Συμπλήρωση 4 ετών λειτουργίας

google_analyticsΣυμπληρώνονται σήμερα 4 χρόνια λειτουργίας του site, καθώς ξεκίνησε στις 28-1-2013.
Σύμφωνα με την ανάλυση επισκεψιμότητας της Google σε 4 χρόνια καταγράφηκαν 2.322.000 επισκέψεις (Sessions) από 715.000 επισκέπτες (Users), με συνολικά 8.700.000 προβολές σελίδων (Pageviews) και με πολύ υψηλή μέση διάρκεια επίσκεψης (4:26 λεπτά).

Ειδικά για τους νέους επισκέπτες, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα σχόλια είναι το τελευταίο στάδιο πληροφόρησης, αφού πρώτα ενημερωθούν από τα υπόλοιπα τμήματα που υπάρχουν:
Τρόπος χρήσης – αξιοποίησης του site
Εάν εξακολουθούν να έχουν απορία που δεν αναλύεται στην ενότητα FAQ και δεν καλύπτεται από τις σελίδες των υπολογισμών, τότε καταφεύγουν στα σχόλια για επίλυση της απορίας τους, εφόσον φυσικά υπάρχουν συνάδελφοι που γνωρίζουν την απάντηση.

Πέρα από τους on-line υπολογισμούς (σύνταξη, μισθολόγιο, εφάπαξ, θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης), υπάρχει παροχή πληροφοριών μέσω στατικών σελίδων, όπως η ενότητα με Συχνές Ερωτήσεις (FAQ), η σελίδα Απασχόληση, η σελίδα Σύνδεσμοι με χρήσιμα links (όλες οι βεβαιώσεις αποδοχών), η σελίδα Έγγραφα με σημαντικούς νόμους, οδηγίες, υπηρεσιακά κείμενα κλπ.
Επίσης υπάρχει το Αρχείο άρθρων, όπου καταγράφονται όλες οι αναρτήσεις με ημερολογιακή σειρά, καθώς και ανά θεματική ενότητα (ειδήσεις, σύνταξη, εφάπαξ, μέρισμα, μισθολόγιο) ή ανά υπηρεσία (στρατός, ναυτικό, αεροπορία, αστυνομία κλπ).

Το site συντηρείται από ένα άτομο (ερωτήσεις 1.1 & 1.2 στην ενότητα FAQ) και εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει καθημερινή ειδησεογραφία, ούτε θα ήταν χρήσιμο να αναπαράγει ειδήσεις με αντιγραφή από άλλες ιστοσελίδες, όπως γίνεται κατά κόρον στο διαδίκτυο.
Όλες οι αναρτήσεις αποτελούν πάντα πρωτογενή εργασία με βάση προσωπική έρευνα, αναλύοντας οικονομικά θέματα που αφορούν τους απόστρατους (κυρίως) και δευτερευόντως τους εν ενεργεία συναδέλφους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν προκύπτουν συχνά σημαντικά θέματα προς εξέταση, ο ρυθμός ανάρτησης των σχετικών οικονομικών αναλύσεων είναι περίπου 2~3 άρθρα ανά μήνα.

Το πλέον δραστήριο και “ζωντανό” τμήμα του site είναι οι ενότητες των σχολίων ανά θεματική κατηγορία: Κεντρική σελίδα σχολίων
Σε 4 έτη λειτουργίας υπήρξαν πάνω από 33.000 σχόλια (από τα οποία 4.750 ήταν δικά μου) ως ακολούθως:
Διακλαδικά σχόλια: 5.870
Σχόλια Στρατού Ξηράς: 7.050
Σχόλια Πολ. Ναυτικού: 1.050
Σχόλια Πολ. Αεροπορίας: 10.540
Σχόλια Σωμ. Ασφαλείας: 6.420
Σχόλια Επικαιρότητας: 1.410
Σχόλια φορολογίας: 670

Σε ελάχιστες περιπτώσεις επιβλήθηκε προληπτική “λογοκρισία” σε σχόλια, προσπαθώντας να διατηρηθεί υψηλό επίπεδο επικοινωνίας.
Σε σύνολο 33.000 σχολίων έχουν διαγραφεί λιγότερα από 70 (περίπου 2 στα χίλια) λόγω απρεπών χαρακτηρισμών ή με προπαγανδιστικά πολιτικά σχόλια ή για θέματα άσχετα με στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί η ιδιαίτερη προσφορά συγκεκριμένων συναδέλφων (χωρίς φυσικά να είναι οι μόνοι), όπως οι αεροπόροι G.G., GEORGIOSP και aero, καθώς και ο αστυνομικός kostastam, οι οποίοι έχουν επιλύσει δεκάδες απορίες συναδέλφων και έχουν μοιραστεί τις προσωπικές εμπειρίες και τις γνώσεις τους σε διάφορα οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα.
Επίσης αρκετοί συνάδελφοι έχουν βοηθήσει στέλνοντας με mail στοιχεία για την επαλήθευση και τη βελτίωση των υπολογισμών στο site.
O συνάδελφος με τα περισσότερα σχόλια αναμφισβήτητα είναι ο Johnny B., ο οποίος έχοντας πάνω από 2.000 σχόλια συνολικά (ελάχιστα από αυτά έχουν σβηστεί) αποδεικνύει ότι δεν ξεφεύγει καμία είδηση ασχολίαστη, με την καλή έννοια φυσικά!

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι ως διαχειριστής του site δεν διαθέτω κανενός είδους προνομιακή “εσωτερική” πληροφόρηση και δεν επικοινωνώ με καμία δημόσια υπηρεσία ή οργανισμό ή ταμείο. Όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται προκύπτουν από ελεύθερες πηγές στο διαδίκτυο.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει λανθασμένη ή ελλιπής πληροφόρηση ή λανθασμένοι υπολογισμοί σε κάποιες σελίδες, λάθη τα οποία διορθώνονται (όταν επισημανθούν) με τη συνδρομή και των συναδέλφων στα σχόλια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.