Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα υπ' αριθ. 140 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

guest
24.8K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
4 έτη πριν

Καλησπέρα σ΄ όλους. Πήρε κανείς συμπληρωματικό εφάπαξ από τ.Χωροφυλακή? ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΟΛΑΡΓΕ και άλλοι φίλοι, υπάρχει κάτι νέο, κάποια ενημέρωση-πληροφορία? Σήριαλ το έχουν καταντήσει. Πέρασαν τρία χρόνια από το Νόμο της μερικής αποκαταστασης. Έχουν γδαρθεί από το πολύ ξύσιμο εκεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΑΠΑΣΑ. Και μη μας κάνουν τους πολυάσχολους και κουρασμένους γιατι ξέρουμε από γραφεία.

Zan
Zan
Απάντηση σε  ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
4 έτη πριν

Γιατί πήρες το κανονικό;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Απάντηση σε  Zan
4 έτη πριν

Ε, ναι ρε φίλε. Το 2013 αποστρατεύτηκα με όριο ηλικίας.

Τακης
Τακης
4 έτη πριν

Στην εφαρμογή σύνταξη πρ.Ταμείου χωροφυλακής 452 χιλιοστά γ.λ.κ. οι ακαθαριστες αποδοχές 830 ευρώ,

Στην εφαρμογή σύνταξη 2017
Ακαθάριστες αποδοχές 873 ευρώ και 473 χιλιοστά γ.λ.Κ.

Τι τελικά ισχύει;;;; ευχστω

Γιώργος
Γιώργος
4 έτη πριν

Η εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης Αστυνομίας μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα. Είμαι τρίτεκνος με 3 ανήλικα και δεν δέχεται την συμπλήρωση. Βάζω 3 παιδιά, 3 ανήλικα και μου βγάζει λάθος συμπλήρωση αριθμού τέκνων.

kostastam
kostastam
Contributor
Απάντηση σε  Γιώργος
4 έτη πριν

Γιώργο έχει τρεις επιλογές που πρέπει να βάλεις τον αριθμό των τέκνων (το τρία στην προκειμένη).
Μάλλον δεν το βάζεις στην πρώτη επιλογή (Σύνολο τέκνων) και σου βγάζει λάθος.

kostastam
kostastam
Contributor
Απάντηση σε  kostastam
4 έτη πριν

Ή δεν βάζεις το τρία (3) στο “Τέκνα με ΒΟΕΑ” και σου βγάζει “λάθος εισαγωγή αριθμού τέκνων”.

ΤΑΣΟΣ
ΤΑΣΟΣ
4 έτη πριν

Γιατί δεν το διαγράφετε…???? Θα την πατήσει κανένας και θα κλαίει.

Κένεθ Οουι
Κένεθ Οουι
4 έτη πριν

Γεια σας, είστε στο χρέος ή χρειάζεστε Μια επείγουσα δάνειο για την επιχείρησή σας ή Προσωπική χρήση, στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ Στο δάνειο δανείου εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα Παρέχουμε ευέλικτα δάνεια προς την περιοχή της 1.000 έως 10,000.000 και είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail μας ή μέσω τηλέφωνο επικοινωνίας μας για Δάνειο που θα απελευθερώσει το μυαλό σας από το άγχος σας
EMAIL:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

Νικος
Νικος
4 έτη πριν

Καλησπέρα ξέρει κάποιος παιδιά κάποια σελίδα για να βλέπουμε το ποσό των ταμείων που πιστώνεται κάθε μήνα στη σύνταξη μια και στο σημείωμα της σύνταξης απο ΓΛΚ Δεν τα γράφει πλέον !!Ευχαριστώ!!!

Κωνσταντίνος Σκ
Κωνσταντίνος Σκ
Απάντηση σε  Νικος
4 έτη πριν
Χρηστος
Χρηστος
4 έτη πριν

Μας εστειλαν για εκπαιδευση στο Ελ.Βενιζελος για την στελεχωση των Α/Δ Πυρ/κους Σταθμους.Παρακαλω αν γνωριζει καποιος να μου πει 1.Δικαιουμε ξενοδοχειο και τι ποσο; 2.Εκτος της εκπαιδευτικης αποζημιωσης δικαιουμε κατι αλλο;3.Οταν εισαι σε Φ.Π εισαι σε 8ωρη η 24ωρη απασχοληση;
Αυτο που μας ειπανε ειναι πως δικαιουμαστε τα εισητηρια και την εκπαιδευτικη αποζημιωση περιπου 12-15Ε αναλογως.Ευχαριστω εκ των προτερων.

aero
aero
Απάντηση σε  Χρηστος
4 έτη πριν
aero
aero
Απάντηση σε  aero
4 έτη πριν
aero
aero
Απάντηση σε  aero
4 έτη πριν
Χρηστος
Χρηστος
Απάντηση σε  aero
4 έτη πριν

aero σ ευχαριστω για την πληρεστατη απαντηση οποτε κ ο 4336 δεν ισχυει.Μηπως γνωριζεις τι ισχυει οταν εχεις Φ.Π. απο νησι στη Αθηνα κ συγκεκριμμενα στο Ελ.Βενιζελος;Δικαιουσε εξοδα διανυκτερευσης και διατροφης;Ποιο ειναι το ποσο αναλογα;

Χάρης
Χάρης
4 έτη πριν

Μπήκα το Νοέμβριο του 2002 στην σχολή Αστυφυλακων. Είμαι εγγαμος με δύο τέκνα.
Θέλω να υποβαλω παραίτηση και θέλω να πάρω τα βιβλιάρια υγείας πότε μπορώ να υποβάλω??? Έχω διαβάσει στα 15 χρόνια ισχύει???
Επίσης διάβασα ότι στα 67 αν συμπληρώσω 15 χρόνια έχω δηκαιωμα σύνταξης ισχύει?
Με ποια ΠΔ η με ποια νομοθεσία? Και που μπορώ να ρωτήσω αν δεν ξέρετε.
Παρακαλώ πείτε μου γιατί δεν μπορώ να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Και θέλω να υποβαλω παραίτηση.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Χάρης
4 έτη πριν

Στρατιωτικοί που έχουν καταταγεί μετά την 1/1/1993 και απομακρύνονται εκουσίως από την υπηρεσία μετά την συμπλήρωση 15 ετών πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας δικαιούνται σύνταξη με την συμπλήρωση του 67 έτους της ηλικίας τους. (Ν2084/92 Αρ.7 παρ3α όπως τροποποιήθηκε με Ν4151/2013 Αρ.4 παρ1α). Σύμφωνα με τα παραπάνω όταν συμπληρώσεις το 67ο έτος της ηλικίας σου, ακόμα και αν δεν προσθέσεις ούτε μια συντάξιμη ημέρα, θα δικαιούσαι σύνταξη η οποία θα υπολογιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν4387/2016. Βέβαια ότι συντάξιμο χρόνο συμπληρώσεις μέχρι τότε στον ιδιωτικό τομέα θα μπορείς να τον προσθέσεις στα χρόνια ένστολης υπηρεσίας και να αυξήσεις την δικαιούμενη σύνταξη.

Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  GEORGIOSP
4 έτη πριν

Οκ σας ευχαριστώ πολύ.
Με τα βιβλιάρια ασφάλισης τι γίνεται??
Θα πάρω τά βιβλιάρια εφ όρου ζωής ή θα τα πάρω μετά τα 67???
Πάντα με 15 χρόνια Υπηρεσίας.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Χάρης
4 έτη πριν

Για τα βιβλιάρια δεν ξέρω. Από μια συζήτηση που είχα παλαιότερα με συνάδελφο που ήθελε να φύγει μου είχε πει ότι μπορεί να κρατήσει τα βιβλιάρια με την προϋπόθεση να πληρώνει τις εισφορές. Δεν έχω όμως κανένα στοιχείο για να επιβεβαιώσω αυτή την πληροφορία. Αν όμως έχεις σκοπό να συνεχίσεις επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα σαν μισθωτός ή αυτοαπασχολούμενος δεν έχει κανένα νόημα να θέλεις να κρατήσεις τα βιβλιάρια. Παλαιότερα όταν υπήρχε ασφάλιση ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ήταν προτιμότερο να έχεις τα βιβλιάρια του δημοσίου. Με τον ΕΟΠΥΥ όμως, και τώρα με τον ΕΦΚΑ, οι παροχές ασφάλισης είναι ίδιες για όλους και έτσι δεν έχει νόημα να θες τα βιβλιάρια του δημοσίου

Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  GEORGIOSP
4 έτη πριν

Ναι ξέρω τι γίνεται με τα ταμεία ασφάλισης.
Το θέμα είναι ότι αν πάρω και την ασφάλεια θα γλιτώσω τις ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο υγείας από τον ιδιωτικό τομέα π.χ. από το τεβε.
Δεν ξέρω όμως πρέπει να πάω στον οπαδ η στον εοπυυ για να ρωτήσω.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  GEORGIOSP
4 έτη πριν

Ρίξε μια ματιά στο άρθρο 18 του Ν4387/2016. Μάλλον εδώ υπάρχουν οι πληροφορίες για το θέμα που σε ενδιαφέρει.

ΖΗΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΖΗΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
4 έτη πριν

ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ 20.9.1988-ΤΑΜΕΙΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ.ΕΧΩ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ 3 ΕΤΗ -3ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΩΜΑ 6Ο% ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Υ/Α ΑΠΟ ΑΝΘ/ΜΟΣ.ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ: ΕΑΝ ΔΗΛΩΣΩ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΤΙ ΕΦΑΠΑΞ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ 1995 ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΒΕΑ

kostastam
kostastam
Contributor
4 έτη πριν

Κώστα καλά λέει ο Αχιλλέας. Όλα έτοιμα τα θες. (Επλίζω να μην παρεξηγηθώ, αστειεύομαι).
1.- Εάν πρέπει να φύγεις εσύ το ξέρεις καλύτερα. Κανά 500 θα χάσεις το μήνα (διαφορά σύνταξης “1.180” – μισθού “1.640”)όπως σε υπολόγισα περίπου, χωρίς νυκτερινά.
2.- Εφάπαξ 65.000 το 2017 (τρίτεκνος)
3.- ΒΟΕΑ 12.000 (εάν είναι φοιτητής, 24 ετών)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΤΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΤΑ
4 έτη πριν

Αχιλλέα καλημέρα. Στην στήλη αίτηση έτος αίτησης αναγνώρισης για την θητεία στην σύνταξη ταμείου τέως Χ/Φ ξεκινάει από το έτος 2017.Δεν κάνω εγώ κάτι σωστά ή υπάρχει κάποιο λάθος?

kostastam
kostastam
Contributor
4 έτη πριν

Πιθανόν Γιώργο θα θέλεις να μάθεις πόσο θα πληρώσεις εάν έχεις κάνει αίτηση αναγνώρισης πριν το 2017. Θα πληρώσεις (για κάθε μήνα αναγνώρισης) όσο γράφει το σημείωμα αποδοχών σου στη μεσαία στήλη στη 2η σειρά ΣΥΝΤΑΞΗ (ΔΗΜΟΣΙΟ). Μιλώντας πάντα για τον μήνα που υπέβαλες την αίτηση αναγώρισης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΤΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΤΑ
Απάντηση σε  kostastam
4 έτη πριν

Κατανοητό ευχαριστώ.

Νικομανης φιλιππος
Νικομανης φιλιππος
4 έτη πριν

Κυριε καρασαβιδη καλησπερα .ειμαι υπαρχ/κας με 16 χρονια απο Α.Π θα ειθελα να μαθω αν μπορω να παρω ενα κοματι του εφαπαξ εως σημερα

Γιάννης Γ.
Γιάννης Γ.
4 έτη πριν

Συγχαρητήρια κ.Καρασαββίδη για την προσπάθεια που καταβάλλετε και την υπομονή σας, που άλλωστε δικαιώνεται από την υψηλή επισκεψιμότητα αυτού του ιστότοτοπου.
Αισθάνομαι και εγώ την ανάγκη με την σειρά μου, να σας ευχαριστήσω για όλα όσα προσφέρετε σε εμάς, εν ενεργεία ή συνταξιούχους.

Γιάννης Γ. (Τον επόμενο μήνα κλείνω αισίως τα 33 χρόνια υπηρεσίας)

Σπύρος
Σπύρος
4 έτη πριν

Ενημέρωση για τους συναδέλφους που περιμένουν με αγωνία την πληρωμή της σύνταξής τους. Είμαι ταμείο (τ.χ), έκανα αίτηση αποστρατείας 10-05-2916, διαγράφηκα 26-07, πήρα αρ. πρωτ. στο ΓΛΚ 21-12-16, η υπόθεσή μου ανατέθηκε σε εισηγήτρια 11-01-2017, διεκπεραιώθηκε 27-01-2017 και στο site του Γ.Λ.Κ. εμφαίνεται ήδη ότι θα πληρωθώ τον 3/2017 δηλαδή τέλος Φεβρουαρίου. Συνάδελφος και συγγενής μου (τ.χ) έχει αντίστοιχα, αίτηση αποστρατείας μέσα Μαρτίου, αποστρατεία 07-06-2016, πρωτ. ΓΛΚ 25-08-2016, ημερομηνία χρέωσης και διαπεραίωσης την 17-01-2017 και δεν εμφανίζεται μέχρι σήμερα κάτι περαιτέρω στο site του Γ.Λ.Κ. δηλαδή το πότε θα πληρωθεί. Πήγε ο ίδιος προσωπικά στο ΓΛΚ και του γνωστοποίησαν τον αριθμό πράξης συνταξιοδότησής του και το γεγονός ότι θα πληρωθεί και αυτός τέλος Φεβρουαρίου. Τον ενημέρωσαν ακόμη και για το ύψος της ακαθάριστης σύνταξης που θα λάβει (όχι το καθαρό ποσό) που συμφωνεί σε γενικές γραμμές με το ποσό που υπολογίζεται στο site του enstoloi.net όταν εισάγει τα σωστά δεδομένα.… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΚΩSTAS
ΚΩSTAS
Απάντηση σε  Σπύρος
4 έτη πριν

Ωραία ενημέρωση Σπύρο. Μπράβο. Γνωρίζει κάποιος όμως κάτι και για μας, που υποβάλαμε αίτηση αποστρατείας, μετά την 30-6-2016. Έχουν φύγει τα δικαιολογητικά από το Α.Ε.Α. για Γ.Λ.Κ.;

moustakias
moustakias
Απάντηση σε  ΚΩSTAS
4 έτη πριν

Κώστα έχω διαγραφεί από ΕΛ.ΑΣ.(τ. χφ)την 10/12/2016. Την Τετάρτη 25/01/2017 ενημερώθηκα από την Μ. Ασίας ότι ο φάκελος μου είναι έτοιμος για αποστολή, αφού όμως πρώτα έρθει και το έγγραφο με τον μέσο όρο των αποδοχών. Όταν θα τον στείλουν μου είπαν πως θα μου κοινοποιησουν το διαβιβαστικό.

ΚΩSTAS
ΚΩSTAS
Απάντηση σε  moustakias
4 έτη πριν

Σε ευχαριστώ καλέ μου φίλε για την ενημέρωση. Αυτός ο Μ.Ο. των αποδοχών φαίνεται ότι είναι που αργεί. Κάτι συμβαίνει και δεν μπορεί να υπολογιστεί, ή απαιτεί αρκετό χρόνο για να γίνει αυτό.

Πετρος
Πετρος
Απάντηση σε  ΚΩSTAS
4 έτη πριν

Ειχαν σταλει οι βεβαιωσεις του μεσου ορου αποδοχων στην Μικρας Ασιας αλλα τα εστειλαν πισω γιατι ηταν λαθος ( το διαιρουσαν δια 14 και οχι με 12 που ηταν το σωστο ). Σε επικοινωνια που ειχα με την Μικρας Ασιας πριν πεντε ημερες μου ειπαν οτι ακομη δεν εχουν σταλει οι βεβαιωσεις απο την Ν. Φιλαδελφεια. Εγω διαγραφηκα 11-11-2016 (εισαγωγη στην σχολη Αστυφυλακων 16-03-1987).

ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ
4 έτη πριν

Χρόνια πολλά για τα τέσσερα χρόνια που αυτό το site μας προσφέρει ανιδιωτελώς την ενημερώσή του και φυσικά θα ήταν αγένεια εάν δεν ευχαριστούσα από βάθη ψυχής τον δημιουργό αυτού τον κύριο Καρασαββίδη που μας προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του.
ΜΠΡΑΒΟ και πάλι Χρόνια πολλά.
Κώστας καθημερινός αναγνώστης με τριάντα δύο έτη υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία.

Κώστας
Κώστας
4 έτη πριν

Στα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν από την Υπηρεσία μου στο Α.Ε.Α., κατά την πρόσφατη αποστρατεία μου, (μετά από 28 χρόνια πραγματικής Υπηρεσίας στην ΕΛ.ΑΣ.),μεταξύ άλλων έχει υποβληθεί στο Τ.Π.ΑΣ.(διαμέσω Α.Ε.Α.)και σχετική αίτηση για την χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματός μου. ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν συμπληρώσω τα 30 έτη, τότε θα πρέπει να υποβάλλω και άλλη αίτηση για την καταβολή του εφάπαξ, ή ισχύει η παραπάνω αίτηση που υπέβαλα από τώρα. Ας απαντήσει κάποιος συνάδελφος που γνωρίζει μετά βεβαιότητας το θέμα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Απάντηση σε  Κώστας
4 έτη πριν

Όχι δε θα υποβάλλεις. Από εσένα τελείωσε. Άντε με το καλο και υγεία Κώστα.