Σελίδα υπ' αριθ. 240 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 240 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Καλησπέρα στους συναδέλφους. Αποστρατεύτηκα το 2014 με το βαθμό Ασμχου εα. Έχω περίπου 370 ένσημα από εργασία στον ιδιωτικό τομέα τα χρόνια 1980 – 1981 πριν ακόμη καταταγώ στην Αεροπορία τα οποία δεν κατέθεσα σε κανένα φορέα όταν αποστρατεύτηκα. Η σύνταξη βγήκε χωρίς τον υπολογισμό αυτών. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ τώρα αυτά τα ένσημα να τα καταθέσω στο ΓΛΚ και αν αναλογεί κάποια σύνταξη γι αυτά. Ευχαριστώ.
Κοίτα Πληροφορίες FAQ(Ερωτήσεις) 3.6.α και 3.6.β
Ευχαριστώ πολύ Βασίλη.
Γιώργο, πότε είναι η κατάταξη σου στην ΠΑ ?
Το 1981 ως έφεδρος και το 1983 Ανακατάταξη.
Α. Σε ότι αφορά την σύνταξη Δημοσίου. Το δικαίωμα αναγνώρισης μπορείς να το ασκήσεις εντός πενταετίας από την συνταξιοδότηση σου. Σε ότι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της αναπροσαρμογής της σύνταξης, δεν αναγνωρίζονται αναδρομικά σε βάρος του Δημοσίου για χρονικό διάστημα πέρα των 5 ετών από την πρώτη του μήνα κατά τον οποίο εκδίδεται η σχετική πράξη – απόφαση. Β. Σε ότι αφορά το μέρισμα. Αν κατά το διάστημα της εργασίας σου στο ΙΚΑ, κατέβαλες ασφαλιστικές εισφορές και για επικουρική ασφάλιση τότε και αυτή προσμετράει για την αύξηση του αριθμού των μεριδίων που λαμβάνεις. Θα πρέπει να υποβάλεις άμεσα σχετική αίτηση αναγνώρισης στο ταμείο διότι η αύξηση στο μέρισμα δίνεται αναδρομικά μέχρι ένα έτος πριν από την αίτηση, τα αναδρομικά πέραν του έτους χάνονται. Η ανωτέρω αναγνώριση στο ταμείο, γίνεται μόνο αν έχει αναγνωριστεί σαν συντάξιμος από το ΓΛΚ (υποβάλεις τώρα την αίτηση και μετά θα προσκομίσεις την απόφαση αναπροσαρμογής του ΓΛΚ ώστε να αρχίσουν να τα καταβάλουν). Συνεπώς θα πρέπει άμεσα να υποβάλεις τα ένσημα που έχεις στο ΓΛΚ, δέχονται καθημερινά στο ισόγειο (κρατά αντίγραφα για παν ενδεχόμενο) ώστε να… Διαβάστε τη συνέχεια »
Καλησπερα σας…. Εχω ακουσει, οσον αφορα τα πτητικα στη πολεμικη αεροπορια, οτι αν εχεις για παραδειγμα 20 πτητικα εξαμηνα δηλαδη 10 ετη συνταξιμα, η συνταξη που θα παρεις θα προκυπτει απο το 40% του μισθου που θα εχεις οταν θα βγεις στη συνταξη, αυξανομενη για καθε ετος που εχεις αναγνωρισει (στη προκειμενη περιπτωση 10) κατα 2%, δηλαδη 40%+ 10*2%=60%. Δηλαδη αν ο μισθος σου οταν βγεις στη συνταξη ειναι 1000€ στη πρωτη περιπτωση η συνταξη που θα παρεις θα ειναι 400€ και στη δευτερη με αναγνωρισμενα τα πτητικα ετη θα ειναι 600€… Γνωριζετε αν ισχυει κατι τετοιο?Επισης η ανγνωριση των “5 πολεμικων ετων” που δικαιουμαστε εχει αντικρισμα χρηματικο στη συνταξη ή μετρανε μονο για να μπορεσεις να συνταξιοδοτηθεις νωριτερα…Σας ευχαριστω πολυ…
Σχετικό άρθρο για το θέμα: https://enstoloi.net/allagi-prosmetrisi-5etias-kai-eksaminon/
Επίσης βοηθάει εάν διαβάσεις πρώτα αυτό: https://enstoloi.net/tropos-chrisis-aksiopoiisis-site/
και μετά κάνεις όσες δοκιμές θέλεις (με διάφορα ενδεχόμενα) στη σελίδα “Σύνταξη ΕΦΚΑ”.
Ευχαριστω πολυ….
LA MIRAGE
Μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, το ξενοδοχείο ενοικιάστηκε και ανακαινίζεται
https://www.haf.gr/wp-content/uploads/2018/03/ANAKOINVSHxEKMISTHOSHSxJENODOXEIOY.pdf
Μετά από ένα αρνητικό νέο για το ΜΤΑ (το κλείσιμο του ΣΕΠΑ), τουλάχιστον ήρθε ένα και θετικό!
Πού πάει το ΣΕΠΑ?
https://www.militaire.gr/ti-symvainei-kleisimo-toy-sepa-erotisi-theochari-sti-voyli/
ΕΚΠΤΏΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΠΑ
http://www.armynow.net/sepa-ekptoseis-os-50/
Καιρό είχα να μπω. Με γεια το καινούριο ένδυμα της σελίδας.
Πολύ “μαυρίλα” ρε παιδάκι μου!
Αχιλλέα, δεν το “ξανοίγεις” λίγο το χρώμα στο φόντο ?
Πριν ήταν πολύ ανοιχτό οπότε για να φανεί η αλλαγή έπρεπε να σκουρήνει αρκετά, άσε που έτσι επικεντρώνεσαι καλύτερα στο περιεχόμενο που είναι σε άσπρο φόντο!
Με την νυχτερινή απασχόληση ακόμη τίποτα ούτε αυτό το μήνα….
Τόσο στενά που παρακολουθείς το θέμα των “νυχτερινών”
είμαι σίγουρος ότι εσύ θα μας πρωτο-ενημερώσεις για την χορήγησή τους (όταν γίνει) !
Μακάρι αερο να έχω την τύχη να δώσω αυτή τη χαρά. …χαχαα….θα αργήσουμε μαλλον
κ. Καρασσαβιδη μια ερωτηση.Αυτο το μηνα ξεκαθάρισε λιγο το νεο μισθολογιο και ειναι χωρις αναδρομικα.Γιατι εξακολουθω να εχω διαφορες στα ποσα μου βγαζει η εφαρμογη με αυτα που αναγραφει ο φακελος?ευχαριστω
Και να διευκρινίσω τα ποσά στις αποδοχές είναι ίδια με της εφαρμογής αλλά στις κρατήσεις έχω απόκλιση)
Μήπως εμπίπτεις στην περίπτωση της παρ. Δ.2 του άρθρου “Επεξήγηση μισθολογίου – μέρος 2ο”, όπως ο συνονόματός σου ακριβώς από κάτω;
Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζετε πόσους μήνες γινετε κράτηση διαφορά προαγωγής.
Στο δικό μου φύλλο μισθοδοσίας μου κράτησαν 1 μηνα (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ) απο το ενα ταμείο και στο άλλο 4 μήνες (ΙΑΝ-ΦΕΒ-ΜΑΡ-ΑΠΡ) προς το παρόν.
Η διαφορά προαγωγής καταβάλλεται, ένα μήνα για ΕΛΟΑΑ, και τέσσερις για ΜΤΑ (μέρισμα – ΕΚΟΕΜΑ), συνεπώς δεν έχει άλλες κρατήσεις.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας
kaλημερα μια ερωτηση πως μπορω να παρω αντιγραφο συνταξιωδοτικης πραξης?
Καθημερινά θα δέχεται στο ισόγειο για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών συνταξιοδότησης, χορήγηση βεβαιώσεων και την παροχή γενικών πληροφοριών.
Η εξυπηρέτηση στην Υπηρεσία γίνεται μόνο με επίδειξη Δελτίου Ταυτότητας ή άλλου επίσημου νομιμοποιητικού εγγράφου, ή με επίδειξη νόμιμης εξουσιοδότησης σε τρίτο πρόσωπο
http://www.minfin.gr/web/31341/epikoinonia-plerophories
Γνωμοδοτήσεις ΝΣΚ για ειδικές περιπτώσεις εφάπαξ: Οταν έγινε ευρυτερα γνωστό το συγκεκριμένο θέμα, με βάση φανερά παράνομες αποφάσεις ,από αυτοαποκαλούμενους “επαγγελματίες” που μετειχαν στις ΔΕ/ΕΛΟΑΑ ( ; ) και τη μεταγενέστερη στήριξη με απαραδεκτες νομικά γνωμοδοτήσεις του Νομικου Συμβουλου του ΕΛΟΑΑ, κάποιοι σχολιαστές ,εδώ στο site,στα σχόλια, πανηγύριζαν, γιατί ευελπιστούσαν να λάβουν ταχύτερα τα συμπληρωματικά εφαπαξ κ.λ.π (Να τα πάρει το ταμείο “απ΄αυτούς¨για να τα δώσει “σε μας”. Δηλαδή να πεθάνει η κατσικα του γείτονα). Παράλληλα η ΠΟΕΣ (εποχή που τα φωτα της επικαιρότητας ήταν στραμμένα πάνω της) χωρίς κάποια αρμοδιότητα συναντούσε τον Δντη ΕΛΟΑΑ (χωρίς έγκριση από ΔΕ/ΕΛΟΑΑ (δόθηκε μεταγενέστερη για κάλυψη της παρατυπίας-παρανομίας) και έπαιρνε διαβεβαιώσεις ότι θα τεθεί το θέμα με εισήγησή του (Δντη /ΕΛΟΑΑ) για ταχεία εισπραξη ως “αχρεωστήτως καταβληθέντων” και πριν τη λήξη του 2017 (χωρίς να έχει πλήρη γνώση των ενστάσεων και επιχειρημάτων των θιγομένων και χωρίς να θέτουν ερώτημα στους εποπτικούς φορείς παρά τα έγγραφα αιτήματα των θιγομένων ), βγάζοντας μάλιστα ανακοίνωση-δελτίο τύπου όπου αυτάρεσκα καμάρωνε για την “επιτυχία” του. Αποτέλεσμα όλων αυτών των εκτός έννομης τάξης ενεργειών, συνάδελφοι, με προσωρινή σύνταξη, πολύτεκνοι… Διαβάστε τη συνέχεια »
Μένει να δούμε αν οι σχετικές αποφάσεις του ΝΣΚ, θα γίνουν αποδεκτές ή όχι ή μερικώς αποδεκτές, για την περαιτέρω τύχη τους.
Έγινε αποδεκτή από ΥΕΘΑ.
ΑΔΑ6ΟΑΦ6-ΣΥ2 Φ.952.2/ΑΔ.3670/Σ.747
Ημερομηνία έκδοσης 21/03/2018
Φορέας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Οργανωτικές Μονάδες ΓΕΑ/Δ6
Υπογράφοντες Υπουργός – ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΟΣ
Τύπος Πράξης Υπουργική Απόφαση.
(https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%9F%CE%91%CE%A66-%CE%A3%CE%A52).
Αναμένονται περαιτερω ενεργειες από ΓΕΑ , ΕΛΟΑΑ, ΔΟΥ.
Έχει κάποιος υπόψη του πότε περίπου θα δοθούν ξανά εφάπαξ από το ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ ;
Τελευταία φορά που δόθηκαν ήταν τέλη Ιανουαρίου 18.
Επικοινωνία ΕΛΟΑΑ
https://www.haf.gr/structure/gea-2/mta/tasa/
Με τις πρόσφατες κρίσεις αποστρατεύτηκαν μέλη της ΔΕ/ΕΛΟΑΑ, και θα πρέπει να αντικατασταθούν για να μπορεί να συνεδριάζει.
ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΓΑΜΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΓΛΚ;
ΥΓ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 8Ε.
Δεν χρειάζεται να κάνεις καμία ενέργεια. Η λάθος παρακράτηση του φόρου θα επιστραφεί με την εκκαθάριση που θα γίνει όταν υποβάλεις την φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2017. Διάβασε το άρθρο του Αχιλλέα «Αύξηση φορολογίας στα ενημερωτικά ΓΛΚ» εδώ https://enstoloi.net/afxisi-forologias-sta-enimerotika-glk/ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ GEORGIOSP. ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΜΕΣΟΣ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.ΑΧΙΛΛΕΑ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2012.ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΑΝ Κ ΟΠΟΤΕ ΔΟΘΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ?ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΚΛΠ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ….
theodoros
Αχιλλέα σε ευχαριστώ για την απαντηση σου ,αλλα η ακαθαριστη σύνταξη συμφωνεί μετην σελίδα μέχρι δεκαδικού(ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΣΓΟΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΥ 1503,84 ΕΥΡΩ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ αλλα τα αποτελεσματα δεν βγαινουν σωστα κ κυρίως υπάρχει διαφορά στισ κρατήσεις στο Ν4093/12(15ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ),Επίσης στις αποδοχες 2018 στον πίνακα υπαρχει διαφορά στις κρατήσεις περιθαλψης κ του νόμου εκτ εισφ Ν3986/11.Τέλος τα μερίδια τουΜΤΑ δεν συμπιπτουν στον πίνακα βγαινουν 24 ενω το ΜΤΑ μου βγάζει 26(ταξιαρχου).Πιστευω να μελετήσεις τις απορίες που αναφέρω κ να μας διαφωτίσεις οπως αλλωστε κάνεις παντα.
ΣΩΜΑ: Αεροπορία
Για να μην βγαίνουν σωστά τα μερίσματα κάτι δεν συμπληρώθηκε σωστά.
Μάλλον αναγνώρισες την 5ετία στο MTA, οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εισάγεις στο πεδίο “Αναγνώριση” (δίπλα από τα “Μάχιμα έτη”) την επιλογή [ΕΦΚΑ+ΜΤΑ] ώστε να αυξηθούν τα μερίδια σε 26 και μετά σύγκρινε ξανά τα αποτελέσματα.
Εάν γίνονται κρατήσεις αναγνώρισης κάθε μήνα από το μέρισμα (αναφέρονται στη μηνιαία ανάλυση του ΜΤΑ) θα πρέπει επίσης να τις εισάγεις στο λευκό πεδίο [Αναγνώριση-Οφειλές].
Όταν συμπληρωθούν όλα τα πεδία σωστά θα πρέπει να συμφωνούν όλα τα ποσά.
theodoros
Αχιλλέα σε συνέχεια της μεταξύ μας αλληλογραφίας έκανα αυτό που μου είπες στο πίνακα (ΕΦΚΑ+ΜΤΑ) αλλα μου βγάζει 27 κ οχι 26 μερίδια.Επίσης πρέπει να σε ενημερώσω οτι το ποσό που μου επέβαλε το ΜΤΑ κ το εξ’οφλησα εφαπαξ (600ευρώ) ήταν η διαφορά αναγνώρισης μισθολογικού βαθμού Ταξιάρχου κ μου βγήκε 26 μερίδια αποτελεσμα που δεν προκύπττει στον πινακα.Τέλος για να σε ενημερώσω πιο πολυ οσον αφορά την προσωπικη κατασταση έφυγα με 32,13 συντάξξιμα έτη ,πραγματικα 27,13 έτη με διοικ.βαθμό Σγου,αποδοχές αντισμηνάρχου βαση συνταδιοτικής πραξης του ΓΛΚ.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου κ ελπιζω κ αυτή την φορα στην απάντηση σου οσον αφορά στην επιβεβαιωση κ των σωστων αποτελεσματων στο πληρωτεο ποσο της κυριας συνταξης κ μερισματος μεταξύ πίνακα κ γενικου λγιστηρίου του κράτους.
Θεόδωρε ο σωστός τρόπος συμπλήρωσης της σελίδας είναι αυτός που ανέφερε ο Αχιλλέας στο σχόλιο του εδώ https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-239/#comment-62895 . Στην σελίδα σύνταξη ΓΕΑ μόλις επιλέξεις στα έτη Κονδύλη «Εξ υπαξιωματικών» όλοι οι υπολογισμοί γίνονται με βάση τον βασικό μισθό αντισμηνάρχου (1092€) ακόμα και αν έχεις επιλέξει μισθολογικό βαθμό 2/3 σμηνάρχου (1178€). Έτσι η βασική σύνταξη υπολογίζεται σωστά από την σελίδα και συμφωνεί απόλυτα με το ΓΛΚ. Το ΜΤΑ όμως (και η σελίδα) υπολογίζει τα μερίδια που σου δίνει με βάση τον τελευταίο μισθολογικό βαθμό που πραγματικά είχες και όχι αυτόν που φαίνεται στην συνταξιοδοτική πράξη εξ αιτίας του συνυπολογισμού των ετών Κονδύλη. Για να γίνει αυτό και να υπολογιστούν τα μερίδια σωστά πρέπει να βάλεις μισθολογικό βαθμό 2/3 σμηνάρχου και όχι αντισμηνάρχου. Το ΜΤΑ στην επιστολή που στέλνει αναγνωρίζει το δικαίωμα για την λήψη μερίσματος και καθορίζει τον δικαιούμενο αριθμό μεριδίων. Δεν καθορίζει τα μερίδια μόνο με τον βαθμό (π.χ Σμηνάρχου ή Ταξιάρχου) αλλά συνυπολογίζει και άλλα στοιχεία. Είναι σύμπτωση ότι εσύ δικαιούσαι 26 μερίδια που στον πίνακα αντιστοιχούν σε ταξίαρχο. Στην περίπτωση σου τα 26 μερίδια υπολογίζονται ως εξής:… Διαβάστε τη συνέχεια »
Συνάδελφε σε ευχαριστώ για την ενημέρωση κέτσι σωστα βγαινουν τα αποτελέσματα οσον αφορα τα μερίσματα,αλλα αυτό που ρωτησα αρχικα τον Α χιλλέα ήταν οτι δεν βγαινουν σωστα τα αποτελεσματα στις κρατήσεις της σύνταξης κ συγκεκριμένα στο Ν 4092/12 Κ περίθαλψης παροτι εχω βάλει στον πινακα έτη κονδυλη ΑΣΜΧΟΥ αποδοχες.το μικτο ποσο βγαινει σωστο αλλα στο τελικο πληρωτεο ποσο σύνταξης υπαρχει διαφορα μεταξυ ΓΛΚ κ πίνακα λογω κρατήσεων περιπου 15ευρω.αν έχετε την καλοσύνη μου απαντας εσυ η ο Α χιλλέας γιαυτην την διαφορα που οφείλετε.
Δοκίμασε να βάλεις έτη Κονδύλη και αποδοχές 2/3 σμηναρχου. Κάνε σύγκριση με τα ενημερωτικά σύνταξης ΓΛΚ και ΜΤΑ σε όλες τις κρατήσεις.
Το δοκιμασα κ παλι δεν συμφωνουν πίνακας Αχιλλεα κ ενημερωτικου σύνταξης. δεν ξερω αν παιζει ρολο επιδομα ενός ανηλικου τέκνου 50 ευρω επιπλεον αποδοχες συν τισ μικτεσ αποδοχες 1503.84 κ ανεβαινω σε κρατησεις ειδικα του νομου 4093/12 ειναι διαφοερειτικεσ δεν συμφωνουν .
Πρέπει να συμπληρώνεις σωστά όλα τα πεδία όπως σου έδειξα στην προηγούμενη απάντησή μου:
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-239/#comment-62895
Η σύνταξή σου βγαίνει στη σελίδα 1.503,84 €, τα μερίδια στα μερίσματα είναι 26 και η κράτηση του Ν.4093 είναι 87,53 € (ανέφερες 87 € στην ανάλυση ΓΛΚ), οπότε σε ποιο ακριβώς ποσό υπάρχει διαφορά;
Αχιλλέα τοποθέτησα οπως μου ειπες σωστα τα στοιχεία στα πεδία κ τα αποτελεσματα βγαινουν σωστα τωρα. ΣΕ ευχαριστω για την πληρη κ λεπτομερη ενεημερωση σου ,αλλα πριν κλεισω θα ηθελα να σου απευθύνω μια τελευταια ερωτηση αν δηλαδη στον καινουργιο υπολογισμο της συνταξης λαβουν υποψιν τους κ τις νεεες μεταβολες οικογενεια κης καταστασης (σημειοτεον οτι εχω δηλωσει στο ΓΛΚ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΗΜΟΥΝ ΔΙΑΖΕΥΜΕΝΟΣ).
Μετά το 2010 δεν υπάρχει επίδομα γάμου αλλά μόνο επίδομα τέκνων, οπότε δεν αλλάζει η σύνταξη.
Επίσης από το 2019 καταργείται το επίδομα τέκνων στη σύνταξη.
Η μόνη διαφορά εγγάμου και διαζευγμένου είναι ότι στον έγγαμο αυξάνεται το ετήσιο αφορολόγητο ποσό κατά 50 € για το πρώτο παιδί (από 1.900 € θα γίνει 1.950 € για σένα).
Προς ενημέρωση των συναδέλφων : με την συμπλήρωση των 24 ετών αυτόματα διακόπτεται η ασφάλεια του τέκνου, εάν δεν εργάζεται και σπουδάζει θα πρέπει να κάνεις όλη τη διαδικασία για να ασφαλιστεί για δύο (2) ακόμα έτη στην κατά τόπους περιφέρεια.
https://www.ika.gr/gr/infopages/opad/files/entypa_opad_tydky/dikaiol_spoud_1826.pdf
https://www.ika.gr/gr/infopages/opad/files/entypa_opad_tydky/yp_dikaiol_spoud_1826.doc
Για να ολοκληρωθεί η “ενημέρωση των συναδέλφων”, προσθέτω επιπλέον λεπτομέρειες για την διαδικασία, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έντυπα αιτήσεων
όπως προκύπτουν από σχόλια των GEORGIOSP και Γιάννης
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-239/#comment-62765