Στρατός Ξ.

Σελίδα [php_everywhere] με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

guest
15.6K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Σχης ε.α.
Σχης ε.α.
5 έτη πριν

Καλησπέρα.
Αποστρατεύθηκα 6/5/2016 και έλαβα τρίμηνες αποδοχές.
Τέλη Αυγούστου πληρώθηκα τη σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου μαζί με αναδρομικά του Αυγούστου. Τέλη Σεπτεμβρίου πληρώθηκα σύνταξη Οκτωβρίου + ΜΤΣ (με αναδρομικά) + ΕΚΟΕΜΣ (με αναδρομικά). Σήμερα πληρώθηκα τη σύνταξη Νοεμβρίου + ΜΤΣ + ΕΚΟΕΜΣ. Παρατήρησα ότι ενώ το μέρισμα ΜΤΣ και το ΕΚΟΕΜΣ που υπολογίζει η σελίδα είναι ίδιο με αυτό που μου ¨έβγαλαν¨ επίσημα (διαφορά ΜΤΣ πραγματικό με σελίδας μηδέν διαφορά ΕΚΟΕΜΣ πραγματικό με σελίδας + 0,08 ευρώ)το πληρωτέο ποσό του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ είναι μικρότερο από αυτό που υπολογίζει η σελίδα. Για να είναι ίδια τα ποσά θα πρέπει να βάλω οφειλή αναγνώρισης στο ΜΤΣ 56,51 ευρώ και στο ΕΚΟΕΜΣ 13,69, μια συνολική διαφορά 70,20 ευρώ.
Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά.

Ταγματαρχης ε. α.
Ταγματαρχης ε. α.
Απάντηση σε  Σχης ε.α.
5 έτη πριν

Καλησπέρα!Είμαι ακριβως ίδια περίπτωση με σένα,διαγραφή 6/5/16,πληρώθηκα εξίσου λίγα αυτό το μήνα. Παρακολουθώ….

ΙΤ
ΙΤ
5 έτη πριν

Αχιλλέα είμαι απόφοιτος ΣΣΑΣ, εισαγωγή στη σχολή 1991.
Αν η υπηρεσία με αποστρατεύσει ως ευδοκίμως τερματίσαντα στα 33 ή 35 χρόνια, όπως έχει συμβεί με πολλούς συναδέλφους μου και δεν έχω αναγνωρίσει τα πλασματικά χρόνια (5+3) επί πληρωμή τι θα ισχύει θα πρέπει να να πληρώσω? Ή εφόσον η αποστρατεία δεν είναι επιλογή μου θα μου τα δώσει δωρεάν?

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΙΤ
5 έτη πριν

Είχα την ίδια απορία με εσένα και είχα γράψει το παρακάτω σχόλιο https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-106/#comment-35343 . Τότε , χωρίς να το ψάξω όσο θα έπρεπε θεώρησα δεδομένο ότι όσοι αποστρατεύονται με οποιονδήποτε τρόπο με θεμελίωση (24,5 έτη) μετά την 1/1/2015, έπρεπε να έχουν 40 συντάξιμα έτη ή να έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους. Με το άρθρο 20 παρ. 5 του Ν3865/2010 όμως καθορίζεται ότι σε περίπτωση αυτεπάγγελτης αποστρατείας “η σύνταξη καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής υπηρεσίας ή με τη συμπλήρωση του εξηκοστού (60ού) έτους της ηλικίας.” Σύμφωνα λοιπόν με ότι ισχύει σήμερα αν αποστρατευτείς αυτεπάγγελτα με 35 πραγματικά χρόνια και δεν πληρώσεις για την αναγνώριση της 5ετίας θα πάρεις την σύνταξη που αντιστοιχεί σε 35 συντάξιμα χρόνια. Άσχετα με το ότι δεν είναι επιλογή σου η αποστρατεία δεν πιστεύω να αναγνωριστούν δωρεάν συντάξιμα χρόνια. Αυτό το κενό νομίζω ότι προσπαθούν… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΙΤ
ΙΤ
5 έτη πριν

Το πρόβλημα με όλα αυτά είναι ότι πραγματικά δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τίποτα. Εγώ είχα μείνει σε αυτά που έλεγε ο Καμμένος, δηλ περί παράλληλης επετηρίδας, υποχρεωτική αποστρατεία με ευθύνη της υπηρεσίας στα 58 έτη και τα σχετικά. Τίποτα όμως δεν ψηφίστηκε. Και συνάδελφοί μου αποστρατεύτηκαν πέρυσι ως ευδοκίμως τερματίσαντες στα 32 και 33 έτη. Και τώρα φτάσαμε να αναρωτιώμαστε αν θα κάνουμε αναγνώριση πλασματικών ή όχι με το πιστόλι στον κρόταφο μέσα σε 2 μήνες, γιατί αλλιώς θα πρέπει να τους πληρώσoυμε ποσό όσο το εφάπαξ για την αναγνώριση.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
5 έτη πριν

Αχιλλέα η λέξη απομάκρυνση (και όχι αποστρατεία) χρησιμοποιείται στο ΠΔ169/2007 (άρθρο 26 παρ. 1α και 1γ) και τον Ν2084 (άρθρο 7 παρ. 3) και στις περιπτώσεις εκούσιας αποστρατείας. Ο όρος αποστρατεία δεν αναφέρεται σε αυτούς τους νόμους (ούτε και στον Ν3865). Ο διαχωρισμός γίνεται μεταξύ εκούσιας απομάκρυνσης και σε απομάκρυνση χωρίς την θέληση τους ή αυτεπάγγελτη. Το άρθρο 20 παρ. 5 του Ν.3865/10 αναφέρεται σε αυτεπάγγελτη απομάκρυνση, χωρίς να εξειδικεύει συγκεκριμένους λόγους. Η αυτεπάγγελτη αποστρατεία κατά τις κρίσεις νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία μη εκούσιας απομάκρυνσης. Τώρα για την περίπτωση της αποστρατείας στα 32 ή 33 χρόνια που αναφέρει ο ΙΤ υπάρχει η δυνατότητα ΕΟΘ. Για τους παλαιότερους αξιωματικούς που ισχύει ο Ν2439/1996 στο άρθρο 18 παρ. 8 δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που κρίνονται ευδοκίμως τερματίσαντες να παραμείνουν ΕΟΘ μέχρι την συμπλήρωση πλήρους συντάξιμης υπηρεσίας (όχι μετά τα 35 χρόνια). Το ίδιο γίνεται και με τον νεότερο Ν3883/2010 στο… Διαβάστε τη συνέχεια »

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
5 έτη πριν

Αχιλλέα αν και δεν καταλαβαίνω πως από την διατύπωση του νόμου προκύπτει η ερμηνεία της εγκυκλίου, συμφωνώ απόλυτα ότι είναι σωστή και δίκαια.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
5 έτη πριν

Περιγράφεις την κατάσταση ακριβώς όπως συμβαίνει τα τελευταία 6 χρόνια. Παλαιότερα το βασικό πρόβλημα με τις εγκυκλίους ήταν η καθυστερημένη έκδοση με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων νόμων και διατάξεων. Τώρα πια, σε πολλά θέματα, οι δημόσιες αρχές ουσιαστικά νομοθετούν με την έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων υποκαθιστώντας την νομοθετική εξουσία. Επικίνδυνοι δρόμοι για ένα πολίτευμα που θέλει να θεωρείται δημοκρατικό.

δημητρης
δημητρης
5 έτη πριν

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΕΓΡΑΦΗΝ 3-6 ΠΗΡΑ ΤΡΙΜΙΝΑ 27-7 ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ 3 ΜΗΝΕς ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΓΡΑΦΗ ,ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΗ ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ 3 ΜΕΡΕς?

Γιάννης
Γιάννης
Απάντηση σε  δημητρης
5 έτη πριν

Οι τρίμηνες αποδοχές τελειώνουν στις 3-9.
Από τις 4-9 αρχίζει να μετρά ο χρόνος απονομής της σύνταξης σου και θα σου καταβληθούν αναδρομικά όταν εκδοθεί η σύνταξη σου.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ότι επιθυμείς.

δημητρης
δημητρης
Απάντηση σε  Γιάννης
5 έτη πριν

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙς ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ,

Λευτερης
Λευτερης
5 έτη πριν

Γεια σας.
Ειμαι 6η σειρα εποπ στο πολεμικο ναυτικο και εχω συμπληρωση αιτηση μη μονιμοποιησης.
Σε περιπου 5 με 6 μηνες ολοκληρωνω την εφταετια.
Εχω απορια εαν μπορειτε να με βοηθησετε ποσο στο περιπου ειναι η αποζημιωση που θα παρω.
Εαν καποιος ξερει και μπορει να μου απαντησει.
Ευχαριστω πολυ

Γιωργος
Γιωργος
5 έτη πριν

Οι επαγγελματιες ΕΠΟΠ που απολυονται μετα την ευδοκιμη συμπληρωση 7 ετους υποχρεωσης δικαιουνται εφαπαξ αποζημιωση.
Το υψος αυτης καθοριζεται στο διπλασιο των ετων υπηρεσιας επι τις αντιστοιχες μηνιαιες αποδοχες που λαμβανουν κατα την απολυση τους. Αρθρο 12 σχετικου…
http://www.geetha.mil.gr/files/prosopiko/nomothesia/%CE%9D2936-01.pdf

Γιωργος
Γιωργος
5 έτη πριν

Κυριε Καρασαββιδη συγνωμη που επανερχομαι στο θεμα αποζημιωσης ΕΠΟΠ αλλα επειδη ειμαι απο καταταξεως των πρωην ΕΠΥ και μετα ακολουθησαν οι ΕΠΟΠ με τον νομο 2936/01 η λεξη παραιτηση με την θεληση του μετα γινεται Απολυση Αρθρο 13 1α σχετικου.http://www.geetha.mil.gr/files/prosopiko/nomothesia/%CE%9D2936-01.pdf. Επειδη αυτες οι κατηγοριες στρατιωτικων ηταν με εγκυκλιους 5 ετων η 7 αντιστοιχα παντα επαιρναν εφαπαξ αποζημιωση καθως και παιρνουν οσοι δεν επιθυμουν να μονιμοποιηθουν.Ολα τα παραπανω τα εγραφαν και οι εγκυκλιοι διαγωνισμων αλλα και ο νομοθετης των παραπανω σχετικων.

Α Α
Α Α
5 έτη πριν

Υπάρχει κάτι νεότερο για εμάς που περιμένουμε την καταβολή της συντάξεις που έχουμε διαγραφεί από την 12 Μάιου και μετά ; και τα χαρτιά μας είναι εδώ και 4 μήνες στο ΓΛΚ χωρίς καν ακόμη να χρεωθεί σε κανέναν υπάλληλο τους ; εάν γνωρίζει κάποιος κάτι ας μας ενημερώσει, ευχαριστώ !!!

Θανάσης
Θανάσης
Απάντηση σε  Α Α
5 έτη πριν

Υπάρχει κανένα νεότερο τα αποθέματα τέλος

ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΙΑ
5 έτη πριν

Πόσο διάστημα περίπου χρειάζεται το ΜΤΣ, μετά την πρώτη σύνταξη, για να καταβάλει το μέρισμα;

Γιώργος
Γιώργος
Απάντηση σε  ΜΑΡΙΑ
5 έτη πριν

Μαρια το πολυ 2 μηνες.

ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΙΑ
Απάντηση σε  Γιώργος
5 έτη πριν

Ευχαριστώ πολύ Γιώργο.

hellen
hellen
5 έτη πριν

Συνάδελφοι καλημέρα.Σε σημερινη επικοινωνία με ΕΛΟΑΣ σειρα εφαπαξ 200. Προηγούμενη σειρα 369(τηλ.επικ.30/8/16). (καταχ. στον ΕΛΟΑΣ 15/1/2016)

ΓΙΩΡΓΟΣ+ΚΟΜΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ+ΚΟΜΟ
5 έτη πριν

Προς κύριο Καρασαββιδη μια απορία:Πως είναι δυνατόν να μην πληρώνω αναγνώριση 5 ετών (κατάταξη σεπ 1990)και να πρέπει να πληρώσω τα 3 χρόνια πάντα σύμφωνα με το προγραμμα.τα 3 έτη κονδυλη πότε σταματούν είναι μια άλλη ερώτηση (κατά την ψήφιση του νόμου είχα 19 έτη και 10 μήνες’ ευχαριστώ.

ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5 έτη πριν

Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να με ενημερώσετε σε ποιο e/mail μπορώ να σας ζητήσω ένα ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξής μου. Εάν μπορείτε να μου το στείλετε με αυτό το εσείς θα σας ήμουν υπόχρεη.

α
α
Contributor
5 έτη πριν

https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Content/Syntaxeis

πατάς κάτω αριστερά “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση”

ΜΑΝΟΣ
ΜΑΝΟΣ
5 έτη πριν

Καλημερα μηπως γνωριζετε τον αριθμο fax του ΓΛΚ για να στειλω την αιτηση για την παρακρατηση των 0.20 ευρω

ΑΡΗΣ
ΑΡΗΣ
5 έτη πριν

ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΛΚ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΟΤΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΠΟ 1 ΜΕΡΑ ΕΩΣ ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΙ …
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΧ ΕΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ Η 5 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 60% ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ……
ΑΛΛΑ ΜΕΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΓΛΚ ΓΙΑ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ 7 ΟΡΟΦΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ …
1) ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 60%
2) ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟ 60% ΚΑΙ
3) ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ
ΒΓΑΛΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΙΤ
ΙΤ
5 έτη πριν

Παρακαλώ πολύ γνωρίζει κάποιος ακριβώς πόσο κοστίζει η εξαγορά των πλασματικών χρόνων, συγκεκριμένα 8 συνολικά, 5 τα εκστρατείας και 3 γιατί κατετάγησα στη ΣΣΑΣ το 1991 και αν θα αλλάξει αυτό το ποσό τελικά από το νέο έτος?

ΙΤ
ΙΤ
5 έτη πριν

Ευχαριστώ Αχιλλέα
Είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ των δύο ετών και δεν ξέρω τι να κάνω.
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν το κάνω στο 2016 και το αφήσω για το 2017 είναι σαν να εκχωρώ το εφάπαξ, δηλ. 44000 ευρώ περίπου για τα 8 χρόνια. Μιλάμε για κλοπή.
Μας παγίδευσαν για τα καλά, δυστυχώς.

ΙΤ
ΙΤ
5 έτη πριν

Ευχαριστώ πολύ Αχιλλέα και συγχαρητήρια για το site και την προσπάθεια. Είναι ότι πιο ολοκληρωμένο υπάρχει και το έχω συστήσει σε πολλούς συναδέλφους.
Και κάτι ακόμα.
Το καινούριο έγγραφο του ΓΛΚ που παρέθεσες, αν κατάλαβα καλά λέει ότι αν δούλευες και στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το Μάιο 2016, που ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, και παραιτηθείς στην περίπτωση που δικαιούσαι σύνταξη πχ 50 ετών και είσαι στο ΤΣΑΥ λαμβάνεις το 70%?

Κώστας Κ
Κώστας Κ
5 έτη πριν

Καλημερα.
Σημερινή ενημέρωση για εφάπαξ: Σειρά 140 με ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών 4/11/2015

geo
geo
Απάντηση σε  Κώστας Κ
5 έτη πριν

Προηγούμενη σειρά Κώστα;και ημερομηνία ενημέρωσης;

Κώστας Κ
Κώστας Κ
Απάντηση σε  geo
5 έτη πριν

Είχα σειρά 211 με ενημέρωση την 23/9

ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
5 έτη πριν

Γνωριζει καποιος γιατι με βγαζει φορο εισοδηματος το ΓΛΚ ως διαζευγμενου και οχι ως εγγαμου . Διαφορα 7 ευρώ

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  ΓΙΑΝΝΗΣ
5 έτη πριν
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
Απάντηση σε  aero
5 έτη πριν

ευχαριστω πολυ

Λευτερης
Λευτερης
5 έτη πριν

καλημερα…..Γνωριζεις καποιος τι γινεται με τις προκαταβολες εφαπαξ?? Σκεφτομαι να ζητησω. Τι ποσο να περιμενω περιπου?? (Ανθλγος απο ΣΜΥ στο 21 ετος υπηρεσιας) Επισης θα ηθελα αποψεις σχετικα με την αναγνωριση της μαχιμης πενταετιας (με την προσφορα που κυκλοφορει 6,67% μεχρι 31/12/16) αξιζει ή οχι??
Ευχαριστω…

Κώστας Κ
Κώστας Κ
Απάντηση σε  Λευτερης
5 έτη πριν

Μέσα στην σελίδα του ΕΛΟΑΣ υπάρχουν οδηγίες καθώς και το εντυπο της αίτησης που πρέπει να υπβάλεις. Από ενημέρωση δίδονται πολύ δύσκολα και κατά προτεραιότητα για σοβαρούς λόγους υγείας. Το ποσό είναι το 1/3 του δικαιούμενου για 21 χρόνια που έχεις αλλά μπορείς να ζητήσεις και λιγότερα. Αν πάρεις τηλέφωνο θα σε κατευθύνουν.

XK
XK
Απάντηση σε  Λευτερης
5 έτη πριν

Λευτέρη για την αναγνώριση της πενταετίας συμβουλέψου το άρθρο του Αχιλλέα https://enstoloi.net/anagnorisi-plasmatikou-xronou/