Στρατός Ξ.

Σελίδα υπ' αριθ. 362 με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

Subscribe
Notify of
guest

19.8K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος Παπ
Νίκος Παπ
13 Ιουνίου 2023 12:28

Κύριε Καρασαββίδη Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω εάν και από πού είναι υποχρεωτική η αναγραφή της ειδικής κατάστασης κάθε στελέχους αυτής αμέσως μετά το βαθμό (πχ ΤΘ-ΕΥ ή ΠΖ-ΥΓ) στα στρατιωτικά έγγραφα όπως και στην ταυτότητα. Ευχαριστώ!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
JR63
JR63
Απάντηση σε  Νίκος Παπ
13 Ιουνίου 2023 16:36

Καλησπέρα σας Συνάδελφε.
Για ότι έχει σχέση με τα Δελτία Ταυτότητας Στελεχών και Στρατευσιμων των Ε.Δ ισχύει η Πα.Δ του ΓΕΕΘΑ (εξού και κόκκινη, όχι κίτρινη) περί Έκδοσης των Δελτίων Ταυτότητας . Εκεί μέσα περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια πως αναγράφονται οι βαθμοί των Ο-Σ και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Χρηστος
Χρηστος
13 Ιουνίου 2023 12:06

Καλημερα…… Γνωρίζετε ή έχει κάποιος παρομοια εμπειρία σχετικά με πορισμα ΕΔΕ το οποίο βγήκε όχι εξαιτίας της υπηρεσίας λόγω παθησης…… Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν δίνετε 2ρη φορά δυνατότητα υποβολής αναφοράς διαφωνίας με το πορισμα….Εχω είδη υποβάλει μια και δεν άλλαξε κάτι…. Πάραυτα διαφωνώ….

ΣΩΜΑ:
Στρατός
πανος
πανος
13 Ιουνίου 2023 00:42

Σε αποφαση αυτεπαγγελτης αποστρατειας εχω δικαιωμα να πληρωσω τα τρια χρονια ??? εχω παρει αριθμο πρωτοκολου απο τον ΕΦΚΑ .Ειμαι ΕΜΘ καταξη 20-3-95,,,,,Παρακαλω εαν γνωριζει καπιος συναδελφος να με ενημερωση,,Ευχαριστω.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Νίκος
Νίκος
13 Ιουνίου 2023 11:13

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει αναλυθεί πολλές φορές, αλλά ας μου επιτραπεί μία ένσταση. Σε ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά τις προυποθέσεις συνταξιοδότησης στρατιωτικών https://www.minfin.gr/web/31341/stratiotikoi όπως και σε εγκύκλιο του ΓΛΚ https://www.poeyps.gr/wp-content/uploads/2016/01/3865-2010.pdf αναφέρεται ”Ο χρόνος αυτός αναγνωρίζεται σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία αναγνώρισης του χρόνου σπουδών” και στην διαδικασία αναγνώρισης χρόνου σπουδών αναφέρεται ”Η αίτηση από τον ενδιαφερόμενο , μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε ακόμα και κατά τη συνταξιοδότησή του, αφού από καμία διάταξη του νόμου δεν προβλέπεται η υποβολή της σχετικής αίτησης εντός συγκεκριμένης προθεσμίας”. Ξέρω ότι στην πράξη αυτό δεν έχει γίνει για κάποιον ενδιαφερόμενο ακόμα, αλλά αν κάποιος ζήτησεί την αναγνώριση σύμφωνα με την ερμηνεία και τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο, μπορεί κάποιος να του την αρνηθεί ?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης.
Γιάννης.
Contributor
Απάντηση σε  Νίκος
13 Ιουνίου 2023 11:50

Είναι άλλο θέμα πότε μπορείς να υποβάλεις μια αίτηση, και είναι άλλο θέμα αν τελικά θα έχεις τις προϋποθέσεις για να προσμετρήσει – αναγνωριστεί.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Νίκος
Νίκος
Απάντηση σε  Γιάννης.
13 Ιουνίου 2023 12:09

Δηλαδή μπορεί να υποβληθεί μετά την συνταξιοδότηση, αλλά δεν έχει τις προυποθέσεις να προσμετρηθεί – αναγνωριστεί ? Τότε για ποιο λόγο η εγκύκλιος δίνει το δικαίωμα υποβολής αίτησης ? Εγώ καταλαβαίνω ότι η εγκύκλιος με τη λέξη αίτηση εννοεί και την αναγνώριση. Αν δεν είναι έτσι μπορείς εσύ να μου αναφέρεις κάποιον άλλο νόμο ή εγκύκλιο που εκτός από τον χρόνο και διαδικασία αίτησης- αναγνωρίσης να καθορίζει και τις προυποθέσεις για την 3ετία ?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης.
Γιάννης.
Contributor
Απάντηση σε  Νίκος
13 Ιουνίου 2023 13:04

-Διάβασε το σχόλιο του Αχιλλέα με τις παραπομπές.
-Διάβασε ξανά την εγκύκλιο που ανάρτησες, να δεις και εκεί τις προϋπόθεσης.
-…..Η αίτηση από τον ενδιαφερόμενο , μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε ¨ακόμα και κατά τη συνταξιοδότησή του¨ (άρα όχι μετά), αφού από καμία διάταξη του νόμου δεν προβλέπεται η υποβολή της σχετικής αίτησης εντός συγκεκριμένης προθεσμίας…..
.
-Επίσης διάβασε όλα τα σχόλια που αφορούν το θέμα.
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-359/#comment-112426

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Νίκος
Νίκος
Απάντηση σε  Γιάννης.
13 Ιουνίου 2023 13:14

Άρα λοιπόν σύμφωνα και με τα λεγόμενα σου, αυτός που φεύγει με αυτεπάγγελτη αποστρατεία και όχι υποχρεωτικά με παραίτηση, όταν κάνει την αίτηση συνταξιοδότησης μπορεί να ζητήσει να προσμετρηθεί και η 3ετία.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Νίκος
13 Ιουνίου 2023 19:16

Καλησπέρα Νίκο. Οι στρατιωτικοί αποστρατεύονται είτε εκουσίως σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1α του άρθρου 26 του ΠΔ169/2007 (παλαιοί ασφαλισμένοι) και 3α του άρθρου 7 του Ν2084/1992 (νέοι ασφαλισμένοι) είτε αυτεπάγγελτα με πρωτοβουλία της υπηρεσίας σύμφωνα με τις υπόλοιπες παραγράφους των παραπάνω άρθρων (ανάλογα με την περίπτωση). Το 2010 με τον Ν3865/2010 άλλαξαν τα παραπάνω μόνο σε ότι αφορά την εκούσια αποστρατεία και καθιερώθηκε η υποχρέωση συμπλήρωσης 40 συντάξιμων ετών ή ηλικίας 60 ετών. Σαν μεταβατικό στάδιο δόθηκε η δυνατότητα αναγνώρισης, σε όσους ¨έπιανε¨ η 40ετία και είχαν ημερομηνία κατάταξης μέχρι την 31/12/1995, τριών επιπλέον χρόνων με καταβολή των αντίστοιχων εισφορών αναφέροντας σαφώς ότι δίνονται για την συμπλήρωση 40 χρόνων. ¨4. Ο συντάξιμος χρόνος του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχει καταταγεί μέχρι την 31.12.1995 και θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης από την 1.1.2015 και μετά προσαυξάνεται κατά τρία (3) έτη, με την καταβολή της προβλεπόμενης, από τις διατάξεις του άρθρου 59 του Π.Δ. 169/2007, εισφοράς για τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών συντάξιμης… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Νίκος
Νίκος
Απάντηση σε  GEORGIOSP
13 Ιουνίου 2023 20:53

Καλησπέρα Γιώργο, επίτρεψέ μου κάποιες απαντήσεις στα γραφόμενα σου : 1. Η εγκύκλιος που έχω αναφέρει πιο πάνω δεν αφορά μόνο εκούσιες αποστρατείες, αλλά γενικά αποστρατείες. Αυτό συμπεραίνεται από το ότι συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν και η πενταετία. Και γνωρίζεις και εσύ και εγώ ότι την πενταετία την αναγνωρίζουν όλοι και όσοι κάνουν άιτηση αποστρατείας και όσοι αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα. 2. Ο νόμος αναγράφει ”για τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών συντάξιμης υπηρεσίας”. Δεν μπορεί κανένας με αυτή την αναγραφή να αποκλείσει κάποιον/α που αποστρατεύτηκε αυτεπάγγελτα έχοντας συνολικά 37 χρόνια (32+5) συντάξιμης υπηρεσίας και θέλει να πάει στα 40 συντάξιμα. 3. Γνωρίζω ότι ο ΕΦΚΑ λέει ότι αφορά μόνο αιτήσεις αποστρατείας. Δεν έχω βρει όμως μέχρι τώρα κάποιο νόμο- εγκύκλιο- έγγραφο που να το καθορίζει με σαφήνεια. Μέχρι τώρα κάποιος με αυτεπάγγελτη αποστρατεία δεν έχει ζητήσει αναγνώριση 3ετίας. Στον 1ο που θα ζητήσει θα πρέπει ο ΕΦΚΑ αιτιολογημένα να του απαντήσει γιατί δεν δύναται να το κάνει. Αν εσύ έχεις κάποιο νόμο, εγκύκλιο, έγγραφο που να το καθορίζει θα σε παρακαλούσα να το… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Νίκος
Νίκος
13 Ιουνίου 2023 21:23

Δεν έχω σκοπό να κερδίσω κάτι, διάλογο κάνουμε και προσπαθούμε με βάση τους νόμους να διευκρινήσουμε κάποια πράγματα που είναι καινούρια και μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Αν πιστεύεις ότι δεν προσφέρουν κάτι όλα τα πάραπάνω, χωρίς να θέλω να κάνω υπόδειξη, καλό θα ήταν να τα διαγράψεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
πανος
πανος
13 Ιουνίου 2023 00:34

Μετα απο τρεις συνεχομενενες κρισεις στον ιδιο βαθμο συνολο τεσσερεις στο γενικο συνολο Σε αυτή την περίπτωση εάν επέλθει αποστρατεία είναι αυτεπάγγελτη….Ποσο διαστημα χρειαζεται ωστε να γινει η διαγραφη?? Φυσικα θα κανω διοικητικο δικαστηριο κατα της αποφασης οπου θα τρεχει…….μηπως κανεις συναδελφος γνωριζει?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Τακης
Τακης
Απάντηση σε  πανος
13 Ιουνίου 2023 16:55

Πάνο μου, για ποιο λόγο χρειάζεσαι τα 3 έτη bonus, αφού, από τη στιγμή που θα αποστρατευτείς από την υπηρεσία αυτεπάγγελτα, αυτόματα θεμελιώνεις δικαίωμα να συνταξιοδοτηθείς άμεσα? Με συγχωρείς που σε ρωτάω κάτι που είναι προσωπικό σου θέμα, αλλά το ποσό που θα καταβάλεις είναι πολύ μεγάλο κι και δεν ξέρω αν σε συμφέρει ανταποδοτικά.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Σπύρος Ευαγγέλου
Σπύρος Ευαγγέλου
12 Ιουνίου 2023 16:10

Κύριε Καρασαββίδη,καλησπέρα. Πρόσφατα ενημερώθηκα για το ότι μια αγωγή που έχει υποβληθεί κατά της υπηρεσίας, (συμπληρωτικό εφάπαξ) θα εξεταστεί από το ελεγκτικό συνέδριο και όχι από διοικητικό δικαστήριο. Μπορείτε να με ενημερώσετε για το τι σημαίνει αυτό;
Με εκτίμηση.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
Απάντηση σε  Σπύρος Ευαγγέλου
14 Ιουνίου 2023 17:39

Σπύρο καλησπέρα ! Εχω υποβάλει κι΄εγω αγωγή η οποία εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2022. Απο που είχες αυτή την πληροφορία ?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Kostas
Kostas
12 Ιουνίου 2023 00:43

Γεια σας , έχουμε κάποιο υπόδειγμα αναφοράς με το οποίο ενημερώνουμε την υπηρεσία μας για συμμετοχή μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές?
Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία?
Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Vlop
Vlop
11 Ιουνίου 2023 10:43

Καλημέρα σε όλους.
Έχει κάποιος γνώμη-άποψη τι γίνεται με τις προκαταβολες εφάπαξ του ΕΛΟΑΣ για το 2023; πότε περίπου αναμένονται αποφάσεις;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιώργος
Γιώργος
10 Ιουνίου 2023 20:04

Επειδή βλέπω πως το ΒΟΕΑ ενέχει κάποιους κινδύνους σύμφωνα και με το άρθρο του site, έτσι σκέφτομαι να πάω σε κάποιο αποταμιευτικό για παιδιά. Η ερώτησή μου είναι τι γίνεται με το ποσό που έχω ήδη πληρώσει (μέχρι στιγμής 6 έτη); Αν διακόψω την καταβολή μπορώ να λάβω πίσω το κεφάλαιο που έχω δώσει;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΑ
Απάντηση σε  Γιώργος
11 Ιουνίου 2023 23:03

Από ότι γνωρίζω η καταβολή είναι υποχρεωτική δεν μπορείς να διακοψεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Γιώργος
12 Ιουνίου 2023 08:13

Καλημέρα.
Η εγγραφή των παιδιών για ΒΟΕΑ είναι υποχρεωτική.
Δεν μπορείς να διακόψεις και δεν προβλέπεται επιστροφή των εισφορών.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιώργος
Γιώργος
Απάντηση σε  GEORGIOSP
12 Ιουνίου 2023 13:40

Έχω την εντύπωση πως είναι προαιρετικό καθώς η έναρξη της καταβολής γίνεται κατόπιν επιθυμίας – αίτησης του ενδιαφερόμενου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιώργος
Γιώργος
13 Ιουνίου 2023 11:34

Κύριε Καρασαββιδη έκανα κάποια ερώτηση και παρέθεσα την εικόνα (λανθασμένη ή όχι) που έχω για το θέμα, με σκοπό να ενημερωθώ από συναδέλφους που γνωρίζουν μέσω εποικοδομητικής συζήτησης. Δεν καταλαβαίνω την επίθεση από μέρους σας, ούτε το συμπέρασμά σας περί συκοφαντίας και παραπλάνησης. Αν θέλατε μπορούσατε να με ρωτήσετε τι εννοώ με την λέξη ”κίνδυνοι”. Υπόσχομαι να μην σας ξαναενοχλήσω καθώς δεν είμαι ειδήμων, ούτε σωστά ενημερωμένος και βέβαια ούτε μπορώ να κατανοήσω τα γραφόμενα. Σας εύχομαι καλή συνέχεια.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Χρηστος
Χρηστος
10 Ιουνίου 2023 15:38

Χαίρεται…. Για παθηση που δικαιολογεί ανικανότητα μέχρι 35%….Με 24 χρόνια πραγματικης θητείας και κρίση από ΑΣΥΕ τον Σεπ του 23…Το πορισμα της ΕΔΕ βγήκε όχι ενεκα….. Λαμβάνω συνταξη είτε με αποστρατευσουν απευθείας είτε δεν υπογράψω στη διευθυνση να παραμεινω ως ελαφράς;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Χρηστος
Χρηστος
10 Ιουνίου 2023 20:22

Παίζει ρόλο αν η αναπηρία είναι πανω ή κάτω από 50%;Στο σχετικό εργαλείο υπολογισμου συνταξης της σελίδας δεν μου δίνει τη δυνατότητα επιλογής αναπηρίας κάτω από 45% για να μου υπολογίσει τη συνταξη με βάση τη δικιά μου περιπτωση…. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση…..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Νίκος
Νίκος
Απάντηση σε  Χρηστος
11 Ιουνίου 2023 12:36

Το ποσοστό αναπηρίας αφορά επίδομα σύμφωνα με το άρθρο 54 του ΠΔ 169/2007 και καθορίζεται μετά την απονομή της σύνταξης από την ΑΣΥΕ. Δεν αφορά τον καθορισμό και την καθ’αυτού απονομή της ίδιας της σύνταξης, η οποία υπολογίζεται σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας και όχι σύμφωνα με το ποσοστό αναπηρίας.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Νίκος
Νίκος
10 Ιουνίου 2023 21:29

Αν επιτρέπεται, αυτό που αναφέρεται στο αρθρο 22 παρ.5 του Ν.4387/16 δεν αφορά όσους αποστρατεύονται λόγω σωματικής ή διανοητικής ανικανότητας. Η τροποποίηση αφορά την περίπτωση γ της παρ.1 του άρθρου 26 του Π.Δ.169/2007 ενώ η αποστρατεία για λόγους υγείας καθορίζεται στις περιπτώσεις δ και ε της παρ.1 του άρθρου 26 του Π.Δ. 169/2007. Εξάλλου όσοι αποστρατεύτηκαν μέχρι τώρα για λόγους υγείας και δεν δήλωσαν να παραμείνουν ως ελαφράς, έλαβαν σύνταξη. Και γράφω το μέχρι τώρα γιατί πλέον με το νέο νόμο του 2023 η ΑΣΥΕ αποφασίζει αν κάποιος παραμένει ως ελαφράς ή αποστρατεύεται και δεν είναι σύμφωνα με την επιθυμία του ενδιαφερόμενου. Και αν το δούμε και στην ουσία του, όταν κάποιος δεν κάνει αναφορά για να παραμείνει ως ελαφράς δεν σημαίνει ότι ζητά να τον αποστρατεύσουν. Η αποστρατεία γίνεται αυταπάγγελτα από την υπηρεσία. Δεν υπάρχει υπαιτιότητα στον ίδιο, υπάρχει σωματική ανικανότητα η οποία αποφασίστηκε από την ΑΣΥΕ και όχι από τον ίδιο τον παθόντα. Ο ΕΦΚΑ αυτό που εξετάζει είναι αν αυτός που αποστρατεύτηκε είχε τουλάχιστον πενταετή πραγματική υπηρεσία.… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Νίκος
Νίκος
Απάντηση σε  Νίκος
11 Ιουνίου 2023 12:31

Και για να μη γίνει καμία παρανόηση στην παραπάνω ανάρτηση γράφω τι ίσχυε έως τώρα. Αν ο συνάφελφος που κάνει την ερώτηση κριθεί από την ΑΣΥΕ με τον νέο νόμο (5018/2023 άρθρο 22) και αποφασισθεί ότι παραμένει ως ελαφράς υπηρεσίας, δεν γνωρίζω τι ισχύει στην περίπτωση που δεν δεχθεί την απόφαση της ΑΣΥΕ και αποστρατευτεί. Όπως γράφει και ο Κος Καρασσαβίδης καλό θα είναι να ρωτήσει την αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ πριν κάνει κάποια ενέργεια.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Χρηστος
Χρηστος
12 Ιουνίου 2023 09:45

Καλημερα και καλή βδομάδα….Μίλησα με Δ’ Διευθυνση ΕΦΚΑ και μου ανέφεραν πως λαμβάνω συνταξη έστω και αν το ποσοστο αναπηρίας είναι κάτω του 50% η διαφοροποίηση είναι στο επίδομα αναπηριας….Ειχε απόλυτο δίκιο ο Νίκος και ο Αχιλλέας….. Ευχαριστώ για τα φώτα σας…. Πάντα άξιοι και δυνατοί…..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΜΚ.Ανθυπασπιστης, εα.
ΜΚ.Ανθυπασπιστης, εα.
10 Ιουνίου 2023 08:41

Με θητεία στρατιώτη,με ένσημα από Δεη, με 5 έτη σε μονάδες παραμεθορίου, και με 3 ετη, (όλα αναγνωρισμένα). Για άλλη μια φορά ο Κύριος Αχιλλέας και η εφαρμογή του έπιασαν ακριβώς το ποσόν της σύνταξής μου που μου κοινοποίησε ο ΕΦΚΑ.Τα θερμά μου συγχαρητήρια!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
11 Ιουνίου 2023 17:58

Καλησπέρα συνάδελφε.Καλοφαγωτη η σύνταξη σου. Μήπως θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια επικοινωνία για κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την αίτηση αποστρατείας σου. Έχω και εγώ θητεία, ΔΕΗ και ΙΚΑ συν την 5ετια(όλα αναγνωρισμένα) και έχουμε κάποιο θέμα προς το παρόν με την Αεροπορία για αίτηση αποστρατείας με 40 έτη όταν υπάρχουν χρόνοι εκτός αυτής. Η διαχείριση εάν θέλει μπορεί να δώσει το mail μου.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΚ Ανθυπασπιστής εα.
ΜΚ Ανθυπασπιστής εα.
Απάντηση σε  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
12 Ιουνίου 2023 15:40

Έδωσα το τηλέφωνο μου ,στην διαχείριση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
11 Ιουνίου 2023 22:26

Καλησπέρα κύριε Αχιλλέα. Το πρόβλημα με το ΓΕΑ/ Β1 από ότι γνωρίζω είναι με τον χρόνο του ΙΚΑ σαν ιδιώτης που δεν τον αποδέχεται για την συμπλήρωση 40ετιας και ζητείται παραίτηση χωρίς συνταξιοδότηση και εν συνεχεία να απευθυνθώ στον ΕΦΚΑ για την συνταξιοδότηση εφόσον είναι συμπληρωμένα τα 40 έτη. Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι προς αυτό. Τα υπόλοιπα που αναφέρεται θα έχει τελειώσει η πληρωμή τους μέχρι την αίτηση. Παλαιότερα νομίζω ότι είχε αναφερθεί στο σάιτ συνάδελφος με το ίδιο πρόβλημα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ιωάννης
Ιωάννης
9 Ιουνίου 2023 22:27

Χαίρεται.
Με το “Β.Ο.Ε.Α.” τι γίνετε;
Ποιο είναι το Ποσό που θα Καταβάλουμε αν Επιθυμούμε εώς ότου Συμπληρώσει το 25ο Έτος της Ηλικίας κάθε Τέκνου;
Και από Πότε θα Αρχίσει η Καταβολή;
Για να Υπολογίσω αν Συμφέρει να γίνονται Κρατήσεις ή να Καταθέτω στην Τράπεζα το Αντίστοιχο Ποσό.
Ευχαριστώ.

Ευοί-Ευάν, Έρρωσο, Υγιαίνετε και Ευδαιμονείτε.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ιωάννης
Ιωάννης
10 Ιουνίου 2023 11:49

Καλημέρα.
Αχιλλέα εννοείς αυτό;:
https://enstoloi.net/asfalisi-voea-mts-meta-tin-apostrateia/
Δηλαδή σε ποιο Ποσοστό και ποιο θα είναι το Ποσό που θα Καταβάλω;
Εικοσιδύο (22) και Πενήντα (50) Μήνες, αντίστοιχα τα Τέκνα, Διαφορά είναι μέχρι την Συμπλήρωση των 25 Ετών.
Εννοείς ότι δεν με Συμφέρει;
Το Ένα Τέκνο θα Λάβει 850€ και το Άλλο 1700€ Λιγότερα από ότι θα Λάμβανε πριν τις Μειώσεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ιωάννης
Ιωάννης
10 Ιουνίου 2023 12:17

Ναι Αχιλλέα.
Αν είναι να Δώσω 3.000€ Σαφώς και είναι Ασύμφορο.
Κοιτώ, Βάσει των Ποσών που θα Λάβουν και θα Συγκρίνω τα Ποσά που θα Καταβάλω κι έτσι θα δω αν με Συμφέρει ή Όχι.
Αν είναι να καταβάλω 1000€ και Λάβει 1300€ το Πρώτο Τέκνο με Συμφέρει.

Σ.Σ. Και, Φυσικά θα Αναμένω τις Διαταγές που θα Εκδοθούν και τότε θα Αποφασίσει ποια Λύση είναι η Πλέον Συμφέρουσα.
Περίπου πότε θα βγουν οι Αποφάσεις Γνωρίζεις;

Καλό Μεσημέρι.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης.
Γιάννης.
9 Ιουνίου 2023 14:53

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΒΟΕΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019
https://mts.army.gr/anakoinoseis/ekkatharisi-prokatavolon-voea-aitiseon-etous-2019/

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ilias
Ilias
6 Ιουνίου 2023 18:25

Καλησπέρα καθορισμός τιμής μεριδίου ΜΤΣ για το 2023 ο ίδιος όπως ίσχυε για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 https://www.eaas.gr/sites/default/files/ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ%20ΜΕΡΙΔΙΟΥ%20ΜΤΣ%202023.pdf

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ
2 Ιουνίου 2023 16:52

Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος πως υπολογίζονται οι κρατήσεις που επιστρέφονται σε περίπτωση παραίτησης (χωρίς θεμελίωση); Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αριστοτέλης
Αριστοτέλης
2 Ιουνίου 2023 12:15

Καλημέρα σας κε Καρασαββίδη. Είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ με το μπλογκ σας για μια ερώτηση που κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν μου την απάντησε και εξηγούμαι: Είμαι απόστρατος του ΣΞ και σχετικά πρόσφατα κέρδισα το δικαστήριο και φυσικά κινήθηκε η διαδικασία για τον υπολογισμό και την επιστροφή κάποιου ποσού, προς το παρόν αγνώστου για περίπου 12 μήνες που δικαιώθηκα. Μετά από κάποια μικρή έρευνα στην ΔΟΙ του ΓΕΣ, μέσω κάποιων φίλων, έμαθα ότι γενικά για τέτοιο διάστημα η επιστροφή θα είναι μετά την φορολογία και τις κρατήσεις περίπου 7.000€ χοντρικά. Αυτό που ρωτώ είναι εάν θα ξαναφορολογηθει το ποσό, πως, πότε και εάν ναι με ποιο ποσοστό, έτσι ώστε να κρατήσω τα χρήματα πίσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αριστοτέλης.

ΣΩΜΑ:
Στρατός