Σελίδα υπ' αριθ. 332 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 332 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Έχει κάποιος συνάδερφος τον κοκ σε pdf
http://www.yme.gr/metafores/odiki-kykloforia-kai-asfaleia/kodikas-odikis-kykloforias
Κύριοι γεια σας.
Ανήκω ΕΛ.ΑΣ ταμείο πρώην Χ/Φ και λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης μου με 29 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, έχοντας δύο ανήλικα τέκνα 15 και 9 ετών σκέφτομαι αν γίνεται, να διακόψω τις κρατήσεις του ΜΤΣ για το ΒΟΕΑ.
Θα ήθελα να μου πείτε αν αυτό είναι δυνατόν, χωρίς να συντρέχει άλλος λόγος σοβαρός εκτός από αυτόν της συνταξιοδότησης μου.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Οχι δεν μπορείς να κάνεις διακοπή
Καλησπέρα σήμερα διάβασα ότι αναμένεται να βγει εγκύκλιος που θα μειώνει το κόστος αναγνωρίσεις στρατιωτικής θητειας, ισχύει κάτι τέτοιο. Ευχαριστω.
Υπάρχουν κάποιες τέτοιες μουρμουρες Κώστα, λόγω του υψηλού πλέον κόστους. Ειδωμεν.
Καλημέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω με την αναγνώριση πενταετίας τι πληρώνουμε διότι είδα ένα δημοσίευμα σήμερα και με μπερδεψε https://www.real.gr/oikonomia/arthro/eksagora_plasmatikon_xronon_gia_syntaksiodotisi_ti_prepei_na_gnorizete-585593/ αν γνωρίζει κάποιος ας μας διαφωτίσει. Ευχαριστώ.
Το άρθρο είναι σωστό και αναφέρεται σε όλους τους χρόνους που μπορούν να αναγνωριστούν εκτός αυτών της πενταετίας και των εξαμήνων. Βλ. σχετικό άρθρο https://enstoloi.net/simantiki-allagi-stis-anagnorisis/
Για την πενταετία και τα εξάμηνα ισχύουν τα αναφερόμενα εδώ https://enstoloi.net/nees-eisfores-anagnorisis-pentaetias-eksaminon/ .
Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε άρα δεν υπόκειται σε νέες αυξήσεις το 2020 για εμάς.
κ΄ Αχιλλέα καλησπέρα. Στο ενημερωτικό σημείωμα πληρωμης σύνταξης μηνός Φεβρουαρίου μου βγάζει εθνική σύνταξη 384 ευρώ,ανταποδοτική 547 ευρώ, και προσωπική διαφορά 293 ευρώ, σύνολο 1224 ευρώ. Στην σελίδα σας βγάζει εθνική 384, ανταποδοτική 612 ευρώ, και προσωπική διαφορά 233 ευρώ, σύνολο 1229 ευρώ. Δηλαδή ακριβώς το ίδιο τελικό ποσό σύνταξης αλλά με διαφορετική ανταποδοτική σύνταξη και διαφορετική προσωπική διαφορά. Θέλω να ρωτήσω ποια είναι η κανονική μου ανταποδοτική σύνταξη καθώς και ποια η προσωπική μου διαφορά. Επίσης εγώ λογικά δεν κάνω ένσταση, σωστά? Ευχαριστώ.
Μήπως παίζει ρόλο ότι έχω 2 παιδιά και λαμβανω 70 ευρώ? Υπόψιν διαγραφή 11-2015.
Θα υπάρξει σημαντική ενημέρωση των σελίδων σύνταξης τις επόμενες ημέρες και θα είναι σωστά (ελπίζω) όλα τα ποσά.
Και πάλι ευχαριστώ κ΄ Αχιλλέα.
Καλησπέρα…… γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με το ΒΟΕΑ…..για τους εν ενεργεία,μας έχουν με προκαταβολη…..,εμένα ένα χρόνο,άλλους δυο… παίρνω τηλέφωνο αλλά δεν το σηκώνει κανένας…….
Και να το σηκώσουν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, όσο δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία.
Αυτά είναι τα τελευταία νέα (Απρίλιος 2018): Μέρισμα & ΒΟΕΑ από ΜΤΣ – ΜΤΝ – ΜΤΑ με νέο μισθολόγιο
Αχιλλέα αυτά τα ποσά δεν πρέπει να δοθούν όποτε,και όταν….. εντοκος……
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΩ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΟΥ. .ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2019?
ΓΕΩΡΓΙΟΣ … Εγώ πήρα αποζημίωση οδοιπορικών.. μετά από ενάμιση χρόνο από την διαγραφή μου..τόπο διαμονής ο ίδιος που υπηρετούσα… κ εντελώς πληροφοριακά πήρα ακριβώς το ίδιο ποσό με συνάδελφο που δήλωσε ότι θα διαμείνει 900 χλμ μακρυά.
Καλησπέρα σας συγχαρητήρια για την ενημέρωση που κάνετε ξέρω ότι η κράτηση για το στρατό θα ξεκινήσει με την συνταξιοδότηση μου σε δύο περιπου χρόνια (όριο ηλικιας) η αίτηση έγινε το 2016 το σάιτ μου βγάζει πάνω από 9000 (27 μήνες θητεια) είναι σωστό ή εγώ κάνω λαθος;
Θα πληρώσεις περίπου 3000 σύμφωνα με το ποσοστό κρατήσεων όταν έκανες την αίτηση το 2016
Το ποσό στη σελίδα αφορά όσους κάνουν αίτηση το 2019 και από 1-1-2020 θα αυξηθεί ακόμη 20% σε 10.800 €.
Εξ οσων γνωριζω, επειδη εκανα κι εγω αιτηση για το στρατο, το 2014 για 12 μηνες στρατο, κατοχυρωνεται το ποσο για συταξη του μηνα , του ετους που πρωτοκολειται η αιτηση.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση σας .
Καλησπερα γνωριζει καποιος συναδελφος ποση ειδικη αδεια δικαιουμαι και αν δικαιουμαι με ποσοστο αναπηριας της συζυγου 55%;;;;
Γιώργο νομίζω ότι το το ποσοστό αναπηρίας πρέπει να είναι από 67% και πάνω.
Με την παράγραφο 3 του άρθρου 24 του π.δ. 75/2016 προστίθενται νέα εδάφια στην παράγραφο 11 του άρθρου 10 του π.δ. 27/1986, βάσει των οποίων χορηγείται για πρώτη φορά στο αστυνομικό προσωπικό, που έχει την επιμέλεια τέκνου με αναπηρία τουλάχιστον 67% ή σύζυγο με αναπηρία τουλάχιστον 67%, η δυνατότητα να αιτηθεί, αντί του μειωμένου ωραρίου κατά μία (1) ώρα την ημέρα κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του π.δ. 193/1988 (Α’ 84) χωρίς περικοπή των αποδοχών του, τη χορήγηση, ανά ημερολογιακό έτος και ανά περίπτοιση πάσχοντος, ειδικής άδειας απουσίας διάρκειας είκοσι (20) ημερών, με αποδοχές. Επισημαίνεται ότι η χορήγηση της συγκεκριμένης άδειας μπορεί να είναι και τμηματική, κατ’ αναλογία με τα ισχύοντα για την ειδική άδεια των είκοσι δύο (22) ημερών, που προβλεπόταν από την παρ. 1 του άρθρου 10, προ της τροποποίησης της και ήδη από τη νέα παρ. 14 του άρθρου 10.
***Διάβασε και αυτό ***
ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ Ή ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
Η νέα διάταξη της παραγράφου 14 του άρθρου 10 του π.δ. 27/1986, που προστέθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 24 του π.δ. 75/2016, διευρύνει το πεδίο εφαρμογής των δύο τελευταίων εδαφίων της παραγράφου 1 του άρθρου 10, επεκτείνοντας τις περιπτώσεις στις οποίες χορηγείται ειδική άδεια απουσίας διάρκειας είκοσι δύο (22) εργασίμων ημερών το χρόνο.
Πιο συγκεκριμένα με τη νέα διάταξη, χορηγείται η ως άνω ειδική άδεια: α) Στην περίπτωση που πάσχει ο/η αστυνομικός από νόσημα που χρήζει περιοδικής νοσηλείας, και
β) Στην περίπτωση που ο / η σύζυγος ή τα τέκνα του αστυνομικού πάσχουν από νόσημα που απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας.
Κατόπιν των ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι τυγχάνει εφεξής εφαρμογής για τους ενδιαφερόμενους αστυνομικούς, η διάταξη της παραγράφου 14 του άρθρου 10, ύστερα μάλιστα και από την κατάργηση των δύο τελευταίων εδαφίων της παρ. 1 του ίδιου άρθρου.
Καλησπέρα….για ενημέρωση συναδέλφων, σήμερα πήρα συστημένη επιστολή ,με απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ με το οποία επαναπροσδιορίζεται το εφάπαξ μου, με υπόλοιπο δικαιούμενο ποσό 226 ευρώ.
Στην δεύτερη σελίδα λοιπόν, αφού αναφέρει τον χρόνο μετοχικής σχέσης ,έχει ένα πίνακα με τον παλιό υπολογισμό Α τμήματος εφάπαξ,με τον μισθολογικό βαθμό εξόδου(Αστυν.Δ/ντής) Β.Μ+ΕΧΥ+317 και βγάζει το εφάπαξ που είχα πάρει,μετά έχει δεύτερο πίνακα και αναγράφει …
υπολογισμός Β΄ τμήματος εφάπαξ-ποσού κράτησης νοητής αναβιώσασας μετοχικής σχέσης(σύμφωνα με την τεχνική βάση διανεμητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών NDC) και αναγράφει έτος 2018 228 ευρώ,μετά συσσωρευμένη αξία 228 ευρώ,κατόπιν το προσθέτει στο πρώτο πίνακα και βγάζει το συνολικό ακαθάριστο δικαιούμενο εφάπαξ.
Φυσικά έχει και κρατήσεις…κράτηση νέας γενιάς και βιωσιμότητας…παρούσας απόφασης 736 ευρώ προηγούμενης 734 διαφορά 2 ευρώ, άρα πληρωτέο 226 ΑΥΤΑ
Οι γνωρίζοντες εάν θέλουν μπορούν να το αναλύσουν και να το σχολιάσουν….
Ιωάννη με απλά λόγια είναι η επιστροφή των κρατήσεων που είχες στα αναδρομικά που λάβαμε τον Δεκέμβριο του 2018, που ήταν υπέρ του ΤΕΑΠΑΣΑ για το συμπληρωματικό εφάπαξ που θα έπρεπε να πάρουμε, με το δεύτερο 50%, το οποίο βεβαίως ποτέ δεν πήραμε, αλλά τουλάχιστον το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε το φιλότιμο να μας τα επιστρέψει, όπως βεβαίως δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα για Πυροσβεστική και τέως Αστυνομία Πόλεων, το ΤΠΔΥ.
Καλησπέρα. Ιωάννη πες μας παρακαλώ πότε αποστρατεύτηκες και με ποιο μισθολογικό βαθμό. Ευχαριστώ
Καλησπέρα…αποστρατεύτηκα 24-7-2014 με μισθολογικό βαθμό Αστυν.Δ/ντή
Καλημερα ,συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα.Μολις χτες μου ηρθε επιστολη απο τον ΕΦΚΑ,Διευθυνση απονομης συνταξεων δημοσιου τομεα και με πληροφορεισαι οτι ο χρονος που υπηρετεισα ως Ο.Π.Υ. απο το 1986 ως το1991 λογιζονται πλεον ως χρονος δημοσιας υπηρεσιας και οι εισφορες απο το ΙΚΑ μεαφερονται στο Δημοσιο και με μου λεει”παρακαλω για τις δικες σας ενεργειες”.Πρεπει να κανω κατι?Ειμαι ε.ε. αστυνομικος,Υ.Γ.Οι επικουρικες εισφορες μου που μεταφερονται?Στο Μ.Τ.Σ.η στο δικο μας επικουρικο ταμειο?Ευχαριστω,
καλημερα .οι εισφορες μεταφερονται απο το ταμειο που ησουν οταν υπερετουσες σαν οπυ στο ΜΤΣ .ΘΑ πρεπει να πας και στα δυο ταμεια να κανεις αιτηση μεταφορας των εισφορων απο το ενα στο αλλο .Εγω το εκανα ηδη απο MTN στο ΜΤΣ αφου ανηκω στη τ.χφ.
Ποια είναι η διαδικασία συνάδελφε που έκανες για να σου περάσει ο χρόνος του ΙΚΑ στο δημόσιο ενώ όπως λες είσαι ακόμα ΕΕ γιατί έχω και εγώ 4 χρόνια ΙΚΑ και είμαι ΕΕ τα έχω πάει στον εφκα τής περιοχής μου και δεν τα δέχονται για καταμέτρηση όλο στο τέλος λένε με τη συνταξιοδότηση ως διαδοχική
γραψε το email σου να σου στειλω το κινητο μου να με παρεις να στα πω.
[email protected]
[email protected]Συναδερφε Γιωργο επιθυμω και εγω να μαθω την διαδικασια.Ευχαριστω.
αλεξανδρε σου εστειλα το κινητο μου
μπορεις νατο ξαναστειλεις σε παρακαλω δεν το ελαβα.Ευχαριστω.
το ξαναεστειλα εαν δεν ερθει εποικινωνησε μαζι μου στο [email protected]
είμαι και εγώ παθών τρέχω να καταμετησω τα ένσημα και μου λένε το ίδιο αν μπορείς να βοηθήσεις [email protected] ευχαριστώ συνάδελφε
Η αίτηση στο ΙΚΑ υποβάλετε 2 χρόνια πριν την θεμελίωση μας, για χορήγηση της προσυνταξιοδοτικής βεβαίωσης.
Συναδελφε νομιζω οτι προσυνταξιοδοτικη βεβαιωση κανεις στον ΕΦΚΑ 2 χρονια πριν βγεις στην συνταξη κ οχι 2 χρονια πριν θεμελιωσης.παρακληση να διευκρινηστει διοτι ενδιαφερει πολλους.
Η ημερομηνία θεμελίωσης είναι ο ελάχιστος χρόνος όπου και μπορείς να υποβάλεις αίτηση αποστρατείας για την λήψη σύνταξης.
Αν θέλει να φύγει την ημέρα που θεμελιώνει θα την υποβάλει 2 χρόνια πριν την ημερομηνία θεμελίωσης ώστε να την έχει και να την υποβάλει.
Αν κάποιος θέλει να παραμείνει και να αποχωρίσει αργότερα από την ημερομηνία θεμελίωσης, θα έχει την βεβαίωση και θα την υποβάλει με την αποχώρηση του.
Έχω πάει δέκα φορές στον εφκα τής περιοχής μου για αυτή την προσυνταξιοδοτικη πράξη δεν δίνουν
Ένα χαρτί δίνουν με το σύνολο των ημερών
Που δούλεψες στο ΙΚΑ χωρίς να αναγράφονται οι εισφορές που πλήρωσες
Και που δούλεψες.Και λένε στο τέλος να καταθέσω αυτή την βεβαίωση για να φύγω με διαδοχική
πιεσε τους ειναι μ…..ες , εαν πας στο τελος θα περιμενεις μεχρι την δευτερη παρουσια ,,,,,,,,οταν ειναι να καταθεσεις να τα εχεις ηδη ετοιμα
Γεια σου συνάδελφε. Εγώ έχω ήδη θεμελιώση, έχω κάνει καταμέτρηση των ενσήμων και λέω σε 2 χρόνια να φύγω. Πες μου σε παρακαλώ τι άλλο πρέπει να κάνω με το ΙΚΑ η ΕΦΚΑ. Ευχαριστώ.
Πρεπει να παω στο ικα να ζητησω προσυνταξιοδωτικη πραξη κι ας εχω κανει καταμετρηση ενσημων.
Εισαγγελικη παραγγελια…… η εξωδικο που να αξιωνεις εγγραφη απαντηση γιατι αρνουνται. Τα νομιμα….
Μια ερώτηση χωρίς σαφή απάντηση μέχρι τώρα.
Είμαι εν ενεργεία σειρά 28/12/1990,έχω αναγνώριση 21 μήνες στρατό,και τη μάχιμη 5ετια και έχω 27 διπλά εξάμηνα σε ειδική υπηρεσία της ΕΛΑΣ.Ως ειναι μέχρι τώρα γνωστό υποχρεούμαι σε καταβολή εισφορών για την αναγνώριση του διπλού χρόνου υπηρεσίας μια και κατετάγη στην ΕΛΑΣ μετά τις 31/10/90. Μπορεί κάποιος να μου πει με ασφάλεια ποσά συντάξιμα χρονιά υπηρεσίας έχω μέχρι τώρα?
Ευχαριστώ.
Κουτάκι δικαίωμα σύνταξης και βάζοντας την σημερινή ημερομηνία σου βγάζει ποσα χρόνια έχεις
Μάλλον έχει ο συνάδελφος μια αμφισβήτηση περί των διπλών εξαμήνων. Νομίζω το 4ο κεφάλαιο (ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ), στο https://www.minfin.gr/web/31341/stratiotikoi είναι κατατοπιστικότατο.
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΟΤΙ ΞΑΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ 10-1-2020 .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΗ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2016.
ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΧΙΜΗ 5ΕΤΙΑ 29.9 Η ΤΡΙΕΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 50 ΧΡΟΝΙΑΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ……Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ 286 ΕΥΡΩ….
Παρ. Δ στο προτελευταίο άρθρο: Λάθη και αδικίες στις νέες συντάξεις ΕΦΚΑ
Καλή σας μέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος εάν η φημολογούμενη είδηση περί απόδοσης του 80% του εφάπαξ πριν την έκδοση οριστικής σύνταξης, περιλαμβάνει και τους συναδέλφους της τέως Αστυνομίας Πόλεων που έχουν να λάβουν εφάπαξ από το Τ.Π.Δ.Υ. ή το τωρινό Ε.Τ.Ε.Ε.Α.Π.
Τα σενάρια λένε ναι. Αλλά είναι σενάρια. Φημολογούμενη είδηση, καλά την είπες.