Διακλαδικά

115 Σελίδα σχολίων αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.7.588 Responses to Διακλαδικά

 1. Custom avatarnikos 60 λέει:

  “Οι δανειστές πιέζουν για μείωση μισθών-συντάξεων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ κατά 200-250 εκατ ευρώ”
  Το ανωτέρω δημοσίευμα του Ε.Τ σήμερα, δεν γνωρίζω αν έχει βάση και κατά πόσο εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα,αλλά με δεδομένο τον επανυπολογισμό των συντάξεων,το πλαφόν των 2000 ευρώ,την κατάσταση των Μετοχικών ταμείων μας, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ,έχω την αίσθηση ότι
  μάλλον θα είμαστε οι πρώτοι,(όπως πάντα άλλωστε),σε περίπτωση που αληθεύει το ανωτέρω δημοσίευμα,που θα προσαρμοστούμε σε μισθούς-συντάξεις Βουλγαρίας….
  Εκτός αν ο “Πάνος” φορέσει την στολή παραλλαγής-πάρει τα άρματα και τους κόψει τον βήχα …………

 2. Custom avatarΠανος λέει:

  καλησπέρα
  Έχω κλείσει τα 34 έτη εδώ και μερικούς μήνες (μαζι με την σχολη)
  55 ετών
  Φεύγω σε λίγους μήνες αυτεπάγγελτα ,η μπορώ να κάτσω και άλλο αν επιθυμώ ?
  Έχει αλλάξει κάτι ?
  Ευχαριστώ πολύ

 3. ΓιωργοςΓιωργος λέει:

  Ερμηνευτικη Εγκυκλιος του ΙΚΑ που αφορα ασφαλιστικες εισφορες!!!
  http://www.poes.gr/index.php/epikairotita/1746-kratiseis-apo-apodoxes-stratiotikoy-prosopiko

 4. Custom avatarCris λέει:

  Ξέρει κανείς ποτέ θα διορθώσει το ΓΛΚ την παρακράτηση Φόρου για συνταξιούχους τριτεκνους; Μου κρατάνε 20€ παραπάνω.

  • george15george15 λέει:

   Μάλλον ποτέ φίλε Cris!!!!! Στην ίδια κατηγορία είμαι και γω, τρίτεκνος συνταξιούχος.Από ότι μαθαίνω μάλλον θα υπολογισθούν αυτά τα ποσά με την εκκαθάριση της δήλωσης σου το 2017 (οικονομικό έτος 2016). Βλέπουμε……

 5. σσ λέει:

  Απέστειλα σήμερα, τα σχετικά έγγραφα σε δικηγορικό γραφείο, για τη κατάθεση αγωγής στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορά την αντισυνταγματικότητα της παρακράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης στη σύνταξη, βάση του Ν. 3865/2010. Όπως έχει γίνει γνωστό η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ότι είναι αντι-συνταγματική η παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης στις Συντάξεις που κατέβαλλαν οι συνταξιούχοι βάση του Ν. 3865/2010, όπως ισχύει σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλοι οι Συνταξιούχοι που αποδίδουν αναγκαστικά, μέσω παρακράτησης, την Εισφορά Αλληλεγγύης από το 2011 και έπειτα, μπορούν να διεκδικήσουν ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αποκλειστικώς ονομαστικά, την επιστροφή της στο σύνολό της αλλά και σε κάθε περίπτωση τα τελευταία 2 έτη. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορούν αποκλειστικά όσους προσφεύγουν οι ίδιοι ονομαστικά.

 6. Custom avatarGeorge λέει:

  κ. Αχιλλεα κατοπιν ενημερωσης απο αρμοδιο υπαλληλο του Γεν Λογιστηριου πληροφορηθηκα οτι το ποσο της πρωσ. διαφορας που καταβαλλεται στους αποχωρουντες εντος 2017 33% και 2018 25% αφορά – υπολογιζεται στη διαφορά της συνταξης παλαιου – νεου νομου εφοσον αυτη ξεπερνα το ποσο των 200 ευρώ και μονο για το ποσο πανω απο τα 200 ευρω. Για παραδειγμα αν η διαφορα τησ συνταξης ειναι 250 ευρώ η προσωπικη διαφορα θα καταβληθεί σε ποσοτο 33% ή 25% για το ποσό των 50 ευρω μονο. Εχετε καποια πληροφορηση γιαυτο ή αν καποιος συναδελφος γνωριζει κάτι? Ευχαριστώ

  • Κατ’ αρχήν ο νόμος δεν αναφέρει πουθενά κανένα ποσό 200 €, αλλά αναφέρεται σε ποσοστό 20% επί της διαφοράς παλιάς και νέας σύνταξης, οπότε μάλλον ο υπάλληλος σου έδωσε απλά ένα αριθμητικό παράδειγμα.

   Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1.γ του Ν.4387/16 για αποχωρήσεις το 2017:
   “… σε περίπτωση κατά την οποία το ακαθάριστο ποσό της κανονιζόμενης σύνταξης υπολείπεται κατά ποσοστό άνω του 20%, του ποσού της σύνταξης που θα ελάμβαναν με βάση τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά την 31.12.2014, το ήμισυ της διαφοράς αυτής καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά …”

   Η λογική ερμηνεία του ανωτέρω κειμένου είναι η εξής:
   “Εάν η διαφορά παλιάς – νέας σύνταξης είναι πάνω από 20%, τότε καταβάλλεται το ήμισυ αυτής.”

   Από πουθενά στο ανωτέρω κείμενο δεν προκύπτει ότι ως “διαφορά” ο νομοθέτης εννοεί τη διαφορά παλιάς σύνταξης με την προσαυξημένη κατά 20% νέα σύνταξη.
   Επίσης δεν θα υπάρχει πλέον καμία αντιστοιχία με την προσωπική διαφορά 100% που δικαιούνται οι ήδη συνταξιούχοι, αφού στο σχετικό άρθρο 14.2.β του νόμου δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ποσοστό 20% (διαφορά παλιάς – νέας σύνταξης).

   Εάν προωθείται εγκύκλιος με μία τέτοια ερμηνεία υπάρχουν 2 σημαντικές συνέπειες:
   α. Προκύπτει αρκετά μικρότερο τελικό ποσό σύνταξης, λόγω μεγάλης μείωσης του ποσού της προσωπικής διαφοράς.
   β. Μειώνεται πολύ η διαφορά σύνταξης για αποχώρηση το 2016, το 2017 ή το 2018 (ουσιαστικά η σύνταξη θα είναι η ίδια όποτε και εάν φύγει κανείς).

  • ΝίκοςΜΝίκοςΜ λέει:

   Σήμερα 29/10 στον Σκαι ,Καλημέρα με τον Γ.Αυτιά στις 07:12 π.μ. (00:53 έως 1:01 του βίντεο),
   http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=280690 έγινε εκτενής αναφορά από Ρωμανιά και Τσουκαλά, λέγοντας ότι από τον Μάιο δεν βγαίνει καμιά σύνταξη από κανένα ταμείο, με τις ίδιες αιτιολογίες που αναφέρουμε και στο παρών φόρουμ. Οπότε το πρόβλημα με την έκδοση νέων συντάξεων είναι γενικό και όχι μόνο δικό μας (του ΓΛΚ).
   Επίσης ο Τσουκαλάς ανάφερε ότι, η προσωπική διαφορά δίνεται μόνο όταν η διαφορά παλαιάς σύνταξης σε σχέση με την νέα σύνταξη ( νέο υπολογισμό) υπερβαίνει το 20%.Δλδ, εάν κάποιος έπαιρνε 1000 Ε, για να δικαιούται προσωπική διαφορά, θα πρέπει με το νέο υπολογισμό να έχει διαφορά πάνω από 200 Ε ήτοι κάτω από 800.Υποθέτω ότι αυτά είναι τα 200 ευρώ που αναφέρει ο George παραπάνω καθώς δεν κατανόησε καλά το παράδειγμα.

 7. Custom avatarΤΑΣΟΣ λέει:

  Καλημέρα και χρόνια πολλά.Ξέρουμε κάτι για αυτό; http://saealarisas.blogspot.gr/2016/10/blog-post_24.html?m=1

 8. Custom avatarΗΛΙΑΣ λέει:

  Τηλέφωνα υφυπουργού εργασίας-(2103368291-2/2103368323-4) Καλησπέρα,με τηλεφωνική επικοινωνία στο υπουργείο εργασίας , είπαν πως δίνονται προσωρινές συντάξεις από τοΓ.Λ.Κ καί τους είπα ότι για τούς στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας δεν δίνονται προσωρινές συντάξεις καί τό Γ.Λ.Κ. από 12/5/2016 δέν έχει εκδόσει καμία συνταξιοδοτικη πράξη.

  • KostasKostas λέει:

   και τους είπα οτι για τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας δεν δίνονται…….κλπ
   Τι σου απάντησαν δεν μας γράφεις σε αυτο που είπες.

   • Custom avatarΗΛΙΑΣ λέει:

    Καλησπέρα πρός kostas μου απάντησαν πως την υπόθεσή για τήν επεξεργασία τού νόμου 4387/16.τη χειρίζεται ο υφυπουργός εργασίας κος πετροπουλος και να πάρω αύριο τηλέφωνο αν έχουν κάτι νεότερο.

    • δημητρηςδημητρης λέει:

     ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙς ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ,ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΟΙ? ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΜΑς ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ?

     • Custom avatarΗΛΙΑΣ λέει:

      Καλησπέρα,δημητρη χρόνια πολλά πολύχρονος νά είσαι,οτι επιθυμείς το βλέπω ότι μάς δουλεύουν και μάς περνούν για ηλιθιους μας εμείς δεν πρέπεινα το βάζουμε κάτω. Σκέφτομαι να στείλουμε ομαδικά καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη..

 9. σσ λέει:

  Σήμερα κατέθεσα τα ανάλογα έγγραφα σε δικηγορικό γραφείο προκειμένου να προβούν στη κατάθεση ατομικής αγωγής για τη διεκδίκηση συμπληρωματικού εφάπαξ, μετά την πρόσφατη χορήγηση του εφάπαξ από το ΕΛΟΑΣ (κόστος 35 ευρώ και κατόπιν ποσοστό 4% επί του ποσού που θα επιδικασθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου). Όπως είναι ήδη γνωστό, οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοηθείας Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας χορηγούν στους συνταξιοδοτούμενους μειωμένο Εφάπαξ Βοήθημα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4093/2012, συνεπεία του οποίου μειώθηκε ο μισθός τους ως εν ενεργεία στελέχη από 01-08-2012, σε συνδυασμό με το Ν.4307/2014.Ωστόσο, με τις υπ’ αριθ. 2192/2014 έως 2196/2014 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αλλά και με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίθηκε ότι οι διατάξεις του ως άνω νόμου αντίκεινται σε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και συνακόλουθα γεννάται το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης χορήγησης ολοκλήρου του συμπληρωματικού Εφάπαξ Βοηθήματος που αναλογεί με τον υπολογισμό του με βάση τις αποδοχές, χωρίς τις περικοπές των ως άνω νόμων. Η άσκηση ομαδικής αγωγής είναι επιτρεπτή και απευθύνεται στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

 10. Custom avatarΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ λέει:

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (Α21).
  Μέσα Ιουλίου 2016 όταν πληρώθηκε η 2η δόση μου πιστώθηκε το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ για τα δύο προηγούμενα τρίμηνα.Χθές 20-10-2016 δεν μου πιστώθηκε η 3η δόση ως έπρεπε. Στο site του ΟΓΑ όταν έβαλα τα στοιχεία μου έγραφε ότι υπάρχει πρόβλημα με την φοιτητική ταυτότητα (πασο), λάθος στον αριθμό που είχα πληκτρολογήσει αρχικά όταν είχα κάνει την αίτηση (Α21).Σε τ/φ επικοινωνία με την προισταμένη του αρμοδίου τμήματος του ΟΓΑ μου δήλωσε ότι έχει ανασταλεί η φοιτητική ταυτότητα του γιού μου απο 10/9/2016 και πρέπει να τους πάω κάποια βεβαίωση για να ελέγξουν. Μόλις της ανέφερα ότι ο γιός μου πράγματι την 20/9/2016 πήρε πτυχίο, τότε μου δήλωσε ότι πρέπει να τους προσκομίσω το πτυχίο ούτως ώστε να κάνουν έλεγχο για να δουν πραγματικά εάν αυτό ισχύει και να γίνει αντιλογισμός να δουν αν τους χρωστάω ή μου χρωστάνε. Πληροφοριακά ενημερώνω ότι ο γιός μου έκλεισε τα 24 την 15/10/2016. Το οικογενειακό επίδομα δίνεται σε Τέκνα φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Για τέκνα που φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση
  πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.

 11. ΝίκοςΜΝίκοςΜ λέει:

  Επίσης, με όλο αυτήν την ανοργανωσιά που παρατηρούμε στην μη έγκαιρη καταβολή συντάξεων, πρέπει τα μετοχικά ταμεία να αναθεωρήσουν την πολιτική τους , ώστε να καταβάλουν τα μερίσματα με την διαγραφή των μερισματούχων και όχι με την πράξη συνταξιοδότησης. Πρέπει να πιέσουμε όλοι γιαυτή την αλλαγή. Έστω να παίρνει γρήγορα ο κόσμος που φεύγει το μέρισμα.

  • δημητρηςδημητρης λέει:

   εδω ο κατρουγκαλος καθυστερει σκοπιμα την εγκυκλιο για την καταβολη συνταξεων για να παρουσιασουν πλεονασμα ,,το θεμα ειναι καθαρα πολιτικο ,ειπαμε μετα την αξιολογηση θα αρχισουν ,οποτε αυτο που ειπες για καταβολη μερισματων με διαγραφη δεν παιζει τουλαχιστον με αυτους εδω!Αλλα και γενικοτερα….

 12. Custom avatarΧΚ λέει:

  Ενημερωτικά, είχα υποβάλλει με FAX αίτηση στο ΓΛΚ για τη διακοπή της κράτησης για την οικονομική ενίσχυση των Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνομοσπονδιών Συνταξιούχων η οποία φαίνεται να έγινε αποδεκτή διότι στο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεως μηνός Νοεμβρίου δεν υπάρχει.

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Πότε το έστειλες? Επειδή σε μένα ακόμα περιλαμβάνεται η χρέωση των 20 λεπτών αν και έστειλα αίτηση κάπου αρχές Οκτωβρίου.

   • Custom avatarΙΩΑΝΝΑ λέει:

    Καλησπέρα απλή αίτηση από τα έντυπα του ΓΛΚ στείλατε ή κάτι πιο συγκεκριμένο. Ευχαριστώ.

    • Custom avatarXK λέει:

     Καλημέρα σε όλους.Το fax το έστειλα 3 Οκτ.16 στο 210-3329290 με το υπόδειγμα αίτησης: Υπόδειγμα αίτησης προς ΓΛΚ

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Τώρα που το ψάχνω διαπιστώνω ότι το έστειλα με courier την 23/9 οπότε έχω παράδοση μια εβδομάδα πριν το δικό σου φαξ.

      Δεν ξέρω βέβαια αν τα “πακέτα” της εισερχόμενης αλληλογραφίας θεωρούνται β’ προτεραιότητας σε σύγκριση με το φαξ αλλά σίγουρα κάπου “βόσκει” στα συρτάρια του ΓΛΚ…κάποια στιγμή θα το προχωρήσουν, νομίζω, αλλιώς θα το ξανά στείλω (αυτή τη φορά με φαξ) αν στο επόμενο ενημερωτικό δεν έχει αφαιρεθεί η χρέωση.

     • Custom avatarΝαντια λέει:

      Εδωσες 10 ευρω στην κουριερ για να γλυτωσεις 20 λεπτα το μηνα;Φοβερος!!!!

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Νάντια,

      μιας που το αναφέρεις…

      έδωσα 2 ευρώ στον courier επειδή μέσα είχαμε βάλει τρεις συνάδελφοι και ο courier μας χρέωσε συνολικά για Αθήνα 6 ευρώ (10 ευρώ χρεώνουν ορισμένοι άλλοι).

      Επίσης, δεν ήξερα αν δέχονται το φαξ ως επίσημη διαδικασία λήψης. Είδα από άλλα σχόλια ότι το δέχονται και μάλιστα με προτεραιότητα!!! Λοιπόν, next time μόνο φαξ…

      Το ζήτημα είναι ηθικό και όχι χρηματικό για την περίπτωση αυτή…

     • Custom avatarΝαντια λέει:

      Και πολύ καλά έκανες,δεν αντιλέγω…

  • ΣτελιοςΣτελιος λέει:

   μπορεις να γραψεις το τηλεφωνο του fax σε παρακαλω?
   ευχαριστω

  • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

   Η αίτηση χρειάζεται να έχει θεώρηση του γνησίου της υπογραφής;

   • Custom avatarJohnny B. λέει:

    Αυτό δεν το έγραφε πουθενά στις ανακοινώσεις για να δοθεί προσοχή, οπότε να υποθέσω ότι ο ΧΚ που την έστειλε με φαξ θα πρέπει να την είχε θεωρήσει για το γνήσιο της υπογραφής για να του την πέρασαν ως αποδεκτή (και με καλή την πίστη ότι δεν ήταν photoshop), έτσι? Ας μας το επιβεβαιώσει ο συνάδελφος ΧΚ παρακαλώ.

    ΥΓ: Γιώργο αν υποθέσουμε ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν μου έχει αφαιρεθεί ακόμα η χρέωση, δεν θα έπρεπε να έμπαιναν στον κόπο να με ειδοποιήσουν τηλεφωνικώς (υπάρχει στην αίτηση το τηλέφωνο μου) για το πρόβλημα? λέμε τώρα…

    • Custom avatarΧΚ λέει:

     Johnny B αρχικά για να στείλω την αίτηση με fax μετέβη στο ΚΕΠ της περιοχής μου για να το στείλουν εκείνοι με το σκεπτικό για το γνήσιο της υπογραφής,αλλά όπως πάντα επικρατούσε πανικός.Εφόσον αυτό δεν το έγραφε πουθενά στις ανακοινώσεις, το έστειλα μαζί με άλλους δύο συναδέλφους από ένα άλλο fax κρατώντας ως στοιχείο αποστολής την αναφορά ημερολογίου.Ενημερωτικά και στους συναδέλφους αφερέθηκε η κράτηση.

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Δηλαδή όσοι από εσάς το στείλατε είτε με φάξ είτε με courier δεν είχε το γνήσιο της υπογραφής, σωστά Θεοδόση και ΧΚ?

     • Custom avatarΣΓΟΣ ΕΑ..... λέει:

      ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΓΛΚ ΓΡΑΦΟΥΜΕ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

     • Custom avatarΧΚ λέει:

      Johnny B την έστειλα χωρίς θεώρηση γνησίου υπογραφής.ΣΓΟΣ ΕΑ…. Όσοι δεν επιθυμούν την παρακράτηση θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση, προς την Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα – Διεύθυνση Διενέργειας Μεταβολών και Δειγματοληπτικών Ελέγχων, Κάνιγγος 29 Τ.Κ. 10110 Αθήνα

   • ΘεοδόσηςΘεοδόσης λέει:

    Νομίζω συνάδελφε ότι έχει καταργηθεί το γνήσιο υπογραφής.

    • ΘεοδόσηςΘεοδόσης λέει:

     Προς johnny.B και ΧΚ, το γνήσιο υπογραφής έχει καταργηθεί για όλα τα είδη εγγράφων. Εγώ προσωπικά δεν έχω στείλει αίτηση γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη σύνταξη.

  • Custom avatarsotiris λέει:

   ΦΙΛΕ ΧΚ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΧ ΤΟΥ ΓΛΚ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ..???

  • Custom avatarΝΤΙΝΟΣ λέει:

   ναι αλλά ΔΕΝ σου επέστρεψαν τα 0,80 που σου κράτησαν τον προηγούμενο μήνα!!!!

   • Custom avatarJohnny B. λέει:

    Ντίνο,

    για κάποιο λόγο δεν μου έχει ακόμα αφαιρεθεί η χρέωση ούτε έχω πάρει επιστροφή. Την αίτηση την έστειλα με courier αρχές Οκτωβρίου και δεν είχα θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής.

    Αν δω και τον επόμενο μήνα ότι δεν την έχουν προχωρήσει από το ΓΛΚ, τότε θα δοκιμάσω με φαξ.

    Βλέπω ότι δεν παίζει ρόλο η θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής. Εκτός και αν παίζει και δεν το ήξερα.

    ΥΓ: Επαναλαμβάνω ότι σημασία για μένα δεν έχει το ποσό, αυτό δεν με απασχολεί, με νοιάζει ο λόγος της κράτησης που δεν συμφωνώ.

   • Custom avatarΧΚ λέει:

    Σωστά ΝΤΙΝΟΣ ΔΕΝ μου τα επέστρεψαν τα 0,80 που μου κράτησαν τον προηγούμενο μήνα!Συμφωνώ απολύτως με το Υ.Γ του Johnny B ότι σημασία για μένα δεν έχει το ποσό, αυτό δεν με απασχολεί, με νοιάζει ο λόγος της κράτησης που δεν συμφωνώ.Διότι 2,40 κρατήσεις ενός έτους επί 700000 περίπου συνταξιούχοι του Δημοσίου 1.680.000 €.Γίνεται ωραίο πάρτι από κάποιους συνδικαλιστάρες!!!

    • Custom avatarΝΤΙΝΟΣ λέει:

     Πολυ σωστα.Απλα το επισημαίνω,γιατι κανονικά θα πρέπει να επιστρέψουν οτι ποσο παρακρατησαν χωρίς την συναίνεσή μας

    • Custom avatarΑΠΟΣΤΟΛΟΣ λέει:

     Το ίδιο πάρτυ γίνεται και στις “θεσμικές ενώσεις αποστράτων” με τις υποχρεωτικές εισφορές μας ,αλλά δέν μιλάμε!!!Μήπως θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η κοροϊδία;

  • σσ λέει:

   εγώ είχα στείλει αίτηση (19 Σεπτεμβρίου 2016) με συστημένη επιστολή στο ΓΛΚ, στο μήνα Νοέμβριο έχει παραληφθεί η κράτηση για ενίσχυση Ομοσπονδιών (η αίτηση που είχα στείλει δεν είχε πιστοποιηθεί για το γνήσιο της υπογραφής από το ΚΕΠ)

 13. Custom avatarΗΛΙΑΣ λέει:

  Καλησπέρα,εχω διαγραφή 24/6/16 .Με επικοινωνία σήμερα,σε γραφείο βουλευτή μου είπαν τέλος νοεμβριου θα βγει διευκρινιστική εγκύκλιος/ τροποποίηση νόμου 4387 για όσους έχουν αποχωρίσει από 12/5/16 και ότι γνωρίζουν το θέμα επακριβώς .Το μονο που μπορούμε να κάνουμε , είναι να πιεζουμε το Γ.Λ.Κ για προσωρινή ή εναντι

  • δημητρηςδημητρης λέει:

   μηπως σου ειπαν αν ξερουν και που θα ενταξουν .νεο η παλιο? 6 μηνες για μια διευκρινιστικη…. τι προσωρινη αν δωσουν προσωρινη την κανονικη θα την παρουμε το 2080,εμενα απο το γλκ ειπαν οτι δεν τιθεται θεμα προσωρινης ολο το θεμε εχει προκυψει απο το εργασιας!

   • ΗΛΙΑΣΗΛΙΑΣ λέει:

    Καλησπέρα,προς δημητρη με την παλιά νομοθεσία όπως ίσχυε μέχρι 31/12/14

    • δημητρηςδημητρης λέει:

     παιδια εχω κουραστει να το λεω δεν υπαρχει μια ,περιμενουν να δωσει η μαμα τροικα μετα την αξιολογηση ! οι εγκυκλιοι κατα την γνωμη μου υπαρχουν ,ολα ειναι στημενα απο την αρχη χρονο θελουν να κερδισουν ,τα γεγονοτα τουλαχιστον ετσι δειχνουν!

     • δημητρηςδημητρης λέει:

      θα μπορουσαν να δωσουν εναντι καποια ευρω και τα συμψηφιζαν αργοτερα,και αυτο επηρεαζει ακομα πριν τον ιουνη μετα τον ιουνιο ,αυτα ειναι αστειοτητες!

   • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

    ΑΚΟΜΑ πιστεύεις τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ….

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στα λόγια μας…

     “ακόμα πιστεύεις αυτούς εδώ τους κυβερνώντες?”

     (δεν τσουβαλιάζουμε τους πάντες επειδή κάποιες συνεχόμενες κυβερνήσεις συμφεροντολόγων λαϊκιστών τα έκαναν επίτηδες μαντάρα! Υπάρχουν και άλλοι…)

     • ΓιαννηςΑμμεσοςΓιαννηςΑμμεσος λέει:

      Συνάδελφε κατά την γνώμη μου στο ίδιο τσουβάλι είναι όλοι οι κυβερνήσεις πριν το μνημόνιομεγαλύτερη ευθύνη φερουν

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Την ευθύνη την φέρουμε αποκλειστικά εμείς οι ψηφοφόροι και κανένας άλλος!

    • ΟΜΕΟΜΕ λέει:

     ΑΥΤΟΙ οι ψηφοφοροι σε ΑΥΤΗ τη δημοκρατια (εδω γελαμε) ΑΥΤΑ απολαμβάνουν….
     Στην υγεια μας!

     • Custom avatarΓιαννηςΑμμεσος λέει:

      Σωστά με τη διαφορά ότι αυτό το λαό τον έχουν φτάσει στο σημείο να μη σκέφτεται σωστά ξεκινά από την παιδεία

  • Custom avatarΝαντια λέει:

   Καλα βρε Ηλια ακομα σε βουλευτες πας;Ελεος!!!Δεν εχουμε μαθει τιποτα τελικα εμεις οι νεοέλληνες,και για οσα τραβαμε θεωρουμε απλα οτι φταινε οι αλλοι!!!

   • Custom avatarΗΛΙΑΣ λέει:

    Καλησπέρα,προς ναντια δεν πήγα σε γραφείο βουλευτή τηλεφωνική επικοινωνία είχα και μού είπαν τέλος νοεμβριου θα με πάρουν τηλέφωνο, αν έχω κάποιο νεότερο στοιχείο θα ανακοινωθεί.

 14. tolistolis λέει:

  Αχιλλέα καλημέρα,
  Πότε θα ενσωματώσεις το πλαφόν 2000Ε στον υπολογισμό της σύνταξης;

 15. george15george15 λέει:

  Καλημερα,Ανεβηκε στο taxis το ενημερωτικο σημειωμα συνταξης Νοεμβριου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar