Αεροπορία

Σελίδα [php_everywhere] με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

guest
17K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης.Κ
Γιαννης.Κ
1 μήνας πριν

καλησπέρα σας είμαι καινούριος στη σελίδα σας ειμαι ΕΠ-ΟΠ
θα ήθελα να κάνω δυο ερωτήσεις
1)έχω εργαστεί στο στρατό το απο της 1-4-1993 εως της 30-9-1994 ως μαθητευομενος ηλεκτρολόγος για 17 μήνες .είχα κάνει αναφορά στο ΓΛΚ μήπως μπορεί να αναγνωριστεί ως ΕΧΥ και μου είχαν απαντήσει πως υπήρχε νόμος του 92 (αν θυμάμαι σωστά)πως δε δικαιούμαι χρονοεπίδομα διότι είμαι κάτω από το 17 έτος της ηλικίας μου και πως μπορώ να τα αναγνωρίσω ως συντάξιμα.θα ήθελα να ρωτήσω μήπως έχει αλλάξει κάτι σε αυτό το θέμα που σας αναφέρω .
2)υπάρχει κάποιος νόμος που να μπορώ να δώσω την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου αυτοκινήτου σε ενα φίλο για να δουλέψει νόμιμα το συνεργείο του .
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και πολλά συγχαρητήρια για την σελίδα σας για την ενημέρωση που μας δίνεται

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
CHPOL
CHPOL
2 μήνες πριν

Ερώτηση, κύριε Καρασαββίδη μετά την ενηλικίωση τέκνου σε ποιες άλλες περιπτώσεις διατηρείται το ΕΟΒ εκτός της φοίτησης σε ΑΕΙ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν
2 μήνες πριν

Γνωρίζει κάποιος αν έχει αλλάξει κάτι με τον καινούριο Νόμο όσον αφορά την περικοπή της σύνταξης των εργαζομένων? Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ Ν
2 μήνες πριν

Ισχύει ότι περιγράφετε στην παραπομπή https://enstoloi.net/voithimata/apascholisi/

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν
Απάντηση σε  Γιάννης.
2 μήνες πριν

Ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη αλλά εννοώ σύμφωνα με το ΦΕΚ 5017//27-10-2021 & στην τροπολογία του άρθρου 4 της υπ’ αρ. οικ. 48351/8-7-2021 απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Προϋποθέσεις, όροι και διαδικασία διασταύρωσης και ελέγχου στοιχείων μεταξύ του ΣΕΠΕ και του e-EΦΚΑ **για συνταξιούχους που απασχολούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 4387/2016 **(Α΄85)» (Β΄ 3083)….” αναφέρονται στις **ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ **περικοπής της συνταξης ως εργαζομένων, και οι υπαγόμενοι στο άρθρο 26 του Π.Δ. 169/2007 (Α’210) ….ΉΤΟΙ…..ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ που απομακρυνθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο απο τις ταξεις και είχαν 25ετη τουλάχιστον συνταξιμη υπηρεσια κλπ (Αρθρο 26,Προϋποθέσεις δικαιώματος σύνταξης στρατιωτικού…)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ Ν
2 μήνες πριν

Ι Ισχύει ότι άλλαξε με τον 4670/20 απλά με τον 4690/20 το περίπτωσης έγινε ..περ…
και το παραγράφου έγινε …παρ…

δ. Των συνταξιούχων του τετάρτου εδαφίου της περίπτωσης α’ της παραγράφου 1 των άρθρων 1 και 26 του π.δ. 169/2007 (Α’ 210).
Και άλλαξε σε
δ. Των συνταξιούχων του τετάρτου εδαφίου της περ. α΄ της παρ. 1 των άρθρων 1 και 26 του π.δ. 169/2007 (Α΄ 210).
όλες οι παραπάνω εξαιρέσεις αναφέρονται στην παραπομπή ..Απασχόληση…

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Manos
Manos
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ Ν
1 μήνας πριν

Δηλαδή οποιους τους αποστράτευσε η υπηρεσία και δεν εφυγαν με δικη τους βούληση , μπορουν να εργαζονται κανονικά χωρις καμμία περικοπή της συνταξης τους?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αντωνης.
Αντωνης.
2 μήνες πριν

Αντωνης.
20 ώρες πριν
Καλησπέρα.Εχω αιτηθεί την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας και έχει ξεκινήσει η παρακράτηση του αντίστοιχου ποσού απο τον προηγούμενο μήνα.Με αυτά τα 5 χρόνια συμπληρώνω τα 40 χρόνια προκειμένου να αποκτήσω δικαίωμα συνταξιοδότησης.Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να μου πεί τι γίνεται σε περίπτωση που υποβάλω αναφορά αποστρατείας?θα πρέπει να πληρώσω το υπολειπόμενο ποσό εφάπαξ η θα συνεχίσει η παρακράτηση του ποσού απο την σύνταξη?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Νίκος
Νίκος
2 μήνες πριν

Την βεβαίωση σπουδών για την συνέχεια της καταβολής του επιδόματος τέκνου σε ποια διεύθυνση την στέλνουμε.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  Νίκος
2 μήνες πριν
Νίκος
Νίκος
Απάντηση σε  Γιάννης.
2 μήνες πριν

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος
2 μήνες πριν

Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το εάν θεμελιωνω σύνταξη και πότε, καθώς μέσω τις εφαρμογής σας υπάρχει ένα μπέρδεμα, ειδικότερα:

Κατάταξη:14/11/90, ΣΤΥΑ
3 παιδιά 2004, 2005, 2019
1 πτητικό 18μηνο
Μάχιμα ετη 5 αναγνωρισμένα.

Εμφανίζεται ημερομηνία θεμελίωσης 14/5/25

Ενώ εαν αφαιρέσω το 3 παιδί
Εμφανίζεται ημερομηνία θεμελίωσης 14/11/15

Υπάρχει κάποια εξήγηση γιατί με το 3 παιδί χρειάζομαι περισσότερα χρόνια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος
2 μήνες πριν

Ευχαριστώ πάρα πολύ για ενημέρωση, καλή συνέχεια στο έργο σας.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ
2 μήνες πριν

Καλησπέρα σας, Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια σχετικά με ένα δίλημμα που έχω. Ημερομηνία κατάταξης ΣΤΥΑ 14-11-1990 έχω 2 πτητικά 18μηνα πριν το 2010 Και έχω και 5 μήνες εργασίας πρίν την ημερομηνία κατάταξης. Σύμφωνα με την εφαρμογή δικαίωμα σύνταξης, αναγνωρίζοντας μόνο τα 2 πτητικά και την πενταετία , μου εμφανίζει , ημερομηνία θεμελίωσης σύνταξης 14/5/2015, απαιτούμενα έτη 30,5 και συντάξιμα έτη 37,4. Αν υπολογίσω και τους 5 μήνες ΙΚΑ τότε διαμορφώνεται ως εξής: Ημερομηνία θεμελίωσης 14/12/2014 Απαιτούμενα έτη 29 Συντάξιμα έτη 37,8. Έχω δύο ερωτήματα, πρώτον αν στην πρώτη περίπτωση χωρίς να αναγνωρίσω τους πέντε μήνες του ΙΚΑ θεμελιώνω συνταξιοδοτικό δικαίωμα χωρίς τα 40 χρόνια υπηρεσίας και δεύτερον αν θεμελιώνω δικαίωμα σύνταξης με συμφέρει να κάνω χρήση των πέντε μηνών του ΙΚΑ να υπολογιστεί η σύνταξη με το παλιό είδαμε κάνω χρήση και να υπολογιστεί η σύνταξη με τις αποδοχές της τελευταίας εικοσαετίας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  ΗΛΙΑΣ
2 μήνες πριν

Δικαίωμα έχεις θεμελιώσει είτε με το ΙΚΑ είτε χωρίς.
Ο χρόνος του ΙΚΑ προσμετράτε χωρίς εισφορές οπότε θα πρέπει να τον βάλεις.
https://enstoloi.net/themeliosi-sintaksis-me-paraitisi/

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ηλίας
Ηλίας
2 μήνες πριν

Καλημέρα.Έχω υπηρετήσει το 1996-1998 ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός και θέλω να ρωτήσω αν η αναγνώριση ως συντάξιμος χρόνος ( σύνταξη-εφάπαξ) είναι μέ η χωρίς κρατήσεις.Θέλω να τονίσω ότι καλός κακός δεν κράτησα κάποιο αποδειχτικό φύλλο τις τότε μισθοδοσίας για να δώ αν είχα κρατήσεις.Επίσης στον υπολογισμό της εφαρμογής σύνταξης ακόμα διαπιστώνω ότι δεν μπορούμε εμείς οι ΕΠ.ΟΠ να τον συμπληρώσουμε γιατί καταταχθήκαμε στην Αεροπορία το 2002, και συμπληρώνω εικονικά έτος 2001 κατάταξη για να δώ περίπου την σύνταξη μου.Αυτό έχει να κάνει με τον νόμο τις αυτεπάγγελτης αποστρατείας που ακόμα δεν εχουμε καθαρή εικόνα έτσι και αλλιώς και δεν μπορούμε να συμπληρώσουνε την εφαρμογή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Τ. Εμμανουήλ
Τ. Εμμανουήλ
2 μήνες πριν

Καλησπέρα Είμαι Εσμιας από ΕΠΟΠ στην αεροπορια θέλω να αναγνωρίσω στο εφάπαξ και αργότερα σαν συνταξημα , 17μηνες θητείας στον στρατό, 2στο κέντρο ΕΔ και 15 μήνες στα αλεξίπτωτα. Είναι διπλά! Από όσο ξέρω,αυτό που μπορώ να το βρω. Για να το περάσω σαν σχετικό στην αναφορά μου. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να ασχολήθηκε με ανάλογη περίπτωση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
DimSim
DimSim
Απάντηση σε  Τ. Εμμανουήλ
2 μήνες πριν

Καλησπερα.Ζητας με αναφορα προς τη μοναδα σου να σου εκδόση αντιγραφο φυλλου μητρωου απο ΓΕΑ/Β1, απο εκει θα φαινεται οτι υπηρετησες και η διάρκεια της θητείας.Μετα παιρνεις απο το οικονομικο της μοναδας μια αιτηση του ΕΛΟΑΑ που ειναι για αναγνωριση και ζητας με αυτη την αιτηση την αναγνώριση προϋπηρεσίας της θητειας .Για το ποσο της πληρωμησ θα δεις στο φακελο στις κρατήσεις που “ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΕΛΟΑΑ” –>ΠΆΓΙΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ το ποσο που αναγραφη ειναι το ποσο που θα πληρωσεις επι τους μηνες της θητειας.Σαν συνταξιμα δεν συμφερη ,ειναι ασυμφορη πλεων η αναγνωριση.Αν βαλεις στην εφαρμογη της σελιδας “ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΕΑ” θα σου βγαλει το ποσο.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
2 μήνες πριν

Η κατηγορία Αξκων ΕΟΘ υπόκειται σε ίδιες κρατήσεις μισθοδοσίας σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες Αξκων??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κώστας.
Κώστας.
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
2 μήνες πριν

Αγαπητέ συνάδελφε για να μείνει κάποιος ΕΟΘ μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολο, αλλά μόνο και μόνο, που εξακολουθεί και μένει στο στράτευμα με τον ζωντανό μισθό σε σχέση με τον μισθό της σύνταξης λέει πολλά.
Γι’αυτό το να έχει κρατήσεις καλό και λογικό φαίνεται για το αίσθημα της αξιοκρατίας.
Το σίγουρο είναι άμα έχει κλείσει κάποιος τα 35ετη πραγματικής υπηρεσίας και έχει πάρει το εφάπαξ άμα θέλει δεν του κρατάνε κρατήσεις η διαφορετικά συνεχίζονται οι κρατήσεις και παίρνει και μια διαφορά.
Βέβαια άμα καταφέρνει κάποιος και μένει ΕΟΘ ενώ έχει κλείσει 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας μπορεί να παραμείνει μέχρι τα 58 έτη της ηλικίας του.
Εκτός και αν λόγω αυταπαγγελτης αποστρατείας δεν έχει κλείσει τα 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας και θα παραμείνει μέχρι να τα συμπληρώσει.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
nikos68
nikos68
2 μήνες πριν

Χρονοδιάγραμμα Πληρωμών Μισθοδοσίας 2022 Μερ/χων ΜΤΑ.
https://www.eaaathess.gr/2021/11/2022.html

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωσταs
Κωσταs
2 μήνες πριν

Τελευταία ασχολήθηκαν με τους στρατιωτικούς το 2019 και εκεί μια πενταετία του Ν.4609 πήγαν να περάσουν αλλά δεν τοποθέτησαν καλά . Άστα αχρηστία

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Νκ
Νκ
2 μήνες πριν

Όλοι εσείς που γκρινιάζετε …στην κάλπη να σας δω.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Παντελής
Παντελής
Απάντηση σε  Νκ
2 μήνες πριν

Εκεί είναι η διαφορά : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ !! είναι στάση ζωής. όσο για το τυράκι της κάλπης ο καθένας μας ας σκεφτεί πρώτα πριν ρίξει (εάν τη ρίξει και δεν απέχει) την ψήφο του. ΥΓ . Μια διευκρίνιση :όταν μίλησα για βουλευτές, εννοούσα τους δικούς μας πρώην ΑΞΚΟΥΣ ΥΠΑΞΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και όχι τους άλλους (από άλλα επαγγέλματα ή ανεπάγγελτους). Από αυτούς περίμενα να μας στηρίξουν αλλά ΔΕ……

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Παντελής
Παντελής
2 μήνες πριν

Εμείς οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ είμαστε από τους πιο αδικημένους, αλλά αφού έχουμε μηδαμινή εκπροσώπηση στην βουλή (οι βουλευτές που είχαμε – έχουμε στην τελευταία ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ήταν και είναι επιεικώς απαράδεκτοι). Τα media τα τελευταία 10- 15 χρόνια συστηματικά με ραδιούργο τρόπο μας απαξίωναν συνεχώς, ώστε να φαινόμαστε στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ σχεδόν άχρηστοι. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να απαξιοίς τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ της χώρας και τα στελέχη της (ανεξάρτητα απο τη φύση της εργασία τους και τις ειδικότητες τους) . Ας ελπίσουμε η Πολιτεία και πολιτικοί άρχοντες να καταλάβουν το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και να άρουν τις πολύχρονες οικονομικές αδικίες και όχι μόνο. Άποψη μου είναι ότι μια χώρα για να είναι ΙΣΧΥΡΗ χρειάζεται : δυνατές εξωτερική – εσωτερική ασφάλεια (Ένοπλες Δυνάμεις- Αστυνομία – Λιμενικό , Πυροσβεστική) ,Δυνατό σύστημα Υγείας (νοσοκομεία και προσωπικό) και Δυνατό σύστημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (αξιόλογοι καθηγητές, επιστημονικό προσωπικό, αξιόλογα μουσεία κλπ ) και τέλος σωστό Δικαστικό σύστημα με… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Στρατός
DimSim
DimSim
2 μήνες πριν

Επιτέλους μετά από 2 χρονιά από την αναφορά που υπέβαλα άρχισε η κράτηση για τα Εκστρατειας.Με επιλογη την πρωτη πενταετια η διαφορα στο κοστος ειναι 60 ευρω περισσοτερα απο το ποσο που δινει η εφαρμογη τις.σελιδας.Συγχαρητηρια κ. Καρασσαβιδη για την άψογη και έγκυρη ενημερωση!!!!!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Iceman
Iceman
Απάντηση σε  DimSim
2 μήνες πριν

Συνάδελφε επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ, αλλά για εφάπαξ καταβολή της 5ετίας που έκανα αναφορά στο ΟΛΚΑ, είσαι από 1997-02 ή πιο πίσω?Και πόσο είναι το ποσό αν είσαι από ΑΣΣΥ όπως και εγώ?Σε ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
DimSim
DimSim
Απάντηση σε  Iceman
2 μήνες πριν

Καλησπέρα.Εβαλα 5ετια απο 5/1995 εως 5/2000 και το ποσό είναι με αποδοχές Σμηνία 2.727 ,με μηνιαία δόση 46,23.Υπολόγισε στη μηνιαία δόση άλλα 10 ευρώ περίπου κάτω λόγω ότι είναι ασφαλιστική εισφορά και εκπίπτει από το την μηνιαία κράτηση που έχουμε στο φόρο.Καθαρά το ποσό της δόσης διαμορφώνεται στα 36 ευρω.
Βάλε τα στοιχεία σου στην εφαρμογή που έχει η σελίδα ” ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΕΑ” και θα σου βγάλει το πόσο για την πρώτη πενταετία.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Chris 21
Chris 21
Απάντηση σε  DimSim
2 μήνες πριν

Είσαι ε.ε ή ε.α;
Εάν είσαι ε.α, την αναφορά αναγνώρισης ποτέ την υπέβαλες; Πριν ή μετά την αποστρατεία;
Σε ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ να αναγνωρίσω χρόνια όντας απόστρατος.
Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
DimSim
DimSim
Απάντηση σε  Chris 21
2 μήνες πριν

ΕΝ/ΕΝ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Iceman
Iceman
Απάντηση σε  DimSim
2 μήνες πριν

Σε ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία