Φορολογία

Σελίδα υπ' αριθ. 27 με παλαιότερα σχόλια και πληροφορίες για την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

avatar
1000
Χάρης
Χάρης

Καλημέρα. Το πόθεν έσχες παίρνει και αυτό παράταση ? Μέχρι πότε πρέπει να κατατεθεί.. ?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
kostastam
kostastam

Το πόθες έσχες παρατάσεται αυτομάτως αφού η προθεσμία έχει οριστεί έως και τρεις μήνες μετά την λήξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Οπότε 26-10-2018.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Χάρης
Χάρης

Ευχαριστώ πολύ kostastam.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γρηγορης
Γρηγορης

Καλησπέρα. Παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε σχετικά με το ποσό του ΒΟΕΑ/ ΓΕΑ που πήρε ο γιος μου σε πιο κωδικό στο Ε1 το γράφει?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝίκοςΜ
ΝίκοςΜ

Καλημέρα,
Στο Ε1, δηλώνοντας το Εφάπαξ, πρέπει να δηλώσουμε και το αντίστοιχο ποσό στις ετήσιες αποδείξεις?
Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιάννης
Γιάννης

ΟΧΙ…Το εφάπαξ δεν αποτελεί εισόδημα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝικοςΜ
ΝικοςΜ

Σήμερα, δυο λογιστές μου είπαν να το δηλώσω.Και εγω το βλέπω περίεργο,

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Όχι δεν χρειάζονται αποδείξεις για το ποσό του εφάπαξ. Στη σελίδα 60 του φυλλαδίου οδηγιών για το φορολογικό έτος 2017 λέει ότι το ελάχιστο ποσό αποδείξεων «προσδιορίζεται ως ποσοστό του φορολογητέου εισοδήματός του, για το οποίο δικαιούται την μείωση του φόρου,».
Η μείωση του φόρου αφορά εισοδήματα που προέρχονται από μισθούς και συντάξεις (βλ. άρθρα 15 και 16 παρ. α και γ του Ν4172/2013 όπως ισχύουν σήμερα).
https://www.forin.gr/laws/law/16/forologia-eisodhmatos-epeigonta-metra-efarmoghs-tou-n-4046-2012-tou-n-4093-2012-kai-tou-n-4127-2013-kai-alles-diatakseis#!/?article=686,719,700,23530
Προφανώς οι λογιστές επιλέγουν την σίγουρη λύση «για να έχουν δεμένο τον γάιδαρο τους».

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝικοςΜ
ΝικοςΜ

Ευχαριστώ για τις καλές απαντήσεις σας

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
G.G.
G.G.

Προφανώς οι λογιστές επιλέγουν την σίγουρη λύση «για να έχουν δεμένο τον γάιδαρο τους».
Τι ακριβώς εννοείς ??

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Εννοώ ότι δεν είναι 100% σίγουροι για το τι ισχύει στην περίπτωση αυτή και επιλέγουν να συμβουλέψουν τον πελάτη με την πιο σίγουρη επιλογή. Δηλαδή αν ο Νίκος αθροίσει τα εισοδήματα από συντάξεις , μερίσματα και εφάπαξ και υπολογίσει το απαιτούμενο ποσό των αποδείξεων με βάση το άθροισμα των παραπάνω ποσών, σύμφωνα με την κλίμακα την σελίδας 60 του φυλλαδίου οδηγιών για το φορολογικό έτος 2017, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να του επιβληθεί η «ποινή» που προβλέπεται από την παρ. 3γ του άρθρου 16 του Ν4172/2013. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν ένα δυσαρεστημένο πελάτη που θα τους ζητήσει εξηγήσεις για ένα πιθανό λάθος τους.
Υ.Γ Στην φετινή φορολογική δήλωση του γιού μου έβαλα αποδείξεις που αναλογούσαν στα εισοδήματα του (λίγο περισσότερες από τις απαιτούμενες) αλλά δεν έλαβα υπόψιν μου τις αποδείξεις που θα αναλογούσαν στο ΒΟΕΑ που δηλώθηκε στον κωδικό 781. Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ήταν μηδενικό, χωρίς «ποινή» λόγω μειωμένου ποσού αποδείξεων.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝικοςΜ
ΝικοςΜ

Επιμένουν ότι στο πεδίο των ετησίων αποδείξεων για Δαπάνη αγοράς αγαθών (049) ότι πρέπει να υπολογίσω τα εισοδήματα από τη σύνταξη/μερίσματα ΣΥΝ το ποσό του εφάπαξ. Θα κάνω δοκιμαστική υποβολή με δυο τιμές, μια χωρίς να υπολογίσω αποδείξεις με το ποσό του εφάπαξ και μια υπολογίζοντας το ποσό και θα αποφασίσω. Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ

Οι λογιστες ,οι υπαλληλοι τραπεζων,οι εφοριακοι ειναι επαγγελματα που θα μειωνεται συνεχως ο κυκλος εργασιων τους και φυσικα οι θεσεις εργασιας[λογω τεχνολογιας οπως και σε πολλα αλλα επαγγελματα]οποτε συνεχως πρεπει να προσεχουμε γιατι στην προσπαθεια να πεισουν οτι αυτοι ειναι οι επαγγελματιες της δουλειας και οι υπολοιποι ειμαστε ερασιτεχνες κανουν διαφορα…….σεβομαι τους σωστους αλλα εχω δεχτει πιεσεις απο καποιους στα ορια τις παρανομιας η με οδηγουσαν σε λαθος δρομο…..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Όταν κάποιος δεν είναι σίγουρος για την δουλεία που κάνει, καλύτερα να το κλείνει το μαγαζί, για να μην έχει και το άγχος μήπως του λυθεί ο γάιδαρος.
Όλα τα παραπάνω που περιγράφονται είναι πέραν από κάθε πραγματικότητας, και στα πλαίσια της φαντασίας.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γεωργιος
Γεωργιος

Παιδιά άλλη μια ερώτηση το εκκαθαριστικο που μου έδωσε η υπηρεσία αναφέρει σαν καθαρό ποσό 19. 587(οχι μεικτο)
κανοντας μια απλη πράξη 19.587/12=1.632 Δεν τα παίρνω αυτά τα λεφτά. Κυμαίνομαι μηνιαίως απο 1360 εως 1450(ανάλογα τα πενθήμερα και νυχτερινά) Πως γίνεται αυτό? η είναι κατι που μου διαφεύγει? Δηλαδη αν βάλω τον μέσο όρο είναι 1420χ12=17.040ευρο

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Τα χρήματα που παίρνεις στο χέρι είναι το καθαρό ποσό αφού από αυτό αφαιρεθεί ο φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Χρηστος Κ.
Χρηστος Κ.

καλησπερα σας.μετα την τροποποιητικη που καναμε λογω λαθους ΓΛΚ θα πρεπει να κανουμε τροποποιητικη και στο Α21 λογω μικρης αυξησης του καθαρου εισοδηματος κατα 52 ευρω

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Στο Α21 δεν μπορείς να κάνεις τροποποιητική. Θα πρέπει να ακυρωθεί η αρχική αίτηση και να υποβληθεί νέα. Αν θέλεις να είσαι απόλυτα τυπικός αυτή είναι η σωστή διαδικασία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι μπορείς να δεις αν η αύξηση του καθαρού ποσού θα επηρέαζε το αποτέλεσμα στο ποσό του επιδόματος βάζοντας τα στοιχεία σου εδώ https://enstoloi.net/ergalia/epidoma-teknon-oga/ και αν το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο να μην ασχοληθείς καθόλου. Αν όμως αποφασίσεις να ακυρώσεις την πρώτη αίτηση και να υποβάλεις νέα να έχεις υπόψιν σου ότι η προθεσμία υποβολής για να πληρωθείς μέχρι τέλος αυτού του μήνα λήγει αύριο.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Navyman
Navyman

Καλησπέρα σας! Δήλωσα κανονικά στον κωδικό 007 ότι φιλοξενώ τα 2 ενήλικα παιδιά μου. Στις ξεχωριστές δηλώσεις των παιδιών, στην τελευταία σελίδα εκεί που πάω να βάλω (όπως γινόταν πάντα) το που φιλοξενούνται μου βγάζει μια ενημέρωση ότι έχει δηλωθεί από τον πατέρα (το ΑΦΜ κλπ) ότι σας φιλοξενεί και πρέπει να κάνετε αποδοχή. Δεν έχει επιλογή αποδοχής πουθενά, δεν μεταφέρεται στην δήλωση αυτό και φυσικά δεν μπορεί να προχωρήσει η υποβολή της δήλωσης γιατί φαίνεται ότι δεν έχουν κάνει αποδοχή. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν πρέπει να κλικάρω κάποιον άλλον κωδικό; Ελπίζω να μην έχει ξαναερωτηθεί το ίδιο. Όσο κοίταξα σε παλαιότερα σχόλια δεν βρήκα κάτι.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Δεν χρειάζεται να συμπληρώσεις άλλο κωδικό. Στον πίνακα που ανοίγει όταν πατήσεις πάνω στον κωδικό 801 έχει ένα πράσινο check mark στην στήλη αποδοχή. Πάτα επάνω σε αυτό και σε δύο τρία δευτερόλεπτα θα αλλάξει η μορφή του πίνακα όπως στο παράδειγμα παρακάτω. Μετά επιλέγεις μεταφορά στην δήλωση και τελείωσες.
https://i.imgur.com/c31BY4Y.png?1

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Navyman
Navyman

Σε ευχαριστώ πολύ GEORGIOSP!!!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ

εμενα γράφει οτι η δήλωση αναδρομικών Ε1 δεν ειναι προσωρινά διαθέσιμη και δεν εχει έχουν Προ συμπληρωθεί οι νέες διορθώσεις στο ε1.. .. πώς γίνεται σε άλλους να υποβάλλονται οι τροποιητικές ???

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Χωρίς να είμαι ειδικός αλλά επειδή το έκανα εγώ , θα σου πω…..Έχει ανοίξει η δυνατότητα τροποποιητικής για τις δηλώσεις που κάναμε φέτος δηλ. εισόδημα 2017 και αυτό για να διορθώσουμε τα λάθη που έκανε το ΓΛΚ με τις βεβαιώσεις μισθοδοσίας.Για το έτος 2016 (τα αναδρομικά που φαίνονται) δεν έχει ανοίξει η δυνατότητα και για αναδρομικά 2014 υποβάλλεται χειρόγραφη δήλωση) ….αυτά …..

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Σακης
Σακης

Ακριβως για το 2014 χειρογραφη στη ΔΟΥ οπου ανηκει ο καθεις…Για το 2016 αφου πηγα στη ΔΟΥ μου μου ειπε απο Σεπτεμβριο θα ανοιξει η πλατφορμα για τις τροποποιητικες (ΔΟΥ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κωνσταντινος
Κωνσταντινος

Καλησπερα σε όλους σας!!!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Σταύρος
Σταύρος

Διαπίστωσα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών σε σχέση με το Μάιο ότι το ακαθάριστο ποσό παραμένει το ίδιο, το καθαρό ποσό αυξήθηκε κατά 46,77 €, ο φόρος που αναλογεί, ο φόρος που παρακρατήθηκε και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης παρέμειναν τα ίδια ποσά. Κατόπιν έκανα τροποποιητική δήλωση η οποία ήταν προ συμπληρωμένη και ίδια με την αρχική που είχα κάνει πλην του ετήσιου καθαρού ποσού της σύνταξης όπου ήταν αυξημένο κατά 46,77 € (κωδικός 303), η εκκαθάριση της νέας υποβληθείσας δήλωσης έβγαλε χρεωστικό ποσό το ίδιο, από την ανάλυση των ποσών διαπίστωσα ότι ο φόρος επιπλέον που βγήκε κατά την εκκαθάριση ήταν 12,63 € (κάτω του 30 € γι’ αυτό και δεν υπολογίστηκε προφανώς στο τελικό ποσό).

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ

Σχετικα με τα νεα εκκαθαριστικα[λογω τροποποιητικης]ενω μου βγαζει το ιδιο ποσο με το αρχικο ποσο της αρχικης εκκαθαρισης δεν μου βγαζει τον κωδικο πληρωμης[Τ.Ο ταυτοτητα οφειλης]..βεβαια στην πρωσοποιημενη πληρωφορηση”στις οφειλες εκτος ρυθμισης” εχει την αρχικη Τ.Ο[ταυτοτητα οφειλης] .Ισχυει αυτην η να περιμενω να εμφανιστει η Τ.Ο και στο νεο εκκαθαριστικο?εαν καποιος γνωριζει κατι….

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Johnny B.
Johnny B.

Βασίλη, σκέψου το αλλιώς. Σου βγάζει η τροποποιητική επιπλέον οφειλή? Όχι! Γιατί θα έπρεπε να σου εκδώσει και νέα ταυτότητα οφειλής? Για να σου λέει 0 ευρώ χρωστάς? …δεν έχει νόημα. Οπότε παραμένει η αρχική ταυτότητα οφειλής και μόνο.

Το επόμενο βήμα λέγεται ΕΝΦΙΑ…. καλό σου απόγευμα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

Johnny B.
Ακόμα πληρώνεις ΕΝΦΙΑ?
Δεν καταργήθηκε το 2015?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Αν δεις εδώ θα καταλάβεις ότι “ζει και βασιλεύει”…

http://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/enfia-se-pious-dimous-tha-yparxoun-afxisis-paradigmata/

Την καλημέρα μου!

ΥΓ: Μάλλον δεν “κατέχεις” τίποτα από ακίνητη περιουσία για να μην το πρόσεξες…

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

Μάλλον δεν κατάλαβες το χιούμορ μου!
mea culpa!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Εμένα πάντως μου άρεσε aero. 🙂

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

🙂 🙂 🙂

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βασίλης
Βασίλης

Αγαπητοί συνάδελφοι,σήμερα είδα την νέα βεβαίωση αποδοχών και παρατήρησα το εξής:στο αρχικό βεβαιωτικό σε καθαρό φορολογητέο ποσό 13.750€ μου έβγαζε παρακράτηση φόρου 1503€ χονδρικά,στο καινούργιο σε ποσό 13820 μου βγάζει παρακράτηση φόρου 1325€.Πώς γίνεται αυτό;Εμένα μου μυρίζει μάζεμα χρημάτων όπως να είναι κι από όπου μπορούν.Πώς γίνεται να αλλάζει η παρακράτηση τόσο πολύ;Ειδικά όταν το ποσό ανεβαίνει;Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς;

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Βασίλη όπως έγραψε παρακάτω ο Chris21 στον Νίκο μέχρι τώρα μιλούσαμε για νέες βεβαιώσεις αποδοχών που αφορούν ΜΟΝΟ στην αλλαγή του καθαρού φορολογητέου ποσού, με τα ποσά των φόρων (αναλογούντα και παρακρατηθέντος) καθώς και της εισφοράς αλληλεγγύης, να μένουν τα ίδια. Αν στην καινούρια βεβαίωση σου (όπως και στου Νίκου) υπάρχουν αλλαγές και στα ποσά των φόρων ίσως θα πρέπει να ψάξετε που οφείλεται αυτή η διαφορά πριν υποβάλλετε την δήλωση. Έτσι και αλλιώς υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Εκτός και αν πρέπει να έχετε υποβάλει την δήλωση ώστε να μπορείτε να κάνετε και την αίτηση του Α21 μέχρι την 20/6 και να προλάβετε την πληρωμή του επιδόματος που θα γίνει στο τέλος του μήνα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βασίλης
Βασίλης

GEORGIOSP την δήλωση με το αρχικό βεβαιωτικό την έχω υποβάλει από 22-4 και με έχουν σε αναμονή εκκαθάρισης λόγω ελέγχου δικαιολογητικών.Τροποποιητική δεν με αφήνει να κάνω λόγω εκκρεμότητας εκκαθάρισης.Σε επικοινωνία με την ΔΟΥ μου λένε ότι δεν κάνουν εκκαθαρίσεις γιατί είναι κλειστό το σύστημα.Επιπρόσθετα δεν μπορώ να κάνω ούτε Α21 ούτε αίτηση φοιτητικού επιδόματος το οποίο λήγει 3-7 γιατί θέλουν εκκαθαρισμένη δήλωση.Είμαστε μια ωραία χώρα….

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Chris21
Chris21

Δοκίμασε να προσθέσεις τις κρατήσεις φόρου από τα 12 ενημερωτικά του 2017 που έχουν αναρτηθεί στο σάϊτ του ΓΛΚ, ώστε να διαπιστώσεις ποιο από τα 2 ποσά (1.503 ή 1.325) είναι το σωστό.
Στη συνέχεια, εάν δείς αναντιστοιχία με την τελευταία βεβαίωση, επικοινώνησε με το ΓΛΚ για να την διορθώσουν.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλης
Βασίλης

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους για την ανταπόκρισή τους,άλλωστε αυτή είναι μία από τις σταθερές αξίες όσων έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν!!!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κωνσταντίνος
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κωνσταντίνος

Κύριοι Συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος να μου πει σε ποιόν Κωδικό του Ε1 (Τροποποιητικής, γιατί στην 1η βεβαίωση ΔΕΝ είχαν συμπεριλάβει το ποσό), δηλώνουμε το Κοινωνικό Μέρισμα?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Πίνακας 6 Κωδικός 781

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κωνσταντίνος
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κωνσταντίνος

Σε ευχαριστώ πολύ GEORGIOSP.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
NIKOS
NIKOS

Καλημέρα. Είχα αποθηκεύσει προσωρινά το Ε1, μου έχει κάνει αυτόματα την αλλαγή του καθαρού ποσού +59 σύμφωνα με τη νέα βεβαίωση, δεν έχει κάνει όμως τις αλλαγές στα κουτάκια των φόρων η διαφορά είναι μεγάλη -270 , στην παρούσα φάση μου βγάζει πιστωτικό 29 εαν όμως δουν το λάθος τους άστα να πάνε. Τι κάνω την υποβάλλω και ο θεός βοηθός ;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Chris21
Chris21

Νίκο, σε ό,τι έχουμε δεί μέχρι τώρα, οι νέες βεβαιώσεις αποδοχών αφορούν ΜΟΝΟ στην αλλαγή του καθαρού φορολογητέου ποσού, με τα ποσά των φόρων (αναλογούντα και παρακρατηθέντος) καθώς και της εισφοράς αλληλεγγύης, να μένουν τα ίδια.
Εγώ θα πρότεινα να κάνεις έναν έλεγχο του Ε1 με την νέα βεβαίωση αποδοχών και εάν τα ποσά συμφωνούν, να την υποβάλεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Chris21
Chris21

Υπέβαλα και εγώ σήμερα την τροποποιητική με βάση τη νέα βεβαίωση του ΓΛΚ και για επιπλέον καθαρό φορολογητέο ποσό 73 ευρώ, η εκκαθάριση έβγαλε το ίδιο ακριβώς ποσό με την αρχική, με τη σημείωση ”ΠΟΣΟ ΜΕΧΡΙ 30 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ”.
Ο επιπλέον φόρος για τα 73 ευρώ, με 24,2% είναι γύρω στα 18 ευρώ.
Υποθέτω πως ο GEORGIOSP είχε δίκιο σε όσα ανέφερε για αυτό το φαινόμενο και είτε έχει γίνει υπολογισμός του φόρου με τα σωστά ποσά στην αρχική εκκαθάριση, είτε το taxis υπολογίζει την κάθε εκκαθάριση ως μεμονωμένη όπως κάνει για τα παρελθόντα έτη και για ποσά έως 30 ευρώ. Έτσι βγήκαμε κερδισμένοι όσοι είχαμε υποβάλει δήλωση με το αρχικό ”λάθος” ποσό.
Ο χρόνος θα δείξει…..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Johnny B.
Johnny B.

Έτσι είναι Chris, έτσι! Είδες τι έγραψε και ο NIKOS παραπάνω! Ορισμένοι πράγματι, “βγήκαμε για λίγα ευρώ κερδισμένοι”…αλλά πολύ “σοφό” το “ο χρόνος θα δείξει”….(έρχεται και το ΕΝΦΙΑ με “νέα κόλπα” στις αντικειμενικές κλπ κλπ κλπ)
ΥΓ: Ενδεχομένως όμως να απαιτείται και τροποποιητική του Α21 αν το είχες κάνει με τα παλιά δεδομένα (μέσω ΗΔΙΚΑ).

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Καλημέρα Chris21.
Ο υπολογισμός φόρου στην αρχική εκκαθάριση είχε γίνει σωστά με βάση τις αρχικές βεβαιώσεις. Όταν έκανα την τροποποιητική ήμουν σε ταξίδι και μόλις είδα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης να βγαίνει μηδενικό υπέθεσα ότι ίσως να είχαν κάνει την αρχική εκκαθάριση με τα σωστά ποσά. Βλέπεις η πρεσβυωπία μου δεν βοηθούσε να διαβάσω αναλυτικά το νέο εκκαθαριστικό στο κινητό μου και περιορίστηκα μόνο στο πληρωτέο ποσό. Μετά από προτροπή του G.G. κοίταξα προσεκτικά το νέο εκκαθαριστικό και είδα ότι υπολογίστηκε το ποσό της νέας εκκαθάρισης σαν νέο μεμονωμένο ποσό πληρωμής το οποίο δεν καταλογίζεται αφού είναι <30€. Προς το παρόν φαίνεται να είμαστε κερδισμένοι όσοι είχαμε υποβάλει νωρίς την δήλωση Φ.Ε αλλά μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Αν συνειδητοποιήσουν ότι μας «χάρισαν» μέχρι 30€ πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν να τα εισπράξουν. Εκτός και αν το θεωρήσουν «αποζημίωση» για την ταλαιπωρία στην οποία μας υπέβαλλαν. (εδώ θα έβαζα γελαστή φατσούλα αν ήξερα πως να το κάνω.)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Γιώργο,

μια παρατήρηση στο θέμα της νέας εκκαθάρισης, αν μπεις στη σελίδα “Δηλώσεις έτους:2018” θα δεις ότι πλέον γράφει:

“ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2017
Προσοχή! Έχουν μεταφερθεί τα δεδομένα των προηγούμενων δηλώσεων Ε1, Ε2, Ε3, καθώς και δεδομένα που αφορούν νέα ηλεκτρονική πληροφόρηση βεβαιώσεων αποδοχών, παρακρατούμενων φόρων, στοιχεία τραπεζών κλπ.
Η δήλωση Ε1 μεταφέρεται σε προσωρινή κατάσταση, οι δηλώσεις Ε2,Ε3 μεταφέρονται σε οριστική
Αν δεν έχετε αλλαγές στα Ε2, Ε3 δεν χρειάζεται να τα διαχειριστείτε.
Οι Δηλώσεις που υποβάλλονται ή οδηγούνται για έλεγχο δικαιολογητικών σε Δ.Ο.Υ. δεν μπορούν να τροποποιηθούν μέσω Internet, παρά μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ”

Η σημείωση ότι το νέο Ε1 μεταφέρεται σε προσωρινή κατάσταση, κάτι μου “κρύβει” ενδεχομένως…. όσα αφορά τα 30 ευρώ, πιθανώς??? (δεν ξέρω αν αυτές οι σημειώσεις παρουσιάζονται μόνο σε μένα ή σε όλους που έκαναν την τροποποιητική)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Γιάννη, οι σημειώσεις αυτές εμφανίζονται σε όλους. Έχω δει μέχρι τώρα τέσσερις. Όπως το καταλαβαίνω εγώ, η προσωρινή κατάσταση αφορά το διάστημα από την επιλογή υποβολής τροποποιητικής δήλωσης μέχρι την οριστικοποίηση της. Για αυτό η ένδειξη δίπλα στο έντυπο Ε1 αρχικά είναι «Έχει αποθηκευτεί προσωρινά (1η Τροπ)» και μετά την οριστικοποίηση γίνεται «Έχει υποβληθεί οριστικά (1η Τροπ)». Βέβαια δεν έχω εμπειρία από υποβολή ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων, φέτος είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι, και ίσως να κάνω λάθος.
Όπως και να έχει πιστεύω ότι με την λήξη της προθεσμίας των δηλώσεων θα δούμε ποιες είναι οι προθέσεις της ΑΑΔΕ για τις συγκεκριμένες τροποποιητικές.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Σίγουρα κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρουν θέση για το ζήτημα αυτό. Δεν ξέρω βέβαια μέχρι πότε δίνεται η διορία για τις τροποποιητικές, ουσιαστικά όμως, πρέπει να πάνε μέχρι το τέλος του τέλους! Έτσι νομίζω. Για αυτό που γράφεις: “Όπως το καταλαβαίνω εγώ, η προσωρινή κατάσταση αφορά το διάστημα από την επιλογή υποβολής τροποποιητικής δήλωσης μέχρι την οριστικοποίηση της.” Σ’ εμένα υπάρχουν οι σημειώσεις που ανέφερα παραπάνω (εκείνο το κατεβατό) κάθε φορά που μπαίνω στις δηλώσεις 2018 π.χ. να κατεβάσω το νέο εκκαθαριστικό. Δηλαδή, έχω οριστικοποιήσει την τροποποιητική, βγήκε το νέο εκκαθαριστικό, όμως στις σημειώσεις στη σελίδα του 2018 στο taxisnet αναγράφει ότι “Η δήλωση Ε1 μεταφέρεται σε προσωρινή κατάσταση, οι δηλώσεις Ε2,Ε3 μεταφέρονται σε οριστική”. Τι εννοεί ο “ποιητής”? Ίσως να επιφυλάσσονται για το ποσό των 30 ευρώ δηλαδή αν το αποδεχτούν σύμφωνα με το σκεπτικό μιας “κοινής” τροποποιητικής ή το χρεώσουν τελικά (κάποια στιγμή) ως επιπλέον οφειλή, παρόλο που κυριολεκτικά οφείλεται σε δικό τους λάθος προ-συμπλήρωσης δεδομένων. ΥΓ:… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

Αυτή η ένδειξη υπάρχει – εμφανιζόταν πάντα όταν άνοιγε η υποβολή της τροποποιητικής (του τρέχοντος) εδώ και πολλά χρόνια.
Το ίδιο εμφανίζει και στα προηγούμενα έτη όπου μπορούμε να υποβάλουμε τροποποιητική ηλεκτρονικά μόνοι μας, δηλαδή να τροποποιήσουμε τα πεδία του Ε1 που θέλουμε να διορθώσουμε (αυτό θέλει να πει με την ένδειξη αυτή).

Οποιαδήποτε σύνδεση της ένδειξης αυτής, με την λανθασμένη εκκαθάριση ουδεμία σχέση έχει.
Τα πράγματα είναι απλά, είτε θα το διορθώσουν με νέα εκκαθάριση, είτε θα μείνει ως έχει με όφελος για τον φορολογούμενο.

Δες την εικόνα του 2015.
https://www.forin.gr/articles/article/22585/diathesimh-h-efarmogh-gia-thn-upobolh-tropopoihtikwn-dhlwsewn-gia-anadromikes-apodoxes-suntakseis-forologikou-etous-2015

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Φίλε G.G.,

σε μένα η ένδειξη αυτή (η δήλωση Ε1 μεταφέρεται σε προσωρινή κατάσταση) παρέμεινε και μετά την οριστικοποίηση του διορθωμένου Ε1 και την έκδοση του νέου εκκαθαριστικού. Το συνημμένο σου παρουσιάζει φωτό με την ένδειξη πριν καν κάνεις τη δήλωση, εκτός και αν εννοείς ότι π.χ. και σε σένα σε παλιότερα έτη που έκανες ηλεκτρονικά την τροποποιητική σου, πράγματι σου παρέμεινε αυτή η ένδειξη και μετά την έκδοση του νέου εκκαθαριστικού άρα ναι, δεν έχει σχέση με την “τύχη” της όποιας οφειλής του φετινού μπερδέματος….

Προσωπικά εκτιμώ ότι η ένδειξη αυτή παραμένει σε όλους (ας το επιβεβαιώσουν όσοι έχουν οριστικοποιήσει την τροποποιητική τους) επειδή δεν έχουν καταλήξει από την ΑΑΔΕ: (α) αν είναι η οριστική/μοναδική τροποποιητική που απαιτείται ή ίσως προκύψει και άλλη (….!!!!) ή (β) αν αποφασιστεί να “χαριστεί” το ποσό μέχρι τα 30 ευρώ σε όσους έκαναν τροποποιητική με τα παλιά δεδομένα ή όχι.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Γιάννη ισχύουν 100% αυτά που λέει ο G.G. στο σχόλιο του.
Παρακάτω σου έχω ένα σύνδεσμο που απεικονίζει τροποποιητική δήλωση που έγινε το 2017 για εισοδήματα του 2015 (φορολογικό έτος) όπως εμφανίζεται σήμερα στην σελίδα της ΑΑΔΕ. Μετά την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης αυτή είναι η εικόνα που φαίνεται στο αντίστοιχο φορολογικό έτος και δεν έχει σχέση με το λάθος στις βεβαιώσεις αποδοχών.
https://i.imgur.com/z6W7Bgi.jpg

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Ναι, σωστά! Νομίζω ότι πλέον “μια εικόνα, χίλιες λέξεις”. Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κυριάκος
Κυριάκος

Καλημέρα, για την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης ηλεκτρονικά (αφορά αναδρομικά έτους 2016), υποβάλλουμε τη φορολογική δήλωση έτους 2018 με επιφύλαξη; και απαιτείται η προσκόμιση στη ΔΟΥ της βεβαίωσης αποδοχών που αναγράφεται το υπόψη πόσο;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Johnny B.
Johnny B.

Κάνεις κανονικά την φορολογική σου δήλωση φέτος χωρίς επιφύλαξη και όταν φτάσει η ώρα και ανοίξει η ηλεκτρονική τροποποιητική για τις περσινές δηλώσεις (που αφορούσαν εισοδήματα του 2016), προβαίνεις σε ενέργειες μέσω του taxisnet. Πότε θα ανοίξει? κάποια στιγμή αργότερα, ίσως πάμε μέχρι το φθινόπωρο.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία