Αεροπορία

Σελίδα για σχόλια που αφορούν την Πολεμική Αεροπορία. Διαβάστε την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Για τη χρήση των σελίδων υπολογισμού σύνταξης διαβάστε τις ερωτήσεις 2.1 και 3.9 στις FAQ (με υποδείγματα).  10.767 Responses to Αεροπορία

 1. Custom avatarΣτέργιος Πολυχρόνης λέει:

  Ας μη ξεχνάμε λοιπόν το χρέος μας απέναντι σ’ αυτούς που μας παρέδωσαν με τη θυσία τους μια λεύτερη πατρίδα. Για την Ελλάδα μας και τη Παναγιά μας. Χρόνια Πολλά. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!

 2. ΓιώργοςΓιώργος λέει:

  Γνωρίζει κάποιος για συνεδρίαση ΕΛΟΑΑ μηνός Μαρτίου? (το σχόλιο είναι γνωστό!!! https://www.haf.gr/structure/gea/mta/contact/ )

 3. ΝΙΚΟΣΝΙΚΟΣ λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ. ΑΧΙΛΛΕΑ ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΛΟΑΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ 176 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ. ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ 17-1-15; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 4. Custom avatarΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

  Καλημέρα και καλή Κυριακή. Κ Καρασαββίδη βγήκε το pdf αρχείο πληρωμής της σύνταξης από το ΓΛΚ. Είναι ο δεύτερος μήνας πληρωμής και μπήκα να δω πως θα είναι διαμορφωμένη η σύνταξη μου χωρίς τις πλέον προηγούμενες αναδρομικές κρατήσεις και αποδοχές που δεν έβγαζα και πολύ άκρη. Βλέποντας το ποσό και βάζοντας μετά τον δικό υπολογισμό με βάση το 2014 και χωρίς μερίσματα διαπίστωσα πως όλα τα ποσά των κρατήσεων είναι σωστά το μόνο που διαφέρει είναι ο φόρος. Έχω διαφορά φόρου 8.66 ευρώ λιγότερα από ότι μου δείχνει το δικό σας.Δεν είναι το ποσό βέβαια τεράστιο.Αυξήθηκε το ποσοστό κρατήσεων στον φόρο?
  Ευχαριστώ

  • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

   Κοίτα στο άρθρο http://enstoloi.net/allages-stis-kratiseis-tis-syntaxis/ την παράγραφο 3.
   Ίσως να είσαι και εσύ στην περίπτωση εγγάμου με παιδιά και ο φόρος να υπολογίζεται χωρίς την έκπτωση των παιδιών.

   • Custom avatarΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    Αγαπητέ GEORGIOSP. Όντως έβγαλα διαζευγμενος και μου έβγαλε ακριβώς το ποσό που αναγράφει το εκκαθαριστικό. Ούτε ένα λεπτό παραπάνω η παρακάτω. Πρέπει να κάνω κάτι η το αφήνω?

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Για το πρόβλημα αυτό έχει γίνει μεγάλη συζήτηση το καλοκαίρι. Αρχικά πίστευα ότι το πρόβλημα θα λυθεί σε ένα δύο μήνες από τότε που πρωτοεμφανίστηκε αλλά από ότι φαίνεται διαιωνίζεται. Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν απευθυνθεί στο ΓΛΚ και την ΗΔΙΚΑ αλλά η μια υπηρεσία ρίχνει το φταίξιμο στην άλλη. Αν και είναι εκνευριστικό σαν γεγονός δεν έχεις κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Όταν το 2018 θα υποβάλεις την φορολογική σου δήλωση θα υπολογιστεί ο φόρος που σου αναλογεί σύμφωνα με το εισόδημα σου και την οικογενειακή σου κατάσταση και θα αφαιρεθεί ο φόρος που έχεις ήδη πληρώσει. Αφού λοιπόν θα έχεις πληρώσει περισσότερα από αυτά που σου αναλογούν θα έχεις πιστωτικό υπόλοιπο να λάβεις σαν επιστροφή. Πρακτικά λοιπόν δεν χάνεις χρήματα αλλά σου κρατάνε αυτά τα 8€ κάθε μήνα και θα τα πάρεις πίσω με την εκκαθάριση του 2018.

 5. ΝΓΝΓ λέει:

  Παρατήρησα ότι στην σύνταξη Απριλίου μου κάνανε κράτηση του Ν4093 εισ διπλούν 140€ αντι 70€ γνωρίζει κανείς γιατί?

  • Μήπως άρχισες να πληρώνεσαι τα μερίσματα από το ΜΤΑ;
   Στη σελίδα «Σύνταξη ΓΕΑ» συμφωνούν τα νούμερα επιλέγοντας [Πληρωμή: ΟΧΙ] στο μέρισμα (πριν) και [Πληρωμή: ΝΑΙ] τώρα;

   • ΝΓΝΓ λέει:

    Αυτό είναι Αχιλλέα απλώς δεν ξέρω γιατί διπλασιάζεται η εισφορά τώρα που θα αρχίσω να πληρώνομαι τα μερίσματα. Επίσης τα χιλιοστά του ΓΛΚ είναι κατά 15 λιγότερα ήτοι 705 αντί 720 που δίνει η εφαρμογή .
    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση

    • Custom avatarAirwolf λέει:

     Μήπως επειδή πήρες 5-6-7 μήνες αναδρομικά από τα μερίσματα έχει κάποιες αναδρομικές κρατήσεις ;

    • Η κράτηση Ν.4093 εξαρτάται από το συνολικό εισόδημα, άφησε το ποντίκι επάνω από τη φράση «Ν.4093» για να δεις το ποσοστό. Επιλέγοντας [Πληρωμή: ΟΧΙ] έχεις εισόδημα κάτω από 1.500 € και εμφανίζεται ποσοστό κράτησης Ν.4093 5% / 0% (με το νέο νόμο καταργούνται οι μνημονιακές μειώσεις).
     Με τα μερίσματα (Πληρωμή: ΝΑΙ) υπερβαίνεις τα 1.500 € και η κράτηση γίνεται 10% / 0%, δηλαδή διπλασιάζεται.

     Το άδικο είναι ότι για το Ν.4093 λαμβάνονται υπόψη τα ακαθάριστα μερίσματα και όχι το καθαρό ποσό:
     http://enstoloi.net/anadromiki-kratisi-n-4093-sto-merisma-mta/

     ΥΓ. Η διαφορά στα χιλιοστά δεν θα έπρεπε να είναι τόσο μεγάλη, είναι σίγουρα σωστά συμπληρωμένα όλα τα πεδία;

     • ΝΓΝΓ λέει:

      Ενημερώθηκε το ΓΛΚ για τα μερίσματα που θα μπουν αναδρομικά για πρώτη φορά στις 5 Απριλίου οπότε υπερέβηκα το όριο των 1500€ και πήγα στο 15%. Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν θα κρατάνε κάθε μήνα αναδρομικά διαφορετικά συνέφερε να αφήσω να τα πάρω μετά από πχ 24 μήνες όλα μαζί τα μερίσματα και να γλιτώσω 24Χ70=1680€.
      Τα δεδομένα των χιλιοστών τα βάζω με ακρίβεια σχεδόν ημέρας και η διαφορά αυτή είναι 1842,78 (720)με 1804,39 (705) περίπου 38€ στο ονομαστικό ποσό.

 6. KovachKovach λέει:

  Καλησπέρα σας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο δύσκολο είναι να δουλέψουμε με πρόγραμμα και οργάνωση. Δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι. Μεταξύ σοβαρού και αστείου να σας πω οτι σήμερα μου ήρθε ένα Αδιαβάθμητο από το Μ.Τ.Α που αναφέρει την υποχρεωτική ασφάλιση της κόρης μου για το γνωστό Β.Ο.Ε.Α.
  Μόνο που για την συγκεκριμένη ασφάλιση γίνονται κρατήσεις από το μέρισμα της συζύγου μου που είναι και αυτή συνάδελφος.
  Καλό σας βράδυ.

 7. ΓΙΩΡΓΟΣΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΤΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

  • SYSY λέει:

   Βασική προϋπόθεση (πέραν της θεμελίωσης του σχετικού δικαιώματος όπως προβλέπεται για κάθε φορέα ασφάλισης) αποτελεί η μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 έτη, μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους κατά το οποίο συμπληρώνεται το προβλεπόμενο κατά περίπτωση όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης.
   ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ!!!!

   Ειδικά, στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης εξ ιδίου δικαιώματος, η Εθνική Σύνταξη καταβάλλεται στους δικαιούχους εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δεκαπέντε (15) έτη, μεταξύ του 15ου έτους ηλικίας και του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης.
   ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ!!!!

   • ΓΙΩΡΓΟΣΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

    ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Η ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΕΣΥ Η ΕΓΩ.

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Το ίδιο έγγραφο διαβάσατε και οι δύο. Για την παράγραφο 2 του άρθρου 7 υπάρχουν δύο υποπαράγραφοι. Ο SY διαβάζει την πρώτη και ο Γιώργος αναφέρεται στην δεύτερη. Εδώ http://enstoloi.net/naftiko/comment-page-27/#comment-48616 αναφέρω και τις δύο παραγράφους και εξηγώ γιατί κατά την γνώμη μου η πρόταση «ή το έτος υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται κατά 1/40» δεν αφορά εμάς αλλά μόνο όσους παραμένουν στην εργασία τους μετά το όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης.
     Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι στο ΓΛΚ επικρατεί η άποψη, που μας έχουν μεταφέρει συνάδελφοι που έχουν μιλήσει με υπαλλήλους του ΓΛΚ, ότι η 40ετία θα μετρήσει ή από το όριο ηλικίας ή από την ημερομηνία αίτησης συνταξιοδότησης (αν δεν αλλάξει κάτι). Η άποψη αυτή, κατά την γνώμη μου είναι αυθαίρετη όπως έχει επισημάνει αρχικά και ο συνάδελφος Chris 21.
     Αν συνοψίσουμε τα πράγματα έχουμε:
     Α. Το άρθρο 7 του νόμου στο οποίο δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ η ημερομηνία αίτησης συνταξιοδότησης.
     Β. Τις δύο εγκυκλίους στις οποίες κατά υπέρβαση του νόμου, σωστά κατά την γνώμη μου, δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους ασφαλισμένους να συνεχίσουν τον εργασιακό τους βίο και μετά το όριο ηλικίας που αφορά την κατηγορία τους ( 7 παρ2α δεύτερο εδάφιο) και να υπολογιστεί η 40ετία όχι από την ημερομηνία συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας αλλά από την ημερομηνία αίτησης συνταξιοδότησης (7 παρ2α). Κατά την γνώμη μου είναι σαφές ότι η ημερομηνία υπολογισμού της 40τιας είναι η συμπλήρωση του ορίου ηλικίας (αν υπάρχει) και σε περίπτωση συνέχισης της εργασίας ΕΠΕΚΤΑΣΗ της ημερομηνίας αυτής μέχρι την ημερομηνία αίτησης συνταξιοδότησης.
     Γ. Την αυθαίρετη ερμηνεία από το ΓΛΚ ότι για όλους τους ασφαλισμένους μετράει το όριο ηλικίας ή η ημερομηνία αίτησης συνταξιοδότησης.

 8. ΓΙΩΡΓΟΣΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΑΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΑ 55 ΣΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ Η ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ?

 9. ΔημήτρηςΔημήτρης λέει:

  Καλησπέρα !!! γνωρίζει κανείς κάτι για το θέμα ???http://staratalogia.blogspot.gr/2017/03/55.html

 10. MikeMike λέει:

  Αχιλλέα, ήθελα να σε ρωτήσω σε ποιες ενέργειες θα μπορούσα να προβώ, για να διορθωθεί το τελικό ποσό της σύνταξής μου σε ότι αφορά την φορολόγηση ως «διαξευγμένος» αντί αφορολόγητου εγγάμου με παιδί; Διαφορά σύμφωνα με το πίνακά σου περίπου 4 ευρώ μείον. Ευχαριστώ.

  • Δεν χάνεις απολύτως τίποτα όταν γίνεται λάθος στο φόρο και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.
   Ενημερωτικά πριν από μερικά χρόνια οι συνταξιούχοι πλήρωναν το μισό φόρο κάθε μήνα και χρωστούσαν εκατοντάδες ευρώ όταν υπέβαλαν δήλωση εισοδήματος.

   Σε σένα το λάθος είναι 50 € για όλη τη χρονιά, το οποίο θα συμψηφιστεί κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.
   Θα πρέπει να ελέγξεις εάν θα υπολογιστεί σωστά ο φόρος από το taxisnet όταν υποβάλλεις τη φορολογική δήλωση.

 11. ΝΤΙΝΟΣΝΤΙΝΟΣ λέει:

  ΠΟΤΕ ΘΕΜΕΛΙΩΝΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ KAI 20 ΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ME HMEΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΟ 1997 ΚΑΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 22 ΕΤΩΝ?

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar