Φορολογία

Σελίδα υπ' αριθ. 29 με παλαιότερα σχόλια και πληροφορίες για την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

avatar
2500
ΘΒ
ΘΒ

Πόθεν έσχες: Δηλώνονται μετρητά στο στρώμα και τιμαλφή https://a.msn.com/r/2/BBNNfkq?m=el-gr&a=0

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
GEORGE 15
GEORGE 15

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!! ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ 2015, ΠΟΣΟΥ 468 ΕΥΡΩ (ΜΕΙΚΤΟ 855) ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 166 ΕΥΡΩ!! ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ 20% ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ 855, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 388, ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΦΟΡΟΣ 99, ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΦΟΡΟΣ 98, ΚΑΘΑΡΟ 468, ΜΕΙΟΝ ΤΑ 166 , ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ (ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ 302 ΕΥΡΩ). ΑΠΟ ΑΝΔΡΟΜΙΚΑ 855, ΤΑ 553 ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ…………!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAI ERXETAI ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ 2014………!!!! ΕΚΕΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΓ
ΝΓ

Έχω αναδρομικά ποσά από σύνταξη και μερίσματα για το έτος αναφοράς 2016 όπως γράφει η βεβαίωση. Πηγαίνω στο πεδίο δηλώσεις έτους 2017 που είχα κάνει για τα εισοδήματα του 2016 και εκεί συμπληρώνω τους αντίστοιχους κωδικούς? Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος.
Ευχαριστώ Πολύ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταύρος
Σταύρος

Εγώ πήγα στο έτος 2017, κατόπιν πάτησα στη τροποποίηση και κατόπιν πήγα στη δήλωση αναδρομικών Ε1, κατόπιν πάτησα συνέχεια και στον πίνακα που εμφανίστηκε εκκαθαριστικό 2016, στους κωδικούς 303, 313 και 315 στα χρηματικά ποσά που αναγράφονται διαπίστωσα ότι έχουν προστεθεί και τα αναδρομικά που αναγράφονται στην ετήσια βεβαίωση συντάξεων ή αποδοχών, κατόπιν πάτησα οριστική υποβολή και υπέβαλα στην συμπληρωματική δήλωση που περιλαμβάνει και τα αναδρομικά, μετά ξανα επέστρεψα στην αρχική σελίδα του έτους 2017 και άνοιξα το νέο εκκαθαριστικό όπως αναγράφονται 2 ποσά χρεωστικά, ένα αρχικό ποσό και ένα τελικό ποσό (τα ποσά είναι ίδια).

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΓ
ΝΓ

Το έκανα αυτό αλλά μου βγάζει μήνυμα “Η δήλωση έχει διορθωθεί σε Δ.Ο.Υ. Τροποποιητικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.” ίσως γιατί μου είχε γίνει έλεγχος τότε και δεν αφήνει τώρα να υποβάλλω τροποποιητική.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταύρος
Σταύρος

αυτό δεν το γνωρίζω, καλύτερα να ρωτήσεις στην εφορία

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σταύρος
Σταύρος

Υπενθυμίζεται ότι, ποσό πληρωμής έως 30 ευρώ, δεν βεβαιώνεται από την εφορία.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σταύρος
Σταύρος

έκανα την τροποποιητική δήλωση έτους 2016, διαφορά καθαρού εισοδήματος 89,70 ευρώ, εκκαθαριστικό το ίδιο ποσό, στους κωδικούς 303, 313 και 315 έχουν προστεθεί και τα ποσά των αναδρομικών

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GP
GP

Για 50 ευρώ αναδρομικά στην εκκαθάριση είναι το ίδιο ποσό

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΘΒ
ΘΒ

Πριν την υποβολή της τροποποιητικής είναι χρήσιμο να αποθηκεύσετε το Ε1 και το εκκαθαριστικό των εισοδημάτων έτους 2016 για να συγκρίνετε τα ποσά μετά την υποβολή της τροποποιητικής.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
jerry
jerry

Μόλις άνοιξε το σύστημα για υποβολή τροποποιητικών του 16 και είναι όπως αναφέρει ο Αχιλλέας,,,,

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης
ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΘΒ
ΘΒ

Άνοιξε το ΤΑΧΙS για τροποποιητικές που αφορούν αναδρομικά έτους 2016

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Χρηστος Κ
Χρηστος Κ

Γνωριζουμε αν ανοιξε η τροποποιητικη Ε1 2016 για τα αναδρομικα

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

ΟΧΙ ακομα

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ Η ΜΕ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ.ΕΚΑΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 17 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥ ΟΥΤΕ ΑΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ.ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟ 2016 ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΜΕΣΩ Ε-ΜΑΙΛ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2017 ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΗΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΑΝ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ…ΦΕΤΟΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ.ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Η ΝΑ ΑΠΥΘΥΝΘΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Γιάννης
Γιάννης

Στο taxis για το συγκεκριμενο ετος τι εκκαθαριστικο σου βγαζει? Και τι ποσα αναγραφει. Μπορει να μην σου εχει οφειλη ή επιστροφη και να εχει γινει εκκαθαριση

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΜΕΝΙΟΣ
ΜΕΝΙΟΣ

ΘΑΝΑΣΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΥ. ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΚΑΘΕΡΙΣΗ ΣΕ 2 ΜΕ 3 ΜΗΝΕΣ. ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΑΠΛΩΣ ΒΛΕΠΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΑΧΙΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΣΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΘΕΣΜΟΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Κώστας Κ
Κώστας Κ

Αν τελικά ισχύσει αυτό που αναφέρει το άρθρο,μιλάμε απλά για επιβεβαίωση του κράτους απατεώνας στην αισχρότερη μορφή του. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην παρακράτηση φόρου την οποία την θεωρώ δεδομένη και ορθή αλλά για τα υπόλοιπα…
https://www.newsit.gr/ellada/anadromika-sto-dimosio-ksexaste-ta-posa-pou-perimenete-tha-pesei-diplo-psalidi/2614380/

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αννα
Αννα

΄Εχω κάνει ρύθμιση σε 12 άτοκες με πιστωτική, ΕΝΦΙΑ και Φόρο εισοδήματος, αλλά δεν μπορώ να βγάλω φορολογική ενημερότητα. Δεν θα έπρεπε κανονικά να μπορώ?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιάννης
Γιάννης

Αν ειναι προσφατα μηπως δεν εχει ενημερωθει ακομα το taxis. Κανε εισαγωγη και δες στις οφειλες την εικονα σου

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GP
GP

Εγώ χρωστούσα δύο δόσεις από ρύθμιση, σύνολο 216 Ευρώ και όταν χρειάστηκα Φ.Ε. για το εφάπαξ, μου ζήτησαν να εξοφλήσω όλο το ποσό της ρύθμισης, διαφορετικά έπρεπε να κάνω εκχώρηση του ποσού από το εφάπαξ.

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ

Ερωτηση,εαν καποιος γνωριζει.Εγω πληρωνω ΕΝΦΙΑ για αγροτεμαχια ,γιατι καποιοι μου λενε οτι αυτους τους ειπε ο λογιστης τους οτι αυτοι ουτε φετος δεν θα πληρωσουν ΕΝΦΙΑ για ‘χωραφια’…..τι δεν καταλαβαινω?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Αφορά τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ όπου ΔΕΝ θα λάβουν υπόψη τα αγροτεμάχια για την επιβολή του. Κατά τα άλλα τον κύριο φόρο ΕΝΦΙΑ πληρώνουν όλοι.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ

Ευχαριστω πολυ.Την ιδια γνωμη ειχα σχημαισει και εγω[διαβαζοντας και τον νομο του ΕΝΦΙΑ]απλως ηθελα και μια επιβεβαιωση απο καποιον…..το μπερδεμα το τι πληρωνει ο καθενας γινεται γιατι πολλοι ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ τα εκκαθαριστικα τους και ακουνε οτι τους λεει ο λογιστης[”αλλα λεει η θεια,αλλα ακουνε τα αυτια”].

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Δημήτρης
Δημήτρης

Καλημέρα, θα ηθελα να ρωτήσω αν κάποιος απόστρατος εργαστεί για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών υπάρχει περικοπή της σύνταξής του;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αχιλλέας Καρασαββίδης
Αχιλλέας Καρασαββίδης

Εάν δεν ασφαλιστεί στον ΕΦΚΑ όχι.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Δημήτρης
Δημήτρης

Οχι βέβαια. Αχιλλέα ευχαριστώ πολύ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία