Διακλαδικά

155 Σελίδα σχολίων αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.7.588 Responses to Διακλαδικά

 1. ΔημήτρηςΔημήτρης λέει:

  Κύριε Καρασαββίδη θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η αναδρομική εισφορά ΕΜΘ 2% που υπολογίζεται στην εφαρμογή του “Εφαπαξ” δεν ισχύει για όλους τους ΕΜΘ αλλά μόνο για όσους κατατάχτηκαν μέχρι 31 Δεκ 92. Τουλάχιστον στον ΕΛΟΑΣ για τους καταταγέντες μετά την 01 Ιαν 1993 τα έχουν κρατήσει ήδη από την 01 Μαι 2002. Η Κράτηση ξεκίνησε από την μισθοδοσία Ιουνίου 2002 και έγινε αναδρομικά από 01 Μαιου 2002. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα φύλλα μισθοδοσίας τους. Εγώ τα έχω και φαίνεται η κράτηση επιπλέον 2% υπερ ΤΑΣ που διήρκεσε 5 χρόνια.

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. λέει:

  Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το νέο επίδομα τριτέκνων του ΟΓΑ:
  Βάζοντας τα στοιχεία στην ανάλογ η φόρμα βλέπω ότι με εισόδημα 13.500€ η Ετήσια αύξηση επιδόματος είναι 954€ ή 39,7% (3.360€ από 2406€), ενώ με εισόδημα 13.501€ η Ετήσια μείωση επιδόματος ανέρχεται σε -390€ ή -16,2%.
  Αυτη η απόκλιση είναι πραγματική ή ισχύει κάτι άλλο; Επειδή η κλιμάκωση θα ξεκινούσε από 7% όπως αναφερεται στην αρχικη σελίδα, εως 36% και μέχρι την άρση καταβολής του εν λόγω επιδόματος.
  Ευχαριστώ.

  • Και μόνο το γεγονός ότι για τους τρίτεκνους στα μικρά εισοδήματα αυξάνεται το επίδομα (σε σχέση με πριν), μετά μειώνεται και μετά αυξάνεται ξανά, σημαίνει ότι δεν υπάρχει γραμμικότητα στην αυξομείωση (αλλιώς θα μειωνόταν ή θα αυξανόταν σε όλους).
   Ποτέ δεν υπήρχε κλιμακωτή απόδοση του επιδόματος, πάντα όταν υπερβαίνεις ένα όριο (και πριν και τώρα) αλλάζει απότομα το ποσό, πχ. με εισόδημα 33.750 παίρνεις επίδομα 1.344 € και με ένα ευρώ παραπάνω (33.751) παίρνεις μηδέν!

   Στους τρίτεκνους στα 13.500 € μειώνεται ο “Συντελεστής εισοδήματος” από 1 σε 0,60 (στη μέση του πίνακα).
   ‘Ιδια μετάπτωση γινόταν και πριν αλλά το όριο ήταν τα 11.000 € (δες τη διαφορά με 11.001 € στην πρώτη στήλη).
   Στο άρθρο της πρώτης σελίδας αναφέρεται ποσοστιαία μείωση από 7~30%, δεν είπε κανένας ότι θα είναι κλιμακωτή!

   • ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. λέει:

    Κατανοητό.
    Σας ευχαριστώ πολύ κ. Καρασσαβίδη, καλές γιορτές εύχομαι σ’ εσάς όπως και σε όλους τους συναδέλφους και στις οικογένειες τους.

 3. andrandr λέει:

  Ενημερωτικά (για όσους δεν το γνωρίζουν) άνεργοι νέοι από 18 έως 24 ετων εγγεγραμμένοι στον οαεδ δικαιούνται επίδομα 400 Ε. Αίτηση στην σελίδα οαεδ έως την Τετάρτη. Παραθέτω αυτό το σχόλιο διότι πιθανόν να υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που έχουν παιδιά στην παραπάνω κατηγορία.

 4. Custom avatarΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  Παράταση για την έκδοση ΚΥΑ για τα επιδόματα αναπηρίας κινδύνου έως 30 Μαρτίου 2018. Αρ. Τροπολογίας: 1383/28 15.12.2017

 5. Custom avatarΓιώργος λέει:

  http://www.capital.gr/oikonomia/3261456/erxetai-psalidi-sto-efapax-gia-tous-stratiotikous

  ”Προβλέπεται επανυπολογισμός του εφάπαξ σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που εισάγει η τροπολογία, στην περίπτωση των αξιωματικών και υπαξιωματικών που πήραν εφάπαξ από 1ης/1/2017 και εξήλθαν της υπηρεσίας τους μέχρι 31/12/2016.”

  επειδη δεν με εχει πιασει ακομη ο …πρωινος καφες ….καθε ερμηνεια δεκτη.

 6. Custom avatarGEORGIOSP λέει:

  Δημοσιεύτηκε στην διαύγεια εγκύκλιος (ΑΔΑ:75ΓΛ465Θ1Ω-ΘΡ2) σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται περικοπή σύνταξης και προνοιακών επιδομάτων λόγω ανάληψης μισθωτής απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης σε περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία ποσοστού άνω του 50%, το οποίο οφείλεται σε ψυχική πάθηση ή νοητική υστέρηση ή συμπαθολογία ψυχικής πάθησης και νοητικής στέρησης, εφόσον η ανάληψη απασχόλησης ενδείκνυται για λόγους ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης αυτών.
  Βέβαια αφορά πολύ ειδικές περιπτώσεις αλλά είναι μια πρώτη ρωγμή στο τείχος της απόλυτης και χωρίς κριτήρια περικοπής των συντάξεων σε περίπτωση απασχόλησης του συνταξιούχου. https://diavgeia.gov.gr/doc/75ΓΛ465Θ1Ω-ΘΡ2?inline=true

 7. Custom avatarGEORGIOSP λέει:

  Σε σχέδιο νόμου του υπουργείου δικαιοσύνης κατατέθηκε τροπολογία για τον υπολογισμό του εφάπαξ στα ΜΤΣ, ΜΤΝ και ΜΤΑ (για αποχωρήσεις μετά την 1/1/2017) με εφαρμογή των μεταβολών που έγιναν στα ειδικά μισθολόγια με τον Ν4472/2017.
  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/10512543.pdf

  • Custom avatarΣτέλιος λέει:

   Πολύ χρήσιμη πληροφορία!
   (Τώρα πλεον είναι δυνατό να γίνει υπολογισμός του εφάπαξ, που ευτυχώς στην περίπτωση μου δεν έχει κάποια άξια λόγου διαφορά σε σχεση με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού, ίσως μάλιστα να είναι και 200-300 ευρώ μεγαλύτερο).

   Που τα “ξετρυπώνετε” βρε! 🙂

 8. ΔημήτρηςΔημήτρης λέει:

  Κύριε Καρασαββίδη θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση ως προς την εφαρμογή σας “Ανάλυση μηνιαίου φύλλου μισθοδοσίας στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας σύμφωνα με το νέο ειδικό μισθολόγιο 2017 (με κλιμάκια)” στην σελίδα σας. Νομίζω ότι στο πεδίο “Θητεία-Σπουδές” θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι ΕΠΟΠ διότι η ερμηνευτική εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ (https://drive.google.com/file/d/0B6xAAy1yH1tmbTR6b0NldVdBblE/view) αναφέρει στην σελ. 65 ότι για την αρχική μισθολογική κατάταξη υπολογίζονται χρόνοι υπηρεσίας που έχουν αναγνωριστεί έως 31 Δεκ 16 για χορήγηση επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και η στρατιωτική θητεία των ΕΠΟΠ έχει αναγνωριστεί για το εν λόγω επίδομα. Στους ΕΠΟΠ δεν αναγνωριζόταν η στρατιωτική θητεία ως προς την χορήγηση μισθολογικής προαγωγής ενώ προσμετρούταν για την χορήγηση επιδόματος χρόνου. υπηρεσίας.

  • Custom avatarΑχιλλέας Καρασαββίδης λέει:

   Όντως έχεις δίκιο, γιατί η μισθοδοσία των ΕΠΟΠ είναι σωστή στη σελίδα [Σύνταξη ΕΦΚΑ], όπου η θητεία δεν μετράει στις μισθολογικές προαγωγές αλλά μετράει για το ΕΧΥ.
   Από το [Μισθολόγιο 2017] θα αφαιρεθεί μόνο η επισήμανση, αφού οι υπολογισμοί ισχύουν κανονικά και για τους ΕΠΟΠ, εισάγοντας τη θητεία τους στο αντίστοιχο πεδίο. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει καμία διαφορά στη σελίδα ανάμεσα σε ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, αφού και οι δύο ανήκουν στην κατηγορία Γ.

 9. Custom avatarΓιώργος λέει:

  Άρχισε να καταβάλλεται το κοινωνικό μέρισμα.

 10. george15george15 λέει:

  ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ SITE. ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ 18% ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2019? ΕΚΤΙΜΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Ε.Ε. ΚΑΙ Ε.Α. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ…

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Πλάκα κάνεις, έτσι? Πήγαινε υπολόγισε τη σύνταξή σου στη σχετική σελίδα του Αχιλλέα και επέλεξε ότι επιθυμείς… μέχρι και τα μέτρα του 2020 που πιθανώς να ισχύσουν σου υπολογίζει! Πρόκειται για την πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση που θα βρεις πουθενά!!! Ψάξε το λιγάκι…

   • Custom avataraero λέει:

    @george15
    λες: “… εκτιμώ πώς όχι…”
    Μπορείς να μας αιτιολογήσεις πώς έφτασες σε αυτή την εκτίμηση?
    Έκανες υπολογισμούς? βρήκες κάπου λάθος?
    Αν διαπίστωσες κάπου λανθασμένους υπολογισμούς, ενημέρωσε (με στοιχεία) τον Αχιλλέα ώστε να προβεί σε ανάλογη διόρθωση.

    • george15george15 λέει:

     ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ JOHNNY KAI AERO…………!!!!!!!!!! ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ JOHNNY Β. ΑΛΛΩΣΤΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΑ sites ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ……..ΣΥΓΝΩΜΗΝ….ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      George,

      δεν σε βαράει κανένας… ούτε δικηγόροι του Αχιλλέα είμαστε, απλώς θεωρώ ότι είναι κάπως “άκυρο” αφού και εσύ ξέρεις τι συμβαίνει στην πιάτσα να μπαίνεις με τέτοιο σχόλιο. Τον αδικείς με το καλημέρα!

      Όπως σου λέει και ο aero, αν δεις ότι κάτι δεν σε καλύπτει, γράψε το εδώ αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία. Η πληροφόρηση που υπάρχει, βασίζεται από όσο έχω διαπιστώσει, σε δεδομένα που έχουν “κλειδώσει” ή έχουν επιβεβαιωθεί από κυβερνητικές ανακοινώσεις, άλλωστε το μέλλον είναι αβέβαιο γενικώς…

     • george15george15 λέει:

      ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ JOHNNY. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΗΝ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ. ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ, ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΑΣ, ΞΑΝΑΤΟNIZOΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ SITE ΦΥΣΙΚΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕ ΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΛΥ. ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

     • Γιώργο κατ’ αρχήν η προσωπική διαφορά για τους επισκέπτες του site είναι κυριολεκτικά “περσινά ξυνά σταφύλια”, αφού ο σχετικός υπολογισμός ενσωματώθηκε στο site επτά μήνες πριν (Μάιος 2017):
      https://enstoloi.net/selides-ypologismoy-sintaxis-me-nea-metra/

      Και επειδή είναι απολύτως λογικό κάποιοι να μπαίνουν πολύ σπάνια στο site (όπως εσύ), ακριβώς για αυτό το λόγο όταν ανοίγουν οι σελίδες σύνταξης εμφανίζεται αυτή η ειδική επισήμανση: https://i.imgur.com/9sTa1RD.jpg

      Εάν διάβαζες πρώτα την επισήμανση πριν βιαστείς να πατήσεις το Χ πάνω δεξιά (όπως βιάστηκες και με το συμπέρασμά σου), θα έβλεπες ότι αναφέρεται το ανωτέρω άρθρο του Μαΐου, ώστε ο επισκέπτης να εκμεταλλευτεί όλες τις πληροφορίες που δίνει η σελίδα υπολογισμού, όπου φυσικά πέραν της προσωπικής διαφοράς περιλαμβάνονται και τα μέτρα του 2020 για τα οποία δεν ρώτησες τίποτε, αν και σε αφορούν εξίσου.

     • George15George15 λέει:

      Κατά αρχάς Αχιλλέα μου επισημαίνεις ότι μπαίνω σπάνια στη σελίδα και δεν έχω ενημέρωση. Μπαίνω σχεδον καθημερινά , δεν σχολιάζω συχνά και ειμαι απο τους υποστηρικτές του, στους φίλους μου και συναδέλφους που γνωρίζω προσωπικά και οχι μεσα απο την ουσιαστικά ανωνυμία που προσφέρει το δίκτυο μέσω ενός ονόματος. Εχουμε μιλήσει και μαζί μεσω email για να διορθωθεί σε κάτι η σελίδα και έχεις και τα στοιχεία μου. Δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν πολύ περισσότερο με σένα που με έχεις βοηθήσει. Τώρα για να τελειώσει αυτό ζήτησα συγνώμη διότι, εκείνες τις ημέρες που αναφέρθηκε το εν λόγω θέμα ισως να μην το πρόσεξα ή και να μην έδωσα την πρέπουσα σημασία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ήθελα να θίξω την δουλειά σου για την οποία έχω πει επανειλλημένα τα μπράβο είναι πολύ λίγα για αυτό που πρόσφερες και προσφέρεις.Καλές γιορτές με υγεία.

     • Δεκτή η εξήγηση και φυσικά χρόνια πολλά και σε σένα και τους δικούς σου. Ομολογώ ότι δεν είναι δυνατόν να θυμάμαι με βάση το nickname όλους όσους έχω επικοινωνήσει με mail (εκτός από 3~4 συγκεκριμένους συναδέλφους), οπότε λυπάμαι γιατί πραγματικά δεν σε θυμήθηκα.

      Πάντως το όριο του 18% λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το περάσει κάποιος και να απομείνει κάτι από την προσωπική διαφορά. Στις σπάνιες περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό εμφανίζεται η ένδειξη [Προσ. Διαφορά >18%].

      Συνήθως γίνεται για λιγότερα από 27 έτη υπηρεσίας και ύπαρξη τριετίας Κονδύλη (η οποία χάνεται μεν αλλά προσαυξάνει αρκετά την παλιά σύνταξη).

     • george15george15 λέει:

      ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΥΘΗΚΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΕΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!

     • Custom avataraero λέει:

      @george15
      βλέποντας ότι σε στεναχώρησα με το σχόλιό μου, σου ζητώ ειλικρινά συγνώμη.
      Σου εύχομαι να περάσεις καλές γιορτές και με το νέο έτος όλα να πάνε καλύτερα.

    • george15george15 λέει:

     ΦΙΛΕ Αero ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο JOHNNY EIΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ (ΕΕ-ΕΑ) ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ , ΤΕΜΕΠΕΛΗΔΕΣ, ΜΙΚΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΜΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΟΠΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ Aero ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 2017.

 11. Custom avatarΚώστας ΚΑΧ λέει:

  Ενημέρωση στους έχοντας στεγαστικό δάνειο στο ΤΠΔ:

  Κατατέθηκε στο λογαριασμό μου (εισερχόμενο έμβασμα) ποσό (λίγο λιγότερο από μία μηνιαία δόση του δανείου), (κατά 3,5 ευρώ λιγότερο από προηγούμενη φορά, δηλ. την 21/9/2017), ως “επιβράβευση του ΤΠΔ, Α΄εξαμήνου 2017″.

  Στο ανωτέρω ποσό εφαρμόστηκε προμήθεια εμβάσματος ελαφρώς λιγότερη από 1% επί του ποσού επιστροφής. Η προμήθεια υπήρχε και την προηγούμενη φορά.

 12. Custom avatarGEORGIOSP λέει:

  Αχιλλέα τελικά μπορεί κάποιος να αλλάξει ειδικότητα και μετά την αποστρατεία του. 🙂
  https://kranosgr.blogspot.gr/2017/12/blog-post_85.html

 13. Custom avatarandr λέει:

  Κύριε Καρασαββιδη μπαίνοντας στην σελίδα ” μισθολογιο 2017″παρατήρησα ότι στο Παλαιό μισθολογιο ενώ όλα τα ποσά, αποδοχών και κρατήσεων είναι τα ίδια με το φύλλο μισθοδοσίας μου,υπάρχει διαφορά στον φόρο εισοδήματος(στο Φ.Μ ειναι153,07 ενώ η σελίδα το υπολογίζει 161,75) η ερώτηση μου είναι αν αυτή η διαφορά επηρεάζει και τον υπολογισμό του νέου μισθολογιου; Υ.Γ στα ποσά των αποδοχων του Φ.Μ υπάρχει και εφκα εργοδότη 64,35 αλλά υπάρχει και η αντίστοιχη κράτηση εφκα εργοδότη 64,35. Το συγκεκριμένο ποσό τόσο των αποδοχών όσο και των κρατήσεων δεν αναφέρονται καθόλου στον πίνακα υπολογισμού” ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ 2017″.

  • Κατ’ αρχήν όλα τα ποσά στη σελίδα είναι το άθροισμα και των 2 στηλών στο φύλλο μισθοδοσίας σας (και τα ΑΝΑΔΡ.).
   Ο φόρος επηρεάζεται και από τα νυχτερινά και πενθήμερα, αλλά υποψιάζομαι ότι η υπηρεσία σας δεν υπολογίζει κάθε μήνα όλες τις αποζημιώσεις αλλά έναν γενικό μέσο όρο.
   Υπόψιν ότι καταργήθηκε στην σελίδα ή έκπτωση φόρου 1,5% και στις 2 στήλες.

 14. ΠετροςΑΠετροςΑ λέει:

  Καλησπέρα. Σας παραθέτω link που αφορά την μισθοδοσία Ιανουαρίου 2018.
  http://www.armyvoice.gr/2017/12/neo-misthologio-prosochi-o-misthos-ianouariou-den-echi-tis-nees-kratisis.html

  • σσ λέει:

   αυξήθηκε ο φόρος εισοδήματος

   • Custom avatarJohnny B. λέει:

    Ο φόρος αυξάνεται (περικοπή της έκπτωσης από το 2018)… τη διόρθωση στο αφορολόγητο του Έγγαμου που σε πολλούς συναδέλφους το παρουσιάζουν ως Διαζευγμένος, δεν λένε να το αλλάξουν με τίποτα εδώ και δύο χρόνια περίπου… έλεος!!!

    ΥΓ: Στο παρελθόν έγινε προσπάθεια να τους ενημερώσουμε για να το διορθώσουν… η ΗΔΙΚΑ πέταγε τη μπάλα στην κερκίδα και το ΓΛΚ στην ΗΔΙΚΑ!!!

 15. Custom avatarCris λέει:

  Στο κινητό μου λόγω του αρχικού σας σχολίου περί του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης ΓΕΣ δεν φαίνεται το σύμβολο Χ με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπω στον καθαυτού υπολογισμό

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar