Διακλαδικά

Σελίδα υπ' αριθ. 170 με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

avatar
2500
villas
villas

Αχ Αχιλλέα παλι σε βλέπω να μπαίνεις σε μπελάδες να κανεις αναπροσαρμογές
http://www.topontiki.gr/article/278625/ti-simainei-i-hthesini-symfonia-sto-eurogroup-gia-tis-syntaxeis-oi-allages-mehri-2022

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Δημητρης
Δημητρης

Κύριε Καρασαββιδη θα ήθελα να σας ρωτησω εάν γνωρίζετε γι αυτους που ήδη πληρώνουν την μαχιμη πενταετία εάν θα γίνει επανυπολογισμος των κρατήσεων και εάν επιστραφούν τυχόν περισσότερα χρήματα που κρατήθηκαν. Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
kostastam
kostastam
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Δημητρης
Δημητρης

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μπηκα στον Στρατο το 1995. Το ερωτημα μου κ. Καρασαββιδη ειναι εαν αποστρατευτω μετα απο 32 χρονια πραγματικης υπηρεσιας, εχοντας πληρωσει τα 8 χρονια ( Μαχιμη 5ετια + 3 για οσους κατεταγησαν μεχρι 31-12-1995) για να συμπληρωσω 40 συνταξιμα χρονια η συνταξη που θα παρω θα αντιστοιχει για 32 χρονια, για 37 χρονια η για 40 χρονια?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
nik
nik

Καλημέρα σε όλους και όλες .αποστρατευτηκα αυτεπάγγελτα για λόγους υγείας από υγειονομική επιτροπή και δε πρόλαβα να αναγνωρίσω τα πλασματικά 5 έτη..μπορώ να το κάνω τώρα ?συνολική υπηρεσία 23 χρόνια..!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ

Νίκο, καλησπέρα στείλε μου το mail γιατί καί εγώ αποστρατεύτηκαν για λόγους υγείας 12/5/16 καί έκανα την αναγνώριση αργότερα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
kostastam
kostastam

Εννοείτε ότι γίνεται και αργότερα η αναγνώριση. Το αναφέρει και η εγκύκλιο ρητά στη παρ.1 εδαφ. β΄.
Επίσης να εξαλείψουμε σιγά – σιγά τον όρο “πλασματική”, αφού πλέον με σαφής αναφορά η εγκύκλιο, την ορίζει ως “πραγματική”.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
TASOS
TASOS

Κύριε Καρασαββίδη καλημερα. Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει ανωτατο οριο στο ποσοστο αναπληρωσης με την αναγνωριση εξαμηνων.Η σελιδα υπολογισμου σας φτανει εως το 100,αυτο ειναι το ανωτατο ?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Υπάρχει ανώτατο όριο για το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης που ορίζεται στην παρ. 5 του άρθρου 8 του Ν4387/2016 μετά την τροποποίηση της από την παρ. 4 του άρθρου 1 του Ν4488/2017.
«Το συνολικό ακαθάριστο ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης, όπως αυτό προκύπτει σύμφωνα με το παρόν άρθρο, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ακαθάριστο ποσό των συντάξιμων αποδοχών, όπως αυτές ορίζονται στις παραγράφους 2 και 3.»

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
TASOS
TASOS

Ευχαριστω για την απαντηση GEORGIOSP.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Vagos
Vagos

Καλησπερα georgiosp μια ερωτηση .συμφωνα με αυτο , <>
Αρα η αναγνωριση εξαμηνων επικινδυνότητας των ετων 2017. 2018, 2019 θα κοστίσει πολυ περισσότερο ???????
Οποτε συμφερει η αναγνώριση εξαμηνων επικινδυνότητας πριν το 2017 και απο το 2020 και μετα με βαση το κόστος αναγνωρισης????????

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Vagos
Vagos

Το αυτο ειναι
τις διατάξεις της παρ. 1 του αρ. 5 του ν. 4387/2016, σε συνδυασμό με την με αριθμ. 111482/0092/30.11.2016 (ΦΕΚ Β’ 4005/2016) Υπουργική Απόφαση, από 1.01.2017 το ποσοστό εισφοράς κλάδου σύνταξης στον ΕΦΚΑ ορίζεται σε 20% και επιμερίζεται σε ποσοστό 6,67% για τον ασφαλισμένο και 13,33% για τον εργοδότη. Για όσους υπαλλήλους υπηρετούσαν ήδη κατά την 31.12.2016, το ποσοστό εισφοράς του εργοδότη ανέρχεται σε 3,33% για το έτος 2017, σε 6,67% για το έτος 2018, σε 10% για το έτος 2019 και 13,33% για το έτος 2020 και εφεξής, ούτως ώστε η συνολική εισφορά κλάδου σύνταξης ασφαλισμένου και εργοδότη να ανέρχεται πλέον σε 20%.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ

Καλημέρα, αναρτήθηκε το ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης μηνός Ιουλίου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Με εκδότη και επίσημα ΕΦΚΑ!!!!!!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
kostas
kostas

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ή ΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥ ΜΑΙΛ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Nikos
Nikos

Κύριε. Καρασαββίδη γειά σας διάβασα την τελευταία ανάρτηση για την μάχιμη πενταετία και θέλω να ρωτήσω εγώ που είμαι στο μέσο της αναγνώρισης και πληρώνω ήδη περίπου 115 ευρώ τον μήνα αλλά με το παράδειγμα που αναφέρεται το κόστος είναι μικρότερο τι πρέπει να κάνω;τι γίνεται στις περιπτώσεις που ήδη τρέχουν;

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ

Καλησπέρα…….ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος ξέρει στο μισθολόγιο 2017 στα κουτάκια “ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ” ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΧΥ ” τι βάζουμε ? γιατι τα αφήνω 0 και μου βγάζει λάθως πληρωτέο…..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Καλησπερα σας, έχω εισαχθεί στη Σχολή Οκτώβριο 1989 και συμπληρώνω 35ετια το 2024 καλών εχόντων των πραγμάτων,Πρώτον τα πέντε έτη εκστρατείας αναγνωριζονται ατελώς???? Το δεύτερο ερώτημα μου είναι ότι αν μπορώ να εξαγορασω τα 3 έτη Κονδύλη για μεγαλύτερο ποσοστό ανταποδοτικής σύνταξης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και Συγχαρητήρια για την έγκυρη πληροφόρηση

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Συγχαρητήρια κύριε καρρασαβίδη για την ανάλυση σας,η αλήθεια είναι ότι παρακολουθουσα το σαιτ σας για αυτήν την ενημέρωση γιατί από άλλου δεν βλέπω φως..Εαν κατάλαβα καλά όσο πιο πίσω αναγνωρισουμε την πενταετία τόσο περισσότερο κέρδος θα εχουμε?Δηλαδή εγώ που μπήκα 97 με συμφέρει να αναγνωρίσω τα χρονιά 97 με 2002?Και το δεύτερο σκέλος της ερώτησης μου έχει να κάνει εάν μπορώ να αναγνωρίσω τα 5 αυτά έτη και να παραμείνω στην υπηρεσία πάνω από 35 έτη ?ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταμάτης
Σταμάτης

Συγνώμη… αλλά για να καταλάβω.
Και τι θα γίνει με όλους εμάς ( εν ενεργεία ή συνταξιούχους) που έως στιγμής έχουμε καταβάλει 1000-1500 ευρώ σε δόσεις, και που τρέχαμε για να προλάβουμε υποβολή αίτησης έως 31-12-2016 προκειμένου να έχουμε ποσοστό εισφορών αναγνώρισης της μάχιμης 5ετιας με 6.67% ?
Προσοχή: Δεν λέω πως δεν είναι σωστή η εναρμόνιση του κόστους αναγνώρισης με αυτό των σωμάτων ασφάλειας. Είναι σωστό και δίκαιο.
Αλλά τι θα γίνει και με όλους αυτούς που έχουν ήδη αποπληρώσει ποσά άνω του 50% του κόστους αναγνώρισης όπως διαμορφώνεται από εδώ και στο εξής?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης Π.
Γιάννης Π.

Καλησπέρα. Η Εγκύκλιος αναφέρει οτι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα έτη μετα το 2002. Εσείς μιλάτε για την πενταετία 1996-2000 ως παράδειγμα. Τι ισχύει τελικά?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Μήπως κύριε Καρασαββίδη η συγκεκριμένη εγκύκλιος έχει και αναδρομική ισχύ ή εμείς που συνταξιοδοτηθήκαμε πριν από λίγους μήνες και πληρώνουμε την πενταετία με τα παλιά δεδομένα ατυχήσαμε?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

Εφόσον ισχύει η μείωση εισφορών για την πενταετια καλο είναι όσοι αποστρατευτήκαμε και πληρώνουμε δεκαπλάσιες εισφορές για το ίδιο πράγμα να συντονιστουμε ομαδικά και να διεκδικήσουμε νομικά και δικαστικά το δίκιο μας με ομαδικές προσφυγές γιατί δεν μπορεί για το ίδιο πράγμα άλλοι να πληρώνουν 2600 και αλλοι 8500 .Αυτό είναι αντισυνταγματικό.Εξάλλου δεν μπορεί να ισχύει ο επανυπολογισμός των συνταξεων μας και να είναι νόμιμος για τους παλιους συνταξιουχους και η καταβολή εισφορών για πενταετία που είναι μικρότερη να μην εφαρμόζεται για τους παλιους συνταξιουχους .Αλλωστε από παλιά υπήρχε αυτή η αδικία τα σώματα ασφαλείας πλήρωναν 2300 για πενταετία και οι στρατιωτικοι 8500 και επειδή δεν διεκδίκηθηκε το ζήτημα όταν έπρεπε για αυτό και βγήκανε ζημιωμένοι οι στρατιωτικοί.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Αχιλλέα αναμένεται η εγκύκλιος που αναφέρεις στην επισήμανση του σημερινού άρθρου σου.
Μετά την ψήφιση του Ν4387/2016 εκδόθηκε εγκύκλιος που κοινοποιούσε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ τις διατάξεις του άρθρου 34 και ερμήνευε θέματα που αφορούσαν θέματα αναγνώρισης χρόνων υπηρεσίας ασφαλισμένων του ιδιωτικού τομέα. Σε αυτή την εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε την 30/6/2017 στην διαύγεια με ΑΔΑ: 6ΥΞΙ465ΧΠΙ-ΚΥΟ (https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΥΞΙ465ΧΠΙ-ΚΥΟ?inline=true ) αναφερόταν (στην σελίδα 10) ότι για τους ασφαλισμένους του δημοσίου θα ακολουθούσε νέα εγκύκλιος που θα διευκρίνιζε κάθε λεπτομέρεια που αφορά στην αναγνώριση χρόνων υπηρεσίας με εξαγορά.
Ουσιαστικά απαιτείται ερμηνευτική εγκύκλιος για το άρθρο 15 του Ν4387/2016.
Κάποια στιγμή θα την εκδώσουν και θα ξεκαθαρίσει πλήρως το θέμα με τις εισφορές για την αναγνώριση ετών.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ

Η θητεία δεν αποτελεί πλασματικό χρόνο.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Για τον ιδιωτικό τομέα η θητεία αποτελεί πλασματικό συντάξιμο χρόνο.
Για το δημόσιο δεν λέω ότι αποτελεί πλασματικό χρόνο και δεν έχω άποψη για το θέμα αυτό.
Αυτό που έγραψα είναι ότι δεν έχει βγει ακόμα εγκύκλιος που να διευκρινίζει κάθε λεπτομέρεια που αφορά στην αναγνώριση χρόνων υπηρεσίας με εξαγορά για τους υπαλλήλους και λειτουργούς του δημοσίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν4387/2016. Η πρόσφατη εγκύκλιος κανόνισε θέματα που αφορούσαν τους χρόνους που λογίζονται στο διπλάσιο αλλά δεν ασχολήθηκε με τους άλλους αναγνωριζόμενους χρόνους όπως αναφέρει και ο Αχιλλέας στην επισήμανση του σημερινού άρθρου του. Επομένως για την θητεία δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το θέμα του ποσοστού πληρωμής των εισφορών για την αναγνώριση της.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ

Σωστά, για τη στρατιωτική θητεία το αναφέρω διότι στα Σώματα Ασφάλειας είναι σημαντικό αφού ο χρόνος αυτός αναγνωρίζεται υποχρεωτικά με τις διατάξεις των άρθρων 4, 17 και 20 του ν. 2084/1992 και λαμβάνεται υπόψη ως πραγματικός χρόνος για τη λήψη χρονοεπιδομάτων και μισθολογικών προαγωγών, βάσει των διατάξεων του άρθρου 37 του ν. 3016/2002.
Το ύψος του ποσού της αναγνώρισης θα έχει συνέπειες και στις συντάξιμες αποδοχές από το 2002 και μετά αφού η μη αναγνώριση θα οδηγήσει στην αναπροσαρμογή των αποδοχών.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ