Αεροπορία

Σελίδα υπ' αριθ. 194 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

Subscribe
Notify of
guest

20.2K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος68
Νίκος68
27 Οκτωβρίου 2016 19:09

Αναρτήθηκε το Μηνιαίο Νοε του ΜΤΑ.

jonyd
jonyd
27 Οκτωβρίου 2016 12:14

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω όταν πάρουμε αναδρομικά μερίσματα πως γίνεται η παρακράτηση από την σύνταξη εφάπαξ η με το μήνα?

jonyd
jonyd
27 Οκτωβρίου 2016 12:26

Οκ ευχαριστώ ΑΠ ότι καταλαβα μειώνεται η σύνταξη μετά την πρώτη καταβολή τον πρώτου (μερίσματος)

Δημήτρης
Δημήτρης
26 Οκτωβρίου 2016 20:52

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν το ταμείο πληρώνει τόκο για την καθυστέρηση εξόφλησης των εφάπαξ στους δικαιούχους.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
Απάντηση σε  Δημήτρης
26 Οκτωβρίου 2016 22:59

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΡΩΤΑΣ Η ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ?

Johnny B.
Johnny B.
27 Οκτωβρίου 2016 13:31

Ας μην κρύβονται τα Ταμεία πίσω από “οικονομικές κρίσεις” άλλωστε είχαν στα “σκαριά” αλλαγή νόμου που δεν προχώρησε και μάλιστα πρότεινα σε σχόλιο μου στη διαβούλευση ότι οι 12 μήνες που ήθελαν να βάλουν για καταβολή του εφάπαξ από την αποστρατεία πάλι θα ήταν μικρό χρονικό διάστημα και για τα χρόνια “ύφεσης” ας επέτρεπαν ανώτατο όριο τους 24-36 μήνες αφού πρώτα “έσπαζαν” το εφάπαξ σε 2 ή 3 δόσεις εντός 6μήνουν μέχρι 3ετίας από τη διαγραφή του απόστρατου (προσέξτε την λέξη “διαγραφή” και όχι “κατάθεση χαρτιών” στον ΕΛΟΑΑ που σηκώνει αδικίες!). Μπορεί ο Δημήτρης (εγώ, εσύ κλπ) αφού εισπράξει το κύριο (και το συμπληρωματικό) εφάπαξ του ώστε να μην “κολλήσει” διαδικαστικά, να απευθυνθεί σε δικηγορικό γραφείο για να ενημερωθεί με τα νόμιμα δικαιώματά του. Σε όλα τα θέματα υπάρχουν ανώτατα χρονικά όρια για διεκδικήσεις… το “θέμα” είναι αν “συμφέρει” οικονομικά τον δικαιούχο. Θα ήμουν χαρούμενος να ακούσω κάποιον που το “έτρεξε” και έβγαλε άκρη… ΥΓ: Επειδή η “μαγκιά” του απόστρατου δεν είναι να έρχεται και να γράφει κριτικές εδώ στο… Διαβάστε τη συνέχεια »

ANTONIS
ANTONIS
26 Οκτωβρίου 2016 20:38

Πολύ σωστά aero αλλά ακόμα και τώρα ο δυσπιστος φίλος μας Johnny B συνεχίζει να βλέπει το ποτήρι μισοαδειο

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  ANTONIS
26 Οκτωβρίου 2016 23:59

Αντώνη,

δεν σε αμφισβητώ απλώς θα πρέπει να δεχόμαστε τα πάντα στα όρια της λογικής και έπειτα να διασταυρώνουμε το αληθές.

Δεν υπάρχουν ψέματα αλλά μισό-αλήθειες.

Μακάρι να ήμασταν “παντογνώστες” (δεν μιλάω ειδικά για τον aero που τον θεωρώ κατατοπισμένο συνάδελφο) αλλά αυτό θα ήταν από μόνο του άλλο ένα μεγάλο ψέμα…

Κρατώντας μικρό καλάθι οδηγούμαστε στο αληθές χωρίς να θίξουμε συναδέλφους με τις απόψεις τους (Στέφανο κλπ).

Άλλωστε τι έχουμε να προσφέρουμε μεταξύ μας εδώ μέσα? …μια βοήθεια και αυτή με κάθε επιφύλαξη!

billy
billy
26 Οκτωβρίου 2016 09:52

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά, σε όλους τους εορτάζοντες, καθώς και στην Θεσσαλονίκη μας, που έχει την τιμητική της εορτή, της απελευθέρωσης της πόλης και την εορτή του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου. Τιμή και δόξα, σε όλη την Ελλάδα, για το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου και σε όλους τους Έλληνες απανταχού της Οικουμένης, με αισιοδοξία, εθνική ομοψυχία και δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον.

Dp
Dp
Απάντηση σε  billy
26 Οκτωβρίου 2016 14:41

Ωραία ανάρτηση φίλε. Μπράβο. Χρόνια πολλά…

billy
billy
Απάντηση σε  Dp
26 Οκτωβρίου 2016 19:00

Αν κρίνω από το λογότυπό σου (δηλ. τα αρχικά σου το D=Δημήτριος) και δεν κάνω κάποιο λάθος, σου εύχομαι Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σου εορτή, να έχεις υγεία και δύναμη στην ζωή σου..

Dp
Dp
Απάντηση σε  billy
27 Οκτωβρίου 2016 09:59

Είναι απίθανος ο συνειρμός σου για να καταλήξεις στο όνομά μου, αλλά ναι, Δημήτρης ονομάζομαι 🙂

Σε ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές και συνέχισε να υποτυπώνεις δυναμικές εκφράσεις, όπως η ανωτέρω, με άρτια νοήματα, σύνταξη λόγου και γραμματικού κειμένου..

Και βέβαια ο μεγάλος Άγιος να πρεσβεύει υπέρ όλων όσων διαβάζουν αυτές τις αράδες και όλου του Ελληνισμού…

ΤΑΣΟΣ
ΤΑΣΟΣ
26 Οκτωβρίου 2016 09:03

Καλημέρα μήπως καποιος συνάδελφος γνωρίζει τι ισχύει με συνυπηρέτηση εκπαιδευτικού διότι η σύζυγός μου είναι αναπληρώτρια και 700 χλμ μακριά από την οικογένειά της? Ευχαριστώ

Pertinax
Pertinax
Απάντηση σε  ΤΑΣΟΣ
26 Οκτωβρίου 2016 18:46

Για τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους και δημοσίους υπαλλήλους αορίστου χρόνου που κατεχουν οργανικές θέσεις ισχύει ο νόμος 2946/2001 άρθρο 21 που προβλέπει κατα παρεκκλιση αποσπαση της/του δημοσίου υπαλλήλου στην περιοχή που υπηρετεί ο στρατιωτικός. Η αναπληρωτρια όμως δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.

ΤΑΣΟΣ
ΤΑΣΟΣ
Απάντηση σε  Pertinax
26 Οκτωβρίου 2016 19:42

Καλησπέρα και ευχαριστώ. Πίστευα ότι θα υπήρχε κάποιο παραθυρο!

ANTONIS
ANTONIS
26 Οκτωβρίου 2016 00:00

Εχω την αίσθηση οτι θες να μας τρελανεις βραδιάτικα Johnny B Έχω πάρει από την Παρασκευή Φορολογικη Ενημεροτητα μεσω ΤΑΧΙΣ για το συμπληρωματικό ΕΦΑΠΑΞ χωρίς κανένα πρόβλημα -έχω πληρώσει την πρώτη δόση ενφια-Στην ερώτηση -Στοιχεία Τίτλου Πληρωμής -γράφεις Συμπληρωματικό Εφαπαξ

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  ANTONIS
26 Οκτωβρίου 2016 11:12

Καλημέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

Εμείς εδώ δεν θα αντικαταστήσουμε το Δημόσιο ούτε θα αρνηθούμε όποια ένσταση στις διαδικασίες, απλώς συζητάμε όλες τις εκδοχές μετά από νεότερα δεδομένα που ήρθαν στο φως από συναδέλφους.

Στέφανε και Billyred, ως πιο πρόσφατοι χρήστες, εξηγήστε στους κυρίους ANTONIS, Chris & ΛΑΜΠΡΟΣ τα διαδικαστικά επειδή λένε ότι έβγαλαν ηλεκτρονική ενημερότητα χωρίς αριθμό απόφασης… (δεν έχουν χρέη προς το δημόσιο πλην κάποιων επόμενων δόσεων ΕΝΦΙΑ)

ΥΓ: Προσωπική μου γνώμη, επειδή πληθαίνουν οι ενστάσεις ως προς το διαδικαστικό μέρος για το αν απαιτείται πλέον ο αριθμός απόφασης στο πεδίο “στοιχεία τίτλου πληρωμής” (ή όπου αλλού) θα σας το εξηγήσει λεπτομερώς το Ταμείο, που πρόσφατα άρχισε να μας ενημερώνει με τις μηνιαίες αποφάσεις. Πάρτε τους ένα τηλέφωνο πριν στείλετε τα χαρτιά σας.

Chris
Chris
Απάντηση σε  Johnny B.
26 Οκτωβρίου 2016 11:15

Καλημέρα τα πήγα προσωπικά ο ιδιος

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Chris
26 Οκτωβρίου 2016 17:40

Διαβάστε αυτό:
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1450983/forologikh-enhmerothta-mono-me-parakrathsh-gia.html

Νομίζω ότι στα σχόλια δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση επειδή ο κ. Βόικος μας είπε, ως γενικό κανόνα, ότι:
“Για να σας δοθεί φορολογική ενημερότητα χρειάζεται να ξέρετε και τον αριθμό απόφασης του Συμβουλίου του ΜΤΑ”

Αυτό όμως δεν ισχύει γενικά!
Όποιος δεν έχει οφειλές ή δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, παίρνει κανονικά φορολ. ενημερότητα από το taxis.

Θεωρώ ότι ο κ. Βόικος θα έπρεπε να μας πει αν περιέγραψε απλώς μια προσωπική εμπειρία και αν αυτό αφορούσε χορήγηση φορ. ενημερότητας σε φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμες οφειλές ή για όσους έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  aero
26 Οκτωβρίου 2016 18:26

Φίλε aero,

ας μην τοποθετηθούμε εμείς οι σχολιαστές υπέρ ή κατά κάποιου…

Αν ήταν η σειρά μου να πάρω τώρα εφάπαξ και άκουγα όλα αυτά, πριν στείλω το “πακέτο” στον ΕΛΟΑΑ θα τους ρωτούσα τηλεφωνικώς αν άλλαξε κάτι και απαιτείται πλέον ο αριθμός απόφασης στο πεδίο «στοιχεία τίτλου πληρωμής» (ή όπου αλλού)… εφόσον φυσικά δεν είχα ληξηπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο (όχι μελλοντικές οφειλές) αλλιώς δεν θα μου εκδιδόταν ενημερότητα…

G.G.
G.G.
Contributor
Απάντηση σε  aero
26 Οκτωβρίου 2016 20:55

Έχει δίκιο ο aero.
Αν έχεις ληξιπρόθεσμες (άνω των 30 €) ακόμα και αν είναι ρυθμισμένες πρέπει να πας στην εφορία για την έκδοση ΦΕ με τον αριθμό απόφασης, και ο λόγος είναι για να ξέρει τόσο η εφορία όσο και ο φορέας που θα σου αποδώσει τα χρήματα από πού θα γίνει η παρακράτηση της οφειλής.
Αν έχεις μη ληξιπρόθεσμες δεν οφείλεις πουθενά την στιγμή που ζητάς ΦΕ (άρα δεν απαιτείται ο αριθμός απόφασης για να γίνει παρακράτηση) και σου εκδίδεται από το taxis, άμεσα.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  aero
26 Οκτωβρίου 2016 23:51

Φίλε G.G.

αν διαβάσεις εδώ, θα δεις αν έχω δίκαιο ή όχι…

http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-194/#comment-40330

Ο aero στο συγκεκριμένο σχόλιο που λες ότι έχει δίκιο (όχι σε όλα του επί του θέματος) μιλάει γενικόλογα χωρίς να συγκεκριμενοποιείται επί του αντικειμένου συζήτησης…

ΥΓ: Για το αν έχει προσθέσει την απαίτηση το Ταμείο για να μπαίνει ο αριθμός απόφασης στο εδάφιο «στοιχεία τίτλου πληρωμής» όταν γίνεται ηλεκτρονική αίτηση για ενημερότητα, εγώ δεν είμαι σε θέση να στο επιβεβαιώσω αυτήν τη στιγμή πλην όμως τα “νέα ήθη” με ανάρτηση της μηνιαίας απόφασης, δεν θα με εξέπληττε αν το απαιτούσε και αυτό…

Βόικος Στέφανος
Βόικος Στέφανος
25 Οκτωβρίου 2016 13:33

Για ενημέρωση σας.
Για το συμπληρωματικό ΕΦΑΠΑΞ.
Για να σας δοθεί φορολογική ενημερότητα χρειάζεται να ξέρετε και τον αριθμό απόφασης του Συμβουλίου του ΜΤΑ.
Επίσης γίνεται άμεση δέσμευση των εκρεμμοτητων στο ΑΦΜ μας, μαζί και με φετινές δόσεις ΕΝΦΙΑ κλπ, δηλαδή πληρώνεις προκαταβολικά στο δημόσιο και ότι μείνει στο καταθέτουν.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Βόικος Στέφανος
25 Οκτωβρίου 2016 14:05

Ευχαριστούμε Στέφανε!

Αυτό προφανώς ισχύει και για τα κανονικά εφάπαξ και ίσως να ήταν ο κύριος λόγος έναρξης κοινοποίησης των αποφάσεων του ΕΛΟΑΑ μηνιαίως (αν πας στην εφορία για να σου δοθεί μηνιαία ενημερότητα όταν έχεις οφειλές θα σου ζητηθεί και το έντυπο της απόφασης, δεν γίνεται ηλεκτρονικά όταν έχεις οφειλές)…

ΥΓ: Αυτό το Κράτος κάνει το παν για να εισπράττει οφειλές αλλά δεν κάνει το παν για να καταβάλλει οφειλές π.χ. νέες συντάξεις κλπ κλπ κλπ

Βοικος Στέφανος
Βοικος Στέφανος
Απάντηση σε  Johnny B.
25 Οκτωβρίου 2016 14:50

Σωστά λογικά ισχύει και για το ΕΦΑΠΑΞ.

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Βοικος Στέφανος
25 Οκτωβρίου 2016 17:37

Πάντως εγώ πριν λίγο ζήτησα φορολογική ενημερότητα μέσω taxis και μου την έβγαλε κανονικά.

Προφανώς το σχόλιο του κ. Βόικου δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

spark
spark
Απάντηση σε  aero
25 Οκτωβρίου 2016 17:43

Ειναι καποιες εφοριες που απο αγνοια κανουν την ζωη του πολιτη μαρτυριο.Επιμενετε να ρωτάτε που προβλέπεται σε ποιο νομο,Εχουν άγνοια και ζητανε οτι ναναι. Μην ενδιδετε

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  aero
25 Οκτωβρίου 2016 18:26

Εσύ όμως δεν έχεις οφειλές προς το Δημόσιο…

Συνάδελφος του ΣΞ με οφειλές προς το Δημόσιο μου είπε ότι δεν του έβγαζε ηλεκτρονικά τη δυνατότητα έκδοσης ενημερότητας και πήγε στη ΔΟΥ για να του εκδοθεί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά…

spark
spark
Απάντηση σε  aero
25 Οκτωβρίου 2016 19:11

Jhonny εαν εισι φορολογικα ενημερος βγαζεις απο το taxis φορολογικη εημερωτητα και τελειωσνεις.Εν δεν εισαι πηγαινεις στην ΔΟΥ κανεις μια αιτηση στην οποια αναφερεις τον λογο που την θελεις το εκτιμςμςνο υψος των χρηματων που θα εισπραξεις και εκει τελειωνουν ολα.Ο Εφορος θα καθορίσει το υψος της παρακρατησης …ολα τ αλλα ειναι ΠΑΡΑΝΟΙΑ δεν χρειαζεται κανενα χαρτι η αποδεικτικο για εκδοση φορολογικης πλην της σχετικης αιτησης…τελεια και παυλα.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  aero
25 Οκτωβρίου 2016 19:31

Spark,

αυτά που λες είναι απολύτως σωστά αλλά πλέον για να πάρεις ενημερότητα για λήψη εφάπαξ θέλουν και τον αριθμό της σχετικής απόφασης του Ταμείου, όπως λέει και Στέφανος.

Αν οφείλεις στο Δημόσιο και πρόκειται να λάβεις εφάπαξ, τότε πας στη ΔΟΥ και ο έφορος σου ζητάει το έντυπο της απόφασης για να σου εκδοθεί ενημερότητα για έναν μήνα (αφού πρώτα βεβαιωθεί η όποια οφειλή σου!).

Αυτό το πρόβλημα που προέκυψε με τη νεότερη οδηγία προς τις ΔΟΥ για εξόφληση οφειλών από όπου είναι εφικτό, φαίνεται να “πέρασε” στον ΕΛΟΑΑ προσφάτως, καθώς έτσι στο “ξαφνικό” άρχισαν κάθε μήνα να βγάζουν επίσημη ενημέρωση με τις αποφάσεις τους και να μπορούν να βγάζουν χωρίς επιπλοκές ενημερότητα οι δικαιούχοι… και εμείς να τους λέμε “μπράβο” για τον νεοτερισμό… αλλά για όλα υπάρχει μια “αιτία” …

Chris
Chris
Απάντηση σε  aero
26 Οκτωβρίου 2016 09:59

Καλημέρα και γω κανονικά από το taxis έβγαλα φορολογική ενημερότητα τη Παρασκευή και τη Δευτέρα κατεθεσα τα δικαιολογητικά για το συμπληρωματικό εφάπαξ!!!

Billyred
Billyred
Απάντηση σε  Johnny B.
25 Οκτωβρίου 2016 17:55

Καλησπέρα αν μπεις στο Taxis σου ζητάει και την απόφαση οταν κάνεις αίτηση ηλεκτρονικά

Στέφανος Βόικος
Στέφανος Βόικος
Απάντηση σε  Billyred
25 Οκτωβρίου 2016 19:48

Σωστά Billyred.
Αλλά εγώ δεν το ανέβασα στην σελίδα για να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση ή αντιπαράθεση. Εάν δεν στο βγάζει ηλεκτρονικά πάς στην εφορία και το ζητάς και πρέπει να ξέρεις και τον αριθμό της απόφασης.
Ημαρτον συνάδελφοι.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Στέφανος Βόικος
25 Οκτωβρίου 2016 19:57

Στέφανε,

δεν προκύπτει αντιπαράθεση αλλά με την ενημέρωσή σου δόθηκε ουσιαστικά και η απάντηση στην “αιτία” της αλλαγής πλεύσης του ΕΛΟΑΑ με την ανάρτηση πλέον των αποφάσεων για καταβολή μηνιαίων εφάπαξ που για χρόνια τώρα αποτελούσε αίτημα των δικαιούχων… και “τσουπ” τώρα, κάθε μήνα να τη και η ανάρτηση… έπρεπε να το επιβάλλουν “αι ανάγκαι”…

Μιμης
Μιμης
Απάντηση σε  Βόικος Στέφανος
25 Οκτωβρίου 2016 19:07

Τον αριθμό απόφασης ?? που τον βρίσκουμε ρε παιδιά ??

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Μιμης
25 Οκτωβρίου 2016 19:41

Πας στην ανάρτηση με την πρόσφατη απόφαση του ΕΛΟΑΑ και διαβάζεις:

“Με την υπ ́ αριθμ. 13/20-10-16 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε) του Ε.ΛΟ.Α.Α εγκρίθηκε η χορήγηση οκτώ ( 8 ) Εφάπαξ Βοηθημάτων Εξερχόμενων (Ν.398/74) με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης του ΜΤΑ από Νο16648/3-11-14 έως Νο 16884/ 6-11-14.” …

Για να πάρεις ενημερότητα για το εφάπαξ σου (εφόσον είσαι στους “τυχερούς” οκτώ) βάζεις τον αριθμό απόφασης στο taxisnet όπως λέει και ο Billyred ή πας στη ΔΟΥ σου με την απόφαση στο χέρι αν έχεις οφειλές και σου εκδίδεται… αυτά!

Στέφανος Βόικος
Στέφανος Βόικος
Απάντηση σε  Johnny B.
25 Οκτωβρίου 2016 19:51

Ακριβώς John B.

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Στέφανος Βόικος
26 Οκτωβρίου 2016 17:17

Τί λέτε κύριοι?

Πώς μπορεί ο έφορος να γνωρίζει αν στην απόφαση (π.χ. 13/20-10-16 της ΔΕ ΕΛΟΑΑ) περιλαμβάνεται το όνομά σας?

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Στέφανος Βόικος
26 Οκτωβρίου 2016 18:29
ΛΑΜΠΡΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ
Απάντηση σε  Βόικος Στέφανος
25 Οκτωβρίου 2016 20:24

συνάδελφε αυτό που λες δεν ισχύει γιατί σήμερα ζήτησα φορολογική ενημερότητα μέσω taxisnet και μου δόθηκε κανονικά και ας χρωστάω 4 δόσεις ΕΝΦΙΑ

Υ.Γ μου δόθηκε για έναν μήνα

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  ΛΑΜΠΡΟΣ
25 Οκτωβρίου 2016 21:32

Λάμπρο,

για εφάπαξ ζήτησες ενημερότητα ή για άλλον λόγο?

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία της εφορίας που επικαλείται και ο Στέφανος, αν είναι να πάρεις π.χ. ένα από τα 8 κανονικά εφάπαξ ή 80 συμπληρωματικά μέσα στον Νοέμβριο και πήρες την ηλεκτρονική ενημερότητα για τον σκοπό αυτό (βάζοντας τον αριθμό απόφασης του ΕΛΟΑΑ), τότε οι 4 δόσεις ΕΝΦΙΑ που οφείλεις (για τους επόμενους μήνες), θα σου αφαιρεθούν/αποπληρωθούν αυτόματα κατά την καταβολή του εφάπαξ…νέα ήθη….

ΥΓ: Αν έχει μη ρυθμισμένη παλαιότερη οφειλή ή φετινή οφειλή π.χ. για ΕΝΦΙΑ που έχει λήξει, τότε ενημερότητα μόνο μέσω ΔΟΥ…

ΛΑΜΠΡΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ
Απάντηση σε  Johnny B.
26 Οκτωβρίου 2016 10:01

για ΕΦΑΠΑΞ

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Johnny B.
26 Οκτωβρίου 2016 17:07

Johnny B.

1. Που μπορούμε να δούμε αυτή τη “νέα οδηγία της εφορίας” ?

2. Λες: “Αν έχει … φετινή οφειλή π.χ. για ΕΝΦΙΑ που έχει λήξει, τότε ενημερότητα μόνο μέσω ΔΟΥ…”.
Αλλά ο ΛΑΜΠΡΟΣ λέει:”σήμερα ζήτησα φορολογική ενημερότητα μέσω taxisnet και μου δόθηκε κανονικά και ας χρωστάω 4 δόσεις ΕΝΦΙΑ ”

Τί ισχύει τελικά?

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  aero
26 Οκτωβρίου 2016 18:15

Φίλε aero, 1. Προσπαθώ να “ανακαλύψω” γιατί ο ΕΛΟΑΑ άρχισε να μας ενημερώνει με τις αποφάσεις του έτσι στο “ξαφνικό”… ψάχνω την “αιτία” … (αυτό που μας είπε ο Στέφανος “δένει” σαν “αιτία” αν ισχύει). 2. Ο Λάμπρος δεν έχει δόση ΕΝΦΙΑ που έληξε αλλά χρωστάει ακόμα 4 δόσεις σε επόμενους μήνες. Όπως είπες και εσύ παραπάνω, ο Στέφανος πιθανότατα να είχε οφειλές προς το δημόσιο που έληξαν (φετινές ή παλιότερες), αυτό σε στέλνει στον έφορο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να σου κρατήσουν τις οφειλές απ’ το εφάπαξ σου (υπάρχει νεότερη οδηγία για είσπραξη ληξηπρόθεσμων οφειλών από οποιαδήποτε έσοδο έχει ο οφειλέτης, αυτό μου είπε ένας έφορος όταν πήγα στη ΔΟΥ μου πρόσφατα για κάποιον άλλο λόγο). Αν για τον Λάμπρο (όχι για τον Στέφανο) του κρατήσουν ή όχι όλες τις επόμενες δόσεις του κατά την καταβολή του εφάπαξ του θα μας το πει ο ίδιος μόλις του κατατεθεί… υπομονή και θα το μάθουμε από τον ίδιο (αν θέλει να μας πληροφορήσει)…μην συγκρίνεις με το τι έγινε με σένα… Διαβάστε τη συνέχεια »

Mαρία Μυλωνάκη
Mαρία Μυλωνάκη
24 Οκτωβρίου 2016 16:23

Γειά σας.Μπορεί να μου πει κάποιος συνάδελφος τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το συμπληρωματικό εφάπαξ;

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Mαρία Μυλωνάκη
24 Οκτωβρίου 2016 16:58

https://www.haf.gr/structure/gea/mta/documents/
από ειδικούς λογαριασμούς Ε.ΛΟ.Α.Α. ….

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
Φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού με πρώτο όνομα του δικαιούχου
Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας χωρίς οφειλές για είσπραξη χρημάτων από ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ
Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, για την οποία απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής του Δηλούντος στην οποία θα αναφέρεται ότι: «Επιθυμώ όπως κατατεθεί το συμπληρωματικό εφάπαξ Βοήθημα που μου αναλογεί από το ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ στο λογ/σμό με IBAN ………… της Τράπεζας …………»

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  aero
24 Οκτωβρίου 2016 19:57
billy
billy
24 Οκτωβρίου 2016 15:06

Έπειτα από πολύ καιρό συζητήσεων, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά (επιτέλους) η πληρωμή των αργιών-επίσημων αργιών υπηρεσιών (24ωρης υπηρεσίας) των στελεχών της Π.Α στην Μονάδα μου, για τις αργίες υπηρεσίες από 1/1/16 έως και 31/7/16 (πρώτο πακέτο υλοποίησης), με πληρωμή για την κάθε αργία υπηρεσία, στα 9 ευρώ. Το ποσό βέβαια, δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. Ελπίζω, να συνεχιστεί η πληρωμή από εδώ και στο εξής, γιατί οι αργίες υπηρεσίες πάντα θα υπάρχουν!

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  billy
24 Οκτωβρίου 2016 15:19

…μαζί και το καθιερωμένο OFF των αργιών ή μόνο τα 9 ευρώ?
Αν καταργήθηκε το OFF για να πληρώνουν τις υπηρεσίες στις αργίες 9 ευρώ, είναι για γέλια….ούτε τις βενζίνες δεν καλύπτεις…

ΥΓ: Ούτε πρόσφυγας της πρώτης μέρας δεν θα δεχόταν τέτοιο υπέρογκο ποσό για βοηθητική εργασία…

billy
billy
Απάντηση σε  Johnny B.
24 Οκτωβρίου 2016 17:20

Johnny B, μαζί και το OFF το καθιερωμένο (δεν καταργήθηκε), όσο για τα 9 ευρώ…έστω να βγαίνουν τα τσιγάρα και οι καφέδες..

Steve
Steve
Απάντηση σε  billy
25 Οκτωβρίου 2016 11:50

Τα 9€ είναι ντροπή για το 24ωρο σε αργία.
Ακόμα μεγαλύτερη ντροπή ήταν φυσικά το τζάμπα που τόσα χρόνια έχουμε υποστεί!
Από την άλλη προτιμώ το τζάμπα για να έχω τουλάχιστον να λέω σε όσους μιλάνε για τους 50ρηδες συνταξιούχους.
Τώρα δεν μπορείς να πει κανείς τίποτα: κάντε 10 υπηρεσίες, τις πληρώνεστε!!
Στον Ιδιωτικό τομέα (που φτάσαμε, αντιστράφηκαν οι ρόλοι σύγκρισης) είναι επιπλέον 75% του ημερομισθίου!

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  Steve
25 Οκτωβρίου 2016 13:24

Στα χαρτιά είναι το 75%. Εδώ δεν πληρώνονται τον μισθό τους τις υπερορίες θα πληρώσουν. Και προφανώς δεν εννοείς τις προσλήψεις σαν 4ωρα ή εκ περιτροπής που δουλεύουν 8ωρα βαρβάτα, με 300 – 400 ευρωπουλα το μήνα και αν σου αρέσει, ξέρεις πόσοι περιμένουν όπως τους λένε.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Δήμος
25 Οκτωβρίου 2016 14:16

Μήπως είσαι λιγάκι απαξιωτικός για το έργο των ΕΔ & ΣΑ? Δεν συζητάμε για το πρόβλημα εκμετάλλευσης των ανέργων στον ιδιωτικό τομέα (που είναι τραγικό φαινόμενο αλλά καμιά “σοσιαλιστική” κυβέρνηση δεν νοιάστηκε ποτέ!) αλλά για την προσφορά στην ασφάλεια/άμυνα της χώρας από τα ε.ε. στελέχη των ΕΔ & ΣΑ…ας μην τα κάνουμε όλα το ίδιο… Λοιπόν τα 9 ευρώ είναι προσβλητικό ποσό και απαξιώνει το έργο τους, όπως και να το πεις!!!

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  Johnny B.
25 Οκτωβρίου 2016 14:37

Λοιπόν τα 9 ευρώ είναι προσβλητικό ποσό και απαξιώνει το έργο τους, όπως και να το πεις!!!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ……
ΑΛΛΑ
Απάντησα σε αυτό που σύγκρινε….. δηλαδή αυτό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, και που είναι τελείως εικονικό με αυτά που ισχύουν στην αγορά εργασίας.
Μάλλον δεν έχεις κάποιον στην οικογένεια σου για να αντιλήφθης τι είναι να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι.
Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή…

Steve
Steve
Απάντηση σε  Johnny B.
25 Οκτωβρίου 2016 14:38

Απαξιωτική είναι η άποψη που έχουν οι τωρινοί για τις ΕΔ & ΣΑ. Να θυμίσω ότι οι πατεράδες των περισσοτέρων από αυτούς πολέμησαν με την κάννη στραμμένη προς στις ΕΔ της χώρας. Γιαυτό και τώρα έβαλαν τον δεύτερο της παρέας επικεφαλής. Ούτε να σε χ$#$#@ δεν θέλουν!
Τώρα το γιατί σου έδωσαν τα 9€; Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες.

Αχιλλέα…τη σβήστρα!

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Johnny B.
25 Οκτωβρίου 2016 18:57

Μια χαρά το κατάλαβα Δήμο… προσπαθώ να κρατήσω το θέμα “εντός τειχών”… Σε ρωτάω κάτι απλό, θεωρείς ότι όλα τα “άδικα” στη χώρα μας έχουν το ίδιο “ειδικό βάρος”? Ας μην εντάσσουμε το έργο των ΕΔ & ΣΑ στην “λογική” του Πάγκαλου…

Steve, τα “ωραία λόγια” για τις ΕΔ & ΣΑ και η “αισιόδοξη ελπίδα” για τους νέους προσφέρονται σε “προεκλογικό πακέτο” όλων των πολιτικών αποχρώσεων… ας το καλύτερα, “πονεμένη ιστορία”…

ΜΑΝΟΣ
ΜΑΝΟΣ
22 Οκτωβρίου 2016 23:00

ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΦΑΠΑΞ

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  ΜΑΝΟΣ
23 Οκτωβρίου 2016 08:21

Απο την εφαρμογή υπολογισμού του εφάπαξ ΓΕΑ αν βάλεις τα στοιχεία σου αυτό που θα σου εμφανίσει σαν διαφορά 2015 (στο δεξί μέρος) είναι το συμπληρωματικό ποσό που δικαιούσαι.

ΜΑΝΟΣ
ΜΑΝΟΣ
Απάντηση σε  Δήμος
24 Οκτωβρίου 2016 13:52

EYXAΡΙΣΤΩ

chris
chris
22 Οκτωβρίου 2016 09:11

Καλη σας μερα!!!!χθες με πηραν τλφ απο μετοχικο ταμειο για καταθεση δικαιολογητικων συμπληρωματικου εφαπαξ…..

Τακης
Τακης
Απάντηση σε  chris
22 Οκτωβρίου 2016 09:43

πότε είχες καταθέσει την αίτηση σου ? Καλημέρα

chris
chris
Απάντηση σε  Τακης
22 Οκτωβρίου 2016 09:59

αρχικη καταθεση 7/11/13!! αριθμος συπληρωματικου 56

G.G.
G.G.
21 Οκτωβρίου 2016 14:14

Ανακοίνωση ΕΛΟΑΑ για χορήγηση εφάπαξ.
https://www.haf.gr/wp-content/uploads/2016/10/anakoinosi-eloaa-oct16.pdf

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  G.G.
21 Οκτωβρίου 2016 16:10

Ευχαριστούμε φίλε G.G. Αχιλλέα παρόλο που έχω τη θέση 104 στην κατάστασή σου, από τον ΕΛΟΑΑ πήρα πληροφόρηση ότι πλέον είμαι στη θέση 94 μετά το πρόσφατο συμβούλιο. Μου φαίνεται ότι η κατάστασή σου υστερούσε κατά 2 κύρια εφάπαξ. Δηλαδή μετά το συμβούλιο θα πρέπει να διορθωθεί με -10 η σειρά των κύριων εφάπαξ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ Τελικά θα δοθούν μέσα στον Νοέμβριο 8+7=15 κύρια εφάπαξ συν 80 συμπληρωματικά. Σημαίνει ότι υπάρχει μειωμένη ροή των κύριων εφάπαξ (κανονικής σειράς αναμονής) με εμφανή την προτεραιότητα στα εφεδρικά…αυτό άργησαν να το σκεφτούν αφού είχαν ολόκληρο το 2016 μπροστά τους αλλά αποφάσισαν να περιπλέξουν τα πράγματα στο τέλος του έτους λιγάκι πριν αρχίσουν οι χορηγήσεις πλήρους εφάπαξ στους δικαιούχους με υποβολή δικαιολογητικών αρχών 2015 περίπου. ΕΚΤΙΜΗΣΗ Εφόσον τηρηθεί αυτός (8/80) ο ρυθμός, με 800 περίπου συμπληρωματικά σε αναμονή, θα απαιτηθούν περίπου 10 μήνες για να καταβληθούν όλα τα συμπληρωματικά εφάπαξ. Αφού τώρα δόθηκαν 8 κύρια (χώρια τα έκτακτα) και απαιτούνται κάπου 80 μέχρι να φτάσουμε στον πρώτο που δικαιούται πλήρες εφάπαξ (με υποβολή δικαιολογητικών κάπου… Διαβάστε τη συνέχεια »

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Johnny B.
21 Οκτωβρίου 2016 16:34

Η εκτίμησή σου για ρυθμό απόδοσης 8/80 είναι απαισιόδοξη.
Υπενθυμίζω ότι στο τέλος του χρόνου επιταχύνεται ο ρυθμός απόδοσης.
Πέρσι δόθηκαν: ΝΟΕ. 49 κύρια / 60 συμπλ.
ΔΕΚ. 57 κύρια / 30 συμπλ.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  aero
21 Οκτωβρίου 2016 18:34

Δεν νομίζω ότι φέτος μας επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις για τον μήνα Δεκέμβριο…άλλωστε τα 8(+7)/80 αφορούν τον Νοέμβριο, άρα έμεινε ένα συμβούλιο πριν κλείσει ο χρόνος. Άντε να γίνει το πολύ 10/100. Θα ήθελα να τα δω πιο αισιόδοξα για όλους μας, όμως το φετινό φθινόπωρο ήταν το χειρότερα τριετίας σε καταβολές! Επίσης, όπως πληροφορήθηκα από τον ΕΛΟΑΑ, θέλουν να υπάρχει “ισορροπία” μεταξύ των υποχρεώσεων τους σε κύρια και συμπληρωματικά, αυτό σημαίνει να “συμπέσει” χρονικά στον ίδιο μήνα το πρώτο πλήρες εφάπαξ (υποβολής χαρτιών κάπου τον Φεβ.15) με το τελευταίο συμπληρωματικό. Αν “μαγειρεύοντας” την αναλογία μπορέσουν να το πετύχουν πριν το καλοκαίρι θα θεωρηθεί εξαιρετική επιτυχία (που με τα φετινά οικονομικά δεδομένα του ΕΛΟΑΑ δεν το βλέπω εφικτό…για το 2017 μάλλον θα είναι ακόμα χειρότερα τα έσοδα …εκτός και αν αποδεσμευτούν σημαντικά αποθεματικά…). Το μόνο που θα “πετύχουν” με αυτά τα “μαγειρέματα” χωρίς να βάλουν χέρι στα αποθεματικά, είναι να δημιουργηθεί πάλι μια τεράστια ουρά αναμονής από τα μέσα του 2017 και μετά… (στα επίπεδο του 2014!!! …σκέψου πώς θα εκδοθούν… Διαβάστε τη συνέχεια »

Dp
Dp
Απάντηση σε  Johnny B.
22 Οκτωβρίου 2016 20:50

“Δεν νομίζω ότι φέτος μας επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις για τον μήνα Δεκέμβριο…”

Να νομίζεις Γιαννάκη…

Έτσι βγαίνουν τα κουκιά…

Το ευχάριστο βέβαια είναι ότι φαίνεται να υφίσταται πλέον μία αξιοπρόσεκτη και αξιέπαινη “αλλαγή πλεύσης” σε ότι αφορά την έκδοση ανακοινώσεων που υποτυπώνουν τις επίσημες θέσεις και ενέργειες του ταμείου σε αντίθεση με την προγενέστερη περίοδο του Radio-Arvila που βιώσαμε σε όλη του την μεγαλοπρέπεια από…παντού (να μην το εμβαθύνω πιότερο…)

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Johnny B.
23 Οκτωβρίου 2016 00:50

Συμφωνώ και εγώ με την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια του Ταμείου. Τους αξίζουν πολλά μπράβο και όταν τους τηλεφωνούμε ας τους λέμε και κανένα καλό λόγο πέραν από τις όποιες άλλες ερωτήσεις που θέλουμε να τους θέσουμε…

ΥΓ: Το “έτσι βγαίνουν τα κουκιά” και το “να νομίζεις”, δείχνουν μια νότα αισιοδοξίας εκ μέρους σου (ή κάνω λάθος?) που δεν μας έχεις συνηθίσει, μπορώ να πω! Δηλαδή πιστεύεις ότι έστω και στο παραπέντε του κλεισίματος του έτους θα υπάρξουν κάποιες “ευχάριστες εκπλήξεις” με τις καταβολές των (συμπληρωματικών που σε ενδιαφέρουν άμεσα, να υποθέσω…) εφάπαξ? έχεις κάποια πληροφόρηση ή κάνεις εκτίμηση ισολογισμού?

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Johnny B.
23 Οκτωβρίου 2016 09:29

Johnny B και Dp, καλημέρα!
Επειδή αρχειοθετώ τα δεδομένα εγκρίσεων εφάπαξ τα τελευταία δύο χρόνια, όπως αυτά προκύπτουν από ενημερώσεις συναδέλφων σε αυτό το site, σας ενημερώνω:
Το 2015 εγκρίθηκαν έως τον Οκτ. 263 κανονικά και 250 συμπλ. εφάπαξ. Το 2015 Νοε+Δεκ, 106 καν. και 90 συμπλ.

Το 2016, έχουν εγκριθεί ως τώρα (Οκτ) 262 καν. και 302 συμπλ.

Τα έσοδα του 2016, λογικά, θα είναι παραπλήσια με του 2015.

Ο καθένας ας κάνει τις “προγνώσεις” του για τις χορηγήσεις Νοε. και Δεκ. 2016.

Προσωπικά πιστεύω ότι τα έσοδα Νοε+Δεκ θα φθάνουν για 100 περίπου καν. εφάπαξ. Πως θα κατανεμηθούν, δεν γνωρίζω. Μπορεί να είναι 20 καν./800 συμπλ. ή 50/500 ή 80/200 ή …

Υ.Γ. 1 καν.≈10 συμπλ.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Johnny B.
23 Οκτωβρίου 2016 11:12

Καλημέρα και από μένα,

δεν ξέρω γιατί το λες αυτό αλλά δεν νομίζω ότι θα έχουμε δύο ακόμα συμβούλια. Το πρόσφατο συμβούλιο αφορά εφάπαξ που θα δοθούν μέσα στον Νοέμβριο, σωστά? Άρα τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε το συμβούλιο για τον Δεκέμβριο. Θα έχουμε και “Χριστουγεννιάτικο” συμβούλιο? ή ξανά τον Φεβρουάριο?

Έπειτα, από τους προϋπολογισμούς τους 2016 μαζί και τις τροποποιητικές, φαίνεται ότι υπάρχουν λιγότερα έσοδα από το 2015. Με εξαίρεση τον Σεπτέμβριο, φέτος το φθινόπωρο έχει τις πιο χαμηλές καταβολές…

Τα αθροίσματά σου μου φαίνονται λιγάκι “αισιόδοξα” και φυσικά γίνεται αντιληπτό ότι πέφτει “μαγείρεμα” στις αναλογίες των εφάπαξ για να μην “ξεσηκωθεί” καμιά πλευρά (συμπληρωματικών, κανονικών).

Θεωρώ ότι αν δεν “σπάσουν” αποθεματικά, θα έχουμε ένα συμβούλιο ακόμα τέλη Νοεμβρίου για ποσά 10-15/100-150. Ακόμα και δεύτερο συμβούλιο να έχουμε στα ίδια επίπεδα, τότε θα υστερούμε από πέρσι γύρω στα 70 κανονικά εφάπαξ (ή όποια άλλη αναλογία θες).

Για το 2017 έχει ο Θεός…και η αξιολόγηση…

Μάριος
Μάριος
20 Οκτωβρίου 2016 13:28

Αναρτήθηκε η σύνταξη μηνός ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ λίγο αυξημένη…

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Μάριος
20 Οκτωβρίου 2016 13:49

Μάριε,

μου βγάζει ακριβώς όσα υπολογίζει στη σελίδα του Αχιλλέα (+1 ένα λεπτό περισσότερα) αλλά με την επιλογή του “Διαζευγμένου”…. δεν υπάρχει καινούργια κράτηση ή αλλαγή κατάστασης…αυτά!

Steve
Steve
Απάντηση σε  Μάριος
22 Οκτωβρίου 2016 01:05

+0.46€
Αν τα κλείσω για 50 χρόνια, μπορεί και να γίνουν 1€!

Mike
Mike
Απάντηση σε  Μάριος
23 Οκτωβρίου 2016 19:25

Tι είναι τα ΟΜΟΣΠ.ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΣΥΝΟΜ/ΔΙΕΣ ???
Εκεί είναι η μείωση στην κράτηση.

Mike
Mike
24 Οκτωβρίου 2016 14:53

Ευχαριστώ Αχιλλέα.

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
20 Οκτωβρίου 2016 00:21

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ VALEYR ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΜΤΑ -ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Kostas
Kostas
Απάντηση σε  ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
20 Οκτωβρίου 2016 08:39

4 με 5 ημερες

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Απάντηση σε  Kostas
20 Οκτωβρίου 2016 08:40

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ