακόμη και μέσα στις ίδιες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνοχή και οι όποιες διεκδικήσεις να είναι “φωνή βοώντος εν τη ερήμω” !!!!!!!!!!!!

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  nikos 60
5 έτη πριν

Νίκο,

δεν ξέρω αν γίνει τίποτα τελικά σε πολιτικό επίπεδο ή θα το “καταπιούν” σαν το δικό μας δημοψήφισμα…αλλά το δημοψήφισμα της Μεγ. Βρετανίας λέει “BREXIT”…

Σκέψου να αρχίσουν να βγαίνουν σιγά-σιγά και άλλοι “δυνατοί” από την Ε.Ε. …μήπως αρχίζει να κλονίζεται το “τοκογλυφικό-συμφεροντολογικό” μόρφωμα με όνομα Ε.Ε. ??? (θα δούμε!)

nikos 60
nikos 60
Απάντηση σε  nikos 60
5 έτη πριν

Γιάννη , ήδη κάτι ακούστηκε για Γαλλία- Ολλανδία , ενώ Ιταλία -Ισπανία έχουν και τα δικά τους σημαντικά προβλήματα . Πιστεύω ότι οι λαοί της Ευρώπης είναι απογοητευμένοι και απόλυτα δυσαρεστημένοι από την πολιτική ειδικά της Γερμανίας ,η οποία συμβάλλει άμεσα στην αυτοκαταστροφή της ,δηλαδή τα καλά του Β Παγκόσμιου . Δεν αποκλείεται τελικά να δούμε διάλυση του “μορφώματος” , όπως και εσύ αποκαλείς την Ε.Ε. με ότι αυτό συνεπάγεται για χώρες “δυνατές” (Γερμανία) ,πληρώνοντας σοβαρό τίμημα για την πολιτική υποδούλωσης ειδικά του Νότου και φτωχοποίησης των λαών . Αρκεί να στείλουμε εκεί που πρέπει τα ντόπια ‘πρόθυμα τσιράκια” που εξυπηρετούν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα , υποστηρίζοντας τέτοιες πολιτικές καλυπτόμενοι από έναν “υποκριτικό μανδύα ” δήθεν ισότητας -δικαιοσύνης ” ισοπεδώνοντας τα πάντα και ειδικά τις ελπίδες και το μέλλον των νέων !!!!!!!!!!!!!

georgios
georgios
5 έτη πριν

Καλησπέρα!

ερώτηση:
Κατά την εκκαθάριση της μισθοδοσίας μου, λόγω αποστρατείας, μου καταβλήθηκαν αχρεωστήτως 3.000 ευρώ. Επικοινώνησα με το οικείο ΚΤΣ και με ενημέρωσαν ότι αυτά τα χρήματα θα παρακρατηθούν από τον ΕΛΟΑΣ κατά τη λήψη του εφάπαξ. Σήμερα με ενημερώνουν – εγγράφως – ότι πρέπει να τα επιστρέψω έως 10 Ιουλ 16. Ποιά είναι η γνώμη σας?

Γιάννης
Γιάννης
5 έτη πριν

Αν είσαι ο ίδιος που έγραψε τότε
https://enstoloi.net/stratos/comment-page-81/#comment-21145
https://enstoloi.net/stratos/comment-page-78/#comment-20332
μάλλον είναι τα απόνερα της έκδοσης του ΦΕΚ αποστρατείας σου αργότερα από την πραγματική ημερομηνία διαγραφής σου και πληρωνόσουν μέχρι τότε. Αλλά την διαφορά πρέπει να την πληρώθηκες με την σύνταξη αφού είχε αναδρομικό χρόνο απονομής.

georgios
georgios
Απάντηση σε  Γιάννης
5 έτη πριν

Γιάννη σε ευχαριστώ. Είμαι ο σχολιαστής του πρώτου σχολίου.

Καλό καλοκαίρι.

georgios
georgios
5 έτη πριν

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ζήτησα και έλαβα τρίμηνες αποδοχές. Επειδή όμως παραιτήθηκα με τη διαδικασία των εκλογών η ημερομηνία διαγραφής μου ήταν η 1/9/15 και το ΦΕΚ υπογράφηκε την 15/12/15.
Η ερώτησή μου είναι αν πρέπει να τα καταβάλω εφάπαξ ή να μου τα παρακρατήσουν από το ΓΛΚ?

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  georgios
5 έτη πριν

Πεστους να τα στειλουν στο ΓΛΚ που θα τα πληρωνεις λιγα λιγα καθε μηνα απο την συνταξη σου.

georgios
georgios
Απάντηση σε  Δήμος
5 έτη πριν

Καλημέρα!

Δήμο σε ευχαριστώ.

Μάλλον θα επιλέξω τη λύση του ΓΛΚ.

ΜΑΝΟΣ
ΜΑΝΟΣ
5 έτη πριν

Απορία: Από 1/1/2017 η μηνιαία κράτηση του Ν.2084/92 (υπέρ δημοσίου) θα υπολογίζεται και αυτή με ποσοστό 20%, όπως θα ισχύει για αναγνώριση πλασματικών μηνών υπηρεσίας ;

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΜΑΝΟΣ
5 έτη πριν

Το συνολικό ποσοστό εισφοράς κύριας σύνταξης ασφαλισμένου μισθωτού και εργοδότη ορίζεται σε 20% επί των πάσης φύσεως αποδοχών των εργαζομένων, …. και κατανέμεται κατά 6,67% σε βάρος των ασφαλισμένων και κατά 13,33% σε βάρος των εργοδοτών, συμπεριλαμβανομένου από 1.1.2017 και του Δημοσίου …

ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
5 έτη πριν

Απορία: Η νέα φορολογική κλίμακα και οι νέες κλίμακες έκτ. εισφοράς ισχύουν από 1/7/16 ή από 1/1/16 και η διαφορά θα εκκαθαριστεί με την υποβολή φορ. δήλωσης το 2017 ;;;;;;;;

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΣΤΕΦΑΝΟΣ
5 έτη πριν

Ισχύουν από 1/1/2016. Για τους προηγούμενους μήνες θα πληρώσουμε με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης Φορ. Έτους 2016.

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
5 έτη πριν

ΠΑΕ ΤΟ 10ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ ΕΞΗΣ.

Ilias
Ilias
5 έτη πριν

Αναρτήθηκε το ενημερωτικό σύνταξης Ιουλίου.

Δημήτρης
Δημήτρης
5 έτη πριν

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος φίλος. Δεν έχω αναγνωριση το στρατό για μέρισμα εκοεμν. Από ότι βλέπω στη εφαρμογή δεν αξίζει λόγω αύξηση 3,5 ευρώ το μήνα. Θα ήθελα να ξέρω αν είναι υποχρεωτικό που πιστεύω όχι.

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
5 έτη πριν

ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ,ΔΕΝ.ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ.

Takis
Takis
Απάντηση σε  ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
5 έτη πριν
Johnny B.
Johnny B.
5 έτη πριν

Αχιλλέα,

αν η πληροφόρηση είναι σωστή, θα πρέπει να ενημερωθεί και το σχετικό ενημερωτικό σου για τα εφάπαξ.

http://www.militaire.gr/εφάπαξ-στα-35-χρόνια-υπηρεσίας-τέλος-και/

Τίτλος: “Εφάπαξ στα 35 χρόνια υπηρεσίας τέλος και με το νόμο!”

Επισήμανση:

Επισημαίνει ο Γιάννης Αντωνιάδης ότι “με το νέο νόμο 4387/2016, απαραίτητη προϋπόθεση καταβολής εφάπαξ βοηθήματος, ειναι η έκδοση συνταξιοδοτικής πράξεως. Άρα κανένα εν ενεργεία στέλεχος, ακόμη και μετά την παραμονή στο στράτευμα πέραν της 35ετίας, δεν θα λαμβάνει το εφαπαξ , έως την ημέρα της αποστρατείας του”.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Johnny B.
5 έτη πριν

Γιάννη ο Ν4387 άρθρο 35 παρ. 9 αναφέρεται στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ από τα μετοχικά ταμεία και σαφώς ορίζει ότι “καταβάλλεται, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις των οικείων καταστατικών διατάξεων και υπολογίζεται ως εξής:”
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι καταργείται η δυνατότητα παροχής στα 35 χρόνια υπηρεσίας στους ανώτατους που παραμένουν εν/εν. Ακόμα και στο απόσπασμα που αναφέρεται στο άρθρο είναι ξεκάθαρο αυτό. Επίσης δεν βρήκα πουθενά αλλού την αναφερόμενη επισήμανση του κυρίου Αντωνιάδη.
Τις τελευταίες μέρες, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενάντια στην δυνατότητα των ανωτάτων να λαμβάνουν το εφάπαξ με την συμπλήρωση των 35 ετών υπηρεσίας. Δεν με αφορά το θέμα και δεν έχω προσωπική άποψη για αυτό. Άλλο πράγμα όμως είναι η έκφραση γνώμης (σεβαστή κάθε άποψη)
http://www.militaire.gr/%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%be-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%8e%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%bd%ce%bf/
και άλλο πράγμα η παραποίηση της πραγματικότητας.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

Υ.Γ Η παραποίηση της πραγματικότητας αναφέρεται στο άρθρο και όχι σε εσένα.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

Ευχαριστώ για το σχολιασμό. Στο άρθρο επισημαίνεται ότι γενικά “απαραίτητη προϋπόθεση καταβολής εφάπαξ βοηθήματος, είναι η έκδοση συνταξιοδοτικής πράξεως.” και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που αναφέρεις για τους ένστολους αντιδιαστέλλεται με αυτό που το άρθρο υποστηρίζει… μήπως όμως υπάρχει κάποια “αντίφαση” στην ερμηνεία στο νέο ασφαλιστικό μιας και προσπαθεί να “παντρέψει” το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων με τις παραπομπές στις καταστατικές διατάξεις των ένστολων? Θα πρέπει ίσως να ελεγχθούν επακριβώς τα λεγόμενα του κ. Αντωνιάδη καθώς στο συγκεκριμένο site υπάρχει σίγουρα μια πρόσφατη επιθετική αρθρολογία για τα εφάπαξ των Ανωτάτων…

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Johnny B.
5 έτη πριν

Ο Καρβουνόπουλος έφυγε από το onalert και έφτιαξε το militaire.gr.
Επειδή δεν πάνε καλά οι δουλειές, αρχισε να επιδίδεται σε πρακτικές “κίτρινου τύπου”.
Και το χειρότερο … προσπαθεί να διμηουργήσει αντιπαλότητα μεταξύ των “παλιών” και των “νέων” στελεχών.
Τί σκοπιμότητες εξυπηρετεί άραγε?

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Johnny B.
5 έτη πριν

… και κάτι ακόμα … που με υποψιάζει αρνητικά.
Γιατί άραγε στο militaire.gr δεν επιτρέπει την ανάρτηση σχολίων αναγνωστών?
Τί φοβάται?

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Johnny B.
5 έτη πριν

“Παιχνίδια εξουσίας” και “ Διαίρει και βασίλευε” aero. Από τότε που έφυγε από το onalert άλλαξε η στάση του site απέναντι στην ΠΟΕΣ και τώρα έχουμε δύο ομάδες ενώσεων στρατιωτικών αγκαλιά η κάθε μια με ένα ειδησεογραφικό site στρατιωτικού περιεχομένου. Η πρώτη (τυχαία η σειρά) η ΠΟΕΣ, σε προνομιακή ειδησεογραφική σχέση με το militaire.gr, η οποία από μια έντονα μαχητική ομοσπονδία ενώσεων στρατιωτικών μετατράπηκε σε ένα βολικό διαχειριστή διεκδίκησης του εφικτού. Από την εποχή της συμμετοχής των στρατιωτικών, με στολή, στις διαμαρτυρίες ενάντια στα δύο πρώτα μνημόνια και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις με τον ΑΓΕΕΘΑ φτάσαμε στη στενή συνεργασία με τους αρμόδιους παράγοντες του ΥΕΘΑ. Δες την ανακοίνωση http://www.poes.gr/index.php/enimerosi/deltia-typou/1482-ti-proteinetai-na-isxysei-gia-tous-stratiotikoys-sto-sxedio-nomou-gia-to-asfalistiko . Γενικά η όλη στάση του διδύμου δίνει μια αίσθηση “διεκδικητικής” στήριξης της κυβέρνησης με ψήγματα ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουμε δικομματική κυβέρνηση. Η δεύτερη ομάδα, το ΠΑΣΕΔ, με αντίστοιχη ειδησεογραφική σχέση με το onalert, ακολουθεί μια πιο έντονη πορεία… Διαβάστε τη συνέχεια »

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Johnny B.
5 έτη πριν

Γιώργο, αυτά που λες είναι διαπιστωμένα. Πράγματι. Όμως, πιστεύω ότι σε κάθε “δράση” υπάρχει και μια “αντίδραση”, αυτή είναι η “φύση” των πραγμάτων. Αν δεν ήταν αυτοί οι δύο, θα ήταν κάποιοι άλλοι στη θέση τους. Δεν με εκπλήσσει… Ας έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας “ανοιχτά” (με καλοπροαίρετη στάση απέναντι σε όλα τα δημοσιογραφικά site) και ας εκφράζουμε εδώ στο τόσο φιλόξενο site τις απόψεις μας με μέτρο σύγκρισης την “κοινή λογική” και την εμπειρία του καθενός, δείχνοντας σεβασμό στις απόψεις και την κρίση του άλλου. Πιστεύω ότι αυτό εδώ το site σιγά-σιγά μπορεί να φέρει κοντά όλους τους συναδέλφους και να γίνει “κοιτίδα” υγιούς ενημέρωσης!!! Παράδειγμα προς μίμηση!!! Πάντως, τόσο στο νέο ασφαλιστικό όσο και στο νέο μισθολόγιο (που “ψήνεται”), μας ξεφεύγει (ίσως άθελα) ότι όλα εφαρμόζονται “κατά γράμμα” βάσει του Μνημόνιου ΙΙΙ και τις “διορθωτικές” αποφάσεις των Eurogroup. Μάλιστα, φαίνεται ότι έχουμε “καθυστερήσει” στην πλήρη… Διαβάστε τη συνέχεια »

Δημήτρης
Δημήτρης
5 έτη πριν

Και.Αχιλλέα αν μπορείτε. 17-4-1989 έως 31-12-2015 στρατός 23,3 πενταετία συν 1750 ένσημα. Σημαιοφορος βασικό 1178 χρόνια 56%.Α)2082,14χ 594/1000 =1236.79 Β)1816,0 8 Χ165 /1000 =299,65.σύνολο 1536,62

Δημήτρης
Δημήτρης
Απάντηση σε  Δημήτρης
5 έτη πριν

Αν τα χιλιοστά 738 είναι σωστά και αν μπορούσα να βάλω τα έτη Κονδύλη γιατί μεγαλώνουν τα χιλιοστά. Αφού με το ΙΚΑ έχω πάνω από 35.Ευχαριστώ για το χρόνο σας,