Επικαιρότητα

Σελίδα υπ' αριθ. 56 με παλαιότερα σχόλια επί ειδήσεων της τρέχουσας επικαιρότητας που δεν αποτελούν (ακόμη) νομοθεσία, παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις κλπ.

avatar
1000
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Για πρώτη φορά στις συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων εμφανίζεται ο ν. Κατρούγκαλου , ο οποίος δίνει χέρι βοηθείας και λύση στον πονοκέφαλο των μνημονιακών κρατήσεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τα Ανώτατα Δικαστήρια. Αν καταργείτο ο ν Κατρούγκαλου και δεδομένου ότι έχουν δεσμευτεί για την υλοποίηση των αποφάσεων των δικαστηρίων θα έπρεπε όλοι μας , μόνο και μόνο με την εξαφάνιση των κρατήσεων των ν 4093/12 και ν 3865/10 [ΕΑΣ], να παίρναμε τουλάχιστον 200 ευρώ παραπάνω. Τώρα η υποχρέωση υλοποίησης σταματάει την 1-1-2019, γιατί μετά ο ν. Κατρούγκαλου δίνει μικρά ποσά και εμποδίζει την ενεργοποίηση των κρατήσεων, που δουλεύανε κόβοντας από τα 1000 ευρώ και πάνω και ιδίως μετά τα 1400 . Σαν ικανοποίηση θα έχουμε να βλέπουμε το φόβητρο της προσωπικής διαφοράς να μένει μόνο στα χαρτιά, Μένει βεβαίως να δούμε την απόφαση των δικαστηρίων για την ανταποδοτική σύνταξη και επίσης το εύρος χρόνου των αναδρομικών , τα οφειλόμενα στις κρατήσεις, αν αποφασίσουν να τα δώσουν..

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Σταύρος
Σταύρος

Πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να μηδενιστεί η προσωπική διαφορά που έχετε, εάν μετά το 2023 θα δίδονται αυξήσεις ετήσιες στους υπόλοιπους συνταξιούχους ; 15 έτη, 25 έτη, ή 30 έτη !!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Αν μέχρι το 2023 ισχύει ο ν Κατρούγκαλου κάποιοι θα έχουν πει ψέμματα, Προς το παρόν τον χρησιμοποίησαν για να ξεφορτωθούν τις κρατήσεις . Χωρίς να το καταλάβουμε οι συντάξεις κάνανε βάση κάτω από τα 1000 ευρώ και αυτά που μας κρατούσαν και έπρεπε κάποτε να τα πάρουμε πίσω γίνανε προσωπική διαφορά που δήθεν μας την δωρίζουν μέχρι το 2023..

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΧΩ 351,48 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΟΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Σταύρος
Σταύρος

Απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ……. https://staratalogia.blogspot.com/2019/09/blog-post_76.html

ΣΩΜΑ:
Στρατός
aero
aero

Απόφαση Τμήματος, όχι της Ολομέλειας.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Με την 244/17 η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματική την κράτηση ΕΑΣ που κυμαίνεται αναλόγως του βαθμού από 50 έως 270 ευρώ μηνιαίως Οι αποχωρήσαντες εκώφευσαν οι δε νεοεκλεχθέντες διατυπώνουν ότι θα σεβαστούν τις αποφάσεις ,σε κάποιο βάθος χρόνου βέβαια . Ξαναμπήκαμε στη λογική να περιμένουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ενώ θα μπορούσαν όλα να λυθούν νομοθετικά με καινούργιους νόμους. Ας μη βιαζόμαστε όμως , άλλωστε έχουνε πει ότι το ασφαλιστικό θα το δούνε αλλιώς και αλλιώτικα,,

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Σταύρος
Σταύρος

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μείωση του ετήσιου επιτοκίου από 6 % στο 1,5 % που βαρύνει το Δημόσιο για χρηματικά ποσά παρελθόντων ετών που διεκδικούν δικαστικά οι πολίτες.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Είναι βλέπεις που το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων έχει πέσει στο 1.36 τοις εκατό, Κάποιος να το πει και στις τράπεζες για να μειώσουν τα επιτόκια των στεγαστικών, αντί να δίνουν σοκοφρέτες στους συνεπείς δανειολήπτες..

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Εμένα το στεγαστικό μου που το χω 12 χρόνια από τον αλλο μήνα από 1.05 κατεβαίνει στο 0.97.σπασαμε την μονάδα οεο!Πειραιώς…

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΤΡΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΤΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΗΤΡΩΟΥ Κ ΔΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΧΟΣ ΕΛ.ΑΣ.,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ

Καλησπέρα,αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος όποιοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 85% αν δικαιούνται κουπόνια κοινωνικού τουρισμού από τον (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) πρώην Ο.Γ.Α. καί πού να απευθυνθουν . Ευχαριστώ. Υ.Γ δεν είναι κινητικό το ποσοστό.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Οι αιτήσεις ηταν μέχρι τον Ιούνιο, του χρόνου τώρα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΤΑΣΟΣ
ΤΑΣΟΣ

Τον Οκτώβριο κρίνεται η τύχη των αναδρομικών στελεχών ΕΔ-ΣΑ. Θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ η απόφαση που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νέου ειδικού μισθολογίου και της «προσωπικής διαφοράς»

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ

Τους έχεις για χαζούς να βγάλουν το νόμο αντισυνταγματικό?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Nick
Nick

Εχει ηδη χαρακτηρισθει ως αντισυνταγματικος και αναμενεται η αποφαση απο την ολομελεια του σωματος.
Σιγουρα παμε για νεο μισθολογιο η γυριζουμε πισω οπως το 2012.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΣΩΤΗΡΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ

κ΄Αχιλλέα καλησπέρα σας. Εάν σε περίπτωση βγει οριστικά ο νόμος αντισυνταγματικός και χρειαστεί να γυρίσουμε πίσω στο 2012 που αναφέρει ο Nick εμείς που βγήκαμε προ Ιουνίου 2016 επηρεαζόμαστε ή όχι? ( θετικά ή αρνητικά).

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
κωστας
κωστας

καλημερα συναδελφοι,εκλεισα τα 55 τον ιουλιο του2019 αν δηλωσω 1 χρονο παραμονη μπορω να φυγω τελος ιουνιου 2020 χωρις να χασω το δικαιωμα της αυτεπαγγελτης αποστρατειας.ειμαι σειρα του 1989 εισοδος σχολης 17/5/1989

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΚωσταΣ
ΚωσταΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΤΕ ?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛ.

Καλησπέρα συνάδελφοι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται εδώ. Προχθεσ Παρασκευή απόγευμα πήγα στον εργατολόγο (κ΄Ρίζος) και τον ρώτησα κι εγώ αν θα πρέπει να φύγουμε μέχρι το 2020 ( και για άλλα θέματά μου) και μου είπε ότι πρέπει να φύγω γιατί θα έχω μειώσεις στην σύνταξη και στο εφάπαξ. Του είπα ότι γνωρίζω ότι δεν θα γίνει τίποτε την 1-1-2021 σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους (από το παρόν σάιτ χωρίς να το κατανομάσω βέβαια) και μου απάντησε ότι οι μειώσεις θα ισχύσουν κανονικά διότι πιάνουν και εμάς. Μετά μπήκε και ο έτερος εργατολόγος κ΄Κουτρουμάνης που και αυτός είπε τα ίδια. Τι γίνετε τελικά ρε παιδιά?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
G.G.
G.G.

Αναμένουμε σχετικό άρθρο του Αχιλλέα επί του θέματος, το οποίο θα ξεκαθαρίζει το τοπίο για μετά την 1-1-2021 και που κατά πάγια πρακτική του, θα είναι αναλυτικό πλήρως κατανοητό και βασιζόμενο στην σχετική νομοθεσία.
Το τι ακριβώς σου είπαν οι εργατολόγοι που απευθύνθηκες θα ήταν ποιο χρήσιμο αν παρέθετες συγκεκριμένες θέσεις τους και όχι μια γενικότητα του τύπου θα μειωθούν.
Επιπρόσθετα κάποιοι που ασχολούνται με θέματα των στρατιωτικών ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Αχιλλέα (υπάρχουν σχετικά σχόλια συναδέλφων) προκειμένου να δώσουν την απάντηση (τι σύνταξη, εφάπαξ, θεμελίωση κ.α.).
Ας αναμένουμε το σχετικό άρθρο.

https://enstoloi.net/sxolia/epikerotita/comment-page-56/#comment-78368

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Καλησπέρα.παρακολουθησα χτες την εξαγγελία του πρωθυπουργού και σήμερα την συνέντευξη τύπου και ψάχνω ακόμη να βρω ποια είναι τα μέτρα αποκατάστασης της μεσαίας τάξης που τόνιζαν με έμφαση και δεν βρίσκω.περα από την μείωση του φόρου από 22 σε 9 για εισοδήματα έως 10.000!την άποψη σας κύριε Αχιλλέα…για τα δε σώματα ασφαλείας απόλυτη….σιωπη

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
γεωργιος
γεωργιος

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ………ΒΓΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Εγώ μίλησα συνάδελφε συγκεκριμένα για το τι άκουσα.εσυ απαντάς με ένα “ουδέν σχόλιο”πες μου τι είναι λάθος σ αυτά που λέω και πες μου εσύ τι άκουσες στην ομιλία για μας και αν κάνω λάθος ζητάω συγγνώμη.δεν μιλαω κομματικά αλλά μ’ αυτά που ακουσα

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Τakis
Τakis

Θα αργήσει να αποκατασταθεί η ζημιά που εκανε ο παγκόσμιος που σίγουρα ψηφισες1

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Μακ
Μακ

Ο παγκόσμιος στα έδωσε κασέρι στο χέρι …..μη ξεχνάς….να λέμε τις αλήθειες

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Δεν ξέρω αν είναι παγκόσμιος ή πανελλήνιος.
Αν όμως εσύ θεωρείς ότι σου έδωσε κασέρι στο χέρι ότι σου χρωστούσε (χρωστούσαν όλοι τους) όταν και αν βγουν αποφάσεις του ΣΤΕ που θα λένε ότι έχουμε ακόμα να παίρνουμε εσύ να πεις ότι ο παγκόσμιος σε εξόφλησε και δεν θέλεις άλλα.
Για να λέμε αλήθειες τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι:
Οι προ-προηγούμενοι είπαν ¨δεν μπορούμε να τα δώσουμε όλα τώρα. Πάρτε τα μισά σε 36 δόσεις και τα υπόλοιπα όταν μπορέσουμε. Αύξησαν όμως μισθούς και συντάξεις κατά το 50%.
Οι προηγούμενοι έταζαν άμεση αποκατάσταση. Έδωσαν σαν επίδομα ένα μέρος από αυτά που έπρεπε να πάρουμε χωρίς να αναπροσαρμόσουν μισθούς και συντάξεις και μας παραμύθιαζαν ότι μας ικανοποίησαν.
Κρίνε μόνος σου ποια είναι πιο έντιμη αντιμετώπιση.
Οι σημερινοί λένε ότι όταν βγουν οι αποφάσεις του ΣΤΕ θα τις σεβαστούν και θα συμμορφωθούν σε βάθος χρόνου με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα.
Εδώ θα είμαστε και θα τους κρίνουμε και αυτούς.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Takis
Takis

Κανείς δεν σου δώρισε τίποτα. Χρωστούμενα ήταν και πολυ καθυστερημένα

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Επειδή οι περισσότεροι από μας εδώ έχουμε συνταξιούχους γονείς που τους κόπηκε το εκας και οι τώρα κυβερνώντες φώναζαν στα κανάλια ότι είναι ντροπή που κόπηκε δεν τους βλέπω τώρα να λένε τίποτα για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα!πάει γάργαρα και αυτό;η μήπως θα ανακοινωθεί τίποτα το Σάββατο από την δεθ και δεν έπεσε στην αντίληψη μου;230 ευρώ περικοπή σε δύο χρόνια είναι πολλά…..

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Σταύρος
Σταύρος

Πιθανή αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου, μετά και την απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται εντός του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη : άποψη, όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν το Μάιο του 2016 θα πρέπει να έχουν συντελεστές αναπλήρωσης μέχρι 35 χρόνια ασφάλισης διότι, οι νόμοι που ίσχυαν πριν έθεταν όλοι ως όριο συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη τα 35 έτη ασφάλισης, μετά το Μάιο του 2016 θα πρέπει οι συντελεστές αναπλήρωσης της αναλογικής σύνταξης να είναι διαφορετικοί μέχρι και τα 40 έτη εργασίας, έτσι θα υπάρχει δικαιοσύνη για τους συνταξιούχους όλων των κατηγοριών.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Χάρης
Χάρης
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Aνώνης
Aνώνης

Τα ετη ασφαλισης ειναι πραγματικα ‘η 35 ετη πραγματικα συν 5 ετη μαχιμα πλασματικα ;Oσοι εφυγαν γραφει το έντυπο 39 ετη και 8 μηνες -Οσοι θα φυγουν τι θα γραφει ;Δεδομένου υπάρχει το πλαφόν των 2000 ευρώ μικτά.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ανέστης
Ανέστης

Καλησπέρα. Μπήκα στο σώμα 15-7-1991 και έχω στρατό 21 μήνες. Εργατολογος ενημέρωσε συνάδελφο (σειρά με 20 μήνες θητεία ) ότι πρέπει να φύγει μέχρι το 2020 γιατί διαφορετικά θα έχει χάσιμο στην σύνταξη αλλά και στο εφάπαξ. Γνωρίζει κανείς κάτι.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ

Φύγε Ανέστη για να αναστηθείς.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
MENELAOS
MENELAOS

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2016. ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟΛΟΥ,ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΦΚΑ 13,3 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
aero
aero
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ

Άνοιξε το site για υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
nikos68
nikos68
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία