Στρατός Ξ.

Σελίδα για σχόλια που αφορούν το Στρατό Ξηράς. Διαβάστε την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Για τη χρήση των σελίδων υπολογισμού σύνταξης διαβάστε τις ερωτήσεις 2.1 και 3.9 στις FAQ (με υποδείγματα).  7.242 Responses to Στρατός Ξ.

 1. Custom avatarOLGA λέει:

  Kαλησπέρα κύριε Καρασαββίδη. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: διαγράφηκα από το ΣΞ Δεκ του 2016 και υπέβαλλα υπόμνημα δικαιολόγησης εξόδων αποστρατείας προσκομίζοντας μισθωτήριο συμβόλαιο του πεθερού μου προς εμένα. Από το Ε’ ΕΛΔΑΠ μου είπαν ότι δεν κάνει το μισθωτήριο από συγγενικό πρόσωπο αλλά πρέπει να είναι παραχώρηση οικίας άνευ μισθώματος. Τροποποίησα το αρχικό συμβόλαιο και τώρα μου λένε ότι αφού μιλήσει με τον προϊστάμενο του ίσως να χρειαστεί να αποδείξω ότι τα πεθερικά μου έχουν μετακομίσει αλλού. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Τι καινούρια κόλπα είναι αυτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 2. ΧρήστοςΧρήστος λέει:

  Καλημέρα σας. Σύμφωνα με τον Ν. 3883/10 άρθρο 23, όσοιείναι ελαφράς υπηρεσίας μετά το 2011 προερχόμενοι από ΑΣΣΥ έχουν καταληκτικό βαθμό Υπλγού έστω και με 40 έτη υπηρεσίας. Αυτό λαμβάνεται υπόψιν στην σελίδα σας για αυτήν την κατηγορία στελεχών, γιατί εκτιμώ ότι θα έχουν και διαφορετική μισθολογική εξέλιξη από έναν αντίστοιχο προερχόμενο από ΑΣΣΥ που θα φτάσει ως Ανχης ή και Σχης ακόμα.Επομένως δεν θα έχει διαφορά στην τελική καταβληθείσα σύνταξη;

 3. Custom avatarΘανάσης λέει:

  Μήπως ξέρει κανένας εάν έχουν αναρτηθεί τα Μηνιαία Φύλλα Ενημέρωσης ΕΚΟΕΜΣ

  • Custom avatarΗΛΙΑΣ λέει:

   Καλησπέρα, Θανάση τα ενημερωτικά φυλλάδια εκοεμς θα αναρτηθούν αρχές Μαρτίου, γιά όσους πληρωθούν στίς 24/2/17 για πρώτη φορά μέρισμα και εκοεμς.

 4. ΚΙΡΚΗΚΙΡΚΗ λέει:

  ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ?

 5. ΣτέλιοςΣτέλιος λέει:

  Κ. Καρασαββίδη θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Παρατήρησα οτι στο μηνιαίο αναλυτικό εκαθαριστικό σημείωμα της μισθοδοσίας μου (το τελευταίο πριν αποστρατευτώ) αναφέρεται ως ημερομηνία προαγωγής μου στον επόμενο (αποστρατρυτικό) βαθμό, η ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ του σχετικού ΠΔ προαγωγής και αποστρατείας μου, το οποίο όμως είχε υπογραφτεί από τον Πρόεδρο της Σημοκρατίας σχεδόν ένα μήνα πριν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Απ’ όσο γνωρίζω, ως ημερομηνία κτήσεως του βαθμού λογίζεται η ημερομηνία υπογραφής (και όχι δημοσίευσης) του σχετικού ΠΔ. Συνεπώς δεν έπρεπε με βάση την ημερομηνία αυτή (της υπογραφής του ΠΔ) να γίνει ο υπολογισμός της μισθοδοσίας ή κάνω λάθος;

 6. Custom avatarΑριστοτελης λέει:

  Κ Καρασαββιδη εμείς που φύγαμε από 1-7-17 τι μέλει γενέσθαι κ η απόφαση Χουλιαρακη μας πιάνει;

 7. Custom avatarstratos73 λέει:

  κύριε Καρασαββίδη καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας! αναγνώρισα την πενταετία με τις ανάλογες εισφορές! σκέφτηκα όπως είπατε αν θέλω να φύγω στα 35 έτη υπηρεσίας και το έκανα με το 6,67% που ίσχυε μέχρι πέρυσι!έκανα καλά ή ενδέχεται στο μέλλον να χαθούν οι εισφορές? είμαι ΕΜΘ το 1992 παλιός ασφαλισμένος υποτίθεται!εσείς αν είχατε αποφασίσει να φύγετε στα 35 έτη θα το κάνατε?

  • Με κατάταξη το 1992 υποθέτω ότι εμπίπτεις στην 40ετία, οπότε χωρίς την 5ετία δεν θα μπορούσες καν να φύγεις (με σύνταξη) στα 35 έτη. Επίσης θεωρώ πολύ πιθανό η 5ετία όταν εξαγοράζεται να μετράει σε κάθε περίπτωση (ακόμη και πάνω από τα 40 έτη), αλλά αυτό θα το μάθουμε όταν αρχίσουν να βγαίνουν συντάξεις με το νέο σύστημα.

 8. ΔημήτριοςΔημήτριος λέει:

  Καλημέρα, σήμερα επικοινώνησα για το ΕΦΑΠΑΞ και έμαθα ότι έχω σειρά 10, προηγούμενη όπως στον πίνακα 20 με ημερ. 25/1/16. Με ενημέρωσαν ότι το επόμενο συμβούλιο θα γίνει μετά τις κρίσεις καθώς συμμετέχουν ανώτεροι οι οποίοι κρίνονται. Αυτά για ενημέρωση μας.

 9. Custom avataraero λέει:

  Έγγραφο του ΓΕΣ για αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο (έτη σε Μονάδες εκστρατείας)
  http://kranosgr.blogspot.gr/2017/02/blog-post_601.html

 10. ΓιώργοςΓιώργος λέει:

  Καλησπέρα.Ειμαι ε.α. απο 8/7/2013 με 31/35.Οπως γνωρίζετε υπάρχει μια μειωση (περιπου 180 ευρω) για κατω των 55 ετων τα οποία συμπληρώνω το 2022.Στον νεο προπο υπολογισμού θα λαμβάνεται υπόψη αυτη η μεταβολή ή η προσωπική διαφορά ουσιαστικά καταργει αυτο το δικαίωμα αναπροσαρμογης της συνταξης από το 2022? Ευχαριστω.

 11. πανοςπανος λέει:

  Καλησπέρα κ καρασαββιδη μηπως ξερουμε ακριβη ημερομηνια για εφάπαξ τον μαρτιο η καποιος άλλος ευχαριστω

 12. ΣτέλιοςΣτέλιος λέει:

  Καλημέρα. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει να μου διευκρινήσει το εξής: Στον πίνακα/εργαλείο «ΣΕΙΡΑ ΕΦΑΠΑΞ», υπάρχουν δύο στήλες («αίτηση» και «σειρά»). Τι ακριβώς καταδεικνύει η ημερομηνία στη στήλη «αίτηση»;;; Είναι η ημερομηνία που αφήχθη στο ΕΛΟΑΣ (μέσω ΓΕΣ/ΔΟΥ)και πρωτοκολλήθηκε η αίτηση μας για απονομή εφάπαξ ή μήπως είναι η ημερομηνία που πρωτοκολλήθηκε (στο ΕΛΟΑΣ) η Συνταξιοδοτική Πράξη (που του διαβιβάσθηκε υπηρεσιακά, αρκετά αργότερα, από το ΓΛΚ);;;

  Και το ρωτάω αυτό, γιατι η μία ημερομηνία σε σχέση με την άλλη έχει τουλάχιστον 4-5 μήνες διαφορά. Αν λοιπόν ισχύει η πρώτη περίπτωση, τότε, σύμφωνα με τα στοιχεία του εν λόγω πίνακα, ο χρόνος αναμονής για την καταβολή του εφάπαξ, είναι (σήμερα) περίπου 15 μήνες από την ημερομηνία αποστρατείας ενός στελέχους, εάν όμως ισχύει η δεύτερη περίπτωση, τότε ο χρόνος αναμονής επιμηκύνεται στους 19-20 μήνες από την ημερομηνία αποστρατείας του (και φυσικά κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμα θα επιμηκυνθεί, μόλις η έδοση συνταξιοδοτικών πράξεων σταματήσει να γίνεται από το ΓΛΚ και η αρμοδιότητα περάσει στον ΕΦΚΑ, και μπούμε σε καθεστώς προσωρινών συντάξεων, και τρέχα-γύρευε πόσους μήνες ή χρόνια θα αναμένουμε για την έκδοση των οριστικών συνταξιοδοτικών πράξεων).

  • Custom avatarΓιώργος λέει:

   Στελιο στη στηλη αιτηση ειναι ο αριθμος πρωτοκολλου που παιρνουν τα εγγραφα σου οταν ταχυδρομουνται απο ΓΕΣ/ΔΟΙ. Οταν βγαινει η ΣΠ απο ΓΛΚ στελνεται με CD στον ΕΛΟΑΣ χωρις να διαφοροποειται η σειρα . Πχ εγω διαγραφηκα 13/1/2016 τα εγγραφα μου σταλθηκαν στον ΕΛΟΑΣ και πρωτοκολληθηκαν την 17/2/2016(σειρα 75 στον πινακα σημερα 19/2/2017). Περιμενω σε ευλογο χρονικο διαστημα να με καλεσουν για αποστολη ΦΕ. Πληρωμη εφαπαξ(προσωπικη μου εκτιμηση) πριν το Πασχα(14-15 μηνες αναμονη με περαιτερω μειωση λογω λιγοτερων αποστρατειων).

   • ΣτέλιοςΣτέλιος λέει:

    Ευχαριστώ Γίωργο για την απάντηση. Αυτό είχα καταλάβει κι εγώ (όπως το λες εσύ δηλαδή), απλά με «μπέρδεψαν» κάποιοι συνάδελφοι που έγραψαν οτι πρώτα πρέπει να φτάσει η ΣΠ στο ΕΛΟΑΣ, και μόνο τότε θεωρείται ολοκληρωμένη η αρχική σου αίτηση και δίδεται αρ. πρωτ. Πάντως το σοβαρό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην απονομή των εφάπαξ, εαν εμπλακεί στην έκδοση των ΣΠ ο ΕΦΚΑ, είναι αυτονόητο, καθόσον μέχρι σήμερα η έκδοση των ΣΠ από το ΓΛΚ ήταν σχετικά γρήγορη, και οπωσδήποτε αυτή γινόταν πριν έρθει η σειρα του στελέχους για να του απονεμηθεί ΕΦΑΠΑΞ. Τώρα όμως, ειδικά τα πρώτα χρόνια, μέχρι να «οργανωθεί» ο ΕΦΚΑ (και όλοι μας δυστυχώς γνωρίζουμε καλά με τι ρυθμούς «χελώνας» συντελούνται τέτοιου είδους μεγάλες αλλαγές στο Ελληνικό δημόσιο….), προβλέπω ότι θα έρχεται η σειρά ενός στελέχους να λάβει εφάπαξ, και δεν θα το λαμβάνει επειδή θα εκκρεμεί ακόμα η έκδοση ΣΠ από τον ΕΦΚΑ… Ελπίζω λοιπόν να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα τους αρμόδιοι και να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ωστε να είναι δυνατή η απονομή εφάπαξ και με προσωρινή ΣΠ.

 13. βαγγεληςβαγγελης λέει:

  καλημερα σε ολους.εγω εχω διαγραφει24/12/2015 και παραλαβη απο ελοας 25/1/2016 σε επικοινωνια με ελοας μου ειχαν πει πριν κανενα μηνα ειχα σειρα 89 τωρα βλεπω τον πινακα εναι απο 13-20.λογικα να περιμενω τηλ μεχρι τελους του μηνα;μηπως ξερει καποιος συναδελφος να με βοηθησει;

  • Custom avatarΓιώργος λέει:

   πιστευω οτι μεχρι το τελος του μηνα θα αρχισουν να ενοχλουν για ΦΕ οσους εχουν σειρα στον πινακα. Τους εχοντες πρωτοκολλο μεχρι 12/2015 και αρχες 2016 θα τους πληρωσουν μεχρι 10/3 (ετσι εχει αναφερθει εδω μεσα). Αν καποιος εχει κατι νεωτερο ας ενημερωσει. O στοχος τους οπως εχουν πει ειναι να εξοφλουν στους 14-15 μηνες(max)

   • Κωστας ΚΚωστας Κ λέει:

    Η τελευταία ενημέρωση από ΕΛΟΑΣ είναι ότι όσοι πήραν πρωτόκολλο εως και Δεκ 2015 , η εκκαθάριση θα γίνει εως 25 Φεβρουαρίου και μετά θα ξεκινήσουν οι πληρωμές.

  • Βαγγέλη από τη σειρά αφαιρέθηκαν όσοι ειδοποιήθηκαν για αποστολή ΦΕ, οι οποίοι όμως δεν έχουν λάβει ακόμη όλοι το εφάπαξ (μάλλον θα το λάβουν μέχρι 10-3 όπως ανέφερε ο Γιώργος).

   • ΓιώργοςΓιώργος λέει:

    Καλημέρα σας ,για την ενημέρωση τον συναδέλφων,έχω πρωτόκολλο με την 28/12/2015 ειδοποιήθηκα να αποστείλω Φ.Ε την 30/01/2017 έκτοτε και αναμένω για την χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ (ελπίζω όχι για πολύ ακόμα).

  • Custom avatarβαγγελης λέει:

   ευχαριστω πολυ να ειστε καλα

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar