Διακλαδικά

Σελίδα υπ' αριθ. 126 με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

guest
17.3K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  ΑΝΤΩΝΗΣ
5 έτη πριν

ειδικά όσον αφορά στο «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών, που είχε επιχειρηθεί άλλη μια φορά πριν από περίπου μια 15ετία και είχε «πέσει» δικαστικά. Όπως σημειώνουν, ωστόσο, γνώστες του θέματος, μια τέτοια διαδικασία απαιτεί περίπου μια διετία, οπότε…

Φαντάσου να μην ηταν και γνώστες…τι θα έγγραφαν

ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
5 έτη πριν

Απλά δεν ήθελα να γράψω το λινκ μην θεωρηθεί….

ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
5 έτη πριν

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ;

aero
aero
5 έτη πριν

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Στα δικά σας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017,
κάτω αριστερά (εκεί που λέει:ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) υπάρχουν ποσά? (όπως υπήρχαν σε προηγούμενους μήνες)

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  aero
5 έτη πριν

Το παρατήρησαν κι άλλοι, πριν από εμένα!
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-138/#comment-45631

Βλέπω να ξεκινά νέος γύρος “θεωριών συνομοσίας” !!!

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  aero
5 έτη πριν

Οτι περνεις απο ΕΦΚΑ -ΓΛΚ υπαρχει απο πανω και οτι λαμβανουμε απο τα Ταμεια στην βεβαιωση που εκδιδουν αυτα. Γιατι αναγκαστικα αυτο που ηταν πριν να ειναι το ορθοτερο ?

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Δήμος
5 έτη πριν

Δήμο,
αναφέρθηκα σε μια διαφοροποίηση που είδα στο Ενημερωτικό Φεβρουαρίου.
Πουθενά δεν είπα αν είναι ορθό ή λάθος!

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  aero
5 έτη πριν

Έχεις δίκιο έτσι όπως το διατύπωσα φαινόταν σαν απάντηση σε σένα. Επί της ουσίας ήταν ρητορικό ερώτημα επί της αλλαγής και δεν είχα πρόθεση να σε θίξω.

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  aero
5 έτη πριν

Δήμο,
να’ σαι καλά, κανένα πρόβλημα.

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Απάντηση σε  aero
5 έτη πριν

ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ.

G.G.
G.G.
5 έτη πριν

Αίτηση ηλεκτρονικής υποβολής απονομής σύνταξης από τον ΕΦΚΑ.
https://apps.ika.gr/ePensionsEfka/index.xhtml

Μεταξύ των εντασσόμενων φορέων είναι και το ΓΛΚ (Δημόσιο).
Έκανα εισαγωγή στην εφαρμογή, (έχει επιλογή φορέα το ΓΛΚ), κανονικά όλα τα στοιχεία μου, αλλά με αριθμό ταυτότητας αυτή που είχα πριν την κατάταξη μου και όχι αυτή που εκδόθηκε μετά την αποστρατεία μου.
Προφανώς εντός των ημερών θα εκδοθεί και η ΚΥΑ για ένταξη του ΓΛΚ – απονομή σύνταξης από τον ΕΦΚΑ, με τις σχετικές οδηγίες για το πώς θα γίνεται η διαδικασία αίτησης συνταξιοδότησης.

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  G.G.
5 έτη πριν

Λές να υποβάλουμε αίτηση και να μας εκδόσουν και άλλη σύνταξη??

Στέλιος
Στέλιος
Απάντηση σε  G.G.
5 έτη πριν

Εμένα πάντως που δεν είμαι ακόμα συνταξιούχος (αποστρατεύτηκα πριν λίγες ημέρες), αν και δίνω σωστά το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ μου (το τσέκαρα πολλές φορές) μου βγάζει σφάλμα (“Δεν υπάρχει ταυτοποίηση βάσει των στοιχείων που έχετε εισάγει. Παρακαλούμε ελέγξτε εάν έχετε πληκτρολογήσει τα σωστά στοιχεία. Σε περίπτωση που τα στοιχεία που εισάγατε είναι σωστά, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε τμήμα Μητρώου Υπηρεσίας ΕΦΚΑ για τη διόρθωση της ατομικής σας μερίδας”). Υποθέτω οτι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της βάσης δεδομένων της εν λόγω εφαρμογής, αλλά πέρασαν οι μερίδες των ήδη συνταξιούχων από κάποια ταμείο μόνο. Έχουν πολύ δρόμο ακόμα, και ελπίζω να μην βιαστουν να εντάξουν τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αν δεν είναι εντελώς έτοιμοι, και “μπλοκάρουν” τα πάντα όσο θα περιμένουμε αν, πως, και πότε θα οργανωθούνε…… Τελικά τι κάνουμε εμείς, που αποστρατευόμαστε αυτή την περίοδο;;; Θα υποβάλουμε τα δικαιολογητικά με την παλαιά διαδικασία (μέσω των οικονομικών υπηρεσιών… Διαβάστε τη συνέχεια »

Αντώνης
Αντώνης
5 έτη πριν

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
(1) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη (ΑΜ: 13076), ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας.
(2) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Νικόλαο – Δημήτριο Χριστόπουλο (ΑΜ: 13074), ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.
(3) Τον Υποπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά (ΑΜ: 14033), ως Διοικητή ΔΑΥ.
Διατηρεί στη θέση του τον Αντιπτέραρχο (ΜΑ) Χριστόφορο Σμυρλή (ΑΜ: 13130), ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ.

πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/646275/-kusea-topothetiseis-adistratigon-upostratigon-adinauarhon-adipterarhon-uponauarhou-kai-upopterarhou/

ΧΚ
ΧΚ
5 έτη πριν

Ενημερωτικα,αναρτήθηκε στο site του ΓΛΚ το ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης μηνός Φεβρουαρίου 2017.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
5 έτη πριν

Επειδή πραγματικά η συζήτηση κρατάει πολύ θα κάνω μερικές παρατηρήσεις στο άρθρο Νέοι ασφαλισμένοι και τρίμηνες αποδοχές και δεν θα επανέλθω άλλο στο θέμα. Ο Ν2084 είναι ένας ασφαλιστικός νόμος που έχει μια ιδιαίτερη αυτοτέλεια και αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Στον νόμο αυτό δεν προβλέπονται οι τρίμηνες αποδοχές για κανένα δημόσιο υπάλληλο ή στρατιωτικό. Όπως λες και εσύ μια εικοσαετία μετά τον Ν2084, επειδή σύντομα θα άρχιζε η συνταξιοδότηση υπαλλήλων του δημοσίου (και στρατιωτικών) και δεν προβλεπόταν η χορήγηση των τρίμηνων αποδοχών ψηφίστηκε ο Ν4151 με τον οποίο προστέθηκε νέο άρθρο (57Α) στο ΠΔ169 με το οποίο: α. Καθιερώνεται προσωρινή σύνταξη (50% βασικού μισθού + ΕΧΥ) για όλους τους παλαιούς ασφαλισμένους ΔΥ & στρατιωτικούς – ΣΑ. β. Καταργούνται οι τρίμηνες αποδοχές για όλους τους ασφαλισμένους του δημοσίου ( παλαιούς ΔΥ & στρατιωτικούς – ΣΑ). Δεν υπήρχε ως προϋπόθεση στο νόμο η έκδοση σχετικής ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής… Διαβάστε τη συνέχεια »

G.G.
G.G.
5 έτη πριν

Αχιλλέα θα σου πρότεινα (αν είναι εφικτό και αν φυσικά το θεωρείς χρηστικό) στην ενότητα Έγγραφα, στον ΚΠΣΣ μια επισήμανση, π.χ. ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ (ή ότι άλλο νομίζεις εσύ), ώστε οι συνάδελφοι να ενημερώνονται και για τις διατάξεις των νόμων που υπάρχουν στο παράρτημα.

Μ
Μ
5 έτη πριν

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την εργασία αποστράτων (συνταξιούχων γενικότερα) στο εξωτερικό και την ασάφεια που παρουσιάζεται στο νέο ασφαλιστικό σχετικά με τυχόν επιπτώσεις στην σύνταξη.

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Μ
5 έτη πριν

Μέχρι και πέρσι δεν υπήρχε πρόβλημα με την εργασία στο εξωτερικο. Αυτή η εξαίρεση, μάλιστα, περιλαμβάνονταν σε παλιότερο ενημερωτικό του ΓΛΚ. Μετά την ψήφιση του ν.4387/2016 για τον ΕΦΚΑ, διαφοροποιήθηκε το ενημερωτικό του ΓΛΚ και ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ότι δεν υπάρχει περικοπή στις συντάξεις όσων εργάζονται στο εξωτερικό. Δες στο τέλος του: https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Portlet-%CE%A3%CF%85%CF%87%CE%BD%CE%AD%CF%82%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82/faq_syntax_v2.pdf Πρόσφατα έλαβα την πληροφορία (δυστυχώς προφορικά – αν θέλετε θεωρήστε την “ράδιο αρβύλα”) ότι στις υπό συζήτηση τεχνικές λεπτομέρειες με τα κλιμάκια των “θεσμών” εν όψει της αξιολόγησης, συζητιέται κι αυτό το θέμα … με αρνητική προοπτική. Η τάση είναι να “αντιμετωπίζονται” με την ίδια περικοπή (60%) όσοι συνταξιούχοι εργάζονται στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Για αυτό το λόγο έχει αρχίσει ενοποίηση των βάσεων δεδομένων των ΑΦΜ ώστε να μην έχει κάποιος άλλο ΑΦΜ στη Ελλάδα (για τη σύνταξη) κι άλλο π.χ. στη Γερμανία (για την εργασία). Υ.Γ.1. σχολιάζω εδώ και χρόνια σ’ αυτό το site και εξακολουθώ να… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΝίκοςΜ
ΝίκοςΜ
5 έτη πριν

Στον παλαιότερο ασφαλιστικό νόμο, θυμάμαι ότι υπήρχε εξαίρεση στη διαδικασία περικοπής των συνταξίμων αποδοχών των εργαζομένων συνταξιούχων του Δημοσίου, που εργάζονται μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα. Γνωρίζει κάποιος εάν αυτό καταργήθηκε ??

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΝίκοςΜ
5 έτη πριν

Για οποιαδήποτε έναρξη εργασίας μετά την 12/5/2016 ισχύουν οι περιορισμοί που φαίνονται στη σελίδα https://enstoloi.net/voithimata/apascholisi/ .
Για αυτούς που ήδη ήταν εργαζόμενοι κατά την 12/5/2016 ισχύουν οι περιορισμοί που φαίνονται στη σελίδα https://enstoloi.net/voithimata/apascholisi-2015/ . Αν σε ενδιαφέρει ειδικά το δεκάωρο διάβασε τις παραγράφους α και β1 και το έγγραφο Απάντηση ΓΛΚ προς συνάδελφο παρ 1γ και 2β.

ΝίκοςΜ
ΝίκοςΜ
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

Αν πάνε οι συντάξεις όπως φαίνεται προς τα κάτω, δεν θα μπορούμε ούτε να κουνηθούμε. Ήταν το τελευταίο ανάχωμα.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

ΝίκοςΜ
ΝίκοςΜ
Απάντηση σε  aero
5 έτη πριν

Ωραίο και μαζεμένο,,,αν και δεν μου είναι ευχάριστο το κείμενο.Το αποθήκευσα ήδη.
aero thanx

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ
5 έτη πριν

ΠΡΟΣ GEORGIOSP. ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ) ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/1993 ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ. ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/1993 ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ ΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1/1/1993, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΡΙΜΗΝΑ ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ ΠΟΥ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΔΗΛ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΕ ΤΙΣ… Διαβάστε τη συνέχεια »

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΤΑΚΗΣ
5 έτη πριν

Αφού έχεις υποβάλει έγγραφο αίτημα θα πρέπει να σου απαντήσουν εγγράφως. Δεν θυμάμαι τις προθεσμίες που προβλέπει ο κανονισμός αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μπορείς να επανέλθεις και να ζητάς απάντηση στο αίτημα σου. Αν δεν μπορεί να δώσει απάντηση η μονάδα σου είναι υποχρεωμένοι να προωθήσουν την αναφορά σου σε ανώτερο κλιμάκιο. Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι η χρέωση των τρίμηνων αποδοχών στον προϋπολογισμό του υπουργείου. Μου φαίνεται απίθανο συνάδελφοι σε όλα τα επιτελεία να έχουν «συνεννοηθεί» να περιορίζουν το δικαίωμα στις τρίμηνες αποδοχές παράτυπα. Μια εκδοχή είναι να έχει βγει μια διαταγή που εφαρμόζει μια διάταξη που δεν γνωρίζουμε ή παρερμηνεύοντας τον Ν2084/1992 να κόβει τις τρίμηνες σε όσους έχουν ημερομηνία κατάταξης μετά την 1/1/93. Όπως και να έχει αν μια μονάδα υποχρεωθεί να απαντήσει εγγράφως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα γίνει γνωστό το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίζεται η άρνηση της υπηρεσίας για καταβολή… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

ΦΙΛΕ GEORGIOSP ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ. ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ε.Ε ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ 10/11/16. ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ. ΤΟΤΕ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ). Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΓΝΩΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ.… Διαβάστε τη συνέχεια »

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΤΑΚΗΣ
5 έτη πριν

Τάκη συμφωνώ μαζί σου ότι είναι γραμμή των επιτελείων η μη χορήγηση των τρίμηνων αποδοχών. Νομίζω όμως ότι εφαρμόζουν κάποια διαταγή που κατά την γνώμη μου (και από ότι καταλαβαίνω και την δική σου) είναι λανθασμένη. Μέχρι τώρα κανείς συνάδελφος που έχει αναφερθεί στις τρίμηνες αποδοχές δεν έχει πει ότι έχει πάρει έγγραφη απάντηση πάνω στο θέμα αυτό. Πιστεύω ότι όλες οι ενέργειες που έχεις κάνει εσύ είναι σωστές και ότι και εγώ στην θέση σου θα είχα κινηθεί με τον ίδιο τρόπο. Η περίπτωση σου όμως είναι κάπως ιδιαίτερη, λόγω της πρότερης ασφάλισης σου στο ΙΚΑ, και έτσι ακόμα και όταν ικανοποιήσουν το αίτημα σου, αυτό θα γίνει επειδή θα σε θεωρήσουν σαν ασφαλισμένο πριν την 1/1/1993 και έτσι δεν θα σου απαντήσουν επί της ουσίας τον λόγο για τον οποίο δεν χορηγούν τις τρίμηνες αποδοχές σε καταταγέντες μετά την 1/1/1993. Κατά τη γνώμη μου το θέμα των τρίμηνων… Διαβάστε τη συνέχεια »

Γιωργος
Γιωργος
Απάντηση σε  ΤΑΚΗΣ
5 έτη πριν

Συνάδελφε Τάκη εγώ τα χρόνια πού είχα πριν το 1993 τα είχα στείλει με υπηρεσιακή αναφορά στο οικονομικό επιτελείο με συνημμένα έγγραφο του ΓΛΚ πού είχα κάνει ερώτημα και μετά το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε διαταγή ότι ανήκω στους παλαιούς ασφαλισμένους μέχρι την 31/12/1992 και να καταχωρηθεί στον ατομικό φάκελλο μου.Επίσης μου επέστρεψαν αναδρομικά για την εισφορά κύριας σύνταξης του κάθε μήνα που μας κρατάνε από την μισθοδοσία κάθε μήνα γιατί για τους νέους ασφαλισμένους μετά το 1993 είναι πιο αυξημένη.Εσύ είχες κάνει τέτοια διαδικασία όταν ήσουν ενεργεία???

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ
Απάντηση σε  Γιωργος
5 έτη πριν

ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ 2007 Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1993. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΜΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2001. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1993 ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΤΙ (ΔΗΛ. ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ

G.G.
G.G.
Contributor
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

Σχετικά μη την μη καταβολή των τρίμηνων αποδοχών είναι η εφαρμογή του άρθρου 15 παρ. 5, και άρθρου 18 παρ. 1, (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ Κοινές διατάξεις), του Ν. 2084/1992. `Άρθρο 15, παρ. 5. (Μειωμένη σύνταξη -Συμπλήρωση ηλικίας – Εξαιρέσεις) 5. Η πληρωμή της σύνταξης αρχίζει από την επομένη της λήξης της καταβολής των αποδοχών ενεργείας του υπαλλήλου ή του στρατιωτικού ή από την επομένη του θανάτου του. Η λήξη καταβολής των αποδοχών ενεργείας συμπίπτει με τη λύση της υπαλληλικής σχέσης ή με την ημέρα αποστρατείας προκειμένου για στρατιωτικούς, ή την ημέρα του θανάτου. Η σύνταξη των οικογενειών είναι πληρωτέα από της επομένης του θανάτου του υπαλλήλου ή συνταξιούχου ή της κηρύξεως σε αφάνεια ή της τελευταίος στιγμής του κινδύνου προκειμένου περί εξαφανίσεως. `Άρθρο 18, παρ. 1. (Έκταση εφαρμογής – Τελικές διατάξεις) 1. Στις διατάξεις των άρθρων 3 έως και 17 του παρόντος υπάγονται τα πρόσωπα που διορίζονται για πρώτη φορά ως… Διαβάστε τη συνέχεια »

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  G.G.
5 έτη πριν

Υπάρχει νεότερη νομοθεσία.
Ν4151/2013 Άρθρο 1 παρ.1 Καθιέρωση προκαταβολής σύνταξης για ΔΥ και στρατιωτικούς (57Α ΝΔ169/2007).
Ν4151/2013 Άρθρο 1 παρ.2α ….‘’ Η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου αυτού, προκειμένου για τους στρατιωτικούς, καθώς και για τον επιζώντα σύζυγο και τα τέκνα θανόντος συνταξιούχου θα καθοριστεί με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Για τα πρόσωπα αυτά και μέχρι την υπαγωγή τους στις διατάξεις του άρθρου αυτού με την προαναφερόμενη απόφαση, εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 57 του π.δ. 169/2007.’’ Τέτοια απόφαση δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα και ισχύουν οι τρίμηνες.
Ν4151/2013 Άρθρο 1 παρ.6 Οι διατάξεις του άρθρου αυτού έχουν εφαρμογή και για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά σε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, από 1.1.1993 και μετά.

G.G.
G.G.
Contributor
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

Είναι γνωστές τόσο οι διατάξεις του ν. 4151/13, όσο και του ν. 4387/16, οι οποίες όμως ΘΑ εφαρμοστούν όταν εκδοθεί η σχετικη ΥΑ.
Μέχρι τότε, ισχύουν στο ακέραιο τόσο οι διατάξεις του ν. 1813/88 (άρθρο 2 παρ.4), του ν. 1902/90 (άρθρο 4, παρ. 1), και του ν. 2084/92 (άρθρο 15 παρ. 5, & άρθρο 18 παρ. 1), οι οποίες προβλέπουν σε ποιους καταβάλλονται οι τρίμηνες αποδοχές, όπως αναλυτικά αποτυπώνονται στον ΚΠΣΣ.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

Για τον Ν4387 συμφωνώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι για να ξεκαθαρίσουν πολλές αβεβαιότητες και ασάφειες. Από τον 4151/2013 όσο αφορά τους στρατιωτικούς αναμένεται υπουργική απόφαση μόνο για το πότε θα εφαρμοστεί η προκαταβολή σύνταξης και για αυτούς. Μέχρι να βγει ισχύουν οι τρίμηνες με βάση το άρθρο 57 του ΝΔ169/2007. Με την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του Ν4151/2013 ορίζεται ότι οι διατάξεις του άρθρου 1, δηλαδή μεταξύ άλλων, η προκαταβολή σύνταξης για τους ΔΥ και οι τρίμηνες για τους στρατιωτικούς μέχρι την έκδοση της υπουργικής απόφασης, ισχύουν και για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά σε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, από 1.1.1993 και μετά. Η παράγραφος 6 πιστεύω ότι μπήκε ακριβώς για συμπεριλάβει τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς που έχουν διοριστεί μετά την 1/1/93 στο καθεστώς της προκαταβολής σύνταξης (ή των τρίμηνων ¨προσωρινά¨ για… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ G.G. ΑΝ ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΕΝΩ Ο 2084/1992 ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΗΛ. 3 ΕΩΣ 17 ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΤΙΣ Ε.Δ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/1993 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΡΙΜΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. ΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
5 έτη πριν

Καλησπέρα σας.
Παρακαλώ ενημερώστε με για το αν καταβάλονται ακόμα οι 3μηνιαίες αποδοχές ή ισχύει κάτι άλλο.
Είμαι Ανθστής ΕΜΘ με διαγραφή εντός Ιαν. 2017.
Σαε ευχαριστώ.

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ
Απάντηση σε  ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
5 έτη πριν

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑΝΝΗ Ε. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΝΣΗΜΑ ΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
Απάντηση σε  ΤΑΚΗΣ
5 έτη πριν

Σε συνέχεια ερώτησης μου, σας γνωρίζω ότι:
Ημερομηνία κατάταξης μου είναι η 20-6-1990,
δεν διαθέτω ένσημα και έχω υπηρετήσει 12 μήνες σαν κληρωτός Σμτης.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!

georgios
georgios
Απάντηση σε  ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
5 έτη πριν

Δικαιούσαι γιατί είσαι παλαιός ασφαλισμένος (πρίν την 1/1/93). Ερώτηση στη ΔΟΙ του φορέα σου ΓΕΣ-ΓΕΝ ή ΓΕΑ

Tanasen
Tanasen
Απάντηση σε  georgios
5 έτη πριν

Αν επιτρεπεται κυριοι,και αν γνωριζει καποιος, ΠΟΥ αναγραφεται αυτο το πραγμα,και σε ποιο εγγραφο?? Οτι δηλαδη οι νεοι ασφαλιζομενοι ΔΕΝ δικαιουνται τριμηνες αποδοχες, γιατι προφανως αυτοι δεν εχουν αναγκη τα χρηματα και μπορουν να ζησουν και να περιμενουν μεχρι να βγει η συνταξη τους!!!

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ
Απάντηση σε  ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
5 έτη πριν

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ , ΩΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΛΑΒΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 01/01/1993 ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ή ΚΥΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΝΟΥΝ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 57 ΤΟΥ Ν.169/2007 ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ΠΧ 4151/14,4387/16) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ) ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΤΑΚΗΣ
5 έτη πριν

Δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ υπουργική απόφαση ή ερμηνευτική εγκύκλιος που να λέει ότι δεν ισχύουν οι τρίμηνες αποδοχές για αυτούς που έχουν καταταγεί μετά την 1/1/93. Πολύ περισσότερο δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος που να κόβει τις τρίμηνες μετά την 1/1/93. Έχω γράψει για το θέμα εδώ https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-110/#comment-35842 και εδώ https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-120/#comment-42862 .
Θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται για τρίμηνες να αιτηθεί την χορήγηση τους με έγγραφη αναφορά, σε χρόνο κοντινό με την αίτηση αποστρατείας. Έτσι θα υπάρχει χρόνος να λάβει έγγραφη απάντηση στο αίτημα του και να γίνει γνωστός ο λόγος και η αιτιολογία με την οποία τα επιτελεία αρνούνται την χορήγηση τους.

θωμας
θωμας
5 έτη πριν

Αχιλλεα καλημερα.Στο εφαπας ταμειου χ/κ δεν εχει πλεον κρατησεις διαφορας 18 μηνων,εχει γινει καποιο λαθος η ισχυει;

ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ
5 έτη πριν

Καλησπερα.Exω συμπληρωσει 24.5χρονια το2014.Σκεφτομαι να υποβαλλω αναφορα παραιτησης τον προσεχη φεβρουαριο.Θα προλαβω την προσωπικη διαφορα η αλλαξε κατι?Με ποια νομοθεσια θα υπολογιστει η συνταξη μου?Ευχαριστω!

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  ΚΩΣΤΑΣ
5 έτη πριν

Διάβασε το παρακάτω και θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες.
https://enstoloi.net/tropos-chrisis-aksiopoiisis-site/

κωστας
κωστας
5 έτη πριν

Καλή χρονια με υγεια σε όλους
Για παλαιούς ασφαλισμένους ισχύουν τα 35 έτη ,σωστα ?
Αν θέλει κάποιος να παραμείνει και άλλο στο στράτευμα μπορεί ?