Σελίδα υπ' αριθ. 322 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 322 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Στις 31-12-2020 αποστρατεύομαι με όριο ηλικίας(55).Από την εφαρμογή του σάιτ προκύπτει ότι θα έχω συντάξιμα 39,86 έτη,(αστυνομία-στρατός-ΙΚΑ-πλασματικά).Μήπως θα ήταν χρήσιμο να παραμείνω μερικούς μήνες του 2021 ώστε να συμπληρώσω 40 συντάξιμα έτη για να ωφεληθώ τυχόν ευνοϊκών ρυθμίσεων π.χ. αύξησης ποσοστού αναπλήρωσης σε όσους έχουν 40 συντάξιμα?
Και 40,5 να έχεις, καλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης θα έχεις. Και 41 να έχεις ακόμα καλύτερο θα είναι το ποσοστό αναπλήρωσης.
Αρα, μάλλον είναι λάθος το σκεπτικό σου.
Κάθε ημέρα που παραμένεις εν ενεργεία αυξάνει αναλογικά και η σύνταξη και το εφάπαξ.
Υ/Α΄αποστρατεύομαι με όριο ηλικίας την 31-12-2019. Θα δηλώσω παραμονή για άλλο ένα έτος. θέλω να κάνω αίτηση και να αποχωρήσω τον Αύγουστο του 2020. Στην εφαρμογή του εφάπαξ τι θα βάλω στην θέση Αίτηση παραίτησης; ΝΑΙ-ΟΧΙ Η ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
Όριο ηλικίας
Θα κάνω ξανά την ερώτηση και παρακαλώ να μου απαντήσετε εφόσον έχετε γνώση του θέματος. Καταταγής το 1993 γεννηθείς το 1966 θα αποχωρήσω εφόσον επιθυμώ το 2021 αυτεπάγγελτα που κλείνω τα 55 μου χρόνια η θα περιμένω το 2023 ( με αναγνώριση 3ετιας) που κλείνω τα 40 χρόνια..(5 ετια και 19 μήνες θητεία).Ευχαριστώ..
Α Υ Τ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Τ Α το ’21 με όριο ηλικίας.
Ευχαριστώ για την απάντηση..
Καλησπέρα ,θα ήθελα να κάνω ένα υποθετικό ερώτημα ,εάν κάποιος σε σώμα ασφάλειας η στρατιωτικός δεν έχει συμπληρώσει τα 40 χρόνια ένσημα (υπηρεσία ,διαδοχική ασφάλιση ,πλασματικά κλπ) και θέλει να φύγει 5 χρονιά νωρίτερα χωρίς να έχει συμπληρώσει το ηλικιακό όριο…( πχ είναι 50 ετών) …Πότε θα πάρει σύνταξη…η μέρος αυτής….στα 67…στα 62.. στα 60….η αμέσως μετά την παραίτηση του. Συγνώμη εάν σας κούρασα.
Ερώτηση 2.3 περίπτωση Γ.1 στην ενότητα FAQ.
Σχετικά με τις ατομικές αγωγές από την bcla πήρε κάποιος συνάδελφός χρήματα;;;
Καλησπέρα, μία ερώτηση σε όποιο συνάδελφο γνωρίζει: Όταν χρεωθεί σε εισηγητή η επεξεργασία των δικαιολογητικών προκειμένου να εκδοθεί η προσωρινή σύνταξη, μετά από πόσο χρονικό διάστημα συνήθως εκδίδεται? ( στην δική μου περίπτωση χρεώθηκε 19-9-19). Ευχαριστώ πολύ!
ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την απάντηση.
Στη περίπτωση μου, χρέωση σε εισηγητή 30/7/19, πληρωμή 29/8/19.
Ευχαριστώ πολύ Σταύρο για την απάντηση.
Προσπαθώ να δω το άρθρο και δεν το εμφανίζει γιατί;υπάρχει κάποιο πρόβλημα;μπορεί κάποιος να το κάνει αναδημοσίευση;ευχαριστω
Επάνω δεξιά Τελευταία άρθρα (Τι δεν αλλάζει το 2021…….)
κ΄ Αχιλλέα καλημέρα σας. Χθες απόγευμα μετέβη από Πάτρα στην Αθήνα σε γνωστή εργατολόγο απέναντι από τα δικαστήρια για ζήτημα δικό μου και του άντρα μου. Μετά το πέρας των θεμάτων μας της ανεφερα σχετικά για το εξαίρετο άρθρο σας (χθεσινό) και της ζήτησα να το κοιτάξει και να το διαβάσει.
Αφιέρωσε 10 λεπτά από το χρόνο της έχτρα και το μόνο που μου είπε είναι ότι συμφωνεί με το άρθρο σε μερικά σημεία αλλά οι μειώσεις από 1-1-2021 θα γίνουν κανονικά γιατί είναι ψηφισμένες. Ζήτησα να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένη αλλά μου είπε στα ίσια ότι αυτή η κουβέντα θέλει άλλο ραντεβού. ( μάλλον καινούργιο 50 ευρω).
Φεύγοντας το μόνο που μου είπε να φύγω έως το τέλος του 2020 γιατί θα έχω μείωση. (είμαι σειρά του 1991).
Υπόψιν έχω και 925 ένσημα ΙΚΑ και μου είπε ότι μετράνε και αυτά κανονικά.
Φυσικά και μετράνε ελευθερία αλλιώς δεν θα μπορούσες να φύγεις……με αυτά θεμελιώνεις …
Γιατί ρε συ Ελευθερία η εργατολόγος (και τα δημοσιεύματα), προεξοφλούν ότι σε περίπτωση υπολογισμού των συντάξεων από το 2021, με τον Δ.Μ.Μ., θα προκύψει μείωση, αφού ο Δείκτης αυτός είναι άγνωστος και δεν γνωρίζει κανείς πως θα καθοριστεί (εκτός εικασιών).
Κώστα τη καλησπέρα μου. Τι να σου απαντήσω κι εγώ τώρα? Πήγαμε για άλλη δουλειά (του άντρα μου) εκεί αλλά επειδή παρακολουθώ το σάιτ του κ΄ Αχιλλέα, και εδώ και καιρό τώρα διαβάζω δημοσιεύματα σχετικά με μειώσεις από 1-1-2021 τη ρώτησα για το θέμα διότι έχω και σκοπό να αποστρατευτώ το 2020 το καλοκαίρι. Το μόνο που μου είπε είναι εφόσον έχω σκοπό να αποχωρήσω να φύγω έως το τέλος του 2020 όπως και επιθυμώ γιατί μετά θα υπάρξουν σίγουρα μειώσεις σε όλους. Όπως προανέφερα δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα αλλά παραδέχτηκε ότι σε πολλά σημεία έχει δίκιο ο κ΄ Αχιλλέας ως προς το άρθρο του αλλά οι μειώσεις θα γίνουν υποχρεωτικά. Η εργατολόγος είναι πολύ γνωστή. Καλό μεσημέρι σε όλους και πάντα με υγεία.
Θα δημιουργήσουν και άλλη κατηγορία συνταξιούχων; έχουμε ήδη 2-3 κατηγορίες. Δεν το πιστεύω, ειδομεν.
Μάλλον ενιαία θα είναι η αντιμετώπιση και όχι με άλλα μέτρα και σταθμά.
Εν αρχή ην το χάος
Γένεσις
Καλήμερα μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω ,,ο χρόνος ανεργίας ΟΑΕΔ προτού την πρόσληψη κατάταξη μπορεί να αναγνωριστεί (και μέχρι πόσο) σαν χρόνος ασφάλισης Ευχαριστώ,
Δεν ισχύει για στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας (ερώτηση 3.3 στις FAQ).
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ
Είχα καταταγεί σαν Ο.Π.Υ (ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ) το 1990 μέχρι και το 1995.
Το 1999 μπήκα στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ μέχρι και σήμερα..
Το ερώτημα μου είναι …εφόσον ο χρόνος που μπήκα στο Πολεμικό Ναυτικό θεωρηθείτε με Νόμο.. χρόνος- Δημοσίου
Εαν δικαιούμαι τα 3 χρονιά bunous για τους καταταγείς 1990-1995.
Το ερώτημα που κάνω είναι λίγο ειδικό… και θα ήθελα απάντηση εάν γίνετε με κάποιον που να ξέρει άλλη περίπτωση ευχαριστώ πολύ.
Η αναγνώριση της τριετίας προβλέπεται αποκλειστικά για τη συμπλήρωση 40 συντάξιμων ετών και επειδή μέχρι τώρα κανένας δεν έχει 37 συντάξιμα έτη (με κατάταξη μετά τον 7ο 1990), ακόμη δεν έχει γίνει χρήση της διάταξης.
Με βάση αυτή τη διάταξη μόνο όταν θα έχεις συμπληρώσει 37 συντάξιμα έτη θα μπορείς να κάνεις αίτηση για συνταξιοδότηση με ταυτόχρονη αναγνώριση της τριετίας.
Ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου Αχιλλεα . Από την ερμηνεία της απάντηση σου καταλαβαίνω ότι εάν πληρώ την προϋπόθεση και έχω συμπληρώσει 37 συντάξιμα έτη (Διαδοχική ασφάλιση μάχιμη πενταετία κλπ) μπορώ να καταθέσω αίτηση στο γενικό λογιστήριο του κράτους για να κάνω χρήση της συγκεκριμενης διάταξης ,προκείμενου να κλείσω το απαιτούμενου όριο ετών συνταξιοδότησης. (40) .
Ξέρω ότι το κόστος είναι μεγάλο,άπλα ρωτάω εάν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του bunous και πίστεψε με είναι ερώτημα όλων των σειρών ΟΠΥ-ΕΠΥ που υπηρετούν τώρα σε σώματα ασφάλειας ,και είχαν υπηρετήσει σαν πενταετείς εκείνη την περίοδο (1990-1995) Ευχαριστώ.
Στην εγκύκλιο για την εφαρμογή των άρθρων 20, 21, 22 του ν.3865/2010
https://diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91%CE%9B3%CE%97-4%CE%92?inline=true
.
στην σελίδα 11 στην ενότητα
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΛΟΙΠΩΝ ΧΡΟΝΩΝ (παρ. β είναι αυτή που αφορά την 3ετία) στο τέλος αναφέρει:
Ο χρόνος αυτός αναγνωρίζεται σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία αναγνώρισης του χρόνου σπουδών
.
Στην ενότητα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ (παρ. γ) αναφέρει:
γ) Η αίτηση από τον ενδιαφερόμενο, μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε ακόμα και κατά τη συνταξιοδότησή του, αφού από καμία διάταξη του νόμου δεν προβλέπεται η υποβολή της σχετικής αίτησης εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.
Η παρ. α της ίδιας ενότητας σχετικά με το κόστος δεν ισχύει (βλέπε σχετικό άρθρο)
https://enstoloi.net/simantiki-allagi-stis-anagnorisis/
.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, και με δεδομένο ότι το κόστος θα ανέλθει το 2020 στο 20%, εγώ θα κατέθετα τώρα μια αίτηση μήπως και κλείδωνα την αναγνώριση με μικρότερο κόστος (το πολύ πολύ να μην την κάνουν δεκτή).
Επίσης μπορείς να αξιοποιήσεις της δυνατότητες των εφαρμογών κάνοντας δοκιμές με όλους τους συνδυασμούς (χωρίς αναγνώριση ή με ή αν θα γίνει τώρα ή μετά κ.α.)
https://enstoloi.net/tropos-chrisis-aksiopoiisis-site/
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
Καλημέρα σε όλους. Μια ερώτηση. Πατέρας Αστυνομικός πεθαίνει. Το παιδί είναι 24 ετών. Όταν γίνει 25 ετών και δικαιούται το ΒΟΕΑ, ποιος κάνει ΑΙΤΗΣΗ;; (μητέρα – παιδί), τα χρήματα χάνονται;; τα δίνει το ταμείο με ποια διαδικασία;; Σας ευχαριστώ.
Η κράτηση συνεχίζεται από την σύνταξη χηρείας, την αίτηση θα την υποβάλει το τέκνο όταν γίνει 25 ετών.
Για τις προϋποθέσεις και την αίτηση δές το παρακάτω.
https://mts.army.gr/el/voithima-oikog.-epagg.-aytoteleias
Καλημέρα σας. Από πέρυσι τον Σεπτέμβριο η Δ/νση Οικονομικών της Αστυνομίας έχει αποστείλει, σε όσους κάναν προσφυγές το 2006 αν θυμάμαι καλά, σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου, διαταγή με την οποία βάσει της υπ’αριθμ.1110/2014 απόφαση του ΣτΕ δικαιωθήκαμε και ζητούσε να υποβάλλουμε άμεσα λόγω κινδύνου παραγραφής κάποια δικαιολογητικά, προκειμένου να πιστωθούν στους λογαριασμούς των τραπεζών τα χρήματα που αντιστοιχούν στον καθένα. Επειδή έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, μήπως γνωρίζει κανείς συνάδελφος κάτι σχετικό με αυτό το θέμα?
https://www.newsit.gr/ellada/anadromika-epistrofi-merismaton-se-syntaksiouxous-tou-dimosiou/2874998/
ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΤΠΥ Η ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ…..ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ..
Καλησπερα κυριε Καρασαβιδη,απο τις εφημεριδες κλπ μας εκαναν γνωστο οτι απο 1/1/2021 το συστημα αλλαζει τοσο ως προς τον υπολογισμο της συνταξης ως και του εφαπαξ καθως το ποσο της ανταποδοτικης συνταξης θα καθοριζεται χωρις την τιμαριθμικη αναπροσαρμογη των μισθων αλλα με βαση το ποσοστο μεταβολης των αποδοχων ολων των εργαζομενων απο το 2002 και μετα.Ετσι οι συνταξιμες αποδοχες θα βγουν μικροτερες επηρεαζοντας προς τα κατω τις συνταξεις και εφαπαξ. Επειδη πολλοι απο την σειρα μου 9/88, το 2021 αποστρατευομαστε με οριο ηληκιας εχουμε μπερδευτει και δε ξερουμε τι να κανουμε οπως να φυγουμε εντος του 2020 η το 2021 αναλογως του ποσο μεγαλες μπορει να ειναι οι απωλειες. Εχετε κατι στα υποψιν σας;
https://enstoloi.net/sxolia/epikerotita/comment-page-56/#comment-78457
Σημερινό άρθρο για το θέμα: Τι (δεν) αλλάζει το 2021 σε συντάξεις και εφάπαξ
Το 20 ν φύγεις!!!