Αεροπορία

Σελίδα για σχόλια που αφορούν την Πολεμική Αεροπορία. Διαβάστε την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Για τη χρήση των σελίδων υπολογισμού σύνταξης διαβάστε τις ερωτήσεις 2.1 και 3.9 στις FAQ (με υποδείγματα).  10.458 Responses to Αεροπορία

 1. Custom avatarJohnny B. λέει:

  Ανακοίνωση Χορήγησης Εφάπαξ Βοηθημάτων
  (ΜΤΑ20/01/2017)

  Με την υπ΄ αριθμ. 1/20-1-17 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε) του Ε.ΛΟ.Α.Α εγκρίθηκε η χορήγηση πενήντα έξι (56) Εφάπαξ Βοηθημάτων Εξερχόμενων (Ν.398/74 & Ν.4387/16) με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης του ΜΤΑ από Νο 17976/10-12-14 έως Νο 2300/ 6-03-15.

  Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκε η χορήγηση ογδόντα (80) Συμπληρωματικών Εφάπαξ Βοηθημάτων Εξερχόμενων (Ν.4307/14), σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ 02/25-2-15, 03/4-5-15 αποφάσεις της, καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου ΜΤΑ 15053/30-12-13 έως 815/21-1-14 των αιτήσεων χορήγησης των αρχικών Εφάπαξ Βοηθημάτων Εξερχόμενων.

  Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τον Ε.ΛΟ.Α.Α για τη προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών πληρωμής. Πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα έντυπα και δικαιολογητικά παρέχονται στην ιστοσελίδα της Π.Α (www.haf.gr), στον σύνδεσμο Μ.Τ.Α/Ε.ΛΟ.Α.Α.

  https://www.haf.gr/2017/01/anakinwsi-horigisis-efapax-voithimatwn/

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Χωρίς ακόμα να έχω πληροφορηθεί από τον ΕΛΟΑΑ για τα καθέκαστα, όμως διαβάζοντας την ανακοίνωσή του, διαπιστώνω ότι ο αριθμός πρωτ. 2300/6-3-15 περιλαμβάνει και τα 2-3 πρωτόκολλα που δόθηκαν εκείνη την ημέρα συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου!

   Συνεπώς, όπως είπε και ο Kostas, τηρήθηκε αυστηρά η ημερομηνία διαγραφής 14-11-14 για λήψη τελευταίων συμπληρωματικών που ήμουν και εγώ (τελικά πρέπει να είμαι ή ο 54ος ή ο 55ος στη λίστα του ΕΛΟΑΑ ενώ φαίνομαι 57ος στη λίστα του Αχιλλέα).

   Θεωρώντας ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα υπόψη εφάπαξ που εγκρίθηκαν σήμερα, θα είμαι εντός των στατιστικών προβλέψεων του ΕΛΟΑΑ για μέση αναμονή λήψης κύριου εφάπαξ 22-24 μηνών! (….και μη χειρότερα!)

   Καλή αναμονή και στους υπολοίπους, εύχομαι να είναι πιο σύντομος ο χρόνος της αναμονής σας.

   ΥΓ: Φυσικά, θα είμαι στο πλευρό σας μέσω του φιλόξενου αυτού site με σχόλια και ενημερώσεις επί όλων των εξελίξεων για τις συντάξεις μας που δυστυχώς δεν αναμένονται με αισιοδοξία… αλλά πρώτα τα ευχάριστα! (δηλαδή να κλείσουμε τις «τρύπες» που «αιμορραγούν» για χρόνια ολόκληρα τα οικονομικά μας μέσω της τελευταίας «όασης», του εφάπαξ!)

   • Custom avatarΚώστας λέει:

    Καλησπέρα. Χαρμόσυνα νέα. Με ΦΕΚ 1363/13-11-2014, έχω αριθμό πρωτοκόλλου 2247/5-3-2015 οπότε είμαι μέσα. Έφυγα με τρίμηνες αποδοχές νέου μισθολογίου (με το +50%). Άρα νομίζω ότι το εφάπαξ μου θα είναι ολόκληρο και δεν θα χρειάζεται αίτηση για συμπληρωματικό. Έτσι δεν είναι?

    • ΚώσταςΚώστας λέει:

     Διορθώνω ΦΕΚ 1363/13-10-2014,

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Κώστα,

     θα το μάθουμε τη Δευτέρα το πρωί που θα τους πάρουμε στο τηλέφωνο.

     Πιο κάτω, ο Kostas έχει βάλει κάποια standards που ενδεχομένως να ισχύσουν ως ημερομηνία έναρξης των ενιαίων εφάπαξ οπότε σύμφωνα με αυτά που γράφει θα πάρουμε συμπληρωματικό και οι δύο (έχω διαγραφεί την 14-11-14). Αλλιώς, αν ισχύσει το φύλλο τελευταίας μισθοδοσίας τότε θα το πάρουμε ολόκληρο…

     Το αισιόδοξο νέο είναι ότι το εφάπαξ έρχεται και μάλιστα γρηγορότερα από ότι υποθέσαμε… αν υπάρχει και συμπληρωματικό, δεν πειράζει, άλλωστε έχουν πάρει φόρα να τα εξοφλήσουν σύντομα και αυτά… ώσπου να κάνουμε τα χαρτιά θα το πάρουμε και αυτό… όλα καλά!

     • Custom avatarΣτέργιος Πολυχρόνης λέει:

      Johnny B.
      Άντε φίλος καλοφάγωτο. Ηρθε και η σειρά σου, καλή υπομονη στους υπόλοιπους.

    • Custom avataraero λέει:

     Κώστα,
     πιστεύεις ότι θα πάρεις και το συμπληρωματικό
     ενώ δεν το έχουν λάβει ακόμα συνάδελφοι που αποστρατεύθηκαν
     ένα χρόνο πριν από εσένα?

     • Custom avatarΚώστας λέει:

      Συνάδελφε aero δεν έχει σχέση τι πιστεύω ή τι θα ήθελα ή τι άποψη έχω εγώ ή κάποιος άλλος αλλά, τα ποσά που γράφουν τα έγγραφα που καταθέτεις ως δικαιολογητικά. Τα δικά μου είναι όλα υπολογισμένα με τη μισθοδοσία Δεκ. 2014 στην οποία έχει εισαχθεί η αναπροσαρμογή του +50%. Πως είναι δυνατόν να υπολογισθεί το εφάπαξ μου με το προηγούμενο μισθολόγιο. Όσο για το τι είναι δίκαιο και τι όχι, είναι ανώφελος διάλογος αφού το τι θα γίνει καθορίζεται από Νόμους κι αποφάσεις.

     • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

      Έχεις απόλυτο δίκιο στα προαναφερόμενα με μια προϋπόθεση.
      Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που κατέθεσες για την λήψη του εφάπαξ να είναι αυτά που προβλέπονται από την νομοθεσία (όπως επικαλείσαι), και όχι αυτά που ίσως παρατύπως κατατέθηκαν.
      Σε παραπέμπω στο ΝΔ 398-30.4.74, παραγ. 17 να διαβάσεις τι προβλέπεται και αν είναι σύννομα με τα δικαιολογητικά που κατάθεσες εφόσον η διαγραφή σου έγινε πριν από την έναρξη εφαρμογής του Ν. 4307 – 15.11.2014, άρθρο 86 εκτός και αν έχεις υπόψη σου κάποια άλλη νομοθεσία.

      Το τι αποφάσισε ο ΕΛΟΑΑ, κάνοντας λίγο τα στραβά μάτια σαν μέση λύση ώστε να μπορέσει να ικανοποίηση τόσο την απονομή των κύριων που είναι σε αναμονή αρκετά χρόνια (και δικαιολογημένα έχουν αγανακτήσει οι συνάδελφοι που περιμένουν) όσο και των συμπληρωματικών είναι άλλη υπόθεση.

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Κώστα,

      πιθανότατα να ισχύει αυτό που λέει ο Γιάννης.

      Εμένα μου είπαν ότι ο φάκελος μισθοδοσίας του Δεκ.14 που κατέθεσα στα δικαιολογητικά της συνταξιοδότησής μου και περιλαμβάνουν τα νέα δεδομένα μισθοδοσίας, παραπέμπουν στο ενιαίο εφάπαξ.

      Βέβαια, έχω διαγραφεί την 14-11-14 οπότε όλα παίζονται στο «μαγείρεμα» που έχει κάνει ο ΕΛΟΑΑ για να έχει ικανοποιημένους όλους τους συναδέλφους.

      Μάλλον, μας έβαλε και τους δύο στην λίστα του συμπληρωματικού για να ξεκολλήσουμε τη σειρά μιας και έχουν τις διαθέσιμες πιστώσεις κύριων εφάπαξ, είμαστε μέχρι την 14-11-14 διαγραφή και δεν τίθεται θέμα άνισης μεταχείρισης μεταξύ συναδέλφων που αναμένουν το συμπληρωματικό.

      Δες το και αλλιώς, αν δίνουν 80άδες συμπληρωματικά κάθε μήνα και ίσως τον άλλο μήνα και περισσότερα συμπληρωματικά, πόσο καιρό θα κάνουμε να το λάβουμε και αυτό? Τα δικαιολογητικά είναι απλούστατα έντυπα. Οπότε, πάρε τώρα το αρχικό σου εφάπαξ (το ίδιο και εγώ) και σε λίγους μήνες θα κλείσουμε την εκκρεμότητα όμορφα και ωραία…προς τι το άγχος?

     • Custom avataraero λέει:

      Είναι καλό να ταυτίζεται το νόμιμο με το δίκαιο!

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Στα δικαιολογητικά υπάρχει η απαίτηση:

   Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986,
   για την οποία απαιτείται γνήσιο της
   Υπογραφής του Δηλούντος

   ΣΧΟΛΙΟ:
   Το γνήσιο της υπογραφής για δημόσιες υπηρεσίες δεν έχει καταργηθεί? Κάποιος που έκανε τα χαρτιά του πρόσφατα μπορεί να μας το επιβεβαιώσει?

   Επίσης, στο επικαλυπτικό απαιτεί και τη συμπλήρωση της ΜΟΝΑΔΑΣ αλλά και τηλεφώνου Μονάδας. Αυτά τα αφήνουμε κενά?

   ΥΓ: Κάτι προσωπικό, σκοπεύω να ζητήσω την καταβολή του εφάπαξ μισά-μισά σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς με πρώτο το όνομά μου αλλά σε διαφορετικές τράπεζες, το έχει κάνει κανένας από εσάς? το αποδέχτηκαν?

 2. jchrisjchris λέει:

  Μετά από σημερινή επικοινωνία με ΜΤΑ ειδοποιήθηκα για αποστολή δικαιολογητικών χορήγησης αρχικού εφαπαξ. Στον σχετικό πίνακα εμφανίζεται το Νο 19(19-12-14) ενώ ήμουν το 23(για ενημέρωση του πίνακα).Ευχαριστώ τον Αχιλλέα για την συνεχή ενημέρωση καθώς και όλους τους υπόλοιπους για τα χρήσιμα σχόλια. Καλή συνέχεια στους υπόλοιπους που βρίσκονται στην αναμονή.

 3. stefanosstefanos λέει:

  Μπραβο στον ΕΛΟΑΑ 56 αρχικα εφαπαξ και 80 συμπληρωματικα στο σημερινο συμβουλιο

  • Custom avataraero λέει:

   Johnny B,
   είσαι μέσα στους 56 ή είσαι ο 57ος ?

  • KostasKostas λέει:

   Από πληροφορίες προσανατολίζονται να εξοφληθούν πρώτα όλα τα κύρια που είναι σε εκκρεμότητα και δικαιούνται συμπληρωματικό (διαγραφές 14-11-2014), μετά όλα τα συμπληρωματικά να τελειώσουν και αυτά αφού χρονολογικά προηγούνται γιατί το δικαίωμα απονομής γεννήθηκε στις 15-11-2014 (γι αυτό δέσμευσαν τα 3 εκ) και ύστερα θα αρχίσουν όλα τα ενιαία (κύρια μαζί με το 50%).

   • starstar λέει:

    Λαθος πληροφοριες.Παραλληλη εξοφληση αρχικων και συμπληρωματικων για να μην μεινει καποιος παραπονουμενος

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Τι εννοείς? Αυτό δεν κάνουν τους τελευταίους μήνες? Αρχικά που δικαιούνται συμπληρωματικό και συμπληρωματικά παράλληλα, αλλά ο Kostas μιλάει για τα ενιαία εφάπαξ πότε θα αρχίσουν να δίνονται. Μήπως εννοείς κάτι άλλο star?

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Στέφανε,

   ευχαριστούμε για τα χαρμόσυνα νέα σου!

   Aero & Kostas,

   Πρώτα από όλα το 56 του Αχιλλέα δεν είναι σίγουρο ότι είναι ακριβώς και το 56 του ΕΛΟΑΑ. Εγώ φαίνομαι 57ος. Οπότε ένα τηλέφωνο από Δευτέρα και βλέπουμε…(πάντως κανένας δεν μου ζήτησε να στείλω τα «χαρτιά» μου ακόμα)

   Υπάρχει ένα ζήτημα που το θέτω που και που, λέγεται ημερομηνία έναρξης των κανονικών «ολοκληρωμένων» εφάπαξ.

   Η ημερομηνία διαγραφής 14-11-2014 «ακούγεται» λογική αλλά ακούστε τι έγινε τότε.

   Με το ΦΕΚ μου προκύπτει διαγραφή 14-11-2014. Αλλά όταν πήγα να κάνω τα χαρτιά συνταξιοδότησης προς ΟΛΚΑ & ΜΤΑ μου είπαν (το ίδιο έγινε και με τα 6-7 άτομα που είμαστε στο ίδιο ΦΕΚ) από το ΤΜ.ΟΙΚ. να μην βιαστώ να τα προχωρήσω με φάκελο τελευταίας μισθοδοσίας ΝΟΕ.14 αλλά να περιμένω να εκδοθεί ο φάκελος μισθοδοσίας (με τα τρίμηνα και τις αλλαγές του 50%) τον Δεκ.14 ώστε ύστερα (αρχές Δεκ.14) να προχωρήσω το «πακέτο» με τα νέα δεδομένα. Καθυστερώντας λοιπόν 20 περίπου μέρες, έστειλα τα χαρτιά μου όπως μου είπαν και η ΣΠ εκδόθηκε τέλη Φεβ.15 και είχε το ποσό κύρια σύνταξης του νέου τρόπου υπολογισμού και δεν βγήκε άλλη συμπληρωματική πράξη (αν αυτό σημαίνει κάτι επιπλέον!). Την ΣΠ την κατέθεσα την 6-3-15 και φαίνομαι (όπως είπα) 57ος στη λίστα του Αχιλλέα.

   Αν ισχύουν αυτά που λέω, τότε μάλλον θα είμαι ο πρώτος του «ολοκληρωμένου» εφάπαξ όταν αποφασίσουν να αρχίσουν να το καταβάλλουν. Δεν είναι σίγουρο αν προηγηθεί το συμπληρωματικών που ήδη τρέχουν ή αν ακολουθήσει μετά το τελευταίο συμπληρωματικό (όταν δοθεί!).

   Όμως, ενδέχεται να μην είμαι ο 57ος που νομίζω αλλά να περιλαμβάνομαι μέσα στους 56 με διαγραφή 14-11-2014 αυστηρά χωρίς εξαιρέσεις. Οπότε θα είμαι ο τελευταίος που θα πάρει το συμπληρωματικό και θα κλείσει αυτόν τον κύκλο!

   Θα μου λυθεί η απορία την Δευτέρα το πρωί όταν πάρω τηλέφωνο και πληροφορηθώ τα καθέκαστα…

   Υ1Γ: Προσωπικά, δεν με απασχολεί αν είμαι ο τελευταίος του συμπληρωματικού, άλλωστε το «μεγάλο νούμερο» είναι στο κύριο εφάπαξ, το συμπληρωματικό αποτελεί το «επιδόρπιο» και ας έρθει μετά από έναν χρόνο ή όποτε τα κλείσουν…

   ΥΓ2: Αχιλλέα, μου άρεσε ο νέος τρόπος που έφταιξες για την επιλογή προέλευσης όταν γράφεις σχόλια.

   Την καλησπέρα μου!

   • Custom avataraero λέει:

    Η ανακοίνωση λέει: » … με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης του ΜΤΑ … έως Νο 2300/ 6-03-15. »

    Αν άχεις αρ. πρωτ. <2301, είσαι μέσα!

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Δεν βρίσκω το «μαγικό» χαρτάκι μετά από τόσο καιρό…στα συρτάρια, κάπου παράπεσε… αλλά ξέρω ότι ήμουν με 2-3 συναδέλφους την ώρα που έκλεινε ο ΕΛΟΑΑ την 6-3-15 και μας έδωσαν τα τελευταία πρωτόκολλα της ημέρας. Ήμουν 1-2 πρωτόκολλα πριν το τελευταίο και γι’ αυτό έγραψα ότι στην λίστα του ΕΛΟΑΑ πρέπει να είμαι το 54 ή το 55 και όχι το 57 μου φαίνομαι στη λίστα του Αχιλλέα. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, ένας άλλος συνάδελφος έγραψε εδώ ένα σχόλιο ότι το ΕΛΟΑΑ τον παρουσίαζε 2-3 εφάπαξ πιο μπροστά στη σειρά οπότε θα πρέπει να υπάρξει και διόρθωση στη λίστα του Αχιλλέα. Θα το επιβεβαιώσω και εγώ τη Δευτέρα όταν μιλήσω μαζί τους.

     ΥΓ: Όσο για το «επιδόρπιο» του συμπληρωματικού, ας έρθει όποτε έρθει, άλλωστε δεν σωζόμαστε από αυτό απλώς είναι «καλοδεχούμενο»!

 4. Custom avataraero λέει:

  Αχιλλέα,
  βάζω τα στοιχεία μου στο:
  http://enstoloi.net/aeroporia/sintaxi-gea/
  και μου βγάζει ΒΟΕΑ ένα ποσό Χ.
  Μεταβάλω κατά ένα +έτος την ημερομηνία διαγραφής και μου δίνει το ίδιο ΒΟΕΑ.
  Είναι σωστό?

  • Custom avataraero λέει:

   … παρατηρείται με διαγραφή σε περιττό έτος (2013, 2015 …)

   • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

    Μάλλον με το +1 έτος δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος χρόνος για να σου αυξηθεί ο αριθμός των μεριδίων που λαμβάνεις.
    Δοκίμασε να προσθέσεις και μερικές μέρες και ίσως αλλάξει.

   • Εάν δεν αυξηθεί ο αριθμός μεριδίων (οπότε και το μέρισμα) του ΜΤΑ δεν μεταβάλλεται το ΒΟΕΑ, το οποίο ισούται με 60 μερίσματα (του 2013). Εάν είχες πχ. 28,2 έτη και πας στα 29,2 δεν κερδίζεις διετία (και τα 2 μετράνε για 29 έτη).
    Μετά τα 30 έτη και 1 ημέρα δικαιούσαι την επόμενη διετία (για να μετρήσουν 31 έτη).

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

  Ποιος μπορει να με βοηθησει ειδα το φυλλο μοισθοδοσιας και ειχα κρατησεις για το δευτερο παιδι.Το πληροτεο ηταν 1094 πριν τωρα 884.Τι θα παιρνω απο εδω και περα σαν πληροτεο τι να υπολογισω δηλαδη.Αν ξερει καποιος ας βοηθησει

  • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

   Βάλε τα στοιχεία σου στην εφαρμογή μισθολόγιο να δείς τι θα πέρνεις (δεξιά και κάτω της ιστοσελίδας)

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    Που ακριβως φιλε Γιαννη στην προηγουμενη

    • Θα συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη σελίδα «Μισθολόγιο 2016» και θα δεις το πληρωτέο. Επίσης μπορείς να μάθεις από τώρα πόσα θα παίρνεις όταν στο μέλλον αυξηθεί το χρονοεπίδομα, όταν πάρεις μισθολογική προαγωγή ή εάν κάνεις και τρίτο παιδί. Εάν συμπληρώνεις σωστά τη σελίδα, μπορείς να μάθεις τι μισθό θα παίρνεις μέχρι να αποστρατευθείς.

 6. jerryjerry λέει:

  Καλημέρα Κύριε Καρασαββίδη, μήπως γνωρίζεται τι πραγματικά ισχύει για κάποιον που εργάζεται στο εξωτερικό και θέλει να αλλάξει και την ΔΟΥ (κατοίκων εξωτερικού)σε σχέση με την περικοπή ή όχι της σύνταξής του?γιατί όπως έχουν αναφέρει άλλοι συνάδελφοι ο τελευταίος νόμος δεν το διευκρινίζει σε αντίθεση με τον παλιότερο.

  Ευχαριστώ και Καλή Χρονιά σε όλο το site

 7. Custom avatarΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  kostas ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ.

 8. Custom avatarΜάριος λέει:

  Aναρτήθηκε η σύνταξη Φεβρουαρίου στη σελίδα του Γ.Λ.Κ

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Μάριε,

   εμένα συνεχίζουν να μου υπολογίζουν την κύρια σύνταξη με δεδομένα «διαζευγμένου» με τέκνα και υπό αυτές τις συνθήκες συμπίπτουν με τα δεδομένα τις αντίστοιχης σελίδας υπολογισμού σύνταξης του Αχιλλέα (μάλιστα μου «τρώνε» και ένα ολόκληρο λεπτό!)

 9. ΚΩΣΤΑΣ/μεριμναΚΩΣΤΑΣ/μεριμνα λέει:

  ΠΡΟΣ ,,,,ΑΡΓΥΡΗ.,…..

  Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΟΥ ΒΓΗΚΕ ΦΙΛΕ ;;;;

 10. ΓιάννηςΓιάννης λέει:

  ΑΓΟΡΑ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
  https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΠ9Γ6-ΧΩΦ?inline=true

 11. Custom avataraero λέει:

  Απόφαση ΕΛΟΑΑ για προκαταβολή εφάπαξ 2017
  https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%91%CE%9D%CE%926-7%CE%9C%CE%94?inline=true

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Εδώ επανέρχεται η συζήτηση στην απόφαση για παύση χορήγησης προκαταβολών από το 2015 και μετά… μα τότε τα 200 χιλιάρικα γιατί τα βάζουν στην άκρη?

   Αλλά αν αναλογιστούμε ότι πράγματι προκύπτουν έκτακτες ανάγκες για προκαταβολές (λόγω υγείας) άρα και καλά κάνουν και τα έχουν στην άκρη!

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Δες φάση…

   με την πρώτη απόφαση σηκώνουν τα (λιγοστά κατά τη γνώμη μου) 24 εκατ. για τις καταβολές του 2017 και απομένουν 3 εκατ. υπόλοιπο και με τη δεύτερη απόφαση τα σηκώνουν και αυτά… εδώ κολλάει το:

   «Ελάτε Κόσμε, το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει χρήμα!»

   ΥΓ: Με την λογιστική προσέγγιση των πραγμάτων…

   • Custom avataraero λέει:

    Με 27 εκατ.€ και με μέσο εφάπαξ 70.000€ μπορούν να δώσουν (το 2017) περίπου 385 εφάπαξ.(περίπου 30 / μήνα)

   • ΠΑΝΟΣΠΑΝΟΣ λέει:

    τα 24 εκ για αρχικα εφαπαξ με τα 3 εκ τα συμπκα….

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Πάνο,

     υπάρχει λογική στο σκεπτικό αυτό αλλά 3 εκατ. για 700 περίπου συμπληρωματικά, κατεβάζουν τον Μ.Ο. γύρω στα 4-4,5 χιλιάρικα ανά άτομο που μου φαίνεται «μικρό» για το ύψος των συμπληρωματικών (εκτός και αν σφάλλω).

     Πάντως, το α’ εξάμηνο του 2017 θα είναι καθοριστικό για όλη την επόμενη διετία αναφορικά με τον όγκο συγκέντρωσης νέων συνταξιούχων για εφάπαξ αλλά και με το πως θα επιτευχθεί η απόσβεση των συμπληρωματικών που έμμεσα επηρεάζει και το ρυθμό καταβολής των κανονικών.

     • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

      Ισως και να φτάνουν. Εγώ πχ το ποσό που είνα να λάβω είναι 3.700 με 29 χρόνια υπηρεσιας (ΣΤΥΑ).

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar