Αεροπορία

Σελίδα [php_everywhere] με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

guest
17K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ΧΡΟΝΗΣ
ΧΡΟΝΗΣ
1 μήνας πριν

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν δικαιούμαι να παίρνω το ΕΟΒ μέχρι και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους , ενώ η κόρη μου έγινε εικοσιτεσσάρων (24) χρονών τον Μάιο του 21 και το πανεπιστήμιο τελείωσε τον Ιούλιο του 21 . Ρωτώ , γιατί , το επίδομα μου το έχουν αφαιρέσει από τον Σεπτέμβριο , ενώ αντίστοιχα στη σύζυγο μου που εργάζεται στο Υπουργείο Υγείας της είπαν ότι το δικαιούται μέχρι και τον Δεκέμβριο . Όσο αφορά το ΕΟΒ, η χορήγηση του, είναι διαφορετική από Υπουργείο σε Υπουργείο? Και σα μην έφτανε αυτό , ξαφνικά μου κόβουν το ΕΟΒ για όλο το 2020 ΔΗΛ μου αφαίρεσαν 50 ευρώ που είναι το επίδομα και το ΙΔΙΑΙΤ. ΣΥΝΘ μειώθηκε κατά 60 ευρώ συνολικά μου αφαιρέσανε 1320 ευρώ . Η κόρη μου γράφτηκε στη σχολή το 2015 και έκανε αναστολή για δυο εξάμηνα ξαναγράφτηκε στη ιδία σχολή το 2016 και από τότε παρακολουθεί κανονικά… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  ΧΡΟΝΗΣ
1 μήνας πριν

Για όλους ισχύει η παρακάτω εγκύκλιος (αρθρο 15, σελ. 13) https://www.cnn.gr/images/news/2016/01/09/%CE%95%CE%B3%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF.pdf
Το επίδομα από πότε άρχισες να το λαμβάνεις..?? μήπως κατέθεσες αίτηση και ξεκίνησε από το 2015..??
Όταν έκανε αναστολή τα δύο εξάμηνα βάση του Ν.4009/2011 κατέθεσες την αίτηση ώστε να μην λαμβάνεις το επίδομα (εάν το έπαιρνες), δεδομένου ότι αυτή την περίοδο δεν ήταν φοιτήτρια..??
Το 2016 κατέθεσες αίτηση ότι τότε ξεκίνησε τις σπουδές της..??

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΧΡΟΝΗΣ
ΧΡΟΝΗΣ
Απάντηση σε  Γιάννης.
1 μήνας πριν

Η κόρη μου το 2015 έδωσε πανελλήνιες και πέρασε σε ΣΧΟΛΗ Α όπου και γράφτηκε το Σεπτέμβριο με αρχές του Οκτώβριου του 15 . Έχει κατατεθεί αντίστοιχη βεβαίωση σπουδών στην υπηρεσία . Τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους περνάει με το νόμο των αθλητών στη ΣΧΟΛΗ Β όπου και γίνεται η εγγραφή της στις 18-12-2015 αφού πρώτα έχει διαγραφτεί από την ΣΧΟΛΗ Α. Σχεδόν με την εγγραφή της, έκανε και την αναστολή για να ξαναδώσει πανελλήνιες τον Μάιο του 2016. Δεν πέρασε σε σχολή της αρεσκείας της και ξαναγράφεται (έκανε έναρξη σπουδών) τον Σεπτέμβριο με αρχές του Οκτώβριου του 16 και από τότε φοιτά μέχρι και σήμερα . Κατά το διάστημα των σπουδών της η σχολή της γίνεται 5ετης Το ερώτημα είναι , Μπορούν να μου κόψουν το επίδομα το 2020 η όχι? από την στιγμή που έχουν στα χέρια τους βεβαίωση σπουδών με ημερομηνία 2-3-2021 που λέει ότι: ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κώστας.
Κώστας.
Απάντηση σε  ΧΡΟΝΗΣ
1 μήνας πριν

Καταρχήν το 15 με 16 που έγινε διακοπή είναι νεκρή περίοδος που φαίνεται ότι δεν σπουδάζει αφού και αν έκλεισε τα 18 χρόνια.
Από 16 με 21 είναι πέντε χρόνια.
Τώρα αν η σχολή ηταν 4 έτη και έγινε 5ετη να υποθέσω πολυτεχνική σχολή( αν και με μπερδεύει ο νόμος λόγω αθλητών αν ειναι γυμναστική ακαδημία αλλά είναι 4ετη ) είναι θέμα της σχολής αν σαν παλαιά φοιτήτρια θα τελειώσει στα 4 η στα 5 έτη.
Αν τελειώνει στα 4 έτη το 2020 χωρίς να χρωστάει μαθήματα τελειώνει.
Αν τελειώνει στα 5 έτη λογικά τελειώνει το 2021.
Αλλά ότι και νά γίνει το 2020 φαίνεται ότι φοιτά επομένως δεν πρέπει από τα λεγόμενα σας ότι είναι στο 10 εξάμηνο και φοιτά μέχρι και σήμερα να κοπεί το 2020.
Μήπως κόψανε το 2015 μέχρι το 2016 που έγινε διακοπή;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΡΟΝΗΣ
ΧΡΟΝΗΣ
Απάντηση σε  Κώστας.
1 μήνας πριν

Α) Εάν υποθέσουμε ότι κόβουν Το 2015 με 2016 τότε λογικά έπρεπε να μου κόψουν για ένα παιδί γιατί το 2015 -2016 είχα ΕΟΒ για δυο παιδιά όποτε έπρεπε να μου κόψουν 20 ευρώ και όχι 50ευρω που είναι το ΕΟΒ του πρώτου παιδιού και 60 ευρώ ΙΔΙΑΙΤ. ΣΥΝΘ
Β) Το 2015 με 2016 είχαμε άλλο μισθολόγιο όποτε δεν ξέρω τη πρέπει να μου κόψουν . Γνωρίζει κάνεις τι ακριβώς κοβόταν τότε για το πρώτο παιδί και τι κοβόταν για το δεύτερο ?
Γ) Ο νομός αθλητών δίνει μοριοδότηση σε παιδιά που έχουν διακριθεί σε πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις για σχολές τις οποίες έχουν επιλέξει εκτός Στρατιωτικές . Η κόρη μου πέρασε σε 4ετη σχολή και στη συνέχεια με νόμο, έγινε 5ετη. Δεν πέρασε γυμναστική ακαδημία παρόλο η μοριοδότηση για αυτή τη σχολή έφτανε μέχρι και το 20%.
Δ) Τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα. Γνωρίζει κανείς ?
Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΔΗ
ΠΔΗ
1 μήνας πριν

Καλές γιορτές…
Προς ανάταση ηθικού αναφέρω ότι: 🙂

– Η “παρακράτηση” Ν.4093 οδεύει προς επίλυση εντός Δεκεμβρίου, με αναδρομικότητα από Ιαν.21

– Ψήνεται extra μέρισμα τέλος Δεκεμβρίου.

Με… πολύ μικρή επιφύλαξη (λόγω των απίστευτων περσινών, παρεμφερών, διεργασιών)… 🙂

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Peter
Peter
Απάντηση σε  ΠΔΗ
1 μήνας πριν

Μακαρι φιλε…καλες γιορτες!!!!!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Athan
Athan
Απάντηση σε  ΠΔΗ
1 μήνας πριν

Hi …my friend

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  ΠΔΗ
1 μήνας πριν

Πόσο είναι η αύξηση του 4093 τον μή
να?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Telis
Telis
Απάντηση σε  ΠΔΗ
1 μήνας πριν

Εκτιμώ τις προθέσεις σας, αλλά διαισθάνομαι ότι θα απογοητευθείτε αγαπητέ. Το ηθικό ανατάσσετε με γεγονότα. Καλές γιορτές.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  ΠΔΗ
1 μήνας πριν

Αν μας έλεγες και ποια είναι η πηγή αυτής της πληροφορίας
ίσως να μπορούσαμε να αξιολογησουμε την αξιοπιστία.
Φυσικά κι ευχόμαστε να βγεις αληθινός.
Καλά Χριστούγεννα!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Tony
Tony
Απάντηση σε  ΠΔΗ
1 μήνας πριν

Κάτι έχει ακουστεί και για αύξηση στη τιμή του μεριδίου στο μέρισμα και στο ΕΚΟΕΜΑ;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  ΠΔΗ
1 μήνας πριν

Αν συμφωνήσει ο Χατζηδάκης, τότε θα τα καταργηθεί.
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11259925.pdf

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
1 μήνας πριν

Καλημέρα κ.Καρασαββίδη,
Έίμαι απόφοιτος ΣΤΥΑ και κατατάχθηκα το 1995 το Σεπτέμβριο.Σε περίπτωση παραίτησης τι ακριβώς δικαιούμαι?Εννοώ αν γνωρίζετε το ενδεχόμενο εφάπαξ που θα μπορέσω να λάβω καθώς επίσης και τα ποσά που θα λάβουν τα τέκνα μου ηλικίας 20 και 15 αντιστοίχως.
Ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Airwolf
Airwolf
Απάντηση σε  ΒΑΓΓΕΛΗΣ
1 μήνας πριν

https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/
2. Ασφαλιστικό -> 3. Τρόποι αποχώρησης -> Γ. Αποχώρηση χωρίς σύνταξη

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ευαγγελος
Ευαγγελος
Απάντηση σε  Airwolf
1 μήνας πριν

Σας ευχαριστω για την απάντηση σας.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
1 μήνας πριν

Καλησπερα σας….μηπως γνωριζετε με ποια κριτηρια γινετε η επιλογη για ΟΒΑ;;;…εχω εναν γιο 24 χρονων τελειωνει την θητεια του ως Σμητης ειδικοτητα ΔΙΜΕ ,σε μερικες μερες ,,εκανε τα χαρτια για ΟΒΑ προσφατως με τις συμπληρωματικες θεσεις και τον καταταξανε 22ο επιλαχών..(πως βγαινει η σειρα επιλαχοντων;;)……..το παιδι εχει τελειωσει πανεπιστήμιο ακριβως 4 χρονια ,,πηρε πτυχιο στο ΑΠΘ,,με 2 ξενες γλωσσες με πτυχιο υπολογιστων με διπλωμα οδηγησης με σεμιναρια διαφορα και τυπικοτατος ως στρατιωτης …αυτα ομως δεν ζητηθηκαν ποτε .

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κώστας.
Κώστας.
Απάντηση σε  ΧΡΗΣΤΟΣ
1 μήνας πριν

Καλημέρα η προκήρυξη ζητάει ο υποψήφιος που υπηρετεί να έχει υποχρεωτικά την ανάλογη ειδικότητα που στην προκειμένη περίπτωση στη συμπληρωματική σε σύνολό 15 θέσεων ζητούσε 7 ΔΙΜΕ σε σχέση με την κανονική 204 θέσεων που δεν ζητούσε καμμία ΔΙΜΕ.
Παίζει σημαντικό ρόλο και η ηλικία δηλαδή πόσο νεότερος είναι.
Τα άλλα προσόντα δεν λογίζονται για ΟΒΑ σε σχέση με άλλους διαγωνισμούς όπως ΕΠΟΠ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
Απάντηση σε  Κώστας.
1 μήνας πριν

Σε ευχαριστω κυριε Κωστα για την οποια επεξηγηση σου ,,,αλλα δεν πηρα απαντηση στο πως βγαινουν τα αποτελεσματα εν τελη και η σειρα μετα των επιλαχοντων….τυχαια;;; μονο ηλικιακα;;…η προκήρυξη δεν αναφερει τιποτα και απλα ρωταμε για να μαθουμε το πως στην ουσια του….αντικειμενικα….αν υπαρχει αντικειμενικοτητα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  ΧΡΗΣΤΟΣ
1 μήνας πριν
Μιχαλης
Μιχαλης
1 μήνας πριν

Γειά σας!!θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση. γιατι σε όσους έχουν 3 η κ παραπάνω τέκνα από διαφορετικούς γάμους ο φόρος που παρακρατούν δεν είναι ίδιος με τους τριτεκνους ή πολυτεκνους ενώ τα επιδόματα τα παίρνουν κανονικα;ευχαριστω

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Μιχαλης
1 μήνας πριν

Τα επιδόματα δίνονται κανονικά ανεξάρτητα του εάν οι γονείς τελούν σε διάσταση, διάζευξη ή χηρεία.
Η αναγνώριση των τέκνων σαν φορολογικά εξαρτώμενα στις περιπτώσεις διαζευγμένων ίσχυε μόνο στις περιπτώσεις που υπήρχε επιμέλεια. Από τον Μάϊο αυτό άλλαξε και μάλιστα ίσχυσε και για το φορολογικό έτος 2020. Βλ. σχόλιο https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-66/#comment-101560 .
Κανονικά θα έπρεπε να προσαρμοστεί και η κράτηση φόρου στην μισθοδοσία.
Βλ. παρ. 4 στην εγκύκλιο της ΑΑΔΕ https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%914%CE%9D46%CE%9C%CE%A03%CE%96-9%CE%91%CE%A6?inline=true
Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα αφού με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για το 2021 θα γίνει σωστά ο υπολογισμός του φόρου κατά την εκκαθάριση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝΟΤΗΣ
ΝΟΤΗΣ
1 μήνας πριν

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ :
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΟΜΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βαγγέλης
Βαγγέλης
1 μήνας πριν

Γεια σας, εν ενεργεια Αξκος, με δυο παιδια (ενηλικες). Η κορη μου ενεργη φοιτητρια 21 ετων και για πρωτη φορα δουλεψε με ενσημα τους καλοκαιρινους μηνες. Σημερα ελαβα εγγραφο που με εντελει να επιστρεψω το βιβλιαριο υγειας της, επειδη χανει το δικαιωμα ασφαλιστικης καλυψης απο την Υπηρεσια. Τα ερωτηματα: 1) υπαρχουν συγκεκριμενες κινησεις σε τετοιες περιπτωσεις που πρεπει να κανω? 2) σε περιπτωση που οντως επιστρεψω το βιβλιαριο, πως θα καλυπτεται ασφαλιστικα το παιδι πλεον ? 3) χανω και το επιδομα τεκνου σε αυτη την περιπτωση ? …. Ευχαριστω πολυ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κώστας.
Κώστας.
Απάντηση σε  Βαγγέλης
1 μήνας πριν

Λογικά έκανε 50ενσημα και θεωρείται ασφαλισμένη θα υποθέσω στον ΕΦΚΑ.
Έχει πλέον ένα χρόνο κάλυψη από μόνη της χωρίς να έχει βιβλιάριο μόνο με τον ΑΜΚΑ.
Στην μονάδα πάει το βιβλιάριο στο γραφείο προσωπικού και υποβάλλεται στο αρμόδιο φορέα λογικά στο ΓΝΑ στο τμήμα έκδοσης βιβλιαρίου.
Το γραφείο προσωπικού δίνει βεβαίωση παράδοσης – διαγραφής η οποία λογικά πρέπει να πάει στο ΕΦΚΑ της περιοχής σας για να μην φαίνεται το τέκνο διπλό γραμμένο.
Από δω και πέρα αν ξαναδουλέψει πάλι και συμπληρώσει πάλι 50 ένσημα και πάλι θα συνεχίσει να είναι ασφαλισμένο πάλι για ένα χρόνο.
Αν δεν ξαναδουλέψει και περάσει ο ένας χρόνος τότε ξανά ασφαλίζεται πάλι στην αεροπορία από την αρχή με βεβαίωση φοίτησης σε ΑΕΙ η ΙΕΚ μέχρι τα 24 χρόνια.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Βαγγέλης
1 μήνας πριν

Για το επίδομα τέκνου λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Για να κοπεί, θα πρέπει το παιδί να έχει εισοδήματα που να υπερβαίνουν το ύψος του αφορολόγητου ορίου, το οποίο τώρα είναι περίπου 8600€.
https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/292483

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βαγγέλης
Βαγγέλης
Απάντηση σε  GEORGIOSP
1 μήνας πριν

@Κώστα & @GEORGIOSP
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας !

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
chariton
chariton
Απάντηση σε  GEORGIOSP
1 μήνας πριν

Αντιγράφω από το βιβλιαράκι των οδηγιών για τις φορολογικές δηλώσεις: Τα ανήλικα τέκνα είναι εξαρτώμενα μέλη των γονέων τους εφόσον το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000,00 ευρώ και εφόσον συνοικούν με αυτούς ή όταν παρουσιάζουν αναπηρία τουλάχιστον 67% και το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ μη υπολογιζόμενου του ποσού της διατροφής, του εξωιδρυματικού επιδόματος ή προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας Στην περίπτωση αυτή το εισόδημά τους δηλώνεται και φορολογείται στο όνομα του γονέα που έχει τη γονική μέριμνα και σε κάθε περίπτωση στο όνομα του συζύγου, ο οποίος θεωρείται καταρχήν υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης. Σε περίπτωση που αυτός έχει χάσει τη γονική μέριμνα, προστίθεται στο εισόδημα του άλλου γονέα και φορολογείται στο όνομά του. Κατ’ εξαίρεση, φορολογείται χωριστά το εισόδημα του ανήλικου άγαμου παιδιού ανεξαρτήτως ποσού εφόσον προέρχεται: α) από την παροχή της προσωπικής του εργασίας β) από σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρα… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  chariton
1 μήνας πριν

Αυτό αφορά την φορολογία και δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό ερώτημα, η τοποθέτηση του Κώστα και του GEORGIOSP είναι αυτή που απαντά στο ερώτημα του Βαγγέλη.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Γιάννης.
1 μήνας πριν

Καλησπέρα Γιάννη.
Έγραφα την απάντηση μου στον chariton και δεν είδα ότι είχες ήδη απαντήσει.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  chariton
1 μήνας πριν

Καλησπέρα chariton. Ο Βαγγέλης είναι εν/εν και ρώτησε για το ΕΟΒ τέκνων. Το ΕΟΒ δίνεται με βάση το άρθρο 15 του Ν4354/2015. Υπάρχει περιορισμός που αφορά το εισόδημα του παιδιού και παύει η χορήγηση του επιδόματος όταν το εισόδημα του παιδιού “υπερβαίνει το ύψος του αφορολόγητου ορίου, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά από τις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας.” https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/139161 Στο τμήμα από το βιβλίο οδηγιών για τις φορολογικές δηλώσεις που αναφέρεις αναλύεται η περίπτωση των τέκνων που είναι φορολογικά εξαρτώμενα από τους γονείς τους. Εδώ τα όρια είναι 3000€ και 6000€ ανάλογα με την περίπτωση όπως σωστά σημειώνεις. Τα παραπάνω είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Βαγγέλη, αν το εισόδημα που εισέπραξε το παιδί από την καλοκαιρινή του εργασία είναι π.χ 3500€ το παιδί παύει να θεωρείται φορολογικά εξαρτώμενο από τον γονέα αφού έχει εισόδημα >3000€ (αν δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας). Αυτό σύμφωνα με το κείμενο που… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βαγγέλης
Βαγγέλης
Απάντηση σε  GEORGIOSP
1 μήνας πριν

οντως, εισεπραξε 3576€, αρα την πατησαμε πολλαπλως !… ολα καλα… υγεια ! σας ευχαριστω ολους ξανα για την ενημερωση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
chariton
chariton
Απάντηση σε  GEORGIOSP
1 μήνας πριν

Καλησπέρα. Σύμφωνα με το link που παραθέτεις “Η κατά τα ανωτέρω παροχή χορηγείται για τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση.” Συνεπώς δεν ισχύει για φοιτητές/3βάθμια εκπαίδευση. Προσωπικά μου το σταμάτησαν το 2020 όταν ο γιος μου αποφοίτησε από στρατιωτική σχολή και πλέον δεν ήταν προστατευόμενο μέλος, έστω και με ετήσιο κάτω του αφορολόγητου ορίου. Γι’ αυτό έδωσα την παραπάνω απάντηση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  chariton
1 μήνας πριν

Καλημέρα και πάλι.
Στην παράγραφο 2 του link αναφέρει
¨Ειδικά, για τέκνα που φοιτούν σε οποιονδήποτε φορέα μεταλυκειακής εκπαίδευσης, δημόσιας ή ιδιωτικής, η παροχή δίδεται μόνο κατά τη διάρκεια του ελάχιστου αριθμού των αναγκαίων για την απονομή των τίτλων σπουδών εξαμήνων, που προβλέπεται από τον οργανισμό κάθε φορέα εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.¨
Χορηγείται λοιπόν και σε φοιτητές/3βάθμια εκπαίδευση. Στην περίπτωση σου το επίδομα κόπηκε γιατί το παιδί ολοκλήρωσε τις σπουδές του και ήταν ενήλικος >18ετών που δεν σπούδαζε πλέον.
Μπορείς να δεις και την ερμηνεία του άρθρου 15 (σελ. 13-14) στην εγκύκλιο https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9B9%CE%A3%CE%97-0%CE%9D%CE%9C?inline=true .
Η εγκύκλιος αφορά το μισθολόγιο των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων αλλά το άρθρο 15 ισχύει και για τους στρατιωτικούς.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Pet
Pet
Απάντηση σε  Βαγγέλης
1 μήνας πριν

https://www.haf.gr/staff/healthcare/

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
mpampis
mpampis
1 μήνας πριν

ΝΟΕ 2021 ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΑ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κώστας.
Κώστας.
Απάντηση σε  mpampis
1 μήνας πριν

Έχει βγει το ΦΕΚ αποστρατείας;
Αν όχι θα περιμένεις πρώτα τον τελευταίο βαθμό αποστρατείας αν είναι νά πάρεις στη συνέχεια θα περιμένεις ένα μήνα από την ημερομηνία του φεκ αποστρατείας.
Μετά μονάδα για τα χαρτιά τα οποία θα φύγουν υπηρεσιακά.
Μετά περίπου 3 μήνες σύνταξη.
Μόλις βγει η σύνταξη θα βγεί η συνταξιοδοτική πράξη η οποία θα πρέπει να πάει ΕΛΛΟΑ για να συνεδριάσει και να βγει το εφάπαξ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κώστας.
Κώστας.
Απάντηση σε  mpampis
1 μήνας πριν

6 με 7 μήνες μέχρι να βγει το ΦΕΚ αποστρατείας.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
mpampis
mpampis
Απάντηση σε  Κώστας.
1 μήνας πριν

χίλια ευχαριστώ, να είστε καλά, απλά ρώτησα γιατί το σκέφτομαι να κάνω αίτημα αποστρατείας

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ
1 μήνας πριν

Μόλις πήρα τα χρήματα του ΒΟΕΑ .Συγχαρητήρια στον κύριο Καρασαββίδη για τον υπολογισμό.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Παντελής
Παντελής
Απάντηση σε  ΚΩΣΤΑΣ
1 μήνας πριν

οχι εσείς!ΠΡΟΦΑΝΩς ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΣΑΣ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΛΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ
Απάντηση σε  Παντελής
1 μήνας πριν

Προφανώς στον λογαριασμό του τέκνου πιστώθηκε το ποσό του ΒΟΕΑ, αλλά πείτε μου ποιος γιος ή ποια κόρη ασχολείται με τα διαδικαστικά για την λήψη του Βοηθήματος ; Όλοι από εμάς τα περιμένουν, σωστά λοιπόν γράφει ο κος ΚΩΣΤΑΣ .

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Παντελης
Παντελης
Απάντηση σε  ΝΙΚΟΛΑΣ
1 μήνας πριν

Νομιζω οτι οπως τα εκπαιδευουμε τα τεκνα μας αναλογως μας φερονται!Τα κακομαθημενα και τα ψημενα,στη ζωη τεκνα!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σωκρατης
Σωκρατης
1 μήνας πριν

Καλημερα.Γνωριζει κανενας σας καποιον δικηγορο στην Αθηνα που να ασχολειται με υποθεσεις μας; Εχω κανει αιτημα εδω και πολλους μηνες στον ΕΦΚΑ τμημα πολεμικων συνταξεων κλπ για να σταματησουν να μου κρατανε χρηματα για την αναγνωριση χρονου υπηρεσιας μιας κι εχω πληρωσει πολυ περισσοτερα μερι σημερα κι ακομη συνεχιζουν να μου τα κρατανε χωρις να μου εχουν απαντησει καν

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σωκρατης
Σωκρατης
1 μήνας πριν

ευχαριστω αλλα και παλι θα επρεπε να μου ειχαν απαντησει εντος του προβλεπομενου χρονου εστω κι αρνητικα.Αυτο ειναι αλλο ενα δειγμα του διαλυμενου κρατους και της αδιαφοριας των δημοσιων υπαλληλων.Δικαιως ειμαστε στον πατο του βαρελιου τελικα…αυτοι μας αξιζουν δυστυχως

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
KOSTAS
KOSTAS
1 μήνας πριν

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,,,ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟς ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ((( ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΟΠΛΙΤΗς ) ,,,ΕΑΝ,,,,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ( ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙς κλπ ) ΚΑΘΩΣ κ ΣΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΤΑ ΕΚΟΕΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Κ ΑΧΙΛΛΕΑ….

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υ.Γ..κ ΑΧΙΛΛΕΑ,,,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΣΕ ΟΛΕς ΤΙς ΑΠΟΡΙΕς ΜΑΣ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
KOSTAS
KOSTAS
1 μήνας πριν

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
1 μήνας πριν

Αναγνώριση ετων εκστρατείας 1/60 47,17 υπόλοιπο 1320 2/60 47,17 υπόλοιπο 3420 ξέρει κάποιος πως εγινε αυτό?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
1 μήνας πριν

Kαλησπερα και συγχαρητηρια για το σαιτ. Θα ηθελα να ρωτησω τον κ. Καρασαββιδη η οποιον αλλον ξερει οταν βαζω για τον υπολογισμο της συνταξης τα πολεμικα οτι τα αναγνωριζω βαζω επιλογη ΕΦΚΑ η ΕΦΚΑ ΜΤΑ γιατι βγαινει διαφορετικο το ποσο; Ευχαριστω

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
1 μήνας πριν

Ευχαριστω για την απαντηση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ηλιας
Ηλιας
1 μήνας πριν

Καποιο νέο για τις κρατησεις του ν. 4093/12 υπάρχει????

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Peter
Peter
Απάντηση σε  Ηλιας
1 μήνας πριν

Ακρα του ταφου σιωπη συναδελφε…ειναι που θα εφερνε τροπολογια το καλοκαιρι για παυση απο 1/1/21 και φτασαμε Χριστουγεννα…καλα κρασια!!!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
kostas P.
kostas P.
1 μήνας πριν

Καλησπέρα!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος Συνάδελφος σχετικά με την απασχόληση:
Είμαι Συνταξιούχος και ασχολούμε με γεωργικές εργασίες (ελιές).
Για να βγάλω άδεια αγροτικού αυτοκινήτου απαιτείτε να γραφτώ στα Μητρώα Αγροτών ως κάτοχος Αγροτικής εκμετάλλευσης αφού δηλώσω και κάποιο εισόδημα.
Συμφ.το Ν.4690/20 αρ.78 δεν εφαρμόζεται περικοπή σύνταξης.
Η ερώτηση μου είναι αν υποχρεούμε να δηλώσω στον ΕΦΚΑ κ ΜΤΑ ότι έχω εισόδημα από γεωργικές εργασίες από τη στιγμή που θα τα δηλώσω και στην εφορία.
Σας Ευχαριστώ!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  kostas P.
1 μήνας πριν

Άσχετα εάν προβλέπετε περικοπή ή όχι ,η ενημέρωση πρέπει να γίνει.
Διάβασε την επισήμανση ΠΡΟΣΟΧΗ, https://enstoloi.net/voithimata/apascholisi/
Και το μηνιαίο ενημερωτικό που κατεβάζουμε κάθε μήνα στην σελίδα 2 το γράφει ότι έχουμε υποχρέωση ενημέρωσης .

ΣΩΜΑ:
Στρατός
kostas P.
kostas P.
Απάντηση σε  Γιάννης.
1 μήνας πριν

Γιάννη Ευχαριστώ για την απάντηση.
Διάβασα την επισήμανση και αναφέρεται σε όσους αναλαμβάνουν εργασία, εγώ θα έχω κάποιο ελάχιστο εισόδημα δεν ξέρω αν είναι το ίδιο.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Δημ.
Δημ.
Απάντηση σε  Γιάννης.
1 μήνας πριν

Τα ενοικια που τυχον παιρνει καποιος τα δηλωνει?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
kostas P.
kostas P.
Απάντηση σε  Δημ.
1 μήνας πριν

Σωστά!
Όσοι έχουν ενοίκια υποχρεούνται να ενημερώσουν ΕΦΚΑ – ΜΤΑ;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία