Υπολογισμός Ημερομηνίας Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος

Λόγω των συνεχόμενα αυξανόμενων ερωτήσεων στα Σχόλια από συναδέλφους που θέλουν να μάθουν εάν θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δημιουργήθηκε η σελίδα “Βοηθήματα –> Δικαίωμα Σύνταξης”, όπου έχουν περαστεί όλες οι προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος και υπολογίζεται αυτόματα η Ημερομηνία Θεμελίωσης (Κατοχύρωσης) Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος.

Μετά από επισήμανση του συναδέλφου Γιάννη στα σχόλια του στρατού, προέκυψε ότι στην 1η έκδοση της σελίδας υπό ορισμένες προϋποθέσεις ήταν λάθος ο έλεγχος της θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης για συγκεκριμένες ημερομηνίες (επίσης έπρεπε να γίνονται συνεχείς επαναλήψεις δοκιμών).
Πλέον στη 2η έκδοση (ελπίζω και τελική) υπολογίζεται αυτόματα η Ημερομηνία Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος (κάτω δεξιά του πίνακα).

Επίσης μπορείτε να ελέγξετε οποιαδήποτε ημερομηνία όσον αφορά τα έτη που δικαιούστε, συμπληρώνοντας το σχετικό πεδίο κάτω αριστερά του πίνακα.Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ελέγξετε εύκολα εάν η υπολογισθείσα ημερομηνία δικαιώματος είναι σωστή αλλά και γιατί.
Απλά βάλτε πρώτα στο πεδίο “Έλεγχος άλλης ημ/νίας:” την υπολογισθείσα στα δεξιά Ημ/νία Θεμελίωσης για να δείτε αναλυτικά την καταγραφή των ετών. Μετά βάλτε στο ίδιο πεδίο ημ/νία μία ημέρα πριν από την Ημ/νία Θεμελίωσης, για να δείτε γιατί δεν δικαιούστε σύνταξη αυτή την ημερομηνία!

Επίσης να προσέχετε και το σύμβολο ανισότητας μεταξύ “Συντάξιμων Ετών” και “ΑΠΑΙΤ. ΕΤΗ”:
Το σύμβολο < σημαίνει μικρότερο, οπότε στη συγκεκριμένη ημερομηνία ΔΕΝ θεμελιώνετε δικαίωμα (κάτω αριστερά με μπλε γραμματοσειρά).
Μόνο εάν εμφανίζεται το σύμβολο (μεγαλύτερο ή ίσο) θεμελιώνετε δικαίωμα για την ημ/νία που βάζετε εσείς κάτω αριστερά.

Οι υπολογισμοί ισχύουν για όλους (ακόμα και για αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν με 40ετία) και υπολογίζονται όλα τα πλασματικά έτη και η προϋπηρεσία που δικαιούστε σε όλες τις περιπτώσεις.
Η σελίδα άργησε να ξανανέβει γιατί οι νέοι υπολογισμοί ήταν αρκετά περίπλοκοι, όπως φαίνεται και από τις παραδοχές που έπρεπε να ληφθούν υπόψη και αναφέρονται στη σελίδα “Σχόλια –> Υπολογισμοί”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.