Λήξη διαδικτυακής διαφωνίας με το enstoloi.gr

Πριν από μερικές ημέρες, το site enstoloi.gr αντέγραψε χωρίς την άδειά μου τις σελίδες υπολογισμού σύνταξης και τις ανέβασε σε δικό του σέρβερ ως μέρος της ιστοσελίδας τους. Σημειώνεται ότι το εν λόγω site υποστηρίζεται από τη νεολαία συγκεκριμένου κόμματος.

Μετά από επικοινωνία μου μαζί τους, τους εξήγησα ότι κατά τη γνώμη μου η ενέργειά τους αποτελούσε λογοκλοπή και ζήτησα να κατεβάσουν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Οι διαχειριστές του enstoloi.gr υποστήριξαν ότι οι ενέργειές τους αποσκοπούσαν στην ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων, επειδή η ιστοσελίδα τους έχει πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τη δική μου, ενώ δεν θεώρησαν απαραίτητη την αναγραφή της πηγής επειδή το λογότυπο enstoloi.net ήταν ορατό στις σελίδες υπολογισμού.

Βέβαια με τον τρόπο αυτό πολλοί συνάδελφοι έβγαλαν λάθος συμπέρασμα όσον αφορά το δημιουργό των σελίδων, όπως αποδεικνύεται και από τα σχόλια συγχαρητηρίων στις υπόψη σελίδες.

Τελικά οι υπεύθυνοι του enstoloi.gr σεβάστηκαν τις αντιρρήσεις μου και κατέβασαν τις σελίδες, αντικαθιστώντας τις με απλούς συνδέσμους προς το enstoloi.net, γεγονός που φυσικά με βρίσκει σύμφωνο, αφού ακολουθούνται οι άτυποι κανόνες καλής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

Με την ενέργειά τους αυτή αποδείχτηκε τελικά ότι υπήρχε καλή πρόθεση από το enstoloi.gr για πληροφόρηση των συναδέλφων, η οποία απλά υλοποιήθηκε με άγαρμπο (κατά την προσωπική μου άποψη) τρόπο.

Θεωρώ ότι η αναίρεση μιας αμφιλεγόμενης κίνησης έχει ιδιαίτερη αξία, τιμά αυτόν που προβαίνει σε αυτήν και με τον τρόπο αυτό διαγράφεται οποιαδήποτε προηγούμενη αντιπαλότητα, οπότε από τη μεριά μου το γεγονός θεωρείται όχι απλώς λήξαν αλλά ουδέποτε γενόμενο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.