Διακλαδικά

Σελίδα [php_everywhere] με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

guest
16.9K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
NIKC_
NIKC_
4 έτη πριν

H επεξήγηση του Αχιλλέα για τα “προσωρινά” κλιμάκια και ο νόμος ͟ν͟.͟ ͟4͟4͟7͟2͟/͟2͟0͟1͟7͟, βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σκεπτικό που “κινείται” και ο πρόσφατος ψηφισμένος νόμος ͟ν͟.͟ ͟4͟3͟5͟4͟/͟2͟0͟1͟5͟ , του νέου μισθολογίου των ΔΥ. Όταν προκύπτει μεγαλύτερος Β.Μ. από από το προηγούμενο Β.Μ. τότε η αύξηση δίνεται σε 4 χρόνια, σε 4 ετήσιες ισόποσες δόσεις. Εκεί βέβαια υπήρξε και πάγωμα μισθολογικών προαγωγών από 1/1/2016 έως 31/12/2017. Αυτό λέει πολλά και πρέπει όλους μας να μας βάλει σε σκέψεις : 1. Για το πως τελικά θεωρούν κάποιοι το προσωπικό των ΕΔ. !! Μήπως μας θεωρούν ΔΥ ?? 2. Μην ξεχνάμε πως όλα αυτά έγιναν δίχως πρώτα, όπως κανονικά θα έπρεπε, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ πάνω στο παλιό μισθολόγιο και μετά να εφάρμοζαν το νέο μισθολόγιο αν ήθελαν. !! 3. Και τέλος η π.δ. (προσωπική διαφορά ) σε όλους τους συνταξιούχους (στρατιωτικούς & πολιτικούς), από 1/1/2019 καταργείται. !! Μήπως λοιπόν και… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
Απάντηση σε  NIKC_
4 έτη πριν

NICK αυτό με την προσωπική διαφορά είναι πάρα μα πάρα πολύ σωστό. Ο συνδυασμός αυτός με τη μη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣΤΕ μας προκαλεί οικονομικές απώλειες.

Θ.Β.
Θ.Β.
4 έτη πριν

Καλησπέρα, θα ήταν χρήσιμο (δεν γνωρίζω όμως πόσο εφικτό είναι) να προστεθεί πεδίο με τα επιδόματα που πλέον προσαυξάνουν τις συντάξιμες αποδοχές των παλαιών ασφαλισμένων (επίδομα τέκνων, επίδομα ΕΚΑΜ κλπ) στους πίνακες υπολογισμού ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ 2017, ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΦΚΑ και στους αντίστοιχους πίνακες σύνταξης των Σωμάτων.
Με τα νέα δεδομένα γίνεται πολυπλοκότερος ο υπολογισμός της αναλογικής σύνταξης.

Εύχομαι καλές γιορτές.

ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
4 έτη πριν

Για τα επιδόματα ΕΚΑΜ και λοιπά δεν πληρώνονται επιπλέον εισφορές για σύνταξη.
Για κάθε μήνα στην ενέργεια δεν υπάρχουν παραπάνω κρατήσεις, οι εισφορές κρατούνται με την έξοδο από το σώμα και με αίτηση.

St
St
4 έτη πριν

Συνάδελφοι λίγο προσοχή στις αναλυτικές καταστάσεις μισθοδοσίας μιας και τα λάθη βρίθουν.
Παράδειγμα:
Προέλευση ΕΜΘ , παντρεμένος, 2 τέκνα, και ημ κατάταξης 23-3-92 (άνω από 25 έτη).
Στην κατάσταση μισθοδοσίας με περιγράφει ως κλιμακίου Γ7, ενώ συνάδελφο νεότερο με ημ κατάταξης 2 μήνες αργότερα από εμένα να τον υπάγει στο οικ. κλιμάκιο Γ6.

St
St
4 έτη πριν

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Στην παραπάνω περιγραφή δεν ήμουν αρκετά ακριβής.
Και οι δυο έχουμε το ίδιο οικογενειακό προφίλ ( Έγγαμοι, 2 τέκνα).
Και οι δυο δεν έχουμε προηγούμενα ένσημα ή στρατιωτική θητεία.
Η μόνη μας διαφορά είναι ότι κατατάχτηκα τον Μάρτιο του 92 ενώ ο συνάδελφος τον Μάιο του 92.
Οπότε και οι δυο έχουμε 25+ χρόνια υπηρεσίας και ίδιο βαθμό.
Στο πεδίο ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ της μισθολογικής του κατάσταση περιγράφεται ορθός ως Γ6, ενώ στην δική μου περιγράφομαι ως Γ7.
Την σελίδα Μισθολόγιο 2017 την συμπλήρωσα μόνο εγώ και δεν συμφωνεί η μισθοδοσία μου με αυτή.
Αν δεν σας κουράζω, να σας την στείλω με τις απαραίτητες σκιάσεις προκειμένου να ρίχνατε μια ματιά?

St
St
4 έτη πριν

Σας έστειλα το email.
Σας ευχαριστώ πολύ.

andr
andr
4 έτη πριν

Κύριε Καρασαββιδη θα ήθελα να κάνω μια πολύ ειδική ερώτηση:Στο νέο μισθολογιο ο Β.Μ μου αντιστοιχεί ακριβώς στο ανάλογο κλιμάκιο Γ8 διότι όπως το αναλύσατε σήμερα,δεν υπήρξε αύξηση άνω των 20 ευρώ,αντίθετα υπήρξε μείωση 8 ευρώ(στις μικτές αποδοχές) επειδή στις 31/12/17 ο υιός μου παύει να είναι προστατεύομενο μέλος οπότε μειώθηκε η οικογενειακή παροχή.Η ερώτηση μου είναι:από την στιγμή που η υπηρεσία θα παραλάβει την βεβαίωση σπουδών και αναπροσαρμοσει πάλι το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών, αν προκύψει διαφορά άνω των +20 ευρώ σε σχέση με το παλιό μισθολογιο θα γίνει και αναδρομικη διορθωση στον Β.Μ;

andr
andr
4 έτη πριν

Κύριε Καρασαββιδη θα ενημερώσω άμεσα το site όταν έχω μισθοδοσία με τα νέα δεδομένα γιατί θα υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι στην ίδια κατάσταση.

Μιχάλης
Μιχάλης
4 έτη πριν

Χρόνια Πολλά σε όλους. Κε Καρασαββίδη αν γνωρίζετε θα ήθελα την γνώμη σας. Κατατάχθηκα 30/10/1991 είμαι τριτεκνος. Το 3ο τέκνο γεννημένο το 2015. Στη σελίδα δικαίωμα συνταξιοδότησης βγάζει ότι μπορώ να φύγω το 2023!!! Τι ισχύει τελικά; Στο ΓΛΚ επειδή είμαι μακριά δεν μπορώ να επικοινωνήσω. Σας παρακαλώ την γνώμη σας- γνώση σας επί του θέματος. Ευχαριστώ.

Antonio
Antonio
Απάντηση σε  Μιχάλης
4 έτη πριν

Χρόνια πολλα μιχαλη….γραψε ομως τα Στοιχεία….ποιο σωμα ανηκεις εαν εχεις στρατο ικα ισως κτλ.για να παρεις απαντηση….

Μιχάλης
Μιχάλης
Απάντηση σε  Antonio
4 έτη πριν

Στρατό Ξηράς. Υπλγος είμαι από ΣΜΥ. Δεμ έχω ΙΚΑ κλπ .πληρώνω την 5 ετια μόνο και αν χρειαστεί και την τριετία ( Κονδύλη)

Γιάννης
Γιάννης
Απάντηση σε  Μιχάλης
4 έτη πριν

Αυτο που σου υπολογιζει η εφαρμογη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Μιχάλης
Μιχάλης
4 έτη πριν

Κάποιο τρόπο να έρθω σε επικοινωνία με το ΓΛΚ; Εκεί είναι το πρόβλημα δεν μπορώ να επικοινωνήσω.
Επίσης σε εργατολογο που ρώτησα και μου το έδωσε γραπτώς υπό τύπο μελέτης υποστηρίζει ότι έχω το δικαίωμα . Θα επανέλθω με περισσότερα μόλις βγάλω άκρη!!! με το ΓΛκ. Ευχαριστώ

Δημήτρης
Δημήτρης
4 έτη πριν

Κύριε Καρασαββίδη θα ήθελα να σας ρωτήσω η Διόρθωση ΒΜ τι είναι?

ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ
4 έτη πριν

κ. Καρασαββίδη καλησπέρα και χρόνια πολλά, μπαίνω στον υπολογισμό του νέου εφαπαξ στην σελίδα της Αεροπορίας και στον βαθμό του Ταξιάρχου βάζει τον ΒΜ του Σμηνάρχου που είναι 2800 ενώ λογικά έπρεπε να βάζει 2880, μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος? ευχαριστώ πολύ

ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ
4 έτη πριν

κατάταξη 5-10-1982
διαγραφή 24-8-2017
προελευση σχολή αξκων
εγγαμος με παιδιά
τελευταίος βαθμός τξχος ημερομηνια 10-3-2017
προτελευταιος βαθμος σμχος 20-4-2011
Ευχαριστώ

ΣΠΥΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ
4 έτη πριν

Καλησπερα σας!!! Θα ηθελα να επισημανω – ρωτησω για την Σελιδα Υπολογισμου Συνταξης το εξης: Επειδη δεν ειναι υποχρεωτικη, τουλαχιστον στην δικια μου περιπτωση, η συνταξιοδοτικη αναγνωριση με καταβολη εισφορών του χρονου σπουδων, η οποια μετραει μονο μισθολογικα σε εμενα, στην σελιδα του υπολογισμου φαινεται οτι αναγνωριζεται ο χρονος αυτος ως συνταξιοδοτικος. Υπαρχει κατι με το οποιο μπορουμε να υπολογισουμε την συνταξη;; Kαι τουτο γιατι αν βγαλουμε τον χρονο, ταυτοχρονα μειωνεται και ο βασικος μισθος. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Γιώργος
Γιώργος
4 έτη πριν

πιστωθηκε το επιδομα τεκνων

Στέλιος
Στέλιος
4 έτη πριν

κ. Καρασαββίδη θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Για διαγραφή (αποστρατεία) τον Ιανουάριο 2017 (όπου θα ισχύσει αναδρομικά το νέο μισθολόγιο) ο υπολογισμός του εφάπαξ θα γίνει με βάση το νέο ή το παλαιό μισθολόγιο (δεδομένου ότι η μετοχική σχέση με το ΕΛΟΑΣ έληξε την 31/12/16, που ήταν η τελευταία ημέρα ισχύος του παλαιού μισθολογίου) ; Ερωτώ γιατί η σχετική διάταξη του Νόμου που κατατέθηκε είναι ίσως κάπως “ασαφής”, καθόσον ως κριτήριο για το εάν ο υπολογισμός θα γίνει με βάση το παλαιό ή το νέο μισθολόγιο, θέτει τον «χρόνο εξόδου από την υπηρεσία» , που εγώ τουλάχιστον τον αντιλαμβάνομαι περισσότερο ως την ημερομηνία διαγραφής, παρά ως την ημερομηνία λήξης της μετοχικής σχέσης.

iakovos
iakovos
4 έτη πριν

398/1974 Άρθρο 9 παρ 2

Έξοδος νοείται για τα ταμεία η τελευταία μέρα του μήνα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η αποστρατεία

Στέλιος
Στέλιος
Απάντηση σε  Στέλιος
4 έτη πριν

UPDATE: Τελικά νομίζω οτι βρήκα την απάντηση μόνος μου 🙂

Στο άρθρο 9 του ΝΔ 398/74 διευκρινίζεται οτι: “για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου λογίζεται….. η έξοδος εκ του στρατεύματος ως γενομένη την τελευταίαν ημέραν του μηνός καθ’ον εδημοσιεύθει εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η οικεία διοικητική πράξις”. Συνεπώς η “ημερομηνία αποστρατείας” δεν συμπίπτει κατ’ ανάγκην με την “ημερομηνία εξόδου από το Στράτευμα (ως προς τον υπολογισμό κλπ του εφάπαξ). Να δούμε πόσες ακόμα διαφορετικές “πλασματικές” ημερομηνίες για την ίδια ακριβώς μεταβολή (αποστρατεία) θα βρούμε, ώστε να “μπερδευόμαστε” κάθε φορά.

Στέλιος
Στέλιος
Απάντηση σε  Στέλιος
4 έτη πριν

Ευχαριστώ πάντως κ. Καρασαββίδη για τις χρησιμότατες, όπως πάντοτε άλλωστε, επισημάνσεις σας! Όταν οι νόμοι αλλάζουν τόσο απότομα και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, και μετά επιχειρούνται “μπαλώματα” και “μπαλώματα” πάνω στα “μπαλώματα” για να αντιμετωπισθούν (οι πρόδηλες τουλάχιστον) παρενέργειες, και όταν για το ίδιο ακριβώς συμβάν (π.χ. αποστρατεία) υπάρχουν δεν ξέρω κι εγώ πόσες διαφορετικές πλασματικές ημερομηνίες. πάντοτε θα προκύπτουν τέτοια προβλήματα. Είμαι περίεργος λ.χ, να δω πως θα γίνει ο επνυπολογισμός της σύνταξης μου, η οποία μου υπολογίσθηκε με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού (αφου είχα υποβάλει παραίτηση πριν την 30/6/2016 και δεν υπήρχε χρονικός περιορισμός ως προς την ημερομηνία διαγραφής), πλην όμως, αναμένοντας 5 μήνες για συμβούλια και υπογραφές, και άλλους 2 και πλέον μήνες για την δημοσίευση της αποστρατείας μου στο ΦΕΚ, φθάσαμε στον Ιανουάριο 2017, άρα με πιάνει αναδρομικά, για κάτι λίγες ημέρες, το νέο μισθολόγιο, και έτσι δημιουργείται μια ασαφή περίπτωση σύνταξης, που θα πρέπει να… Διαβάστε τη συνέχεια »

George
George
4 έτη πριν

Γνωρίζει κανείς ή ακόμα καλύτερα αν έχει, την υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία γίνετε η βράβευση των παιδιών Β και Γ Λυκείου που αρίστευσαν??
Καλές Γιορτές σε όλους

stam
stam
Απάντηση σε  George
4 έτη πριν

Για την αεροπορία είναι η παρακάτω υπουργική απόφαση:
Φ.803.1/ΑΔ933484/30-10-07/Υ.Α/ΓΕΑ/Δ3/2α

George
George
Απάντηση σε  stam
4 έτη πριν

Ευχαριστώ

andr
andr
4 έτη πριν

Καλησπερα και ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ σε όλους.Κύριε Καρασαββιδη θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: στον νέο πίνακα υπολογισμού εφάπαξ ΓΕΑ την θητεία την συμπληρώνουμε μόνο αν έχουμε πληρώσει εισφορές στο μετοχικό ταμείο; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

andr
andr
4 έτη πριν

Κύριε Καρασαββιδη ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημήτρης
Δημήτρης
4 έτη πριν

Κύριε Καρασαββίδη θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η αναδρομική εισφορά ΕΜΘ 2% που υπολογίζεται στην εφαρμογή του “Εφαπαξ” δεν ισχύει για όλους τους ΕΜΘ αλλά μόνο για όσους κατατάχτηκαν μέχρι 31 Δεκ 92. Τουλάχιστον στον ΕΛΟΑΣ για τους καταταγέντες μετά την 01 Ιαν 1993 τα έχουν κρατήσει ήδη από την 01 Μαι 2002. Η Κράτηση ξεκίνησε από την μισθοδοσία Ιουνίου 2002 και έγινε αναδρομικά από 01 Μαιου 2002. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα φύλλα μισθοδοσίας τους. Εγώ τα έχω και φαίνεται η κράτηση επιπλέον 2% υπερ ΤΑΣ που διήρκεσε 5 χρόνια.

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
4 έτη πριν

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το νέο επίδομα τριτέκνων του ΟΓΑ:
Βάζοντας τα στοιχεία στην ανάλογ η φόρμα βλέπω ότι με εισόδημα 13.500€ η Ετήσια αύξηση επιδόματος είναι 954€ ή 39,7% (3.360€ από 2406€), ενώ με εισόδημα 13.501€ η Ετήσια μείωση επιδόματος ανέρχεται σε -390€ ή -16,2%.
Αυτη η απόκλιση είναι πραγματική ή ισχύει κάτι άλλο; Επειδή η κλιμάκωση θα ξεκινούσε από 7% όπως αναφερεται στην αρχικη σελίδα, εως 36% και μέχρι την άρση καταβολής του εν λόγω επιδόματος.
Ευχαριστώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
4 έτη πριν

Κατανοητό.
Σας ευχαριστώ πολύ κ. Καρασσαβίδη, καλές γιορτές εύχομαι σ’ εσάς όπως και σε όλους τους συναδέλφους και στις οικογένειες τους.