Συμπλήρωση δύο ετών λειτουργίας

google_analyticsΗ ιστοσελίδα enstoloi.net συμπληρώνει σήμερα δύο χρόνια λειτουργίας, καθώς στις 28-1-2013 κατοχυρώθηκε το σχετικό domain name.
Σύμφωνα με την ανάλυση επισκεψιμότητας (από Google Analytics), σε αυτά τα δύο χρόνια έγιναν 894.000 επισκέψεις (Sessions) στο site, από 346.000 επισκέπτες (Users) από 58 χώρες, ενώ υπήρξαν 3.380.000 θεάσεις σελίδων (Pageviews), με πολύ υψηλή μέση διάρκεια επίσκεψης (4:48 λεπτά).

Ο αρχικός σχεδιασμός περιείχε on-line υπολογισμούς για απόστρατους (πρόβλεψη σύνταξης, εφάπαξ, ανάλυση κρατήσεων, θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης κλπ), καθώς και την παροχή πληροφοριών μέσω στατικών σελίδων (ενότητα FAQ, σελίδα “Απασχόληση”, σύνδεσμοι, έγγραφα κλπ).

Όμως σε αυτή τη διετή πορεία αναπτύχθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ένα διαδραστικό τμήμα (οι σελίδες των σχολίων) και αναδείχθηκε σε μία ζωντανή κοινότητα με πληροφόρηση και αλληλοενημέρωση συναδέλφων, καθώς και επίλυση αποριών από συναδέλφους με περισσότερες γνώσεις ή/και εμπειρία.

Ενδεικτικό της επιτυχούς λειτουργίας των σχολίων είναι ότι σε 2 χρόνια έγιναν συνολικά πάνω από 9.400 σχόλια!
Γενικά σχόλια: 2.338
Σχόλια Στρατού Ξηράς: 2.290
Σχόλια Πολ. Ναυτικού: 437
Σχόλια Πολ. Αεροπορίας: 2.903
Σχόλια Σωμ. Ασφαλείας: 1.455

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί για μία ακόμη φορά ότι το site δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από ένα άτομο (ερωτήσεις 1.1 και 1.2 στις FAQ), το οποίο δεν διαθέτει κανενός είδους “εσωτερική” πληροφόρηση, κατά συνέπεια δεν υπάρχει δυνατότητα για αναρτήσεις που αφορούν την τρέχουσα καθημερινή ειδησεογραφία, διότι θα μετατρεπόταν σε απλή παράθεση – αντιγραφή άρθρων από άλλα site (όπως γίνεται συχνά στο διαδίκτυο).

Στην πρώτη σελίδα ανεβαίνουν αναρτήσεις με πρωτογενή ανάλυση των νόμων – διατάξεων που αφορούν τους απόστρατους, αφού οριστικοποιηθούν και ψηφιστούν, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορούνται εάν επηρρεάζονται και σε ποιο ακριβώς βαθμό.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι συχνή η έκδοση νόμων που να μας αφορούν, οι αναρτήσεις δεν υπερβαίνουν συνήθως τις 1~2 ανά μήνα.

Τέλος, ο ενδεικνυόμενος τρόπος χρήσης – αξιοποίησης του site επεξηγείται εδώ: http://enstoloi.net/tropos-chrisis-aksiopoiisis-site/

Τα σχόλια είναι κλειστά.