Αναστολή χορήγησης εφάπαξ ΕΛΟΑΝ

Με σημερινή ανακοίνωση του ΜΤΝ, αναστέλλεται η χορήγηση εφάπαξ βοηθημάτων ΕΛΟΑΝ: Ανακοίνωση ΜΤΝ για εφάπαξ

Η αναστολή αποφασίστηκε μέχρι να δοθούν επίσημες οδηγίες για τις διατάξεις του Ν.4281/2014, ο οποίος προβλέπει τη σταδιακή (;) μείωση των εφάπαξ με ταυτόχρονη ενεργοποίηση “ρήτρας αξιόμαχου”. Το ανησυχητικό στην είδηση είναι ότι, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η διαδικασία πάγωσε για όλες τις εκκρεμούσες αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ (ακόμα και για αυτές πριν από τις 30-7-2014).

Πάντως στην παρ. 3 του άρθρου 220 του Ν.4281 αναφέρεται: “Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει για αιτήσεις καταβολής εφάπαξ που υποβάλλονται από την κατάθεση του παρόντος στη Βουλή”, δηλαδή αφορά τους συναδέλφους που μέχρι τις 30-7-2014 δεν είχαν υποβάλλει ακόμη αίτηση για εφάπαξ (ακόμα και εάν είχαν διαγραφεί νωρίτερα).

Ενημέρωση 14-9-2014: Με νεώτερη ανακοίνωση του ΜΤΝ διευκρινίζεται ότι η αναστολή χορήγησης εφάπαξ αφορά όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν μετά τις 30-7-2014, το οποίο φυσικά είναι λογικό και αναμενόμενο μετά την ψήφιση του Ν.4281: Νέα ανακοίνωση ΜΤΝ για εφάπαξ

Ευελπιστώ ότι όλα τα Μετοχικά Ταμεία θα διδαχθούν από το γεγονός ότι δημιουργήθηκε ένα θέμα ουσιαστικά εκ του μηδενός (αφού εννοείται ότι χρειάζονται οδηγίες εφαρμογής του Ν.4284 για τα εφάπαξ μετά τις 30-7-2014) και πανικόβαλλε εκατοντάδες συναδέλφων όλων των ταμείων ΜΤΣ/Ν/Α, διότι το κείμενο της αρχικής ανακοίνωσης ήταν ελλιπές και η συγκεκριμένη διατύπωση οδηγούσε σε λάθος συμπεράσματα!
Χρειάζεται προσοχή στην έκδοση επίσημων ανακοινώσεων από τα ταμεία, διότι όταν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια παρερμηνείας είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί πληθώρα σεναρίων (ρεαλιστικών ή όχι), αφού τα τελευταία χρόνια τίποτε δεν θεωρείται πλέον αυτονόητο!

Τα σχόλια είναι κλειστά.