Διακλαδικά

Σελίδα υπ' αριθ. 113 με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

avatar
1000
Γιάννης
Γιάννης

Από υπάλληλο που εργάζεται στον ΟΓΑ, μου μεταφέρθηκε η εξής πληροφορία.
Τους στάλθηκε έγγραφο από το Υπ. Εργασίας, το οποίο αναφέρει ότι συγκροτείται επιτροπή που θα έχει σαν σκοπό την έκδοση εγκυκλίων και οδηγιών που αφορούν σε θέματα συντάξεων και επανυπολογισμού τους, για την εφαρμογή του ν.4387/16.
Η επιτροπή αποτελείται από 15 άτομα (ονομαστικά) που προέρχονται από διάφορους φορείς (ΙΚΑ, ΓΛΚ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ κλπ), και η οποία θα καλεί από τους διάφορους φορείς εξειδικευμένους υπάλληλους για την επίλυση προβλημάτων που θα προκύπτουν.

aero
aero

Αν ψάξετε στη Δι@υγεια
https://diavgeia.gov.gr/
με κριτήριο:
Υπουργείο Εργασίας συγκρότηση επιτροπής εφαρμογή του ν.4387/16
έχει αρκετό υλικό.

Giannis
Giannis

Καλησπέρα, μία διευκρίνηση απλώς για την απαλοιφή της κράτησή των 0,80 λεπτών προς…συνδικάτα τρεχα γύρευε, κατεβάζουμε το υπόδειγμα της αίτησης που έχει αναρτηθεί εδώ στο σαϊτ και το στέλνουμε ταχυδρομικά; Γίνεται; Η πρέπει ντε και καλά να πάμε εκεί στο ΓΛΚ να το δώσουμε χέρι με χέρι;

Kostas
Kostas

Μπορείς και ταχυδρομικά, να είναι συστημένη όμως.

Giannis
Giannis

Ευχαριστώ Κώστα! Όχι τίποτε άλλο, αλλά όχι και…”ενίσχυση” των συνδικαλιστών ούτε με 0,20 λεπτά ουτε με τίποτε άλλο! Ημαρτον πια με την κοροϊδία!

Alex4935
Alex4935

Τα τελευταία 6 χρόνια έχει φτωχύνει η χώρα 50%, και στα επόμενα 10 θα γίνει Μπαγκλαντές. Να συμπληρώσουμε όλοι την αίτηση για τα 0,20 για να πάρουμε το αίμα μας πίσω.

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ . ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΦΕΚ) ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΩ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ ΚΑΘΩΣ, ΘΕΜΕΛΙΩΣΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΝ 31/12/2014 ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ . ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΕΝΣΗΜΑ (ΣΤΟ ΙΚΑ) ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ 12/11/1990 . ΟΜΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ 1989 ΕΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 1990 ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΝΑΡΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ (ΔΗΜΟΣΙΟ) ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1989? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

kostastam
kostastam

Αστυνομία είσαι Τάκη? Χρονολογία κατάταξης?
Αφού έχεις θεμελιώσει τη θες τη 5ετία? Άστηνε.
Τι εννοείς ότι έχεις ασφαλιστική σχέση από Μάρτιο ’89? Για Μισθολογικές προαγωγές, χρονοεπίδομα και συντάξιμα (θεμελίωση), ναι πιάνονται. Μη περιμένεις σύνταξη, μέρισμα, και εφάπαξ από το 19μηνο του στρατού.

Ηρακλής
Ηρακλής

Στις 02/04/2016 συμπλήρωσα το 60ο έτος της ηλικίας μου. Γνωρίζει κανείς πότε θα σταματήσει να παρακρατείται από την σύνταξη η αντίστοιχη μείωση. Τέλος Μαΐου έστειλα μια επιστολή στο ΓΛΚ, αλλά δεν είχα καμία απάντηση. Επανειλημμένα προσπάθησα να τηλεφωνήσω αλλά δεν απαντά κανείς.

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Κανονικά οι κρατήσεις με ηλικιακό περιορισμό Ν.4024 (40%>1.000€) και Ν.4002 (>1.700€) διακόπτονται τον επόμενο μήνα από τη συμπλήρωση του έτους ηλικίας που έχει θεσμοθετηθεί σαν όριο, δηλαδή 55ο και 60ο αντίστοιχα. Πριν από δύο μήνες έγινε αυτόματα η αλλαγή στην σύνταξη μου μετά την συμπλήρωση του 55ου έτους.

Johnny B.
Johnny B.

…μεγαλώνουμε Γιώργο, μεγαλώνουμε! …και ομορφαίνουμε οικονομικά!

ΧΚ
ΧΚ

Καλύτερα να στείλεις email στο ΓΛΚ γνωρίζοντας τους το πρόβλημά σου https://www1.gsis.gr/webtax/emailform

Ηρακλής
Ηρακλής

Σήμερα έστειλα email .
Μου έβγαλε (Το ερώτημα στάλθηκε επιτυχώς!)
Ελπίζω να πάρω απάντηση.

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Είσαι σίγουρος ότι είχες μείωση λόγω ηλικίας μικρότερης από 60;
Στη σελίδα http://staratalogia.blogspot.gr/2014/01/taxisnet.html στην φωτογραφία 5 φαίνεται ένα κενό έντυπο ενημερωτικού σημειώματος. Η κράτηση που σταματάει με την συμπλήρωση του 60ου έτους είναι η τέταρτη στην στήλη των κρατήσεων. Αν στο δικό σου ενημερωτικό σημείωμα υπάρχει η ένδειξη ΕΚΤ.ΕΙΣΦΟΡΑ (Ν4002/11) ακολούθησε την συμβουλή του ΧΚ.

Αχιλλέας Καρασαββίδης
Αχιλλέας Καρασαββίδης

Προς Ηρακλή: Η κράτηση επιβάλλεται μόνο εάν ισχύουν όλα τα παρακάτω:
α. Υποβλήθηκε παραίτηση
β. Ηλικία κάτω των 60
γ. Ακαθάριστη σύνταξη μείον εισφορά Ν.3865 πάνω από 1.700 €.

Μάλλον δεν σου είχε επιβληθεί ποτέ αυτή η μείωση, αλλιώς έπρεπε το Μάιο να αυξηθεί η σύνταξή σου.
Στη σελίδα υπολογισμού σύνταξης βάλε στο πεδίο “Ηλικία (έτη)” την τιμή [Άνω των 60] και δες εάν αλλάζει η κράτηση του Ν.4002 και το πληρωτέο της σύνταξης.

Ηρακλής
Ηρακλής

ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΠΟΣΑ
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 1.793,44
ΕΟΒ ΣΥΖΥΖΟΥ 35,00
ΔΟΣΗ ΑΝΑΔΡ. Ν.4307/14 15,80
ΜΕΙΩΣΗ (Ν4024/11) -97,17
ΜΕΙΩΣΗ (Ν4051/12) -34,64
ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12) -155,40
ΣΥΝΟΛΟ 1.557,03

Αυτές είναι οι μειώσεις στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Θα στείλω ξανά συστημένη επιστολή στο ΓΛΚ γιατί νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

ANTΩΝΗΣ
ANTΩΝΗΣ

Κουρουμπλής: Ότι θα ισχύσει για το στρατό θα ισχύει και για την αστυνομία στο νέο μισθολόγιο…24/9/2016 .Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν πολλά μισθολόγια.
http://www.bloko.gr/2016/09/blog-post_268.html
1ον Σκέλος : Nέο Μισθολόγιο με ενσωμάτωση επιδομάτων όπου θα υπάρξουν κάποιες αυξήσεις .
2ον Σκέλος : Πάγωμα και θάνατο των Μισθολογικών προαγωγών
3ον Σκέλος : Εφαρμογή του σχεδ Αναθ Ν3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή (μελλοντικά με ΝΔ ).
http://www.onalert.gr/userfiles/IERARXIA_PROAGOGES.pdf
4ον Σκέλος : Αποστρατείες στα 58 έτη αρχικά οικειοθελώς με πρόβλεψη να γίνει υποχρεωτικό.
Ρίχνουν το βάρος σε…συνταξεις λες και οι …συνταξιούχοι φταινε για..όλα μεχρι να παμε ΣΕ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 ΜΕ 1ο 2018 ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ…ΣΥΝΑΤΞΕΙΣ ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΤΕ…ΜΙΣΘΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΦΤΗΣ ΕΦΡΑΜΟΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΧΙ…ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

Johnny B.
Johnny B.

Άντε, πλακώσαν στα εξώδικα…!!!

http://staratalogia.blogspot.gr/2016/09/eaaa.html

Αρχίζει το πανηγύρι και θα δούμε πόσοι αδιάφοροι και υποκριτές είναι οι υπάλληλοι των ξένων συμφερόντων στα συναρμόδια υπουργεία…

ΥΓ: Αυτό που με παραξενεύει είναι το κόστος του ένσημου 1,105 ευρώ (!!!) για το εξώδικο….έλεος! Σε πόσο γραφειοκρατική χώρα ζούμε…

GIANNHS
GIANNHS

ΤΟ ΥΠΟ ΨΗΦΗΣΗ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ε.ε.,ΘΑ ΕΠΕΙΡΕΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ;

Kostas
Kostas

Έχουν αποσυνδεθεί πλέον οι αναπροσαρμογές των συντάξεων με τις αποδοχές των ε.ε. με τον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Johnny B.
Johnny B.

….αυτό ισχύει τώρα…..κάτσε να δούμε μέχρι το τέλος….επειδή έχω πειστεί ότι με τις μνημονιακές κυβερνήσεις, οι τροπολογίες κάνουν τα αδύνατα…δυνατά! (προς το χειρότερο για μας!) και ξέρετε που γράφουν τις αποφάσεις του ΣτΕ…συνειδητά….

ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΙΛΕ ΜΟΥ johny B ΒΓΗΚΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΕΚ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΕΚ .ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2017 ΟΣΟΙ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ.

ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΤΑ.

σ
σ

Το νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς θα ισχύσει από 01.01.2017 όπως διαρρέεται στα ΜΜΕ και επίσης ότι θα μειωθούν τα επιδόματα και θα αυξηθούν οι βασικοί μισθοί και ότι θα εφαρμοσθεί η προσωπική διαφορά που θα περιλαμβάνει μικρά χρηματικά ποσά για να μην υπάρχει μείωση άμεσα των εργαζόμενων. Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε 12.05.2016 νέο ασφαλιστικό οι βασικοί μισθοί των απόστρατων αποδεσμεύονται από τους βασικούς μισθούς των εν ενεργεία. Υπάρχει όμως και η θεωρεία του Κατρούγκαλου ότι όλες οι συντάξεις θα επαναυπολογισθούν με τον νέο νόμο και θα υπάρχει η προσωπική διαφορά, οι νέοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν αυξήσεις ετήσια βάση τύπου ώστε μελλοντικά να φτάσουν τους παλαιούς συνταξιούχους. Οι παλαιοί συνταξιούχοι δεν θα λαμβάνουν ετήσιες αυξήσεις αλλά το ποσό αυτό θα αφαιρείται από την προσωπική διαφορά. Εάν αλλάξουν οι βασικοί μισθοί που ισχύουν σήμερα για τους στρατιωτικούς με το νέο ειδικό μισθολόγιο τότε η απόκλιση είναι απίθανο… Διαβάστε τη συνέχεια »

Kostas
Kostas

Το νέο μισθολόγιο θα ισχύσει από τις 1-1-2017 επειδή ακριβώς προβλέπεται από τον ν. 4336/2015, και όχι επειδή το γράφουν τα ΜΜΕ, και φυσικα ούτε από 1-7-2016 που ισχυριζόσουν παλαιότερα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές που έλεγες ότι είχες.

(Για να αποφύγουν αυτό θα πρέπει ο επαναυπολισμός των συντάξεων, των παλαιών συνταξιούχων να γίνει με τους νέους βασικούς μισθούς που θα ισχύουν για τους εν ενεργεία από 01.01.2017.)
Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις που προβλέπεται αυτό που ισχυρίζεσαι, ή είναι και αυτό από έγκυρη πληροφορία σου.

σ
σ

πως διαφορετικά μπορεί να γίνει σύγκλιση όπως λένε των συντάξεων μεταξύ παλαιών, ενδιάμεσων συνταξιούχων από 12/5/16 έως 31/12/16 και νέων συνταξιούχων από 1/1/17, εάν δεν υπολογίζονται σε όλους αυτούς οι συντάξεις τους με τον νέο νόμο με τους ίδιους βασικούς μισθούς ; εκτός και εάν ποτέ δεν ΄θα υπάρχει σύγκλιση

Δήμος
Δήμος

Νομίζω πως είναι αυτό που περιγράφεται στο άρθρο 14 του νέου ασφαλιστικού νόμου.

δημητρης
δημητρης

αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το εξης,αφου με τον νεο νομο αποδεσμευονται οι συνταξεις με το νεο μισθολογιο ειναι συνταγματικο να γινει επαναπολογισμος των παλαιων με τις νεες ωστε να εξομοιωθουν ,ουτε στην ουγκαντα δεν γινονται αυτα ,παθαινουμε οτι μας αξιζει!!!!!

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ,ΙΣΧΥΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ.ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΥΛΟΤΑΚΙ ΣΤΟ ΠΕΤΟ,ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ,ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΘΟΣ .ΣΥΓΓΝΩΜΗ.Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΙΧΕΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Η σύνδεση των στρατιωτικών συντάξεων με τις αποδοχές των ε.ε έγινε το 2002 με τον νόμο 3075/2002 (Άρθρο 10 παρ. 2).

Johnny B.
Johnny B.

Ορθόν!

Από συνάδελφο του ΣΞ που “ψάχνει” τέτοια θέματα, πληροφορήθηκα ότι η αποσύνδεση και ο αποστρατευτικός βαθμός του φέροντος ήρθαν σε εφαρμογή με νόμο Χούντας (που δήθεν το τότε καθεστώς ευνόησε τους στρατιωτικούς…) και από την πτώση μέχρι το 2002 καταργήθηκαν σταδιακά και τα δύο…μάλιστα οι επιστροφές έγιναν με αναδρομική ισχύ! (καλές εποχές!!!)

ΥΓ: Ίσως λοιπόν την εποχή ίδρυσης της (στρατο-)χωροφυλακής να ίσχυε αυτό που λέει ο “Χάτζη”….

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Αρχικά η σύνδεση μισθού εε. με σύνταξη ε.α έγινε το 1966 με το ΝΔ4605/1966 άρθρο 4 παρ. 1. Από τότε ισχύει αδιάλειπτα μέχρι την 8/4/1999 που με έμμεσο τρόπο κόβεται με τον Ν2703/1999 Άρθρο 2 παρ 5α. Αρχίζει να ισχύει η σύνδεση εκ νέου με τον Ν3075/02 (Άρθρο 10 παρ. 2).

Johnny B.
Johnny B.

Γιώργο, υπάρχει μια ένσταση για το “αδιάλειπτα” …

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Γιάννη η σύνδεση καθιερώθηκε το 1966 με τον νόμο που προανέφερα. Ανανεώθηκε το 1997 με τον Ν2512/99 Άρθρο 4 παρ.5 για να συμπεριλάβει και το χρονοεπίδομα. Μνημονεύεται στις κωδικοποιήσεις των συντάξεων στα ΠΔ 1041/79, 166/00 και 169/07 στο Άρθρο 34 παρ. 3. Με έμμεσο τρόπο κόβεται το 1999 αφού με τον Ν2703/1999 Άρθρο 2 παρ 5α με το οποίο καθορίζεται ότι: α. Στο τέλος του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 των άρθρων 9 και 34 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων προστίθενται εδάφια ως εξής: “Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ληφθούν υπόψη για τον κανονισμό, τον ανακαθορισμό ή την αύξηση της σύνταξης, ο βασικός μισθός και το χρονοεπίδομα είναι να έχουν υποβληθεί οι παροχές αυτές στην προβλεπόμενη από τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 9 του άρθρου 59 του παρόντος, κράτηση υπέρ Δημοσίου για σύνταξη, κατά περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση καμιά μισθολογική απολαβή ή τμήμα της δεν λαμβάνεται υπόψη για τον… Διαβάστε τη συνέχεια »

Johnny B.
Johnny B.

Συμφωνώ Γιώργο και ευχαριστώ για την ιστορική αναδρομή. Θα μιλήσω και στον γνωστό μου του ΣΞ για να δω πότε επί 7ετίας υπήρξαν οι αλλαγές διακοπής “εις βάρους” των ένστολων!

ΥΓ: Πάντως υπήρξαν σίγουρα προεδρικά διατάγματα που ανακαθόριζαν μισθολογική σχέση βαθμού ε.ε.-ε.α. Αξκού με αντίστοιχη θέση δημόσιου λειτουργού (Υπουργού, Πρωθυπουργού κλπ)…ένεκα των αλλαγών που επήλθαν στην “κρατική εξουσία”…

Κάτι ακόμα…
Ο αποστρατευτικός βαθμός του φέροντος πάντως ίσχυε επί 7ετίας και καταργήθηκε αργότερα στα 70s (1978-79)… σωστά, Γιώργο?

ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Καλημέρα!!! Το εργαλείο “σύνταξη δημοσίου” πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί; (ενδιαφέρον για σύζυγο….)

Γιάννης
Γιάννης
villas
villas

@Αχιλλεα , στην Σύνταξη ΓΕΝ δεν υπολογίζει και προσθέτει την προσωπική διαφορά , check it

villas
villas

Τελικά την υπολογίζει , απλά εχει ιδιο χρώμα με το φόντο η γραμματοσειρά και δεν φαίνεται

Αχιλλέας Καρασαββίδης
Αχιλλέας Καρασαββίδης

Τώρα είδα ότι το ίδιο γίνεται και στο ΓΕΣ και το ΓΕΑ, θα κοιτάξω να το διορθώσω.
Επ’ ευκαιρία θα μπει και η νέα κράτηση των 0,20€.

Johnny B.
Johnny B.

Αχιλλέα,

έχεις γράψει ότι

“5. Περικοπή σύνταξης άνω των 2.000 €: Η συγκεκριμένη περικοπή (άρθρο 13 παρ. 1 Ν.4387/16) είναι μεν σαφής, αλλά ο τρόπος εφαρμογής της πιθανώς θα οδηγήσει σε περίεργες καταστάσεις.
Ορισμένες εισφορές υπολογίζονται επί του αρχικού ακαθάριστου ποσού σύνταξης, πριν από οποιαδήποτε μνημονιακή μείωση.
Εάν περικοπεί το ποσό της σύνταξης πάνω από τα 2.000 €, τότε θα παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιος με ακαθάριστη σύνταξη πχ. 2.500 € τελικά να παίρνει στο χέρι λιγότερα από κάποιον με ακαθάριστη σύνταξη 2.000 €, επειδή η εισφορά αλληλεγγύης Ν.3865 με ποσοστό 10% θα υπολογίζεται στη μικτή σύνταξη πριν από τις περικοπές.
Για το λόγο αυτό επί του παρόντος αυτή η περικοπή δεν έχει εφαρμοστεί στις σελίδες του site, διότι θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινιστικές οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμού της περικοπής, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες κατά την εφαρμογή της.”

Υπάρχουν εξελίξεις επί του θέματος? Γνωρίζουμε κάτι?

Johnny B.
Johnny B.

Διαβάζω σε σημερινό άρθρο ότι

“Επιβάλλεται αναδρομικά από τον Οκτώβριο (σ.σ. ισχύει από 13.5.2016, οπότε δημοσιεύτηκε ο νόμος Κατρούγκαλου) το “πλαφόν” των 2000 ευρώ για την ατομική σύνταξη (άθροισμα μίας κύριας και μίας επικουρικής σύνταξης ) και των 3000 ευρώ ( άθροισμα πολλών κύριων συντάξεων και πολλών επικουρικών συντάξεων). ”

Πηγή: iefimerida.gr

http://www.iefimerida.gr/news/289770/ta-11-kryfa-psalidia-stis-syntaxeis-poy-provlepei-o-nomos-katroygkaloy#ixzz4KuKeCcAU

nikos 60
nikos 60

Γιάννη ,προς το παρόν στην σύνταξη Οκτωβρίου δεν φαίνεται κάποια περικοπή λόγω πλαφόν, όπως αναφέρεται στο site που παραπέμπεις.Επίσης δεν γνωρίζουμε αν αθροίζεται και το μέρισμα διότι δεν θεωρείται επικουρική σύνταξη .Φυσικά υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών με τα διαφορετικά όρια μικτών-καθαρών-ηλικιακών και άλλων πολλών αλχημειών που έχουν σκεφτεί οι “σοφοί” των εκάστοτε οικονομικών επιτελείων.Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα θα είναι οι συνεχόμενες μειώσεις μέχρι πού??? δεν ξέρω και δεν θέλω ούτε να το φανταστώ ….

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.8 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΘΑΡΑ.

Ilias
Ilias

Μειώθηκε η παρακράτηση για περίθαλψη.

Johnny B.
Johnny B.

http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-190/#comment-37933

(Διάβασε όμως τη συζήτηση από την αρχή)

Κώστας ΚΑΧ
Κώστας ΚΑΧ

Καλησπέρα! Ενημέρωση προς όλους:

Σε συνέχεια του παρακάτω σχολίου (του JIM)

http://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-112/#comment-37409

και των παρακάτω δύο (2) υπερσυνδέσμων (του ΠΣΑΕΜΘ και του ΕΑΑΣ Παράρτημα Ημαθίας)

http://psaemth.blogspot.gr/search?updated-max=2016-09-12T17:30:00%2B03:00&max-results=5

http://eaasimathias.blogspot.gr/2016/09/blog-post_13.html

μπορούμε να “κατεβάσουμε” (από τον δεύτερο υπερσύνδεσμο) και ακολούθως,να εκτυπώσουμε την Αίτηση (προς το ΓΛΚ) με θέμα “Απαίτηση Διακοπής Παρακράτησης” του Ν. 4387/2016, άρθρο 102. Η ανωτέρω παρακράτηση θα ξεκινήσει να παρακρατείται από 1 Ιουλ 2016 (αναδρομικά δηλαδή). Είναι μη υποχρεωτική. Διέρευσε, ότι η κράτηση των 0,20 ευρώ θα αντιστοιχεί για κάθε εκατό (100) ευρώ σύνταξης και όχι σε ολόκληρο το ποσό σύνταξης. Δηλαδή, αν λαμβάνει κάποιος 1.150 ευρώ καθαρά (πληρωτέο), η κράτηση αυτή θα είναι 2,30 ευρώ (για πάντα). Η αποστολή της αίτησης πρέπει να γίνει με συστημένη επιστολή, ταχυδρομικώς.

Ο καθένας ας πράξει αυτό που πιστεύει….

Johnny B.
Johnny B.

…τα χρήματα αυτά που στο καλό θα πηγαίνουν…αν είναι για καλό σκοπό, κομμάτια να γίνουν…

Ilias
Ilias

Σύμφωνα με την ΕΑΑΣ Ημαθίας , η οποία είναι πιό δραστήρια από τις ΕΑΑ όλων των κλάδων,τα χρήματα θα πηγαίνουν σε Συνδικαλιστές άλλων συνταξιούχων. Δεν έχει σημασία το ποσό αλλά μέχρι πότε θα ταίζουμε συνδικαλιστές.

Johnny B.
Johnny B.

…όσο υπάρχουν τα συγκεκριμένα κόμματα που τους γεννούν και τους συντηρούν…πάμε να κάνουμε τη δήλωση και γρήγορα!!!

σ
σ

εγώ έκανα την αίτηση στο ΓΛΚ

Johnny B.
Johnny B.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή συγκεντρωτικά την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα, από το Παράρτημα….

Κάθε μήνα το ίδιο πανηγύρι? …έλεος!

Johnny B.
Johnny B.

Στην αίτηση που θα κάνω για διακοπή (ελπίζω να μην χρειάζεται να γίνεται αυτό κάθε μήνα!) θα ζητήσω από το ΓΛΚ να καταχωρεί το ποσό των 0,20 ευρώ εναλλακτικά στη συντήρηση του site του Αχιλλέα (θα τους έχω link) ή να τα δίνουν στους άστεγους και άπορους Έλληνες (νόμιμους κάτοικους της χώρας μας για τους άλλους ας φροντίσει η ΕΕ).

ΣΓΟΣ ΕΑ.....
ΣΓΟΣ ΕΑ.....

ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ 0,20 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ….ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100 ΕΥΡΩ?

G.G.
G.G.

Εγκύκλιος σχετικά με την εισφορά του άρθρου 102 του Ν.4387/2016.

1. Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 102 του Ν.4387/2016 θεσπίζεται ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ 0,20€ ευρώ, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται στο Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής του άρθρου 34 του Ν.4144/2013 του ΟΑΕΔ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνομοσπονδιών Συνταξιούχων.
https://diavgeia.gov.gr/doc/Ω9ΚΑ465Θ1Ω-ΦΟΘ?inline=true

Johnny B.
Johnny B.

Ευχαριστούμε G.G. αλλά αρχίζει κανείς να αναρωτιέται…

Πράγματι, κάποιος που έχει σώας τα φρένας θα έδινε έστω και 20 λεπτά από την πετσοκομμένη σύνταξή του για να συνεχίσουν να τρέφονται τα τρωκτικά στις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που από τα 80s και μετά κατέστρεψαν εργασιακά τη χώρα? … back to basics….

Johnny B.
Johnny B.

…τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες των συνταξιούχων είναι ότι πιο αντιπαραγωγικό υφίσταται…δεν παράγουν επωφελές έργο αλλά αποτελούν τα σύγχρονα καφέ-λέσχες των τρωκτικών και αερολόγων…τα 20 λεπτά μου θα ήθελα να μαζευτούν υπέρ των αστέγων και άπορων Ελλήνων…

Alex4935
Alex4935

Αν δεν λειτουργούν σωστά τα συνδικάτα είναι χρέος των μελών των συνδικάτων να εκλέξουν ικανή διοίκηση.
Χώρα χωρίς ισχυρά συνδικάτα καταλήγει τριτοκοσμική, όπως θα καταλήξει και η δικιά μας, γιατί αυτό μας αξίζει στην τελική.

Johnny B.
Johnny B.

Alex τα συνδικάτα στην χώρα μας έχουν εξελιχθεί σε κομματικούς προθαλάμους εξυπηρέτησης συμφερόντων και “ημετέρων”…έλεος, κάπου πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη και να μπει μια τάξη στα όρια δικαιοδοσίας των συνδικαλιστών!

Πίκρα, καλύτερα ας μην το συζητάμε…. από την πλευρά μου θα κάνω την αίτηση και μάλιστα συντόμως…

σ
σ

το «Βήμα της Κυριακής» γράφει σήμερα,
για τους ένστολους «παγώνουν» οι μισθολογικές προαγωγές, αλλά αυξάνονται, λόγω ενσωμάτωσης επιδομάτων, οι βασικοί μισθοί στα εισαγωγικά κλιμάκια. Τέλος, εξοικονόμηση προέρχεται μόνο από την απόφαση να κόβονται τα «δώρα» – βαθμοί για όσους αποστρατεύονται. Τι είναι πάλι αυτό ;

Johnny B.
Johnny B.

Δεν υπάρχουν δώρα στους ένστολους, τα περισσότερα επιδόματα και αποστρατευτικοί βαθμοί προέρχονται από τα στρεβλωμένα προηγούμενα καθεστώτα που επιθυμούσαν να δίνουν με τον τρόπο τους κάποια ψίχουλα επιβράβευσης αλλά να μην φαίνονται ως αυξήσεις και να υπόκεινται σε περικοπές, σκοπίμως… Έτσι φτάσαμε άλλη μια φορά να συζητάμε για νέο μισθολόγιο ένστολων δηλαδή μια κοροϊδία υπό συζήτηση όπου ακούγεται ότι θα βάλουν κάποια από τα επιδόματα στο βασικό μισθό αλλά θα κουρέψουν κάποια ενώ θέλουν να περάσουν και την αποστρατεία στον βαθμό φέροντος…βέβαια όλα είναι ακόμα δημοσιογραφικές πληροφορίες….συνήθως όμως δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια… Για τα ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί το “πάγωμα” των μισθολογικών προαγωγών, το θέμα ακούγεται ότι το παλεύει ο Πάνος… (με ποιους όμως το παλεύει? αφού η Τρόικα έχει πάρει συγκεκριμένη θέση!!!) Αναρωτιέμαι όμως πώς όλα αυτά θα μπορέσουν στο τέλος να μπουν στο καλούπι της απόφασης τους ΣΤΕ???…δεν ξέρω…πάλι θα καταπατηθεί?… Επίσης, έχω την μεγάλη… Διαβάστε τη συνέχεια »

σ
σ

τα ΜΜΕ λένε ότι το ειδικό μισθολόγιο θα ισχύσει από 01 Ιανουαρίου του 2017, άρα φυσιολογικά δεν αφορά τους ήδη συνταξιούχους

σ
σ

Το παράξενο είναι πως θα γίνει επαυπολογισμός των ήδη καταβληθέντων συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό διότι, οι νέοι συνταξιούχοι μετά την 01 Ιανουαρίου του 2017 θα έχουν άλλους βασικούς μισθούς (όπως διαρρέεται μέχρι σήμερα με το νέο ειδικό μισθολόγιο θα αυξηθούν οι βασικοί μισθοί και θα μειωθούν τα επιδόματα), απίθανο να υπάρξει στο μέλλον σύγκλιση των παλαιών συνταξιούχων με τους νέους αφού θα υπολογίζονται οι συντάξεις τους με διαφορετικούς βασικούς μισθούς, επίσης όπως έχω διαβάσει από το 2002 και μετέπειτα θα υπολογίζονται οι βασικοί μισθοί και λαμβάνεται ο μέσος όρος, ένας συνταξιούχος που αποστρατεύθηκε το 2000 με βάση ποιους βασικούς μισθούς τα τον επαυπολογίσουν την σύνταξη, προσωπικά υπάρχουν πολλές ασάφειες και σκοτεινά σημεία στο νέο ασφαλιστικό.

Johnny B.
Johnny B.

…δεν έχουν άλλον ουσιαστικό τρόπο από το να λύσουν το πρόβλημα με μέσους όρους και τους συντελεστές αναπλήρωσης ώστε να βγουν γκρουπάκια συνταξιούχων (πάνω-κάτω στο χιλιάρικο αρχικά! μετά θα πέφτει ο κόφτης…) που θα ευχαριστεί τους Τροϊκάνους αλλά και θα ρίχνει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων…

Το παιχνίδι έχει χαθεί από καιρό, πλέον φυτοζωούμε και παριστάνουμε τους ζωντανούς-νεκρούς (τουλάχιστον οικονομικά)…ελπίζοντας να μην δουν τέτοια κατάντια τα παιδιά μας…αλλά σιγά μην ξεπεράστηκε η κρίση…αυτή ήρθε για να μείνει…

δημητρης
δημητρης

δεν υπαρχει σαλιο για αυτο ολες αυτες οι αλχημειες,το γλκ σε συννενοηση με τους κυβερνωντες μας εμπαιζουν ,καθιστε να κλεισει η αξιολογηση και να πεσει το παραδακι και μετα θα δειτε ερμηνευτικες και οτι γουσταρετε

Johnny B.
Johnny B.

Φυσικά με αποτέλεσμα τις περικοπές του τελικού ποσού επειδή δεν νομίζω να βγαίνουν διευκρινιστικές οδηγίες προκειμένου να μας δίνουν περισσότερα…ότι γουστάρουν κάνουν και εμείς σφίγγουμε το ζωνάρι σε εξαμηνιαία βάση, πλέον….

Στέλιος
Στέλιος

Τι λέει ο νόμος; Η κρίσιμη «πρόταση», διατυπώνεται ως εξής: «Όσοι από τα ανωτέρω πρόσωπα αποχωρούν από την έναρξη ισχύος του παρόντος και εντός του έτους 2016, σε περίπτωση κατά την οποία το ακαθάριστο ποσό της κανονιζόμενης σύνταξης υπολείπεται κατά ποσοστό άνω του 20%, του ποσού της σύνταξης που θα ελάμβαναν με βάση τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά την 31.12.2014, το ήμισυ της διαφοράς αυτής καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά…» . Στη συγκεκριμένη πρόταση λοιπόν, αναφέρεται ρητά ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ «διαφορά» : Η «διαφορά» της κανονιζόμενης με το νέο τρόπο σύνταξης, σε σχέση με αυτή που θα κανονιζόταν με τον παλαιό τρόπο. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ! Επιπροσθέτως αναφέρεται ρητώς και ένας «όρος» (μια προϋπόθεση με άλλα λόγια) και καθορίζεται ότι αν η «διαφορά» που ήδη αναφέρθηκε, εκπληρώνει τον «όρο» που τέθηκε (εάν υπερβαίνει το 20%δηλαδή) τότε, όπως αναφέρεται επί λέξη, «το… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ

Στην Ελλαδα ζεις φίλεμου όλα στο πόδι. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ ΕΝΑΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ 64 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ.

ΟΤΙ ΝΑΝΕ