Αεροπορία

Σελίδα 5 για σχόλια σε Πολεμική Αεροπορία. Διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Για τις σελίδες υπολογισμού σύνταξης υπάρχει ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ και επεξηγήσεις στην ερώτηση 2.1 στις FAQ.   ΣΕΙΡΑ ΕΦΑΠΑΞ6,623 Responses to Αεροπορία

 1. Default avatarΣΓΟΣ ΤΤΗ says:

  Μόλις με ειδοποίησαν για την αποστρατεία μου… Από 10 Απριλίου δεν άργησε καθόλου.
  Τώρα εχει τρέξιμο, πολύ χαρτούρα….

 2. Default avatarΣΓΟΣ ΤΤΗ says:

  Καλησπέρα σε όλους.
  Αχιλλέα, πραγματικά μας σώζεις με το πρόγραμμα……
  Μια απορία έχω, όταν καταθέσω τα δικαιολογητικά προς το ΓΛΚ και ΜΤΑ , αν στο μέλλον θέλω να αλλάξω κάτι 9 (Π.Χ. αναγνώριση ετών από σπουδές) μπορώ;

 3. Custom avatarchris says:

  οκ…σε ευχαριστω!

 4. Custom avatarchris says:

  καλησπερα θα ‘θελα να μου πεις εαν ξερεις ….ποια διαδικασια ακολουθουμε μετα τη διαγαφη μας !ΟΛΚΑ…ΜΤΑ!

  • Custom avatarΑχιλλέας Καρασαββίδης says:

   Κατεβάζεις το αρχείο “ΓΕΑ – Ενέργειες Αποστρατευομένων” από τη σελίδα “Έγγραφα” και ακολουθείς όλα τα βήματα και στις 2 σελίδες!

 5. Default avatarsakis says:

  Τι ισχύει για τις μονάδες εκστρατείας και τα 5 έτη?
  α. Ποιες έιναι αυτές και από που ορίζονται?
  β. Κάποιος που έχει 25 χρόνια υπηρεσίας όλα στο ΓΝΑ πχ τα δικαιούται?
  γ. Ποιος κάνει τον τελικό έλεγχο (ΠΑ ή ΓΛΚ)?
  Πως έχω την εντύπωση ότι τα παίρνουν όλοι πλην ιπταμένων που έχουν 6μηνα και δεν τα χρειάζονται?

  • Default avatarGEORGIOSP says:

   Τι ισχύει για τις μονάδες εκστρατείας και τα 5 έτη?
   α. ΠΔ169/2007 Αρθ.40 παρ 5.
   β. Όχι. Μόνο όσοι υπηρέτησαν σε μονάδες του ΑΤΑ. (βλ. α.)
   γ. Δεν γνωρίζω. Λογικά η Π.Α θα πρέπει να βεβαιώνει το ΓΛΚ για την υπηρεσία στις παραπάνω μονάδες υποβάλλοντας και απόσπασμα του μητρώου του στρατιωτικού με τις μεταθέσεις του.
   Δεν νομίζω ότι η Π.Α θα βεβαίωνε ότι κάποιος δικαιούται τα έτη εκστρατείας χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Απλά η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού της Π.Α περνάει αρκετά από τα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας του σε μονάδες του ΑΤΑ.

   • Default avatarsakis says:

    Ευχαριστώ για της απάντηση
    Σύμφωνα με ΠΔ169
    5. Επίσης λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο και ως τέτοιος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ο χρόνος υπηρεσίας που διανύθηκε:
    α) Σε Μονάδες εκστρατείας, σε Μονάδες και Υπηρεσίες και των τριών κλάδων των ΄Ενοπλων Δυνάμεων της Ζώνης Μάχης, σε πολεμικά πλοία, με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται σε παροπλισμό, σε υπηρεσίες υπεραπόκεντρων φάρων, όπως αυτοί καθορίζονται από το Ν.Δ. 443/7-5-1966, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορικής Δύναμης και τις Μονάδες του, σε Αεροδρόμια και τις Διοικήσεις, Μονάδες και Υπηρεσίες που εδρεύουν σ΄αυτά, από την 1η Νοεμβρίου 1949 και μετά, από τους στρατιωτικούς των ΄Ενοπλων Δυνάμεων οι οποίοι απομακρύνονται από αυτές με την ιδιότητα του μονίμου, με την προϋπόθεση ότι ο χρόνος αυτός δε συμπίπτει με διαθεσιμότητα ή αργία με πρόσκαιρη παύση.
    “Άρα περαν του ΑΤΑ και των μονάδων του σε αεροδρόμια (112ΠΜ – 120ΠΕΑ) και διοικησεις (ΔΑΥ – ΔΑΕ)”…..μεχρι εδω καλα…
    αλλα “Μονάδες και Υπηρεσίες που εδρεύουν σ΄αυτά”……
    Δηλαδή …..?

    • Custom avatarGEORGIOSP says:

     Διαβάζοντας το κείμενο καταλαβαίνω ότι εκτός από τα αεροδρόμια, συμπεριλαμβάνονται και οι Διοικήσεις, Μονάδες και Υπηρεσίες που εδρεύουν στα αεροδρόμια αυτά. Για παράδειγμα στην 112ΠΜ εδρεύει η ΔΑΥ, το ΚΕΦΑ, το εργοστάσιο κινητήρων κ.α. Έτσι, ενώ η 112ΠΜ δεν ανήκει στο ΑΤΑ, επειδή έχει αεροδρόμιο όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτή μπορεί να κάνει χρήση των πέντε ετών εκστρατείας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που υπηρετούν στις προαναφερόμενες Διοικήσεις – Μονάδες.

 6. Custom avatarvillas says:

  «Ανώμαλη προσγείωση» για το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας
  http://newpost.gr/post/222802/anwmalh-prosgeiwsh-gia-to-metoxiko-tameio-aeroporias

 7. Custom avatarBILL....... says:

  ΕΧΕΙ ΑΠΟ 10/4 ΜΕ ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ Γ.Λ.Κ. Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΘΕΙ ΣΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ? ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ? ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ…..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ….

  • Custom avatarΑχιλλέας Καρασαββίδης says:

   Ο εισηγητής από τη στιγμή που θα πάρει το φάκελό σου θέλει μία (1) ημέρα για να βγάλει τη σύνταξή σου και μετά θέλει μία εβδομάδα περίπου για υπογραφές, πρωτοκόλληση και αποστολή της συνταξιοδοτικής πράξης σε εσένα.
   Άρα όταν αναλάβει εισηγητής ουσιαστικά έχεις τελειώσει – η καθυστέρηση δεν είναι στον υπολογισμό της σύνταξης αλλά μέχρι να έρθει η σειρά σου!

   Η δική μου εισηγήτρια (ήταν μία ευγενέστατη κυρία) πέρυσι χρεώθηκε το φάκελό μου Μεγάλη Τρίτη μέσα στο Πάσχα (2,5 μήνες από την υποβολή του φακέλλου από το ΓΕΑ) και το έγγραφο της σύνταξης έφυγε για υπογραφές και πρωτοκόλληση τη Μεγάλη Τετάρτη!

   • Custom avatarBILL....... says:

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ !!!

 8. Default avatarGEORGIOSP says:

  Δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμό 127/2013 Γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Όπως ήδη έχει γραφτεί και εδώ αλλά και σε άλλα site δεν αφορά το σύνολο των συναδέλφων αλλά μεμονωμένη περίπτωση αποβιώσαντος συναδέλφου. Στο τμήμα ΙΙΙ της γνωμοδότησης έχει σημεία που θα τα χαρακτήριζα ενδιαφέροντα και γενικά συνοψίζει την φιλοσοφία απονομής μερισμάτων του ΜΤΑ. Όποιος ενδιαφέρεται να την διαβάσει μπορεί να την βρει στον παρακάτω σύνδεσμο.
  http://www.nsk.gov.gr/webnsk/gnwmodothsh.jsp?gnid=1706429

 9. Default avatarvagelis says:

  μου ηλθε η βεβαιωση αποδοχων απο ΓΛΚ ΚΑΙ ΔΕΝΕΧΟΥΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ

 10. Default avatarjimbrav says:

  παιδια ερωτηση….ειμαι σε αναμονη για το εφαπαξ απο το ΜΤΑ….αλλα αργει…δεν υπαρχει συμβουλιο και πρεπει να υπογραψει ο υπουργος το νεο συμβουλιο….Ξερει κατι κανεις για αυτο ?

 11. Custom avatarMike says:

  Είμαι στην αναμονή 5 μήνες για πράξη συνταξιοδότησης από ΓΛΚ. Πριν από 20 ημέρες αναρτήθηκε στο Gsis στην Παρακολούθηση Αίτησης Συνταξιοδότησης έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου καθώς και ονοματεπώνυμο χρεωθέντα εισηγητή. Το έγγραφο υπήρχε μέχρι και χθές. Σήμερα έχει διαγραφεί τελείως όπως και ο εισηγητής. Γνωρίζει κάποιος ή έχει ενημερωθεί κάποιος εάν είναι φυσιολογικό? Η διαδικασία ενημέρωσης μέσω gsis είναι καινούρια και είναι δύσκολο κάποιος να γνωρίζει. Επίσης τα τηλέφωνα για την κατηγορία μας(ενστόλων) ΔΕΝ απαντούν.

 12. Default avatarthanos says:

  8/3/2013 κατεθεσα αιτηση αποστρατειας κ εφυγε για γεα στις 12/3 στις 20/5 βγηκε το φεκ με την αποστρατεια μου μαζι κ με την προαγωγη μου μιας κ ημουν και μεσα στις κρισεις(επγος απο στυα). γραφει ομως οτι διαγραφομαι απο το ανθρωπινο δυναμικο του δημοσιου 15/3. ποτε προλαβαν;;; η κατι δεν καταλαβαινω σωστα. 2.εως ποτε θα λαμβανω μισθο; 3.ποτε θεωρειτε τελευταια ημερομηνια που ειμαι εν/εν; 4. οι τριμηνες απο ποτε αρχιζουν; 5.οι διαδικασιες που γραφεις αχιλλεα για τις ”ενεργειες των αποστρατευομενων” εχουν καποιες διαφορες με αυτες που δινει το site του γεα τι προτεινεις; ειναι συνδιασμος αυτων των 2;

  ευχαριστω εκ των προτερων για οσους ασχοληθουν με την περιπτωση μου κ απαντησουν

  • Default avatarΑχιλλέας Καρασαββίδης says:

   Δες προηγούμενα σχόλια για αντίστοιχη περίπτωση:

   ΔΗΜΗΤΡΗΣ says:
   20 April 2013 at 20:29 (Edit)
   ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΦΕΚ ΕΙΝΑΙ 4-4-2013 ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3-5-2013 ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΥ .ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

   GEORGIOSP says:
   21 April 2013 at 09:16 (Edit)
   Στο ΦΕΚ δημοσιεύεται το προεδρικό διάταγμα αποστρατείας. Αφού το ΦΕΚ έχει ημερομηνία 4/4/2013 η ημερομηνία διαγραφής σου είναι 3/5/2013 (τελευταία ημέρα συντάξιμης υπηρεσίας). Για το μήνα Απρίλιο έχεις ήδη πληρωθεί. Αν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από την μονάδα σου έγκαιρα και έχει σταλεί ο φάκελος σου στο ΟΛΚΑ, στο τέλος του μήνα θα πληρωθείς τις τρεις ημέρες του Μαΐου και τις τρίμηνες αποδοχές. Αν δεν πρόλαβαν, ήμαστε ήδη στις 21/4, θα πληρωθείς στο τέλος Απριλίου κανονικά ένα μήνα και στην επόμενη μισθοδοσία θα πληρωθείς τις τρίμηνες μείον το ποσό που αντιστοιχεί στον Μάιο. Η έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών έχει να κάνει περισσότερο με δικές σου ενέργειες προς το τμήμα οικονομικού της μονάδας σου και πιθανότερη βλέπω την δεύτερη περίπτωση. Διάβασε στην σελίδα βοηθήματα το έντυπο ΓΕΑ – Ενέργειες Αποστρατευομένων, άρχισε να μαζεύεις τα απαραίτητα έγγραφα και το μόνο που ίσως θα χρειαστεί να περιμένεις να έλθει στη μονάδα σου , αν δεν έχει έλθει ήδη, είναι η κοινοποίηση του προεδρικού διατάγματος αποστρατείας.
   Δες και την απάντηση του Αχιλλέα στο προηγούμενο post και κάνε τον προγραμματισμό σου.
   Καλή συνέχεια.

   Αχιλλέας says:
   Εάν προλάβει η Υπηρεσία με τα διαδικαστικά (που λογικά θα προλάβει γιατί μεσολαβεί ολόκληρος μήνας) θα πληρωθείς τέλος Απριλίου.
   Κάνε καλό κουμάντο όμως γιατί μετά προβλέπω να αρχίσεις να πληρώνεσαι τη σύνταξη στις 30 Ιουλίου στην καλύτερη περίπτωση (μαζί με αναδρομικά βέβαια από 28-6-13)!

   ———————————————————
   Όσον αφορά τις “Ενέργειες Αποστρατευομένων”, το δισέλιδο έγγραφο που έχω στο site είναι από το Τμ. Προσωπικού της 2ης ΜΣΕΠ και είναι απείρως πιο κατανοητό, περιεκτικό και σωστά δομημένο από οποιοδήποτε έγγραφο του ΓΕΑ!

   • Default avatarthanos says:

    ευχαριστω θα τρεξω απο σημερα κιολας κα θα σας ενημερωσω αν παρατηρησω κατι διαφορετικο απο αυτα που γραφετε για ενημερωση των αλλων συναδελφων

  • Default avatarnikos says:

   καλησπέρα συνάδελφε…….πιστεύω ο Αχιλλέας να σε κάλυψε με τις επεξηγήσεισ του…..το μόνο για το οποίο είμαι επιφυλακτικός είναι οι τρίμηνες…….σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στις 29/4/2013 από 10/6/2013 και μετά όποιοι διαγράφονται παίρνουν εως και 8 μήνες το 50% του (Β.Μ + χρονοεπίδομα + οικογενεικό επίδομα) .Μακάρι η σύνταξη να βγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

   • Default avatarGEORGIOSP says:

    O νέος νόμος ισχύει και για τους στρατιωτικούς. Στην δεύτερη σελίδα όμως ( Αρθ 57Α παρ. 2α πέμπτο εδάφιο) αναφέρει ‘’Η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου αυτού, προκειμένου για τους στρατιωτικούς, καθώς και για τον επιζώντα σύζυγο και τα τέκνα θανόντος συνταξιούχου θα καθοριστεί με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Για τα πρόσωπα αυτά και μέχρι την υπαγωγή τους στις διατάξεις του άρθρου αυτού με την προαναφερόμενη απόφαση, εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 57 του π.δ. 169/2007.’’.
    Πολλές φορές τέτοιου είδους αποφάσεις καθυστερούν πολύ να βγούν.
    Προς το παρόν λοιπόν για τους στρατιωτικούς ισχύει η καταβολή των τρίμηνων αποδοχών.

 13. Custom avatarΣΓΟΣ ΤΤΗ says:

  Σημερα μου ανακοίνωσαν να περάσω να υπογράψω την αποδοχή.
  Πολύ γρήγορα έγιναν οι διαδικασίες, στις 10 Απριλίου είχα κάνει την αίτηση αποστρατείας. Επίσης από πληροφορίες συναδέλφων έμαθα ότι η οριστική διαγραφή θα μου έρθει τέλος Ιουνίου……

 14. Custom avataraeroporos says:

  Έψαξα και εγώ στο Ν.Σ.Κ. και δεν βρήκα τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση.
  Απ ότι διαβάζω την απόφαση που υπογράφει ο Καράμπελας μου φαίνετε ότι είναι γενική και όχι ατομική. Μάλλον είναι βόμβα και συσχετίζεται με το ενιαίο μισθολόγιο που προετοιμάζουν. Θα την πατήσουν οι εξ υπαξιωματικών προερχόμενοι αξιωματικοί.
  Εμένα μου κάνανε κρατήσεις για το Μ.Τ.Α. σύμφωνα με μισθολογικό βαθμό που είχα και όχι με αυτόν που έφερα.
  ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΆ
  ΜΑΛΛΟΝ.

  • Custom avataraircost says:

   ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ…. [deleted by admin]

  • Custom avatarΑχιλλέας says:

   Καλά, περίμενε πρώτα να σου τα πάρουν πίσω και μετά αρπάζεσαι, μην κάνουμε σαν το ανέκδοτο με το γρύλλο…

   Όσον αφορά τις κρατήσεις, ήδη μέχρι τώρα σου έκαναν μείωση περίπου 50%, έχει σημασία εάν η επόμενη μείωση είναι σύμφωνα με το βαθμό ή άλλο ένα 20%;

 15. Custom avatarsmiley says:

  Καλησπέρα
  Έχω καταταγεί τον 2/91 έχω πρωτοασφαλιστεί τον 8/90 στο ΙΚΑ καθώς και επιμελούμαι τέκνο με αναπηρία 80 % .
  Πότε θεμελιώνω συνταξιοδοτικά δικαιώματα;
  Γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν τέκνο με αναπηρία ;

 16. Default avatarΜΙΧΑΛΗΣ says:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΕΜΘ ΠΡΙΝ ΤΟ 1993? (ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ)ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΗ ΤΟ ΜΤΑ. ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ 25/4/13 ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΗΣ ΤΟΥ 1983 ΜΕ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙΜΟΠΟΙΗΣΗ 1988. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

 17. Custom avatarNIKOS NTZOURAS says:

  Κράτους Ανακοίνωση περί της υπ. αριθμ. 127/2013 γνωμοδότησης του Ε΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

  Μετά απο δημοσιευμένη ανάρτηση περί αποδοχής της Υπ’ αριθμ. 127/2013 Γνωμοδότησης του Ε’Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για μείωση των μερισμάτων στον κατεχόμενο βαθμό σε μερισματούχο του Μ.Τ.Α, ο Σύλλογος δια του Προέδρου του έθεσε ερώτημα στο Μ.Τ.Α , το οποίο απάντησε ότι δεν αφορά το σύνολο των συναδέλφων αλλά μεμονωμένη περίπτωση αποβιώσαντος συναδέλφου και δεν τίθεται θέμα γενίκευσης και εφαρμογής σε όλους τους μερισματούχους.

  sastya

  • Custom avatarΑχιλλέας says:

   Να είσαι καλά που μας καθησύχασες, δεν μας έφτανε η τιμή μεριδίου στα 7,80 €, εάν είχαμε και αυτό το μέρισμα επίσημα θα μετατρέπονταν σε ελεημοσύνη – όχι πως δεν μπορεί να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον!

 18. Default avatarjimbrav says:

  Εμαθα πως δεν αφορα εμας ….απλως καποιες ειδικες περιπτωσεις.
  Εχει δικιο ο GEORGIOSP.

  • Default avatarNIKOS NTZOURAS says:

   ΚΑΛΗΜΕΡΑ
   ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ???

   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 19. Default avatarjimbrav says:

  το θεμα ειναι οτι θα εχει αναδρομικη ισχυ για ολους ?ή απο τωρα και μετα ?
  Εμενα ειναι απο 1 Ιουλιου να ξεκινησει η χορηγηση του μερισματος με τα παλια δεδομενα που παιρνεις και ενα βαθμο επανω και φυσικα μειον τις κρατησεις του bonus…Εαν ειναι να εφαρμοστει για ολους ….μην χασω τσαμπα τις κρατησεις …

 20. Default avatarsakis says:

  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
  Την αποδοχή της υπ’ αριθμ. 127/2013 Γνωμοδότησης του Ε’ Τμήματος του
  Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία το μέρισμα που
  καταβάλλεται από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (Μ.Τ.Α.) υπολογίζεται με βάση
  το βαθμό που φέρει ο μερισματούχος, κατά την έξοδό του από την υπηρεσία και
  δεν επηρεάζεται από αναπροσαρμογές στην καταβαλλόμενη σύνταξη.
  Αθήνα, 17 Μαϊ 13
  Παναγιώτης Καράμπελας
  Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
  http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΕΝ56-Ε53

  • Custom avatarΑχιλλέας says:

   Αυτό πάλι τι χειροβομβίδα είναι;
   Ακόμα μία (μεταμφιεσμένη) σημαντική μείωση του μερίσματος του ΜΤΑ.

   Χρειάζεται βέβαια και μία σημαντική διευκρίνηση:
   Σύμφωνα με τις διατάξεις απονομής μερίσματος του ΜΤΑ, όσοι έχουν τουλάχιστον 25 έτη λαμβάνουν μέρισμα ενός βαθμού επάνω από τον μισθολογικό.

   Αυτή τη στιγμή ένας Επγός με μισθολογικό βαθμό Ασμχου παίρνει μέρισμα Σμχου.

   Με αυτό το έγγραφο το μέρισμα θα υπολογιστεί για Επγό ή Ασμχο;

   Εκτός από το μισθολογικό βαθμό μήπως χάνεται και το “bonus” του επόμενου βαθμού;

   • Default avatarGEORGIOSP says:

    Έψαξα στη σελίδα του ΝΣΚ και δεν μπόρεσα να βρω την συγκεκριμένη γνωμοδότηση. Υπάρχει περίπτωση να αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις συναδέλφων. (π.χ. συνάδελφοι που είχαν αποστρατευτεί πριν το 2000 είχαν συνταξιοδοτηθεί με το μισθολογικό βαθμό που έφεραν. Μετά διεκδίκησαν τις μισθολογικές προαγωγές δικαστικά, και το 2005 με νόμο έγινε αναπροσαρμογή των συντάξεων τους. Το ΜΤΑ δεν αναπροσάρμοσε τα μερίσματα με βάση τον νέο μισθολογικό βαθμό αφού οι εισφορές που είχαν πληρώσει αντιστοιχούσαν στο βαθμό πού είχαν κατά την αποστρατεία τους. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με συναδέλφους που προσφεύγουν δικαστικά κατά του συμβουλίου προαγωγών και δικαιώνονται μετά από χρόνια.) Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς αφορά η αυτή γνωμοδότηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar