Φορολογία

Σελίδα υπ' αριθ. 35 με παλαιότερα σχόλια και πληροφορίες για την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

avatar
2500
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη. Είμαι συνταξιούχος με προσωρινή σύνταξη εδώ και ένα χρόνο. Το καλοκαίρι του 18 που ξεκίνησε η προσωρινή σύνταξη μου παρακρατήθηκε το ποσό των 2000 περίπου που είχα προπληρωθεί σαν εν ενεργεία. Πριν λίγες μέρες μου ήρθε βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ που αναφέρει ότι έγινε η παρακράτηση και ότι πρέπει να καταθέσω την βεβαίωση στον εκκαθαριστή αποδοχών εν ενεργεία ο οποίος(εκκαθαριστής) υποχρεούται να μου χορηγήσει διορθωτική βεβαίωση αποδοχών ώστε να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση φορολογίας. Ο λόγος είναι ότι στο ποσό του Ε1 φαίνεται ότι έχω πάρει 2000 ευρώ παραπάνω, ενώ στην ουσία τα έχω επιστρέψει.
Η ερώτηση μου είναι: από την στιγμή που δεν έχω κάνει ακόμα φορολογική δήλωση μπορεί στο Ε1 να διορθωθεί (δεν ξέρω από ποιον) το ποσό ή πρέπει αναγκαστικά να γίνει η δήλωση και κατόπιν να κάνω τροποποιητική (γίνεται μόνο χειρόγραφα ή και ηλεκτρονικά?).
Ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιάννης
Γιάννης

Θα καταθέσεις την αίτηση στον εκκαθαριστή και αυτός θα σου πεί εάν θα διορθώση τα ποσά στο Ε1 πριν την λήξη της υποβολής του ή θα υποβάλεις ως έχει και βγάλει μετά νέα βεβαίωση ώστε να υποβάλεις τροποποιητική

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Πόθεν έσχες – υποβολή έως σήμερα
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44511

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΧΑΡΗΣ
ΧΑΡΗΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Γνωρίζετε αν μπορουμε να υποβάλλουμε φορολογικη δήλωση (αν εχει γινει η αλλαγή να μην φορολογηθεί το αναδρομικο ποσό του 2018 με εισφορά αλληλεγγύης) ή να περιμένουμε?
Επίσης αν γνωρίζετε οι παλιοι συνταξιουχοι πως μπορουμε να εκτυπώσουμε την ετησια συγκεντρωτική βεβαιωση αποδοχών του 2018 μια και δεν λειτουργει πια η ενημερωση απο το ΓΛΚ, και πως η βεβαιωση του αναδρομικου ποσου που πηραμε ως συνταξιουχοι το ΔΕΚ του 2018.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

ΑΑΔΕ: Χρηστικός Οδηγός για τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος μισθωτών-συνταξιούχων

https://www.aade.gr/sites/default/files/2019-04/xristikosodigosFEFP.pdf

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Πήρε ΦΕΚ, το σχέδιο νόμου για την απαλλαγή των αναδρομικών από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης
Ν. 4607/2019 (άρθρο 52)
https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/925

Συνεπώς αναμένουμε να ενημερωθεί το Ε1 σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση της ΑΑΔΕ.
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-270/#comment-74835

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ..ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Johnny B.
Johnny B.

Γιάννη σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση, καλό μήνα σε όλους. Φυσικά 1/5/19 και δεν έχει γίνει καμιά “φανερή” αλλαγή στους κωδικούς ούτε το έτρεξα μέχρι την εκκαθάριση για να δω αν μου βγάζει την ΕΕΑ ή όχι στο τέλος…επίσης, δεν γνωρίζω αν έχει τεθεί σε ισχύ η απόφαση για να μην προσμετράται στο οικογενειακό εισόδημα το εφάπαξ ποσό των “αναδρομικών” μιας και αυτό θα γίνει αυτόματα από το σύστημα για όσους έχουν ήδη υποβάλλει ηλεκτρονικά το έντυπο για επίδομα τέκνων. Θα δείξει όταν έρθει η ώρα της καταβολής του επιδόματος! Όλα αυτά λοιπόν μάλλον δεν έχουν μπει σε ισχύ και θα πρέπει να μπουν το συντομότερο γιατί το πέρας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι η 30/6/19 και αν δεν έχουν περαστεί οι αλλαγές στο σύστημα μέχρι τότε, θα πρέπει να πάμε σε τροποποιητική όλοι μας… (θα μου πείτε δύο ολόκληροι μήνες, δεν θα γίνει κάτι μέσα σε αυτούς? η απάντηση… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Καλησπέρα παιδιά και καλη Ανασταση σε ολους με υγεία. Εχω ερωτημα θελω την βοήθεια σας τροποποιητικη δηλωση με αναδρομικα στο ετος 2017 λιγο μια παραπομπη πως να το κανω στο taxisnet

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Θα πρέπει να συμπληρωθούν τα ποσά και μετά να υποβάλεις, συνήθως κατα τον Οκτώβριο. Δές σχετική ανακοίνωση το 2018

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/42142

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ευχαριστώ πολυ Γιάννη

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σάββας
Σάββας

Ηλεκτρονικα μετά το πέρας των φετινων φορολικων δηλώσεων(συνήθως ΟΚΤ-ΝΟΕ,ανοιγει η εφαρμογή).Ανεβαίνουν προσυμπηρωμένα απο το taxis,στο έτος που ανάγονται(στην προκειμένη περίπτωση επιλέγουμε φορ.ετος 2017,τροποποιητική,αναδρομικά στην εφαρμογή).

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Αναστασια Π.
Αναστασια Π.

Καλησπέρα. Τα τρία τελευταία χρόνια (Οκτώμβριο 2015 – Ιουνιο 2018) ήμουν κάτοικος εξωτερικου και δεν είχα κάνει φορολογική δήλωση, καθώς δεν γνώριζα οτι σε περίπτωση που έχεις στο όνομά σου κάποιο περιουσιακό στοιχείο (αυτοκίνητο που το χρησιμοποιεί συγγενής μου), πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε. Πριν λίγες μερες μου ήρθε χαρτι απο εφορία να κάνω φορολογική δήλωση για τα τρία έτη που έλειπα. Πήγα στην εφορία και η υπέθυνη μου είπε να κάνω τις φορολογικές δηλώσεις και αναλογα με τα στοιχεία δεν δηλώθηκαν, θα μου επιβληθούν τα αντιστοιχα προστιμα + πρότιμο αν δεν κάνω τις δηλώσεις μεσα σε 5 μερες απο τη στιγμη που μου ήρθε η ειδοποίηση. Απευθύνθηκα σε τρεις λογιστές αλλα κανένας δεν μπορούσε να αναλάβει την υπόθεση μου είτε λογω φόρτου εργασίας είτε λόγω γιορτών . Σε περίπτωση που πάω στην εφορία και τους πω να μου βάλουν τα πρόστιμα που μου αρμόζουν, ξέρει κάνεις στα πόσο περίπου κυμαίνονται;… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
Μακης
Μακης

Καλημέρα , νομίζω ότι έχεις 2 προβλήματα καί αρκετά σοβαρά….. Το πρώτο είναι ότι αφού έχεις οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα έστω και 0,01 ευρώ σε καταθετικό λογαριασμό πρέπει να κάνεις φορολογική δήλωση για να φορολογηθεί με το τεκμήριο διαβίωσης, το ίδιο ισχύει κα για το αυτοκίνητο. Το πρόστιμο δεν γνωρίζω το ποσό , γνωρίζω ότι μπαίνει στο αρχικό πρόστιμο προσαύξηση λόγω φοροδιαφυγής ( δεν είμαι σίγουρος πώς τό ονομάζουν). Τό δεύτερο και ποίο σημαντικό πρόβλημα πού έχεις είναι αν έχεις γίνει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού δηλαδή να μεταφερθείς στην ΔΟΥ εξωτερικού. Μετά από 183 μέρες συνεχούς διαμονής σέ χώρα τού εξωτερικού πρέπει να αιτηθεις μεταφορά στην ΔΟΥ εξωτερικού. Είναι μία μεγάλη διαδικασία που παίρνει αρκετό χρόνο…Αν το έχεις κάνει έχεις να πληρώσεις μόνο τό πρώτο πρόστιμο..Αν δεν έχεις μεταφερθεί στην ΔΟΥ εξωτερικού δεν θέλω νά σέ απογοητεύσω αλλά τό πρόστιμο είναι τεράστιο..(προσαύξηση φοροδιαφυγής). Από την στιγμή που ζεις εξωτερικό καί… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
kostastam
kostastam

Έχει αλλάξει το άρθρο 67, παρ. 1 εδαφ. 3 ? https://www.e-forologia.gr/lawbank/document.aspx?digest=7BFFC6154D93C420.1D031AEA53&version=2015/03/23
Η μόνη αλλαγή που γνωρίζω είναι αυτή του 2015 : https://www.kodiko.gr/nomologia/document?id=251401 η οποία και δεν έχει μεγάλη απόκλιση από τα ισχύοντα το 2013

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ

Καλησπερα τελικα το ΒΟΕΑ σε ποιο κωδικο γραφεται στο 657 η στο 781.Υποψιν οτι θελει το παιδι να το μετρηση για αγορα ακινητου για ποθεν εσχες των χρηματων για την αγορα.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
GEORGIOSP
GEORGIOSP
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αθανασιος
Αθανασιος

Καλημέρα έχω μια ερώτηση να κάνω τελικά τα αναδρομικά που πήραμε το 2018 θα μετρήσουν στην φετινη δήλωση μας όπου χάνουμε τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ενοικιου, επίδομα παιδιού) οπως συμβαίνει μέχρι τώρα η τελικά θα υπάρξει κάποια ρύθμιση για να μην χαθούν ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Θετική παρέμβαση του ΣτΠ για το επίδομα στέγασης
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44416

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος

Καλησπέρα σας.Η κόρη μου (22 ετών) τέλειωσε το Δ.ΙΕΚ 30 Ιουνίου 2018 (πήρα επίδομα τέκνου Α21 για το πρώτο εξάμηνο 2018) και από Σεπτέμβριο 2018 έως και Δεκέμβριο 2018 είχε εισόδημα 500 ευρώ από περιστασιακή εργασία.Η κόρη μου θα κάνει δική της φορολογική δήλωση για πρώτη φορά φέτος και θα ήθελα να μου πείτε όποιος γνωρίζει αν θα την δηλώσω προστατευόμενο μέλος?Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Dani
Dani

Κωνσταντίνε εδώ είναι μία πολύ καλή ανάλυση για τα ισχύοντα σε Ενήλικα και Ανήλικα προστατευόμενα μέλη : https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=203585 ( Την ανάρτηση του παραπάνω συνδέσμου είχε κάνει ο συνάδελφος GEORGIOSP )

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος

Dani σ’ ευχαριστώ,να ‘σαι καλά.Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Dani
Dani

Επίσης Κωνσταντίνε!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΧΚ
ΧΚ

Ψηφίστηκε η απαλλαγή για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων από την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης. Αναμένεται να πάρει ΦΕΚ, και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές από την ΑΑΔΕ στο Ε1, ώστε να υποβληθεί η φορολογική δήλωση. https://staratalogia.blogspot.com/2019/04/blog-post_67.html

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μαρια
Μαρια

καλησπέρα μια ερωτηση σας παρακαλώ.. αποστρατευτικα οκτ του 16..η συνταξη μου μετραει απο 1 ιαν του 2017 φετος Ιαν πηρα αναδρομικα τα μερισματα… σε ποια φορολογικη δηλωση πρεπει να τα βαλω? του χρονου η φετος η να κανω συμπληρωματικη του 2017.ευχαριστω πολυ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Υποβάλεις δηλώσεις (2018 ή παλαιοτέρων ετων) μόνο για αυτά που αναγράφονται στο πινακάκι του Ε1
https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-34/#comment-74402

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μαρια
Μαρια

ευχαριστώ πολυ. μπηκα στο taxisnet και στο 2017 και στο 2018 και εκτος τηνετησια βεβαιωση αποδοχων συνταξης και στα 2 ετη και εκτος των αναδρομικων το 50% πουλαβαμε ολοι, δεν γραφει κατι αλλο, δηλαδη τα Μερισματα και απο ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ δεν φινονται πουθενά.. μηπως πρεπει να τα δηλωσω του χρονου επειδη τα πηρα ολα αναδρομικα απο1 Ιαν. 19..η να ζητηαω απο το ΜΤΣ να μου δωσει ξεχωριστες βεβαιωσεις για το ποσα αναλογου στο 2017 και ποσα στο 2018 και να κανω συμπληρωματικη για το 2017…παντως πηρα σήμερα στο ΜΤΣ και στο ΕΚΟΕΜΣ και δεν ξεραν τιποτα. μάλιστα στο ΕΚΟΕΜΣ μου ειπε παρε τηλεφωνο απο 4 Μαιου που θα ειναι εδω ο υπευθυνος. Στο ΜΤΣ μου είπε λογικα αφου τα πηρες στο 2019 μαλλον θα τα δηλωσεις του χρονου αλλα δεν ξερω σιγουρα να σου πω…. ειναι τωρα αυτη επίσημη απαντηση απο οικονομικη υπηρεσια? ευχαριστω.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Στην παραπομπή σου γράφω και για τα μερίσματα που έλαβες το 2019. Κοιτάς μόνο τον πίνακα Ε1 τον φετινό και για οτι γράφει αυτός (οχι του 2017)

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μαρια
Μαρια

στο φετεινο του 2019 εχει το κουτακι μονο τις ετήσιες αποδοχες συνταξης και τα αναδρομικα 50% που λαβαμε ολοι. δεν φαίνονται πουθενα τα μερισματα

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μαρια
Μαρια

ευχαριστώ πολυ κυριε Αχιλλέα.. νομιζω μου δωσατε την ποιο έγκυρη απαντηση. και οντως ετσι πρέπει να ειναι… εσεις έπρεπε να προέδρευετε στα οκονομικα του κράτους και στις οικονομικες υπηρεσειες. θα βλέπαμε όλοι μια άσπρη μερα.. καλο πασχα και καλη ανάσταση με υγεια. και παλι ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΓ
ΝΓ

Το ποσό του ΕΦΑΠΑΞ σε ποιο κωδικό τον γράφουμε?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

781 (εφόσον το έλαβες το 2018)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝΓ
ΝΓ

Ευχαριστώ Πολύ aero για την άμεση απόκριση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ..ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΩΝ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 619 ‘Η ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ Ε1;; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
aero
aero

Μετά την ψήφιση θα πρέπει να εκδοθεί εγκύκλιος για να κάνει το taxis τη διόρθωση
(εγγραφή του ποσού στον κωδικό 617 αντί του 619).
Συνιστάται να εισερχόμαστε περιοδικώς στο taxis και να παρακολουθούμε αν έγινε αλλαγή.
Όταν παρατηρήσουμε ότι έγινε η αναφερόμενη εγγραφή-διαγραφή, τότε είμαστε
έτοιμοι για να υποβάλουμε τη δήλωσή μας.
Ωστόσο, όσοι συνάδελφοι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως και έχουν ήδη υποβάλλει τη
φορολογική δήλωση 2018, θα πρέπει να ενημερωθούν για τις αλλαγές αναφορικά με τη
σωστή αναγραφή του καταβλητέου – παρακρατούμενου ποσού αναδρομικών στους
σωστούς κωδικούς, και όταν αυτές γίνουν, να υποβάλλουν στη εφορία «Τροποποιητική
Δήλωση».
Πηγή: Ανακοίνωση του Σ.Α.Σ.Ι. (Σύνδεσμος Αποφοίτων σχολής Ικάρων).

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Johnny B.
Johnny B.

Καλά όλα αυτά αλλά το θέμα είναι αν μπήκες και έκανες “προσωρινή αποθήκευση” στοιχείων, τότε οι όποιες αλλαγές στον υπόψη κωδικό θα γίνουν και πάλι αυτόματα ή όχι?

ΥΓ: Τέλος, θέλω να υπενθυμίσω ότι πέραν από τα υπόψη δύο νομοσχέδια που επηρεάζουν άμεσα την φορολογική εκκαθάριση έτους 2018…κάποια στιγμή, λέω κάποια στιγμή, θα προκύψουν και αλλαγές σε ορισμένους (πόσους?) απόστρατους που δεν έλαβαν τα “αναδρομικά” ή πήραν λιγότερα ή περισσότερα… οπότε για αυτούς θα προκύψει απαίτηση για υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων όταν ανοίξει το σύστημα….

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Η προσωρινή αποθήκευση δεν είναι δεσμευτική αφού μπορείς οποιαδήποτε στιγμή πριν την υποβολή να τροποποιήσεις κωδικούς που έχεις συμπληρώσει.
Τα ποσά των αναδρομικών θα συμπληρωθούν αυτόματα στον σωστό κωδικό από την ΑΑΔΕ (στο βιβλιαράκι οδηγιών για το Ε1 ήταν στο σωστό κωδικό)
https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-32/#comment-74211

Τέλος όσοι θα έχουν τροποποίηση στο ύψος των αναδρομικών που έλαβαν ή δεν έλαβαν τον 12/2018 θα υποβάλουν τροποποιητική του χρόνου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός